Διυλιστήριο: 10/31/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Άρθουρ Σοπενχάουερ

Ο Άρθουρ Σοπενχάουερ (Arthur Schopenhauer 1788-1860) ήταν Γερμανός φιλόσοφος, γνωστός στην ιστορία της φιλοσοφίας από το βιβλίο του "Ο Κόσμος ως Βούληση και ως Παράσταση" (1819), στο οποίο ανέπτυξε τη βασική του φιλοσοφική θεωρία ότι ο κόσμος που μας περιβάλλει, καθοδηγείται από μία συνεχώς ανικανοποίητη και τυφλή βούληση, που αναζητά συνεχώς την ικανοποίησή της. Ο Σοπενχάουερ ήλπιζε ότι το βιβλίο του θα αναγνωριζόταν αμέσως ως ένα επιδραστικό και καθοριστικό φιλοσοφικό έργο, που θα τάραζε τα νερά της φιλοσοσφίας.

Όμως, οι προσδοκίες του διαψεύσθηκαν, καθώς το βιβλίο του δεν έτυχε ανάλογης υποδοχής ούτε από τους κριτικούς ούτε από το κοινό της εποχής, με αποτέλεσμα να μη σημειώσει την παραμικρή επιτυχία. Η ανάλυση της Βούλησης ως καθοδηγητικής αρχής μέσα στον κόσμο και το σύμπαν, οδήγησε τον Σοπενχάουερ στο συμπέρασμα ότι οι συναισθηματικές, σωματικές και σεξουαλικές επιθυμίες δεν μπορούν ποτέ να εκπληρωθούν ολοκληρωτικά και ότι το ανικανοποίητο πάντα θα τυραννάει τον άνθρωπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Σοπενχάουερ να κατατείνει προς ένα τρόπο ζωής που απέρριπτε τις ανθρώπινες επιθυμίες, παρόμοιο με αυτόν που διδάσκει ο Βουδισμός.

Η εκπαίδευση του Άρθουρ Σοπενχάουερ δεν υπήρξε συστηματική. Σπούδασε για δύο χρόνια (1797-1799) στη Χάβρη για να μάθει Γαλλικά, τέσσερα χρόνια σε μιαν ιδιωτική εμπορική σχολή στο Αμβούργο και αργότερα στη Βαιμάρη (όπου συνδέθηκε κοινωνικά με τον κύκλο του Γκαίτε) μελέτησε κλασική φιλολογία. Το 1809 άρχισε να σπουδάζει, ιατρική στην αρχή και κατόπιν φιλοσοφία, στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Από το 1811 μέχρι το 1813 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, όπου παρακολούθησε τα μαθήματα φιλοσοφίας του Φίχτε.

Παίρνει πτυχίο μετά από 2 χρόνια γράφοντας μια πτυχιακή εργασία την οποία εκτίμησε ιδιαίτερα ο Γκαίτε. Στη συνέχεια απομονώνεται στη Δρέσδη, όπου και ολοκληρώνει τη μελέτη των κλασσικών φιλοσόφων. Το 1820 γίνεται καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Το 1831 μετακομίζει στη Φρανκφούρτη όπου και ζει για το υπόλοιπο της ζωής του. Έχει παραιτηθεί από την ιδέα της ακαδημαικής σταδιοδρομίας και εντελώς απομονωμένος, αφοσιώνεται στη μελέτη των φυσικών επιστημών και τη συγγραφή. Φαίνεται ότι η ζωή του εκεί ήταν μάλλον ευχάριστη, αλλά ο ίδιος δεν ήταν ευτυχισμένος.

Εκτός από το γεγονός ότι ήταν εκ φύσεως μισάνθρωπος, ήταν και βαθιά απογοητευμένος από το γεγονός ότι κανείς δεν αναγνώριζε την αξία του και η πικρία του γινόταν εντονότερη από την περιφρόνησή του προς την επίσημη εγελιανή φιλοσοφία.Πεθαίνει το 1860 σε ηλικία 72 χρονών από πνευμονία.

