Διυλιστήριο: 07/12/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

"Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κ@λος της".. *

     Στις κανονικές δημοκρατίες, ή μάλλον για να υπάρξει μία κανονική δημοκρατία, κράτος, εξουσία του δήμου, του λαού,
..έχουν θεσπιστεί τρείς θεσμοί (κανονικοί θεσμοί, όχι απ' τους "θεσμούς" του ποκοπίκου):
Την νομοθετική εξουσία που θεσπίζει τους νόμους-κανόνες συμβίωσης σε μία
οργανωμένη κοινωνία,
..την εκτελεστική εξουσία που φροντίζει για την εφαρμογή αυτών των κανόνων,
..και την δικαστική εξουσία για να τιμωρεί την παρεκτροπή απ' τους θεσπισμένους κανόνες, και να αποδίδει το δίκαιο μεταξύ των συμβιούντων πολιτών.

Αυτοί οι θεσμοί πρέπει πρώτον να προέρχονται απ' τον ίδιο τον λαό, ο οποίος θα πρέπει να συμμετέχει εκ περιτροπής και με κλήρωση στους θεσμούς αυτούς (όχι με εκλογές, ούτε "δι αντιπροσώπων", αλλά αυτό είναι μία άλλη, μακριά συζήτηση),
..και δεύτερον πρέπει να είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους, να μην υπάρχει ο παραμικρός επηρεασμός, συναλλαγή, διακανονισμός, ή ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να καταστήσει την μία υποχείριο ή εντελλόμενη της άλλης.

Αυτά σε κανονικές δημοκρατίες, ή έστω σε "αντιπροσωπευτικού τύπου" δημοκρατίες που λειτουργούν κανονικά.
Σε περίπτωση δικτατορίας, ή κατοχής της χώρας, όλα αυτά πάνε περίπατο και ματαιοπονεί κανείς προκειμένου να ψάξει να διασώσει κάποια ψήγματα, απομεινάρια δημοκρατίας και των θεσμών της.

Στην δεύτερη περίπτωση, αυτή της κατοχής, βρισκόμαστε εμείς σήμερα σαν χώρα.
Είναι μάταιο να ψάχνουμε για καλλιγραφία απ' της μυλωνούς τον κ@λο,
..και για θεσμούς των προδοτών που να λειτουργούν ανεξάρτητα και κανονικά.
Η νομοθετική εξουσία συμπλεγμένη άρρηκτα με την εκτελεστική εξουσία νομοθετεί και εφαρμόζει νόμους όχι προς όφελος του λαού βεβαίως,
..αλλά προς χάριν, κατ' εντολή, και όφελος των τοκογλύφων-δανειστών-κατακτητών.
Και η δικαστική εξουσία έντρομη μπροστά στον ανίερο συνασπισμό των άλλων δύο εξουσιών, υποκύπτει κι αυτή στην θέληση των κατακτητών κρίνοντας ως συνταγματικούς και νόμιμους τους νόμους των μνημονίων,
..ακκιζόμενη με την εκτελεστική εξουσία,
..βρωμίζοντας κι απαξιώνοντας το τελευταίο οιονεί αποκούμπι του πολίτη.

Από αυτήν την άποψη μπορεί να θεωρηθεί σαν πολύ ωφέλιμη η τάχα "αμισθί"
(και τα εν δυνάμει ρουσφέτια; και οι εν δυνάμει διορισμοί συγγενών και φίλων; οι
"εξυπηρετήσεις" σε είδος; τα "παραθυράκια" στην παραμικρή δυσκολία της ζωής της;)
πρόσληψη της προχθεσινής προέδρου του Αρείου Πάγου ως νομική σύμβουλο του πρωθυπουργικού γραφείου.
Ωφέλιμη γιατί μας υπενθυμίζει φωναχτά, πως σε ένα κράτος υπό κατοχή, σε ένα προτεκτοράτο, δεν υπάρχουν ανεξάρτητες εξουσίες και θεσμοί,
..καθώς και ότι οι πολίτες ουδεμία υποχρέωση υπακοής έχουν σε θεσμούς κατοχικούς, αντεθνικούς, ψεύτικους.
Υπακούουν μόνον από φόβο κι από ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Ως πότε άραγε;..


* ο τίτλος είναι λαϊκή παροιμία και οι λαϊκές παροιμίες έχουν πάντα δίκιο..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τρανσέξουαλ!

Η φωτογραφία δεν είναι από την συνάντηση  

Συνάντηση με τον σύνδεσμο διεμφυλικών (τρανσέξουαλ) θα είχε την Τρίτη (11/7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο, ανοίγοντας μια ατζέντα που θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο από τη συντηρητική βάση του κόμματος όσο και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε την υποστήριξή του στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και θα αφορά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Με βάση τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, τα διεμφυλικά άτομα (τρανς) θα μπορούν να προχωρούν σε διόρθωση του φύλου τους (σε ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.) μέσα σε λίγα λεπτά με μια απλή αίτηση, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου ή πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου, και μάλιστα από την ηλικία των 17 ετών. Με άλλα λόγια, με ένα απλό χαρτί και την υπογραφή σου καταχωρίζεσαι από άντρας γυναίκα και το αντίστροφο!

Θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. είχε τριχοτομηθεί στο ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Την προπαραμονή των Χριστουγέννων του 2015 19 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του συμφώνου, 29 ψήφισαν κατά και 27 βουλευτές επέλεξαν την αποχή. Θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον η στάση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου στη Βουλή.

Την περασμένη Πέμπτη πάντως, με πρωτοβουλία του γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ. Γιώργου Σταμάτη, έγινε συνάντηση με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και τα κομματικά στελέχη Νίκος Σωτηρόπουλος και Νίκος Λαγαρίας. Το σωματείο εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση λέγοντας ότι «η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα» και επισημαίνοντας ότι «ήταν η πρώτη σε αυτό το επίπεδο με εκπροσώπους της Ν.Δ.».

