Διυλιστήριο: 07/02/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Αυτά είναι τα email του Φρουζή της Novartis που «καίνε» τον Μητσοτάκη



Την πεπατημένη της σιωπής και παντελούς απουσίας απαντήσεων για τις νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis και τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Φρουζή ακολουθεί ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επαναλαμβάνοντας την τακτική που είχε ακολουθήσει και για την αποκάλυψη της offshore, η οποία χρηματοδότησε μέσα στο 2017 την εταιρία τόσο της Μαρέβας Μητσοτάκη όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ για δεύτερη μέρα αρνούνται να σχολιάσουν τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα Documento για το email με το οποίο ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φρουζής κανόνιζε δείπνο στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Αύγουστο του 2015 με διευθύνοντες συμβούλους πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σε σημερινή της συνέντευξη έκανε λόγο για «λάσπη από τα υπόγεια του Μαξίμου», αρνούμενη να απαντήσει ή να σχολιάσει τις αποκαλύψεις.

Πόσο θα συνεχιστεί η αφωνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις σχέσεις του με τον Κ. Φρουζή, αναρωτιέται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτησή της στο twitter, μετά τις νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων στις 16/03 για τη φοβερή «αποκάλυψη» ότι ο Φρουζής ζητούσε συνάντηση από Τσίπρα, που δεν έγινε ποτέ. Άκρα του τάφου σιωπή σήμερα για τα emails, τα δείπνα και τις στενές σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη. Πόσο θα συνεχιστεί, όμως, η αφωνία του ίδιου του κ. Μητσοτάκη;» έγραψε η Ρ. Σβίγκου, η οποία παραθέτει και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Φιλελεύθερος» της 16ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε πει πως ούτε γνώριζε ούτε είχε καμία σχέση με τον ισχυρό άνδρα της Novartis, ο πρώτος εμφανίζεται όχι μόνο να τον γνωρίζει αλλά και να είναι αυτός που ανέλαβε να τον προωθήσει ως «καλό βιογραφικό» όταν τερμάτισε την καριέρα του στη φαρμακευτική.

Τα mails που φέρνει στη δημοσιότητα το Documento αποδεικνύουν τη φιλική σχέση μεταξύ Μητσοτάκη και Φρουζή η οποία ξεκινάει από τις πολιτικές συμπάθειες και φτάνει έως τη διοργάνωση δείπνων με αφρώδη οίνο για χάρη του αρχηγού της ΝΔ.

Αποδεικνύεται πως για δεύτερη φορά (η πρώτη αφορά τον Χριστοφοράκο) ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στενές σχέσεις με πολυεθνική που απομύζησε και έβλαψε το ελληνικό δημόσιο.

Οπως προκύπτει από την ημερομηνία του δείπνου αλλά και το γεγονός πως όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν δήλωσαν, κατά τον Φρουζή, τη στήριξή τους στο Μητσοτάκη, επρόκειτο για τη στήριξη του δικού του ανθρώπου.

Την ώρα που διοργανωνόταν τα πάρτι της κλοπής του δημοσίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζούσε στα δικά του πάρτι είτε με τον Χριστοφοράκο είτε με τον Φρουζή.

Αν πρόκειται για απλή κοινωνική σχέση, το ερώτημα είναι γιατί την έχει αποκρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ. Δηλαδή γιατί αποκρύπτει από τον κόσμο πως η επίσημη άποψη της ΝΔ ότι το Novartis-gate είναι σκευωρία συμπορεύεται με ένα άλλο πραγματικό στοιχείο, πως ο πρωταγωνιστής είναι στενός φίλος και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οταν ο Μητσοτάκης υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, υποστηρίζει την αλήθεια ή τον φίλο και δικό του άνθρωπο Φρουζή; Πρέπει να απαντήσει αν η πολιτική του στάση σχετίζεται με τις προσωπικές σχέσεις που είχε ο ίδιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis και φυσικά να πει μέχρι πού είχαν φτάσει αυτές οι σχέσεις.

Από τον Απρίλιο του 2018, όταν η δικογραφία της Novartis που αφορούσε τα πολιτικά πρόσωπα (Σαμαράς, Γεωργιάδης, Στουρνάρας κ.ά.) επέστρεψε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, οι αμερικανικές Αρχές και το FBI άρχισαν να ερευνούν επισταμένα τα περιουσιακά στοιχεία και τη σχέση των πολιτικών αυτών προσώπων με την πολυεθνική.

