Διυλιστήριο: 03/23/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

«Ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται σιωπηρά στη Συρία»

Παρά την πρόσφατη απόφαση της Ρωσίας για μείωση των στρατιωτικών υποδομών της στη Συρία, 24 υψηλής τεχνολογίας βομβαρδιστικά αεροσκάφη παραμένουν στο έδαφος της χώρας αυτής.

Σύμφωνα με δυτικές διπλωματικές πηγές- γράφει η ‘ Γενί Σαφάκ’- μόνο 20 βομβαρδιστικά αεροσκάφη και ένα αεροπλάνο μεταφοράς προσωπικού έχουν επιστρέψει στη Ρωσία από τη Συρία, μετά από την ανακοίνωση της 13ης Μαρτίου από τη Μόσχα για την απόσυρση των στρατευμάτων.

Οι πηγές αναφέρουν ότι 24 αεροσκάφη- όπως δώδεκα Su-24, τέσσερα Su-30, τέσσερα Su-34s, και τέσσεραSu-35s- παραμένουν σταθμευμένα στη χώρα.

Τα προηγμένης τεχνολογίας αεροσκάφη τύπου Σουχόι SU- 30, SU- 34, και SU- 35, βρίσκονται στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λατάκεια και είναι ικανά να προξενήσουν τεράστιες καταστροφές.

Η συνεχής παρουσία των 12 αεροσκαφών SU-24 στη Συρία δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία να πραγματοποιήσει όποτε κρίνει απαραίτητο βαρείς βομβαρδισμούς σε οποιαδήποτε μέρος.

Την Τρίτη, ο Σεργκέι Ρούντσκοϊ, επικεφαλής του κύριου τμήματος των επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μπορούν να αρχίσουν στόχευση ομάδων τρομοκρατών, οι οποίες δεν έχουν συμμορφωθεί με τη συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών, που τέθηκε σε ισχύ στη Συρία από τα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα με τον Ρούντσκοϊ, Ρώσοι αξιωματούχοι πρότειναν στους ομολόγους τους των ΗΠΑ σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 18 Μαρτίου στο Ομάν να σχεδιάσουν από κοινού κατά των τρομοκρατών, αλλά οι τελευταίοι αρνήθηκαν, όπως σημειώνεται.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ρωσικά στρατεύματα που υπάρχουν στην Ταρτούς παραμένουν ενισχυμένα.

Ο συνταγματάρχης, εξάλλου, των ΗΠΑ, Στήβ Γουόρεν, που είναι επικεφαλής του συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, ανέφερε στις 16 Μαρτίου ότι «μόνο μια χούφτα ρωσικών αεροσκαφών», εγκατέλειψαν τη Συρία, μετά την απόφαση της Μόσχας για την απόσυρση των δυνάμεων της, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
--
http://www.echedoros-a.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ! Έδωσαν άτοκο δάνειο σε ύποπτο ξένο fund για να αρπάξει ακίνητα που τα νοίκιασε πάλι στην τράπεζα



Ένα βήμα πριν κληθούν ύποπτοι για κακουργήματα σε μια υπόθεση που αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό, βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα, για τις διαδικασίες πώλησης σε ξένο fund της θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής Τράπεζας «Πανγαία», η οποία είχε στο χαρτοφυλάκιο της 241 ακίνητα-φιλέτα. Η έρευνα που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, για μια αγοραπωλησία που πραγματοποιήθηκε το 2013 μετά από καταγγελίες τόσο για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν όσο και για το αντίτιμο.

