Διυλιστήριο: 03/14/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Novartis: Ιδιόχειρη επιστολή Σαμαρά προς Φρουζή

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Να θυμήσουμε ότι ο κ. Σαμαράς, διατείνονταν ότι δεν γνώριζε ποιος είναι ο κύριος Φρουζής της Novartis. Γιατί άραγε να το κρύψει ότι τον γνώριζε;''
Στην Βουλή έφτασαν επίσης τρεις επιστολές στελεχών της Novartis προς το γραφείο του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και CD με αρχεία

Την ύπαρξη ιδιόχειρης επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς την Novartis αποκαλύπτει σύμφωνα με πληροφορίες η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση σε νέα κατάθεσή της στην εισαγγελέα Διαφθοράς. Ακόμη στην Βουλή έφτασαν τρεις επιστολές στελεχών της Novartis προς το γραφείο του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και CD με αρχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος φάκελος περιέχει

- τρεις επιστολές της Novartis στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τη συνεργασία τους για την υλοποίηση του μνημονίου και της φαρμακευτικής δαπάνης.

- κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος Αικατερίνης Κελέση στην οποία αναφέρει ότι υπήρχε ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κωνσταντίνο Φρουζή, το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis έλαβε κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Το σημείωμα φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρωθυπουργού και αναγράφει το όνομα και το τηλέφωνο του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Το εν λόγω σημείωμα κράτησε ο Κ. Φρουζής.

- CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπαλλήλων της Novartis.

Όλα τα στοιχεία διαβιβάσθηκαν στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής.





Πηγή www.avgi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης. Απαγορεύστε του την έξοδο από την χώρα. Κατηγορεί την Ελληνική κυβέρνηση στις ΗΠΑ ότι είναι ολιγαρχική


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Δεν πιστεύαμε αυτά που ακούγαμε. Μετά την άρνησή του να συναντήσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στο Βερολίνο, ο Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα ακόμα μεγαλειώδης και εθνικά επιζήμιο, σφάλμα. 
Την ώρα που όλα τα ξένα ΜΜΕ παρουσιάζουν τον Ερντογάν ως δικτάτορα, την ώρα που κρίνονται όλα τα εθνικά μας συμφέροντα, υπάρχει πιθανότητα σύρραξης στο Αιγαίο,  ο Μητσοτάκης πηγαίνει στην Αμερική και παρουσιάζει ως ολιγαρχική, την Ελληνική κυβέρνηση. 
Πάντα είχαμε κομματικές αντιπαλότητες (Καραμανλής-Παπανδρέου, Σημίτης - Καραμανλής κτλ), αλλά ποτέ δεν κατηγορούσαν την Ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό και πολύ περισσότερο όταν είχαμε εθνικές κρίσεις.
Η μικρότητά του αναδεικνύετε ακόμα παραπάνω όταν προσπαθεί να εμφανίσει ένα πρόβλημα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, ως πρόβλημα εθνικής ασφαλείας και ανικανότητας.
Λυπούμαστε για το κατάντημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προτείνουμε την απαγόρευσή του από την χώρα για εθνικούς λόγους, και για να καταλάβει πως λειτουργούν τα απολυταρχικά καθεστώτα...''  


'' Πάντα επεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη, προσπαθούν να ελέγξουν τα ΜΜΕ και επιτίθενται ανηλεώς στους πολιτικούς τους αντιπάλους''

«Είναι εύκολο να λέει κανείς βολικά ψέματα, και αυτό είναι που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.  

Το χαρτί του επόμενου πρωθυπουργού που μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην κανονικότητα της Ελλάδας μετά την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, παίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο τετραήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ. «Ενας ολιγάρχης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο ενός ποδοσφαίρου με όπλο επειδή δεν του άρεσε η απόφαση του διαιτητή» δήλωσε στην ομιλία του στο «Μπόστον Κόλετζ». «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε άλλου είδους χώρες» συνέχισε. «Όταν μιλάμε για υγιείς θεσμούς, τότε αναπόφευκτα πρέπει να αναφερθούμε στο Κράτος Δικαίου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε και τους λαϊκιστές που όταν έρχονται στην εξουσία, είτε οι δεξιοί είτε οι αριστεροί λαϊκιστές, συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο. «Πάντα επεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, προσπαθούν να ελέγξουν τα MME και επιτίθενται ανηλεώς στους πολιτικούς τους αντιπάλους» δήλωσε. «Και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά παρατηρούνται στην Ελλάδα.»

Οι εικόνες του Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο με το πιστόλι του σε κοινή θέα έκαναν τον γύρο του κόσμου. Αποτελεί «κόκκινο πανί» ειδικά για τους Αμερικανούς από καιρό. Ο πρέσβης στην Αθήνα Τζ.Πάιατ επανειλημμένα έχει αναφερθεί αρνητικά στο ρόλο του εκ Ρωσίας ορμώμενου ολιγάρχη και στην ουσία αποθάρρυνε την οποιαδήποτε εμπλοκή του σε επενδύσεις του στην Ελλάδα. Εχει δηλώσει ευθέως ότι ειδικά σε ότι αφορά στη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ και την εξαγορά του καναλιού Έψιλον, πρέπει να ελεγχθεί η προέλευση και η ταυτότητα των χρημάτων του.



Η Πειραιώς καταγγέλει την κυβέρνηση Τσίπρα για τη «νέα διαπλοκή» που επιχειρεί να κτίσει ενώ υποτίθεται ότι σηκώνει τη σημαία της κάθαρσης κατά της «παλιάς διαπλοκής». Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν εκλεκτός και των δυο κυβερνητικών εταίρων. Η ΝΔ τον είχε χαρακτηρίσει «λαγό» στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που τελικά κρίθηκε αντισυνταγματικός στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο ολιγάρχης είχε χαρακτηρίσει τον Τσίπρα «Πούτιν» και είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει πρωθυπουργός. Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε και η τροπολογία που τελικά αποσύρθηκε για τη διαγραφή του προστίμου των 38 εκατομ. που είχε επιβληθεί για λαθρεμπόριο στην ΣΕΚΑΠ που είναι ιδιοκτησίας Σαββίδη.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος εδώ και τρία χρόνια χτίζουν ένα νέο καθεστώς διαπλοκής» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. «Χρησιμοποιούν επιχειρηματίες άλλοτε για να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κι άλλοτε για να ισοφαρίσουν τους τραγικούς χειρισμούς τους στο θέμα των Σκοπίων» συνέχισε. Πολλά στελέχη αφήνουν σαφείς αιχμές ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να εξασφαλίσει την ανοχή του προέδρου του ΠΑΟΚ στο σκοπιανό (πρωτοστάτησε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης) με «αντάλλαγμα» ένα πρωτάθλημα.

«Να γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάθαρση ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε πουθενά αλλού» δήλωσε η κυρία Σπυράκη. «Έχουν βουλιάξει οι ίδιοι στη λάσπη της διαπλοκής και είναι ανήμποροι να εφαρμόσουν το νόμο. Και επικίνδυνοι όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και για τον τόπο. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή».

Πηγή: hwww.parapolitika.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....