Ως εκείνη τη στιγμή οι Αμερικανοί είχαν επιλέξει να είναι διακριτικοί για να μην κατηγορηθούν ότι βάλλουν κατά πολιτικών προσώπων για ένα θέμα που απασχολούσε την ελληνική Βουλή.

Με την επιστροφή της δικογραφίας σε εισαγγελικά χέρια θεώρησαν πως το θέμα τοποθετείται σε επίπεδο διακρατικής συνεργασίας αρμόδιων υπηρεσιών και μόνο.

Κάποιοι από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην Ελλάδα έχουν ήδη καταθέσει στο FBI παρουσία Αμερικανού εισαγγελέα στην Αυστρία.

Στις συναντήσεις αυτές μάρτυρας ενημέρωσε το FBI για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis.

Ως εκείνη την ώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν απλώς ο πρόεδρος ενός κόμματος που τα στελέχη του είχαν εμπλακεί στην υπόθεση από τους μάρτυρες και γι’ αυτό είχε επιλέξει τη γραμμή της στήριξής τους. Οι Αμερικανοί πράκτορες όμως βρέθηκαν μπροστά σε στοιχεία που συσχέτιζαν τον Μητσοτάκη απευθείας με τον Φρουζή.

Τα mail της βαθιάς φιλίας
Οσα κατέθεσαν οι μάρτυρες επιβεβαιώνονται από στοιχεία στους σκληρούς δίσκους της Novartis και του ίδιου του Κ. Φρουζή που έχουν κατασχεθεί.

Στα αρχεία της αλληλογραφίας του διευθύνοντος συμβούλου υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο «Μr Novartis» σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυρ. Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ του απαντά επίσης φιλικά με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση.

Σε ένα από τα mails αυτά ο Κώστας Φρουζής διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο συμμετέχουν επικεφαλής εταιρειών με τις συζύγους τους.

Σε mail μάλιστα που έχει στείλει η συνεργάτιδα του Φρουζή Μαρία Λεοντάρη προκειμένου να ενημερώσει για τη διοργάνωση του δείπνου, ο τίτλος είναι «Kyriakos Mitsotakis Dinner» (δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης).

Στις 27 Αυγούστου 2015 ο Κώστας Φρουζής στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό mail του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο του γράφει:

«Καλημέρα και πάλι Κυριάκο.

Κάποια πρώτα ονόματα φίλων που θα πρότεινα, χωρίς βέβαια να έχω κάνει επαφή μαζί τους πριν μιλήσουμε είναι:

Κεφαλάς CEO JnJ

Gerasopoulos CEO Sanofi

Karavias CEO EFG

Drandakis CEO Taxibeat

Katsos CEO Pharmathen and SEV

Andreas Marinopoulos CEO Famar

Anastasopoulos Pdt American chamber kai CEO pharma Co

Karakakasis CEO Medronic

Neiadas CEO Cana and SEV

Arnaoutis CEO medical devices Co and President of the relevant Association

Arkoumaneas CEO of PR company

My 2 sons…

Λέω να είναι 7-8 ζευγάρια, ένα βράδυ τύπου 14/9 ή 15/9, αλλά σίγουρα περιμένω το δικό σου κυρίως availability. Παρακαλώ το δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου για να υπάρχει λίγος χρόνος οργάνωσης.

Περιμένω νέα σου

Φιλικά

Κώστας»

Σε δύο ώρες

Το mail στέλνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10.10 το πρωί και στις 13.26 ο Κυριάκος απαντά:

«Μου φαίνεται μια χαρά! Προτιμώ 15/9 και ακόμη καλύτερα 16/9».

Ο Φρουζής σε δύο ώρες απαντά:

«Σε πρώτη φάση παρακαλώ κράτα την ημερομηνία 16/9 Τετάρτη. Πάμε γι’ αυτό που προτιμάς περισσότερο».

Στις 29 Αυγούστου ο Κ. Φρουζής ενημερώνει πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι όλα είναι έτοιμα. Γράφει:

«Καλησπέρα Κυριάκο

Εχουν ήδη αποδεχθεί με χαρά την πρόσκληση οι περισσότεροι. Περιμένω μέσα στη βδομάδα κάποια τελευταία confirmations
Πάμε για 16/9 βραδάκι
Θα σου κάνω μια ενημέρωση μέσα στη βδομάδα.
Οk;
Καλό Σαββατοκύριακο
Κώστας».

Ο Φρουζής στήριξε Κυριάκο

Το συγκεκριμένο δείπνο όμως φαίνεται ότι είναι μια πρωτοβουλία για τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μόλις έχει ανακοινώσει πως θα πάρει μέρος στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ.

Σε mail που στέλνει ο μάνατζερ της Novartis στον Μητσοτάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τους συμμετέχοντες στο δείπνο γράφει:

«Καλημέρα αγαπητέ Κυριάκο

Καλή βδομάδα και καλή δύναμη στο sprint της Κυριακής…
Σου στέλνω με sms τη διεύθυνση. Μιλάμε και στο τηλέφωνο για λεπτομέρειες. Είμαι βέβαιος πως θα περάσουμε ευχάριστα και αρκούντως χαλαρά.
Φιλικά Κώστας
ΥΓ. Αλλοι τρεις αγαπητοί μου φίλοι δυστυχώς θα είναι στο εξωτερικό αν και θα ήθελαν πολύ να παρευρίσκονται.
Καραβίας CEO EFG,
Κεφαλάς CEO J&J,
Κουμέτης CEO Coca Cola
(μου είπαν και οι τρεις ότι έχεις την υποστήριξή τους γιατί σε εκτιμούν ούτως ή άλλως)».
Η αναφορά στη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη την επίμαχη περίοδο παραπέμπει σε μια συνάντηση που διοργανώθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε ισχύ το μεταφορικό ισοδύναμο: Με τιμές... ΚΤΕΛ στα νησιά



Νέες φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων με τα πλοία θα απολαμβάνουν από σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι και μόνιμοι απασχολούμενοι, όπως εκπαιδευτικοί και γιατροί, σε 49 νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος καθώς σε ισχύ τίθεται το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλαδή η επιδότηση των μεταφορών, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα ενταχθούν όλα τα νησιά της χώρας.

Με τη νέα ρύθμιση θα ωφεληθούν οι νησιώτες από τις μειώσεις στα κόμιστρα των επιβατών και των εμπορευμάτων.

Η οικονομική ενίσχυση θα αποτελεί ουσιαστικά ένα βοήθημα για όσους ταξιδεύουν από και προς τα νησιά με το φθηνότερο μέσο μεταφοράς προκειμένου να μη χρεώνονται περισσότερα από αυτόν που ταξιδεύει για παράδειγμα με το υπεραστικό λεωφορείο. Εάν για παράδειγμα κάποιος πληρώνει εισιτήριο 20 ευρώ για ένα ταξίδι με λεωφορείο προς μια πόλη της ηπειρωτικής χώρας και ένας νησιώτης για να πάει προς το μέρος του που είναι η ίδια απόσταση 25 ευρώ, τότε θα παίρνει τα επιπλέον 5 ευρώ που αποτελεί τη διαφορά.

Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά κατοίκους και επιχειρήσεις σε Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Αντίψαρα, Κω, Πάτμο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κάσο, Λέρο, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Καστελόριζο καθώς και στα νησιά Αγαθονήσι, Αλιμία, Αρκιούς, Αρμάθια, Χάλκη, Φαρμακονήσι, Γυαλί, Κίναρο, Λέβιθα, Λειψούς, Μάραθο, Νίμο, Ψέριμο, Σαρία, Στρογγυλή, Σύρνα, Τέλενδο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Άγιο Μηνά, Θύμαινα, Σαμοθράκη, Κάρπαθο, Ερρικούσα, Μαθράκι, Οθωνούς, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια, Ανάφη.

Μια τετραμελής οικογένεια σε περίπτωση που κάνει το σύνολο των ταξιδιών που δικαιούται μέσα στο εξάμηνο θα ωφεληθεί:
  • Αν διαμένει στο Κουφονήσι κατά 849 ευρώ
  • Στην Ψέριμο κατά 1.363 ευρώ
  • Στα Ψαρά 958 ευρώ
  • Στην Ανάφη 733 ευρώ
  • Στους Φούρνους 592 ευρώ
  • Στη Σαμοθράκη 526 ευρώ
  • Στην Κάλυμνο 664 ευρώ και
  • Στη Λέσβο έως και 384 ευρώ ανά εξάμηνο

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μειωμένος ΦΠΑ σε πέντε νησιά ως το τέλος του έτους



Παράταση στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη, Λέρο, Κω, Σάμο και Χίο), προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, μετά και την σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες. Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι δήμαρχοι των συγκεκριμένων νησιών, καθώς και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένουπροβλέπει ότι οι συντελεστές 9% και 17% διατηρούνται μέχρι το τέλος του χρόνου και δημοσιεύθηκε μία μέρα πριν τη λήξη της ισχύος της νομοθετικής διάταξης που διατηρούσε μέχρι τώρα το ειδικό καθεστώς στα πέντε νησιά που δέχονται αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν "άφησε" τη μάχη του νησιωτικού ΦΠΑ, αλλά αντίθετα, συνεχώς προσπαθεί να οχυρώσει τα νησιά μας» αναφέρει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε γραπτή δήλωσή του.

Όπως σημειώνει ο κ. Σαντορινιός, «η μάχη που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε αυτήν τη Σύνοδο Κορυφής», εκτός των άλλων σημαντικών αποφάσεων, «απέφερε και τη παράταση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που φιλοξενούν πρόσφυγες, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας των κατοίκων τους να αντιμετωπίσουν την εξελισσόμενη μεταναστευτική κρίση».

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας αναφέρει ακόμα, ότι: «Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά και την άμεση δημοσίευση σε ΦΕΚ της παράτασης των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν "άφησε" τη μάχη του νησιωτικού ΦΠΑ, αλλά αντίθετα, συνεχώς προσπαθεί να οχυρώσει τα νησιά μας, τόσο μέσω της συνέχισης ενός δίκαιου μέτρου, όσο και μέσα από την πρόσφατη νομοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που αγκαλιάζει όλα τα νησιά της χώρας, δίνοντάς τους ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και ευημερίας».

Τονίζει δε, ότι «τώρα που για πρώτη φορά μια κυβέρνηση επιτυγχάνει σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο την προάσπιση των δικαιωμάτων των νησιών, φαίνεται ακόμη πιο κενή περιεχομένου η ρητορική που είχε κλιμακωθεί το προηγούμενο διάστημα και μιλούσε για εγκατάλειψη των νησιωτών και για έλλειψη σχεδίου για τη νησιωτική Ελλάδα».

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «από τον Ιούλιο του 2018 θα εφαρμόζονται και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά και το ΜΙ σε 49 νησιά- αλλά κυρίως από 1/1/2019 που θα ενταχθούν σε αυτό όλα τα νησιά της χώρας. Αυτό αποδεικνύει ότι όταν λέγαμε ότι το ένα μέτρο δεν αναιρεί το άλλο, κόντρα στα ψέματα της αντιπολίτευσης, εμείς απλά λέγαμε την αλήθεια».

«Θετική η απόφαση» λέει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Η απόφαση της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, σε συνδυασμό με την απόφαση για την αύξηση των Ευρωπαϊκών πόρων για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021- 2027 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014- 2020, σε 660 εκατομμύρια ευρώ, κρίνεται ως «θετική» από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Καλογήρου σημείωσε πως με την απόφαση «μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία δε θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η καθημερινότητα των ανθρώπων στα τρία νησιά πρώτης γραμμής στο βόρειο Αιγαίο και η τοπική οικονομία. Η απόφαση αυτή επαναφέρει με τον τρόπο της τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξης καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας».

Και κατέληξε η κ. Καλογήρου: «Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την απόφαση για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021- 2027 που εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο είναι μια θετική εξέλιξη».

Ικανοποίηση και από τους δήμους

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν μιλώντας επίσης στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι τρεις δήμαρχοι των μεγάλων νησιών του βορείου Αιγαίου για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Τονίζουν όμως πως αυτό πρέπει να αποτελέσει κατάκτηση στο πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας των νησιωτών με τους υπόλοιπους Έλληνες και όχι «αντίδωρο» για τα αποτελέσματα της προσφυγικής κρίσης.

«Η ικανοποίηση όλων μας για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ στο νησί μας είναι δεδομένη» σημειώνει η εκτελούσα χρέη δημάρχου Μυτιλήνης Αναστασία Αντωνέλλη αντί του δημάρχου του νησιού Σπύρου Γαληνού που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Και συνεχίζει η κ. Αντωνέλλη: «Με τη ελπίδα ότι θα γίνει κατανοητό πως ο μειωμένος ΦΠΑ πρέπει να ισχύει όχι μόνο λόγω του μεταναστευτικού αλλά λόγω των ανισοτήτων που η νησιωτικότητα δημιουργεί, θεωρούμε πως σε συνδυασμό με την εφαρμογή του νησιωτικού ισοδυνάμου, συμβάλει καθοριστικά στην αποκατάσταση της ισονομίας και ισοπολιτείας των κατοίκων του νησιού μας έναντι των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πάγια και διαχρονικά αιτήματα που επιτέλους φαίνεται να δρομολογούνται δημιουργώντας ελπίδα» κατέληξε η κ. Αντωνέλλη.