Οι καταγγελίες αυτές κατέληξαν στους εισαγγελείς Διαφθοράς αφού προηγουμένως είχαν τεθεί υπ’όψιν τόσο του γενικού γραμματέα κατά της διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη, του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου. Στο χρόνο που μεσολάβησε όμως η εισαγγελία συνέλεξε στοιχεία, τα οποία έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επόμενο στάδιο. Η εισαγγελική έρευνα, την οποία ανέλαβε κατ’εντολήν της κ.Ράικου, η εισαγγελέας Αγγελική Τριανατφύλλου, έθεσε επί τάπητος κεντρικά ζητήματα της πώλησης και ως εκ τούτου στο μικροσκόπιο (όχι κατ’ανάγκην ως κατηγορούμενοι) βρίσκονται ηχηρά ονόματα. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν διοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Στο «κάδρο» της έρευνας, εκτός από μεσαία και ανώτατα τραπεζικά στελέχη, μπαίνει η Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία ήτα επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έδωσε το «πράσινο φως» για την αγοραπωλησία. Επίσης, βασικό πρόσωπο εκείνη την εποχή ήταν, ως υπουργός Οικονομικών, ο νυν πρόεδρος της Τράπεζας Ελλάδος, ο Γιάννης Στουρνάρας. Η εταιρεία «Παγναία» ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2010, ως θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ). Το αρχικό της χαρτοφυλάκιο αποτελούνταν από 241 ακίνητα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είναι τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε όλη την επικράτεια. Ο σκοπός ίδρυσης της εταιρείας περιγραφόταν ως η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της ΕΤΕ, όρος ο οποίος διερευνάται αν υπηρετήθηκε στην υπόθεση πώλησης της Παγναίας σε ξένο fund. Συγκεκριμένα, το 2013 η διοίκηση της ΕΤΕ αποφάσισε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Πανγαίας, σε ποσοστό 66%, στο fund «Invel Real Estate», με έδρα την Ολλανδία. Η διαδικασία, όμως, η οποία ακολουθήθηκε δέχτηκε πυρά από πολλές πλευρές, καθώς οι επικριτές της πώλησης ισχυρίζονται ότι επιτράπηκε στον αγοραστή «να μην καταβάλλει το πλήρες τίμηαμ», ως εξής:

- Φέρεται να συστήθηκε μια εταιρεία (όχημα ειδικού σκοπού-spv), κατά 100% ελεγχόμενη από το επενδυτικό fund. Αυτή ενδιάμεση εταιρεία είχε σκοπό να πάρει δάνειο από την ΕΤΕ, προκειμένου στη συνέχει ανά χρηματοδοτήσει τη μητρική του , δηλαδή την Invel Real Estate, για να αγοράσει το 66% της Πανγαίας. Η Πανγαία, πριν από την εξαγορά, πραγματοποίησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποίο συμμετείχε με ακίνητα καθαρής αξίας 72,2 εκατ. ευρώ η ΕΤΕ και με ακίνητα καθαρής αξίας 73,4 εκατ. ευρώ η Invel Real Estate. Η συμμετοχή του fund αντιστοιχούσε στο 7,4% του μετοχικού κεφαλαίου. Η εξαγορά του υπόλοιπου 58,6% (μέχρι και 66%) φέρεται να έγινε σύμφωνα με τους καταγγέλοντες με καταβολή μετρητών 160,50 εκατ. ευρώ, εξ ιδίων πόρων της Invel Real Estate και με δανεισμό από την ενδιάμεση θυγατρική της εταιρεία, ποσού 421 εκατ. ευρώ. Η ενδιάμεση εταιρεία είχε προηγουμένως λάβει ισόποσο ομολογιακό δάνειο από την ΕΤΕ. Η ερμηνεία που δίδεται σε αυτήν την τακτική είναι πως το Δημόσιο δεν εισέπραξε καν φόρους μεταβίβασης. Επίσης, το επιτόκιο του δανείου που έλαβε η θυγατρική του αγοραστή από τον πωλητή, ήταν 2,7% δηλαδή πολύ χαμηλότερο από το μέσο επιτόκιο της πιστοδοτικής αγοράς και πολύ μικρότερο από το επιτόκιο που η ίδια η τράπεζα δανειζόταν, καθώς το μέσο επιτόκιο κυμαινόταν στο 6%! Οι καταγγελίες επισημαίνουν ακόμα πως εκτός από τους ευνοϊκούς όρους για το δανειολήπτη και εν τέλει τον αγοραστή, η Εθνική Τράπεζα βρέθηκε μπροστά σε ένα ακόμα παράδοξο : να πληρώσει ενοίκιο για τα ακίνητα τα οποία πούλησε και συνέχιζε να μισθώνει, αντί του ποσού των 80 εκατ. ευρώ το χρόνο! Η αγοραπωλησία έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με οριακή πλειοψηφία, όμως όπως λέγεται, υπήρξε μέλος του ΔΣ που διαφώνησε και παραιτήθηκε.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πως στήνεται το κόλπο !!


ΜΑΙΟΣ του 2013: Στα δεξιά της φωτογραφίας ο κύριος που κάθεται είναι ο Τζών Μακέϊν. Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής των ΗΠΑ με τεράστιες προσβάσεις στα κέντρα εξουσίας Διεθνώς!

Πρώτος αριστερά , επίσης κάθεται ο ηγέτης του «Ισλαμικού Κράτους», Χαλίφης Αμπού Αλ Μπαγκντάντι! Ο αρχηγός των Ισλαμοφασιστών !

Στη συνάντηση αυτή επισημοποιήθηκε η υποστήριξη της Δύσης στους Τζιχαντιστές ! Στη συνάντηση αυτή καθορίστηκαν πολλά μεταξύ των οποίων και η παροχή οπλισμού και τεράστιων κονδυλίων από την Τουρκία του Ερντογάν! Η εκπαίδευση των ομάδων θανάτου, συμφωνήθηκε τότε να γίνει από την Γαλλική «Λεγεώνα των Ξένων»! Ελπίζω να καταλάβατε γιατί οι Λεγεωνάριοι ανέλαβαν τέτοιου είδους αποστολή!

Το μάζεμα των κατασαπλιάδων, οργανώθηκε από την Τουρκία ενώ μεγάλη βοήθεια παρείχαν οι Σαουδάραβες, οι Καταριανοί οι Ισραηλίτες οι Γάλλοι και οι Βέλγοι!

Λίγο αργότερα, και αφού οι κατσαπλιάδες έσφαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους σπέρνοντας ΤΡΟΜΟ στον πλανήτη, και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2014 δημιουργείται και επίσημα το «Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Λεβάντε», το οποίο αρχικά δεν πολεμά το συριακό στρατό αλλά άλλες αντικαθεστωτικές ομάδες του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και ισλαμιστές του λεγόμενου «Μετώπου Νούσρα».

Η είσοδος των τζιχαντιστών του ΙΚ στο βόρειο Ιράκ έγινε τον Ιούνη του 2014, και ακολούθησε η κατάληψη της Μοσούλης και σημαντικών εκτάσεων της Βόρειας Συρίας (συμπεριλαμβανομένων και πολλών πετρελαιοφόρων συριακών περιοχών…). Εκεί κάπου γέμισε το youtube και το liveleaks με τραγικές εικόνες αποκεφαλισμών και εκτελέσεων αμάχων αλλά και Δυτικών ομήρων.

Οι Ισλαμοφασίστες «κέρδισαν» την παραγωγή 40.000.000 βαρελιών πετρελαίου και μέσω του εφοπλιστή Μπιλάλ Ερντογάν (του γιου του Ταγίπ Ερντογάν) πουλάνε στην Δυση πάμφθηνο πετρέλαιο και θησαυρίζουν!

Τέτοια ιστορία δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί διεθνώς!
Δεν είναι η πρώτη φορά που η δύση κατασκευάζει τρομοκράτες!!


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1979. Στην δεύτερη φωτογραφία, σας παρουσιάζω τον πολύ κύριο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του τότε Προέδρου Τζίμι Κάρτερ μαζί με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν με στολή του Πακιστανικού Στρατού!

Άλλο ένα δημιούργημα των κρυφών κονδυλίων της Δύσης που ξεκίνησε ως… έρωτας μεταξύ της ζάμπλουτης οικογένειας Λάντεν και της επίσης ζάμπλουτης οικογένειας Μπους που όλως τυχαίως, πουλούσαν μαζί πετρέλαιο και χρηματοοικονομικά προϊόντα!!!

Μεγάλες μπίζνες που γέμιζαν τις τσέπες των πολιτικών και μάχες εναντίων των Ρώσων που γέμιζαν με υπερηφάνια τους λαούς της Δύσης!!!

Δημιουργία των Ταλιμπάν (φοιτητές θα πει στα Αφγανικά αν αναρωτιέστε) και κατόπιν την ίδρυση της «Βάσης» (που θα πει Al Qaeda) με κατάληξη την τραγωδία των δίδυμων πύργων!

Τέλος, ανα αναρωτιέστε γιατί το Βέλγιο επιλέχτηκε ως θέρετρο του παραλόγου επιτρέψτε μου να σας λύσω και τούτη την απορία!
Το Βέλγιο στην ουσία «πληρώνει την απόφαση του υπουργού Άμυνας Στίβεν Βαντεπούτ πέριστυ τον Σεπτέμβριο, να στειλει τον Ιούνιο έξι f-16 στη Συρία και μια αερομεταφερόμενη δύναμη του Βελγικού Στρατού!

Τώρα το Βέλγιο θα μπορεί να στείλει όχι 6 αλλά 36 πολεμικά αεροσκάφη (αν καταλάβατε τι θέλω να πω)!

Αν σας μπερδεύουν ολα αυτά επιτρέψτε μου να σας αναλύσω όσο πιο απλά γίνεται την συνταγή:
Ιδρύεις μια οργάνωση! Την χρηματοδοτείς! Την ονομάζεις Τρομοκρατική! Σπέρνεις τον θάνατο…

Συνεπώς αυξάνεις τις αμυντικές δαπάνες, αυξάνεις τα κρυφά κονδύλια! Ταΐζεις τον Τύπο για να λέει ότι εσύ θες ..