Η μεταφυσική ανάλυση της Βούλησης από μέρους του Σοπενάουερ, η άποψή του πάνω στο κίνητρο και την επιθυμία, ο αθεισμός και ο πεσσιμισμός του που διαπνέουν ολόκληρο το έργο του και ο αφοριστικός τρόπος γραφής του, επηρέασαν πολλούς γνωστούς ανθρώπους του πνεύματος όπως ο Νίτσε, ο Βιτγκενστάιν, ο Αινστάιν, ο Φρόυντ και πολλοί άλλοι. Με την έκδοση μιας συλλογής δοκιμίων (Πάρεργα και Παραλειπόμενα, 2 τόμοι,1851) γύρω από διάφορα θέματα που αφορούσαν την πανεπιστημιακή φιλοσοφία, τον υπερβατικό διαλογισμό, την παραψυχολογία, τις γυναίκες και διάφορα άλλα θέματα, ο Σοπενχάουερ άρχισε επιτέλους να κατακτά τη διασημότητα που τόσο ήθελε, με αποτέλεσμα η φήμη του να διαδοθεί πέρα από τους ακαδημαικούς κύκλους και με την πάροδο του χρόνου, ο Σοπενχάουερ απετέλεσε αντικείμενο λατρείας, με αναρίθμητους οπαδούς και θαυμαστές στην Αγγλία, τη Ρωσία και τις Η.Π.Α.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αποφθέγματα του Άρθουρ Σοπενχάουερ που απεικονίζουν τις βασικές όψεις της φιλοσοφίας του:
“Ο άνθρωπος είναι αδύνατο να ζήσει ευτυχισμένη ζωή. Το καλύτερο που μπορεί να κατορθώσει είναι να ζήσει μια ηρωική ζωή”
“Δεν υπάρχει τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια. Πολλά αγκάθια όμως είναι χωρίς τριαντάφυλλο.”
“Η ευθυμία και η ελαφράδα της νεότητάς μας οφείλονται εν μέρει στο γεγονός ότι ανηφορίζουμε το βουνό της ζωής και δε βλέπουμε το θάνατο που βρίσκεται στη βάση της άλλης μεριάς.”
“Η μεγαλύτερη σοφία είναι να κάνεις υπέρτατο στόχο της ζωής την απόλαυση του παρόντος, γιατί αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα, ενώ όλα τα άλλα είναι παιχνίδια του νου.”
“Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που μπορεί μια για πάντα να αποφεύγει να έχει παρτίδες με μεγάλο αριθμό συγγενικών του όντων.”
“Μόνο η αρσενική διάνοια, συσκοτισμένη από τη σεξουαλική ορμή, θα μπορούσε να ονομάσει το μικροκαμωμένο φύλο, με τους στενούς ώμους, τους φαρδείς γοφούς και τα κοντά πόδια, ωραίο φύλο.”
“Οι φίλοι υποστηρίζουν ότι είναι ειλικρινείς, αλλά στην πραγματικότητα ειλικρινείς είναι οι εχθροί.”
“Η ζωή είναι μια συνεχής μάχη για την επιβίωση, με τη σιγουριά της τελικής ήττας.”
“Το ταλέντο είναι σαν ένα σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν. Η μεγαλοφυία είναι σαν τον σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν καν να δουν.”
“Οι μεγάλες δυστυχίες δεν επιτρέπουν στις μικρότερες να γίνουν αισθητές και, αντιστρόφως, ελλείψει κάποιας μεγάλης δυστυχίας, η παραμικρή στεναχώρια κι ενόχληση μας βασανίζει.”
“Εάν αυτός ο κόσμος δημιουργήθηκε από ένα Θεό δεν θα ήθελα να είμαι αυτός ο Θεός. