Διυλιστήριο: 02/26/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πού είναι το πλεόνασμα οέο;

Δήλωση της κυρίας(;) Λαγκάρντ: ''Μπορούμε να πανηγυρίζουμε για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας που είναι το πρώτο που επιτεύχθηκε μετά από αυτό του 1943(!!!)''

Εν τω μεταξύ το κλιμάκιο της τρόϊκας με επικεφαλής τον κύριο(;) Τόμσεν δήλωσε ότι αμφισβητεί, δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα!

Και ενδιαμέσως το πιθήκι των Οικονομικών, σκαρφαλωμένο στα κάγκελα του υπουργείου, σκληρίζει: ''Θα κάνω ό,τι μου πει ο ΟΟΣΑ'', ''Θα κάνω ό,τι μου πει η τρόϊκα''!

Δηλαδή, κατά την κυρία(;) Λαγκάρντ, μόνον υπό γερμανική κατοχή όπως το 1943 (και σήμερα βεβαίως), μπορεί η Ελλάδα να επιδείξει πλεόνασμα (και γι αυτό πρέπει να πανηγυρίζει!),
..κατά την τρόϊκα ο ''πρωθυπουργός'' είναι ένας κοινός αγύρτης (που ψεύδεται ξετσίπωτα στον λαό που κυβερνά),
..και κατά το Στουρνάρι δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει λαός, παρά μόνον η θέληση των τοκογλύφων-δανειστών ( που χάρη στους οποίους δικαιολογούν την ύπαρξή τους όλα τα σκύβαλα που μας κυβερνούν)!

Και δεν έχετε ακόμα αρχίσει να ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας, ω παλιάνθρωποι;
Όχι για να ξεφύγετε, όχι για το εξωτερικό. Το ξεκαθαρίσαμε αυτό..
Αλλά για τον Κορυδαλλό!

Νομίζετε ότι υπάρχει κι άλλο πολιτικό μέλον για σας;
Ελπίζετε σε ''μαγειρέματα'', εκλογικές και λοιπές νοθείες;
Στηρίζεστε σε εκβιασμούς, εκφοβισμούς και δωροδοκίες;

Είτε με εκλογές, ή χωρίς εκλογές..
Είτε με τους προστάτες και νταβατζήδες πίσω σας..
Είτε με ολόκληρη την Κόλαση να σας στηρίζει..
Είστε τελειωμένοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μας έστησαν παγίδα οι Ισραηλινοί;

To διυλιστήριο λέει: Πως γίνεται εξαρχής να εμπιστευτείς τους πρωτεργάτες της νέας τάξης πραγμάτων; Αυτούς που μεθοδευμένα σε φέραν στην κατάντια που είσαι;;

Είναι ανησυχητικά όσα συμβαίνουν γύρω από τον πολυδιαφημισμένοενεργειακό αγωγό που θα μετέφερε το ισραηλινό και κυπριακό αέριο στην Ευρώπη μέσω της ελληνικής επικράτειας. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που άρχισαν (άρχισαν;) συζητήσεις επ’ αυτού, ώστε να μη υπάρχει ούτε κατ’ αρχήν συμφωνία.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση της Κύπρου, όπου εκεί ο λόγος ήταν για κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης του αερίου, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν προχωρήσει συζητήσεις επ’ αυτού. Η διαφορά από το ελλαδικό κράτος είναι ότι, ο Τύπος της Λευκωσίας ψέγει την κυπριακή κυβέρνηση, για το ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα κατασκευασθεί ο τερματικός σταθμός ή όχι. Από την κυπριακή κυβέρνηση άραγε, εξαρτάται;

Φοβούμαι, όπως έγραψα και σε προ ημερών σημείωμα, ότι ακολουθείται παρελκυστική τακτική από τους Ισραηλινούς και τις εταιρίες Noble Energy και Delek, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα αερίου του Ισραήλ. Κατ’ εκτίμηση, φαίνεται ότι οι δυο ενδεχόμενες λύσεις (τερματικός σταθμός και ελληνοϊσραηλινός αγωγός) αποτέλεσαν ένα εκβιαστικό προς την Τουρκία χαρτί, ώστε να αποδεχθεί τις ζητούμενες υποχωρήσεις, και να επαναπροσδιοριστούν οι τουρκοϊσραηλινές σχέσεις σε επίπεδο που να ικανοποιεί Ισραήλ και ΗΠΑ.

Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση, αφού πέρασαν άπρακτα τρία χρόνια, και -αν όλα συμβούν κατ’ ευχήν- σε τέσσερα χρόνια θα αρχίσει η εξόρυξη του αερίου. Το χρονικό διάστημα -για συζητήσεις και κατασκευή τερματικού ή αγωγού- είναι προφανές πως δεν επαρκεί.

Αυτά είναι που με οδηγούν σε σκέψεις ότι παραπλανηθήκαμε, όταν μάλιστα οι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιριών αυτών θα συναντηθούν -σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet- με εκπροσώπους των τεσσάρων μεγαλύτερων τουρκικών εταιριών ενέργειας, δηλαδή τις Zorlu Holding, Enka, Turcas Petrol AS και Calik Holding, με σκοπό της συνάντησης την διερεύνηση της δυνατότητας μεταφοράς του ισραηλινού αερίου στην Ε.Ε. μέσω ενός αγωγού από το Ισραήλ στην Τουρκία.

Η είδηση αυτή, έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση του Κύπριου προέδρου, κ. Ν. Αναστασιάδη, ότι σε περίπτωση λύσης, η Τουρκία θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στην προμήθεια και μεταφορά κυπριακού και ισραηλινού αερίου. Έτσι ίσως εξηγείται και η βιασύνη να λυθεί (να διαλυθεί, δηλαδή) το Κυπριακό, με πρωτεργάτη τον νυν πρόεδρο, για τις προθέσεις του οποίου ποτέ δεν αμφέβαλε ο υπογραφόμενος.

Ο αρκούντως ενημερωμένος στα τουρκικά κ. Σάββας Καλεντερίδης, σε σχετικό άρθρο του στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" γράφει μεταξύ άλλων, ότι οι πανίσχυροι επιχειρηματικοί όμιλοι Zorlu Holding, Enka Holding -με τους οποίους συνομιλούν οι εκπρόσωποι των εταιριών Noble Energy και Delek- ανήκουν στις οικογένειες Ζορλού και Τάρα, που είναι εξισλαμισμένοι Ισραηλίτες καταγόμενοι από την Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια. Οι συνομιλίες δηλαδή γίνονται μεταξύ Ισραηλιτών, πιθανόν και στα εβραϊκά.

Αξίζει να μεταφέρω μια παράγραφο από το άρθρο του κ. Καλεντερίδη: «Αν το Κυπριακό λυθεί με τρόπο που πλήττει τα συμφέροντα του ελληνισμού και την ίδια ώρα ο αγωγός πάει κατά Τουρκία μεριά, τότε μιλάμε για τον ορισμό του φιάσκου, όσον αφορά την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία».

Από ελληνικής πλευράς υπάρχει πλήρες σκότος για τα τεκταινόμενα. Από δε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, πληροφορηθήκαμε πως ούτε η Αίγυπτος ενέδωσε να σ τις δικές μας προτάσεις, όπερ σημαίνει πως τα πράγματα σχετικά με την ΑΟΖ του Καστελόριζου, μάλλον θα έχουν άσχημη κατάληξη.

Μήπως θα έπρεπε να ανατεθεί το ελληνικό ΥΠΕΞ σε κάποιον που να έχει τουλάχιστον τον χρόνο να ασχοληθεί μ’ αυτό, δεδομένου ότι ο κ. Βενιζέλος έχει πολύ φόρτο εργασίας στο κόμμα, ιδιαιτέρως εν όψει των εκλογών;

Ο Μακεδών
Διαβάστε περισσότερα.... »
....