Κατόπιν, για να δείξεις πόσο δυνατός είσαι, βομβαρδίζεις και καταστρέφεις το δημιούργημα σου και ο πλανήτης σε αποθεώνει μιας και κυνηγάς τους Τρομοκράτες που σπέρνουν τον όλεθρο!

Φυσικά εσύ, έχεις ήδη δημιουργήσει μια νέα οργάνωση, ακόμη χειρότερη και πιο αιμοσταγή, και ο πλανήτης αποκτά έτσι έναν ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ εχθρό!
Εναν εχθρό που όλα δείχνουν ότι θα έχει την τύχη του προηγούμενου…

Μαγγανοπήγαδο δηλαδή αδέλφια …
ΥΓ

Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι μια τέτοια μέρα, θα έπρεπε να συλλυπηθώ τα θύματα του Βελγίου και θα το κάνω! Αλλά να … περιμένω πρώτα να βάλετε στη μούρη σας τη σημαία του Βασιλείου του Βελγίου!

Οπως κάνατε με την Γαλλία και το Μπατακλάν!! Αϊντε Ελληνες, μην αργείτε… κι έχω να δώσω τα συλλυπητήρια μου στον Βασιλιά του Βελγίου!!!


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λιου: Χωρίς γενναία ελάφρυνση χρέους το ΔΝΤ δεν θα δανείσει Ελλάδα



Την αποσαφήνιση πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα μόνον εάν προηγηθεί γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό προς την Ελλάδα, μόνο αν υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις κατά τον τελευταίο χρόνο και ζήτησε από τους Αμερικανούς βουλευτές να μην δημιουργούν εντάσεις με τους Ευρωπαίους αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.

Σημειώνεται πως τα σχόλια του Λιου έγιναν σε συνεδρίαση που ο Αμερικανός βουλευτής Μπιλ Χουιζένκα κατέθεσε στην αμερικανική βουλή ένα κρίσιμο νομοσχέδιο για τις διασώσεις χωρών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει «φρένο» στις μελλοντικές διασώσεις χωρών που δεν είναι σε θέση να εναρμονιστούν με τους παραδοσιακούς κανόνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Ανησυχώ ιδιαιτέρως για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε ο Χουιζένκα, κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Πηγή: mignatiou.com

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ό μισείς μηδενί ποιήσεις..

     Μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.
Δεν το λέμε εμείς. Ούτε το Κοράνι. Το Ευαγγέλιο το λέει.

Ζήσαμε πάλι χθες μιά μέρα φρικιαστικής κι αηδιαστικής υποκρισίας:
Οι Βρυξέλλες, το σύγχρονο αυτό ''Βερολίνο'' του ευρωπαϊκού
νεοναζισμού, πήρε χθες μιά μικρή ''απάντηση'' στα ''ερωτήματα'' που τόσα χρόνια θέτει η χριστιανική πολιτισμένη Δύση σε κάθε αλλόδοξο του ''δεύτερου'' και ''τρίτου'' κόσμου.

Και πήραν φωτιά τα μαρκούτσια των ινστρούχτουρων της ενημέρωσης.
Τρεμούλιασαν τα χείλη των ευσεβών.

''Οι Βρυξέλλες δεν έχουν γνωρίσει ξανά κάτι τέτοιο!'' τανιόταν η καλή δημοσιογράφα.
Ακριβως κοπελιά. Γι αυτό. Κρίμα είναι.
Δηλαδή είναι καλύτερη η Δαμασκός κι οι άλλες πόλεις της Συρίας,
..ήταν καλύτερο το Βελιγράδι παλιότερα, και όλη η Γιουγκοσλαβία,
..που είχαν την τύχη να ζουν καθημερινά αυτήν την εμπειρία;
Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμένος βρυξελλιώτης να ζεί στο σκοτάδι;

Να μην ξέρει πώς είναι να φεύγεις κάθε μέρα το πρωί για την δουλειά και να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις;
Να χαιρετάς τα παιδιά σου και να μην ξέρεις αν θα τα ξαναδείς;
Να μην ξέρεις αν θα ξαναβρείς σπίτι ή ερείπια με θαμμένους τους αγαπημένους σου μέσα σ' αυτά;
Κι όλα αυτά ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ κάποιας εταιρείας και κάποιων ήδη δισεκατομμυριούχων στην άλλη άκρη της γής;

''Τριάντα δυό νεκροί κι εκατόν εξήντα τραυματίες'' λιποθυμούσε απ΄ την συγκίνηση το μαρκούτσι.
Κρίμα είναι. Πράγματι.
Τόσοι άνθρωποι, να προστίθενται στα 5.000 παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά από πείνα και δίψα, για να γεμίζουν οι πισίνες των ''γκόλντεν-μπόϋς'',
..και στους εκατοντάδες άλλους που χάνουν καθημερινά την ζωή τους απ' τις χριστιανικές βόμβες και τα χριστιανικά όπλα, για ν' αυξάνουν οι δουλειές και να ανεβαίνουν οι μετοχές των δυτικών βιομηχανιών;
Κρίμα είναι. Πράγματι.

Μεγάλο κρίμα για τους νεκρούς. Τσάμπα πήγαν. Και τσάμπα ο πόνος που σκορπίζει ο θάνατός τους.
Γιατί μόνον αυτοί πληρώνουν.
Οι ''Βρυξέλλες'' και ο νεοναζισμός της Νέας Τάξης στην Ευρώπη και παντού, ευκαιρία θα βρεί για να καλπάσει πιό γρήγορα.
Δικαιολογία θα βρεί ο ''μεγάλος αδελφός'' να μπει πιό βαθιά στην προσωπική μας ζωή.
Για το ''καλό'' μας θα καταργηθούν κι άλλες ατομικές ελευθερίες, θα ψαλιδιστεί κι άλλο η ατομικότητα κι η ιδιωτικότητα των πολιτών.
Καταστάσεις ''έκτακτης ανάγκης'' οιονεί στρατιωτικοί νόμοι, θα κηρυχθούν.
Θα βασιλεύσουν οι κάπηλοι του τρόμου.
Θα κοπεί κι άλλο κομμάτι απ' την δημοκρατία. Όση έχει μείνει.

Αναρωτιέται κανείς: Ποιός ωφελείται άραγε απ' την χθεσινή επίθεση;
Οι τρομοκράτες ή η επίσημη δυτική τρομοκρατία;

Ας το σκεφτούμε.
Τότε ίσως θα βρούμε και τους ενόχους.
Ηθικούς και φυσικούς!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΑΝΩΛΑ: Βρισκόμαστε σε πόλεμο – Ώρα να μιλήσουμε για την εθνική ασφάλεια!



Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει, λέει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη χώρα μας.

Πρέπει να μιλήσουμε τώρα για την εθνική ασφάλεια και να κάνουμε όλα όσα προβλέπουν τα σχέδια και η κοινή λογική για περιπτώσεις κρίσης, σύμφωνα δήλωσή με δηλώσεις του στο Onalert.gr.Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Επρεπε να τρανταχτεί το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών από τις εκρήξεις και να θρηνήσει το Βέλγιο θύματα ,για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για θέματα ασφαλείας ή για να το θέσω καλύτερα για την Εθνική ασφάλεια.Μέχρι σήμερα όποιος τολμούσε να θέσει θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικών συμφερόντων σε σχέση με το προσφυγικό ήταν φασίστας ή δεν ήταν πολιτικώς ορθώς. Σε κάθε περίπτωση δεν διήπετο από ανθρωπιστικές αρχές .

Ξεκινώ από το ότι δεν είμαι ξενοφοβικός και διέπομαι από ανθρωπιστικές αρχές και το έχω αποδείξει κι έμπρακτα σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης που έχω διοικήσει μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες διακρίθηκαν για την εκτέλεση της αποστολής τους με ανθρωπιά, αμεροληψία κι ευγένεια. Με καλοσύνη κι ανιδιοτέλεια που διακρίνει τον Έλληνα .

Δεν μπορώ όμως να μη θλίβομαι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό, όσον αφορά τα θέματα εθνικών συμφερόντων κι εθνικής ασφάλειας. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα τραβάμε όλα στα άκρα. Δεν μπορούμε δηλαδή να συνδυάσουμε και τον ανθρωπισμό μας αλλά και να διατηρούμε την εθνική ασφάλεια και να εξυπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντά μας;

Άντε και να δεχθώ ότι για λόγους ανθρωπισμού αλλάξαμε την πολιτική μας του 2014, οπότε και είχαμε περι τους 80.000 παράνομα εισελθόντες στην χώρα σε σχέση με τους 800.000 του 2015, δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι από το καλοκαίρι και μετά του 2015, η Γερμανική πολιτική άλλαξε και σταδιακά έκλειναν τα σύνορα τους αλλά και τα σύνορα των υπολοίπων χωρών, Δυτ.Βαλκανίων, Βίσεγκραντ κλπ;

Τι πιό λογικό να αλλάξουμε κι εμείς την πολιτική μας γραμμή, απόλυτα δικαιολογημένα και σύμφωνα με την πρακτική και των υπολοίπων χωρών.

Τι άραγε μας κρατά αυτή την στιγμή και δεν αλλάζουμε την πολιτική μας; Η μόλις υπογραφείσα συμφωνία στις Βρυξέλλες, η οποία πρακτικά δεν θα εφαρμοσθεί;

Θα διερωτηθεί κανείς και τι να κάνουμε πρακτικά. Είναι απλό:
Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Να κλείσουμε τα σύνορά μας κι εμείς για λόγους ασφαλείας.
Να ενισχύσουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουμε τις προσφυγικές ροές, ενέργεια εφικτή.
Να φιλοξενήσουμε σε κλειστού τύπου φιλοξενίας σημεία τους πρόσφυγες/μετανάστες εντός της χώρας.
Να απελάσουμε τους παράνομα εισελθόντες στην χώρα μετανάστες.
Όλες οι κινήσεις να γίνονται με συνοδεία αστυνομικών οργάνων και να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία φιλοξενίας.
Να ενισχύσουμε την ασφάλεια μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια σε δημόσιους χώρους και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, αδειάζοντάς τα λιμάνια Πειραιά, την Ειδομένη κλπ από πρόσφυγες.
Να ενισχύσουμε τις επαφές μας με την Γιουροπόλ .
Να ενισχύσουμε τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφαλείας, ασφάλειας κυβερνοχώρου κλπ.
Να θέσουμε σε ετοιμότητα τις αντιτρομοκρατικές μας μονάδες.
Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Αυτό αναγράφει η ΠΕΑ της χώρας και ας μην ξεχνά η κυβέρνηση ότι ασκεί την εξουσία της από τον λαό, για τον λαό και το Έθνος. Εντολοδότης είναι ο κυρίαρχος λαός, αυτής της χώρας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Κι άν επιθυμούμε να παρέχουμε ανακούφιση σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν στην χώρα τους, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει αυτή η χώρα και να λειτουργεί
Θα πεί πάλι κάποιος ότι κινδυνολογούμε, διότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό τρομοκρατίας στην χώρα μας, οπότε εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση κι είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, όπως αναφέρουν όλα τα ανακοινωθέντα μετά από οποιαδήποτε κυβερνητική σύσκεψη.

Η απάντηση είναι το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν, διότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε ένα περιστατικό με ανάμειξη τρομοκρατών, από πρόσφυγες /μετανάστες θα έχει συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν από τώρα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο ή καλύτερα αντιμετωπίζει ανταρτοπόλεμο.Η Ελλάδα τι προτίθεται να κάνει;».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το πρώτο Ελληνικό ημι-υποβρύχιο!


Μια εντυπωσιακή και πρωτοφανή κατασκευή πραγματοποίησε ο κ. Στέφανος Χασιλίδης από την Δράμα και ενδέχεται να ‘ναι η μοναδική στον κόσμο υπό αυτή τη μορφή.

Η κατασκευή του έγινε και παγκοσμίως γνωστή, καθώς εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή «ΝΕΤ ΠΑΝΤΟΥ», όπου σε ζωντανή σύνδεση παρουσίασε το σκάφος του, αφήνοντας δημοσιογράφους και παρουσιαστές εντυπωσιασμένους και έκπληκτους.



Ο κ. Χασιλίδης εξηγεί ότι το ημι-υποβρύχιο : «είναι ένα σκάφος που αποτελείται από δυο μέρη. Το ένα είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με συμπαγή παράθυρα, την κατάλληλη στεγανότητα και τον κατάλληλο εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να παρατηρούν το βυθό κατά τη διάρκεια της πλεύσης. Να τονίσουμε εδώ, πως δεν είναι υποβρύχιο, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα περεταίρω κατάδυσης, όμως σ’ ένα από τα επόμενα μοντέλα μας θα υπάρχει και αυτή η δυνατότητα».

Και συνεχίζει : « σ’ ένα ταξίδι μου σε νησί με την οικογένειά μου και φίλους, συζητούσαμε τι χαρά των δυτών που απολαμβάνουν το βυθό της θάλασσας, τα κοραλλιογενή ύφαλα και τα πολύχρωμα ψάρια. Σκεφτόμασταν πως θα μπορούσε ο καθένας να το απολαμβάνει αυτό, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση δυτών, τον εξοπλισμό και τα σχετικά. Έτσι ήρθε η ιδέα και το αποτέλεσμα το βλέπετε και μόνοι σας. Δυόμιση χρόνια διήρκησε η διαδικασία της έμπνευσης της ιδέας μέχρι το τέλος της κατασκευής της. Οπότε φαντάζεστε τις θυσίες που έχω κάνει και το χρόνο που έχω αφιερώσει για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, με πολύ αγάπη, μεράκι και στήριξη της οικογένειάς μου.»