«Έστω και την τελευταία στιγμή είναι πολύ σημαντικό ότι παραμένει ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ στα νησιά» τονίζει ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς. Και συνεχίζει: «Οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του βορείου Αιγαίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνουν να έχουν πιάσει κάποιον τόπο. Η διασύνδεση όμως της διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ με το προσφυγικό ήταν και παραμένει απαράδεκτη. Η μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο αλλά βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της βιωσιμότητας της οικονομίας των νησιωτών».

«Κεκτημένο δικαίωμα και όχι προνόμιο της νησιωτικής Ελλάδας» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Όπως σημειώνει ο κ. Αγγελόπουλος «ο νομικός και πολιτικός αγώνας των νησιωτών για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ και μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2018 θα συνεχιστεί. Μέχρι την υιοθέτηση μονίμων μειωμένων συντελεστών για όλη τη νησιωτική Ελλάδα σύμφωνα και με τη νέα Ευρωπαϊκή οδηγία. Οποιαδήποτε σύνδεση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά με το προσφυγικό ζήτημα και το μεταναστευτικό πρόβλημα ήταν και είναι απαράδεκτη» σημειώνει ο κ. Αγγελόπουλος. Και καταλήγει: «Απαράδεκτη από τους φορείς, τους κατοίκους και τους δημότες του βορείου και νοτίου Αιγαίου. Τα νησιά δεν μπορούν έναντι οιουδήποτε άλλου ζητήματος να διατηρήσουν ό,τι δικαιούνται ως εκ της θέσης τους. Και το ανθρωπιστικό τους υπόδειγμα δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία υποβάθμισης και περιθωριοποίησης τους».

«Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου χαιρετίζει την ανακοίνωση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που επλήγησαν περισσότερο από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο οποίος παράλληλα θέτει ζήτημα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

«Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εμμένει πιστό στις θέσεις του για ανάγκη επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου» τονίζει ο κ. Πάππου τονίζοντας ότι «το θέμα των μειωμένων συντελεστών για το σύνολο των νησιών μας δεν έχει κλείσει».

«Η εξαγγελία του κυρίου Πρωθυπουργού για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, είναι μια θετική εξέλιξη» επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης αρκεί όπως είπε, «να μη συνδεθεί με τη δημιουργία νέων δομών εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω».

Την ικανοποίησή του για το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ εξέφρασε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη σε συνδυασμό μάλιστα με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες. Δικαιούμασταν αυτή την απόφαση διότι τα πέντε νησιά έχουν σηκώσει δυσανάλογα βάρη του προσφυγικού προβλήματος επισήμανε ο κ. Κόλιας. «Δεν θα πρέπει όμως να συνδυαστεί με νέες δομές στο προσφυγικό διότι το νησί της Λέρου ήδη βρίσκεται σε οριακό επίπεδο» τόνισε ο δήμαρχος.

«Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται προσφυγικές ρoές, δείχνει τη σοβαρή, υπεύθυνη και μεθοδευμένη πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε δηλώσεις του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης. «Ξέραμε ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές είναι άδικη. Γι' αυτό και καταργείται» τόνισε ο κ. Γάκης.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός επισημαίνοντας: «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία τελικά. Οι όποιες προσπάθειες απέδωσαν έστω και με ελάχιστες ελπίδες και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ διατηρούνται στα πέντε νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές μέχρι 31/12/2018. Και βλέπουμε».

«Οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για τον ΦΠΑ στα νησιά, κρύβουν τις ανομολόγητες συμφωνίες που έχει συνάψει για να μεταφερθούν στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες χώρες» τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας.

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έσκασε η φούσκα του Bitcoin – Έχει χάσει ήδη το 70% της αξίας του και συνεχίζει



H φρενίτιδα των επενδυτών για τα κρυπτονονομίσματα όχι απλώς τελείωσε, αλλά έχει δώσει τη θέση της σε ένα μαζικό ξεπούλημα.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι σκάει μία φούσκα, η οποία προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται να πυροδοτεί μέγαλους κλυδωνισμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία, που συγκέντρωσε το CNBC, περισσότερα από 800 κρυπτονομίσματα στην αγορά έχουν «πεθάνει», έχουν δει δηλαδή την αξία τους ουσιαστικά να μηδενίζεται.

Όσο για την τιμή του Bitcoin κινείται 70% χαμηλότερα σε σχέση με το ιστορικό ρεκόρ της.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε δει μία έκρηξη στις δημόσιες προσφορές κρυπτονομισμάτων, γνωστές ως Αρχικές Εγγραφές Νομισμάτων (ICOs).

Μέσω των ICOs αντλήθηκαν πέρυσι κεφάλαια ύψους 3,8 δισ. δολαρίων πέρυσι, ενώ από τις αρχές του 2018 έως σήμερα έχουν αντληθεί 11,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CoinSchedule.

Αρκετοί ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ICOs είναι μία εξαιρετικά ριψοκίνδυνη επένδυση, όχι μόνο εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων που δέχονται το τελευταίο διάστημα τα κρυπτονομίσματα, αλλά και γιατί έχουν καταγραφεί πολλά φαινόμενα απάτης.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σφοδρή κριτική Spiegel: «Tέλος εποχής για Γερμανία – Κάποτε ήταν μία ισχυρή χώρα»



Σφοδρή κριτική ασκεί το Spiegel στη Γερμανία για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα. Το περιοδικό κυκλοφορεί με τα τρία χρώματα της γερμανικής σημαίας, αλλά με τις μπογιές να λιώνουν, με το ένα χρώμα να αναμειγνύεται με το άλλο. Το ζήτημα είναι ότι το μαύρο χρώμα υπερτερεί και ξεχειλίζει καλύπτοντας τα υπόλοιπα.

Το παραδοσιακό περιοδικό του γερμανικού πολιτικού κέντρου, κάποτε η θεσμική φωνή της γερμανικήςσοσιαλδημοκρατίας, το περιοδικό που ανέδειξε τον Βίλι Μπραντ, που στήριξε τον Χέλμουτ Σμιτ και υποστήριξε τον Σρέντερ, αυτό το περιοδικό δηλώνει στην τελευταία του έκδοση πως η Γερμανία ζει ένα τέλος εποχής.

Το πρόβλημα είναι ότι εστιάζει σε δύο στοιχεία. Το ένα αφορά στην Άνγκελα Μέρκελ και την καγκελαρία, η οποία έχει πια κουραστεί έπειτα από κυριαρχία 13 ολόκληρων ετών της σιδηράς κυρίας από την πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία.

Το δεύτερο στοιχείο εστιάζει στην ταπεινωτική ήττα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία αναγκάστηκε να επιστρέψει άρον – άρον στη χώρα. Δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και υπέκυψε.

Κατά το «Der Spiegel», τα δύο πρόσωπα της τραγωδίας είναι η Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία και ο Γιοακίμ Λεβ στο τιμόνι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο πόστο εδώ και 12 χρόνια. Αυτά τα 13 έτη για την πρώτη και τα 12 για τον δεύτερο σηματοδοτούν και την ιστορική περίοδο η οποία έχει πλέον λήξει.

Και το «Der Spiegel», σε ρόλο Τειρεσία ή Πυθίας, προσπαθεί να λύσει τον γρίφο των μελλούμενων ζητώντας και από τους δύο να αναρωτηθούν αν έφθασε η ώρα να πουν αντίο.

Το γερμανικό περιοδικό όμως κυκλοφορεί την ημέρα κατά τη διάρκεια της οποίας όλα παίζονται στο Βερολίνο. Παίζεται η θητεία της Μέρκελ, η αντοχή του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και η ισχύς του πολιτικού συστήματος.Στη γωνία καραδοκεί το ADF, το κόμμα των Εναλλακτικών, ο πολιτικός σχηματισμός ο οποίος με κοινοβουλευτική μορφή ελάχιστα καλύπτει την πραγματική του πολιτική ταυτότητα, η οποία είναι ο αυταρχισμός, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η επαναφορά ορισμένων ταμπού από το παρελθόν, τα οποία σηματοδότησαν τις πιο μελανές σελίδες του γερμανικού έθνους. Ενδεχομένως, λοιπόν, αυτό το τεύχος του περιοδικού «Der Spiegel» να μείνει στην ιστορία ως προφητικό.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....