Η συνάντηση αλλά και η θετική στάση της Ν.Δ. στο σχετικό νομοσχέδιο συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που προμηνύει το δύσκολο κλίμα που θα συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης, όταν θα υποστηρίξει την υπερψήφιση των διατάξεων αυτών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γαλλία, Ισραήλ και ΗΠΑ στηρίζουν την Κύπρο: «Προχωρήστε κανονικά τις γεωτρήσεις»



Το ότι η Ελλάδα έστειλε δύο πολεμικά πλοία στην στην κυπριακή ΑΟΖ προκειμένου να προστατέψει την γεώτρηση στο Οικόπεδο 11 που πρόκειται να ξεκινήσει εντός των επόμενων 24ώρων έχει την απάντησή του καθώς οι ΗΠΑ φέρονται να βρίσκονται ως βασικοί υποστηρικτές της κίνησης αυτής, όπως και η Γαλλία και το Ισραήλ

«Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην κυπριακή ΑΟΖ και αποθαρρύνει δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο mignatiou.com

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών:«Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρά. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ακριβοδίκαια και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Συνεχίζουμε να αποθαρρύνουμε δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ δίνουν το «πράσινο φως» στην νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της ακόμα και τώρ που δεν επετεύχθη μια «λύση» (που θα συνέφερε τους Τούρκους αποκλειστικά) στο Κυπριακό.

Ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον το έθεσε «στεγνά» στην τουρκική ηγεσία κατά την επίσκεψή του την Κυριακή στην Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το γεωτρύπανο West Capella, έχει φτάσει στο «σημείο μηδέν» δύο ώρες πριν την καθορισμένη ώρα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η Λευκωσία δέχεται έμπρακτη υποστήριξη από διάφορες χώρες της περιοχής, που δεν ήθελε να κατονομάσει.

Σημειώνεται ότι δύο φρεγάτες του γαλλικού Ναυτικού, που λαμβάνουν μέρος στην Ειρηνευτική Δύναμη του Λιβάνου, βρίσκονται στο λιμάνι της Λάρνακας και τις πρωινές ώρες θα πλεύσουν προς το σημείο της γεώτρησης.

Θα ήταν τουλάχιστον παράλογο να μην είχε δράσει η Γαλλία δυναμικά για να προστατέψει τα γαλλικά συμφέροντα. Διότι η TOTAL δεν είναι μια απλή εταιρεία, είναι η ίδια η... Γαλλία.

Στην περιοχή πλέει και μια κορβέτα του ισραηλινού Ναυτικού

Οι ίδιοι οι Αμερικανοί φέρονται τώρα έτοιμοι να υποστηρίξουν κααι αυτοί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άλλωστε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς, αριστοτεχνικά «ξεμπρόστιασε» τους Τούρκους στις διαπραγματεύσεις και έδωσε σε όλους να καταλάβουν «τις πταίει» για το Κυπριακό

Ο ίδιος ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ενθάρρυνε το Ν.Αναστασιάδη κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο

Η γεώτρηση θα ξεκινήσει με διάμετρο 32 ιντσών και θα καταλήξει στον στόχο με οπή 9 ιντσών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ανακαλύψει κοίτασμα, θα προχωρήσει σε αυτό με οπή 8 ιντσών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει τις έρευνες την 1η Σεπτεμβρίου στην περίπτωση που ανακαλύψει «ξηρό πηγάδι». Όμως θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου ακόμα και αν δεν βρει κοίτασμα.

Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση, «το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει προγραμματίσει ασκήσεις ετοιμότητας για υποστήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων και γεωτρήσεων».

Σε ότι αφορά τις κινήσεις των πολεμικών σκαφών η Τουρκία όπως ήδη έχουμε αναφέρει έχει εκδώσει παράνομες NAVTEX για ασκήσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει δυτικά της Κύπρου στις 12 και 13 Ιουλίου.

Βέβαια οι ασκήσεις αυτές έχουν απλά ως στόχο να εκφράσουν μια έντονη δυσφορία της Άγκυρας και τίποτα παραπάνω από το “west Capela” πρόκειται να προχωρήσει κανονικά στο πρόγραμμα γεωτρήσεων.

Κοτζιάς: Αν η Τουρκία κλιμακώσει, θα έχει κόστος


Την ίδια ώρα «καμπανάκι» στην 'Άγκυρα για την τακτική των προκλήσεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο χτύπησε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο Ν. Κοτζιάς αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ενόψει αυριανής άφιξης της πλατφόρμας γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11, δήλωσε ότι έως τώρα οι Τούρκοι διατυπώνουν «φραστικούς λεονταρισμούς», για να προειδοποιήσει: «Αν κάνουν πρακτικά βήματα θα έχουν κόστος» αφήνοντας να εννοηθεί ότι Αθήνα και Λευκωσία έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συμμαχίες για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η περιοχή των τουκρικών ναυτικών ασκήσεων ξεκινά σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του Ακάμα και περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5,6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ. (Η περιοχή εμφανίζεται με τον Νο3 στην φώτο). Μετο Νο 1 απεικονίζεται η θέση που βρισκόταν το "West Capela" σήμερα το πρωί ενώ με το Νο 2 η προγραμματισμένη θέση της γεώτρησης.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το «οικόπεδο 11» βρίκσεται δίπλα στο αιγυπτιακό ΖΟΡ και φυσικά ούτε οι Αιγύπτιοι θα ήθελαν να δουν τους Τούρκους να προβαίνουν σε αλλόκοτες ενέργειες.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....