«Το όνομα του σκάφους είναι «Νηρηίδα».
Οι «Νηρηίδες», σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία μας, ήταν οι νύμφες της θάλασσας, κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας, ζούσαν μόνιμα στο παλάτι του πατέρα τους στο βυθό της θάλασσας σε χρυσούς θρόνους και αντιπροσώπευαν την απαράμιλλη ομορφιά.

Το σκάφος μου απευθύνεται στις παραθαλάσσιες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, που θέλουν να παρέχουν τη δυνατότητα στους πελάτες, της παρατήρησης, του φυσικού κάλους του βυθού, αλλά και σαν ένα είδος διαφορετικής διασκέδασης. Βέβαια δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε και τους ιδιώτες, που έχουν την οικονομική δυνατότητα και είναι λάτρεις του βυθού. Επίσης, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις, το συγκεκριμένο σκάφος να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς. Όπως για παράδειγμα, ο περιμετρικός έλεγχος των πλοίων στην είσοδο και έξοδο των λιμανιών κ.τ.λ.»

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή που πραγματικά την αξίζει.




Περισσότερες πληροφορίες:
Στέφανος Χασιλίδης 25210 55466 
Email chasilidis@freemail.gr 
www.semisubmarineboat.com

http://www.diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες / πιτσιρίκος

Στις Βρυξέλλες έγιναν σήμερα οι πιο αναμενόμενες βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων. Ας είμαστε ειλικρινείς, οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στους σταθμούς του μετρό στις Βρυξέλλες είναι μεν απάνθρωπες αλλά δεν προκάλεσαν έκπληξη σε κανένα. Ξέραμε πως θα γίνουν.

Όταν το περιμένεις το τρομοκρατικό χτύπημα, νιώθεις και μια «ανακούφιση» όταν επιτέλους γίνεται.

Λες «τώρα έγινε, οπότε πέρασε η αγωνία πότε και πού θα σκάσει η βόμβα».

Ας συνεχίσουμε τώρα τις ζωές μας γιατί έχουμε και φόρους να πληρώσουμε.

Δηλαδή, είναι τραγικά όλα αυτά αλλά έχουμε και δουλειές γιατί πρέπει να πληρώσουμε το νοίκι, τον ΕΝΦΙΑ και το ΦΠΑ.

Κάποιοι άρρωστοι μπορεί να ζηλεύουν και αυτούς που σκοτώνονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις γιατί γλίτωσαν από όλα αυτά.

Ζούμε στην παράνοια και στην αρρώστια. Αλλά προσαρμοστήκαμε μια χαρά.

Είναι ένας μοντέρνος κόσμος αυτός που ζούμε.

Μέσω των social media ζούμε τα πάντα. Από την προσφυγιά και το τρομοκρατικό χτύπημα ως τον θάνατο των μεγάλων σταρ.

Για την ακρίβεια, δεν ζούμε τίποτα· απλά, γράφουμε ένα κάρο μαλακίες, ενώ πολλοί τσακώνονται και βρίζονται κιόλας, γιατί -μέσω των social media- η βλακεία έχει παγκοσμιοποιηθεί.

Είμαστε όλοι Γάλλοι, είμαστε όλοι πρόσφυγες, είμαστε όλοι Βέλγοι, είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες αλλά για μισό λεπτό γιατί έχω προσωπικό μήνυμα στο Facebook.

Μια τύπισσα μου έστειλε γυμνή φωτογραφία της. Έχει στήθος τούμπανο και δεν ξυρίζει το πράμα της. Νόμιζα πως το ξυρίζουν όλες. Κάτσε μωρή ανάφτρα, τώρα είμαι Βέλγος.

Ναι, είμαστε όλοι Βέλγοι, είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες, είμαστε τι είμαστε, τίποτα δεν είμαστε βρε.

Η Ευρώπη πανηγύριζε την πτώση του τείχους του Βερολίνου αλλά τώρα κλείνει σύνορα, κλείνει δρόμους, κλείνει αεροδρόμια, κλείνει μετρό, κλείνει τα πάντα, κλείνονται και οι άνθρωποι στα σπίτια τους, και είναι πολύ ωραία αυτή η κλειστή Ευρώπη.

Βάλτε κι ένα σταυρό από πάνω, και να ζήσουμε να την θυμόμαστε.

Το ένα τείχος μας χαλούσε, τα πολλά τείχη είναι ευλογία. Ένα τείχος για τον καθένα.

«Γιατί οι πρόσφυγες δεν κάθονται να πολεμήσουν;» λένε όλοι αυτοί που έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους.

Ούτε που τους περνάει από το μυαλό πως οι πρόσφυγες φεύγουν για να γλιτώσουν από αυτό που έζησαν σήμερα οι Βρυξελλιώτες, χτες οι Παριζιάνοι, προχτές οι Λονδρέζοι, αύριο κάποιοι άλλοι.

Εκατομμύρια οι άμαχοι νεκροί σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία και άλλες «κακές χώρες» -πολλοί από βόμβες και πυρά δυτικών και ευρωπαϊκών χωρών- αλλά δεν πειράζει γιατί αυτοί δεν είναι πολιτισμένοι σαν κι εμάς, οπότε ας ψοφήσουν, γιατί μακριά απ’ τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι.

Σκέψου και τον πρόσφυγα από τη Συρία που έφυγε από το Χαλέπι για να μη φάει τη βόμβα και θα την φάει σε κάνα Βερολίνο.

Πάντα θυμάμαι εκείνο τον έρμο τον άνθρωπο που τον έβγαλαν ζωντανό μετά από τον σεισμό από τα ερείπια της Ρικομέξ και πνίγηκε στο ναυάγιο του Σάμινα.

Όποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει.

Θέλει και τύχη αυτή η πoυτάνα η ζωή, είτε ζεις στη Δαμασκό, είτε ζεις στις Βρυξέλλες.

Σήμερα είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες.

Βασικά, είμαστε όλοι υποκριτές. Κάθε μέρα.

Και αυτό μας ενώνει βαθιά.



πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιερώνυμος: Η Ελλάδα είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη χώρα


Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Μπορεί να πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από την Έδεσσα όπου παρευρέθη, για να τελέσει τα εγκαίνια της Κοινωνικής Δομής της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ύστερα από πρόσκληση του μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Εδέσσης για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που του έδωσε να βρεθεί σε αυτήν ιστορική πόλη, μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου, αλλά και για την ανάγκη συνεργασίας.

«Η εποχή μας καλεί όλους τους φορείς να συνεργαστούμε», είπε και πρόσθεσε πως «σήμερα κυριαρχούν η ανασφάλεια και η φτώχεια και λείπουν η αισιοδοξία και το όραμα. Αυτό όμως που έγινε εδώ, μας προτρέπει να ενωθούμε και να γίνουμε ένα στον αγώνα. Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησιαστική Κοινότητα, χρειάζεται να ενώσουν τα χέρια τους και προπάντων τις καρδιές τους», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε, επιπλέον, στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται καθημερινά από την Αρχιεπισκοπή και τις τοπικές Εκκλησίες και στην αξία του εθελοντισμού.

Βεβαίως, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, με την επισήμανση ότι «οι πρόσφυγες που ήρθαν και είναι εδώ δεν θα φύγουν εύκολα, και εμείς τους αγαπάμε και τους φροντίζουμε, αλλά είναι μεγάλο το βάρος.

Δεν θα μπορέσει η πατρίδα μας να το αντέξει». Συμπλήρωσε μάλιστα, εμφατικά, ότι «εκείνοι που υποσχέθηκαν πολλά, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτοί που τους έβγαλαν από τα σπίτια τους. Δεν έφυγαν οι πρόσφυγες μόνοι τους. Τους βομβαρδίσαμε εμείς οι πολιτισμένοι, γιατί έχουν καλύτερο οικόπεδο από μας. Τους πιέσαμε, γιατί περιμένουμε να ανακαλύψουμε πολλά στα εσωτερικά της γης.

Τους καταδιώξαμε, διότι τα εδάφη τους έχουν αξία. Και έφυγαν και έρχονται να βρούνε την τύχη τους. Και όσοι τους καταδικάσαμε και τους τιμωρήσαμε τους κλείνουμε τις πόρτες. Τους αφήνουμε απ’ έξω. Έρχεται, όμως, η Ιστορία να δείξει ποιοι έχουν ανθρωπιά και ποιοι απανθρωπιά. Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Μπορεί να της πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη. Αγαπάει και προσφέρει και έτσι θα συνεχίσουμε και έτσι θα προχωρήσουμε».

Στην τελετή εγκαινίων του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Εδέσσης παρέστησαν οι μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, πολιτικοί, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Οργανισμών, κληρικοί και πλήθος κόσμου από όλη την πόλη.


Πολύ σωστά μιλάτε, αλλά σαν ποιμένας της εκκλησίας έχετε την υποχρέωση να κατονομάσετε τους λύκους που έχουν ρημάξει το ποίμνιο και όχι μόνο...και να μην αρκείστε σε αερολογίες τύπου "εμείς οι πολιτισμένοι"....
Διαβάστε περισσότερα.... »
....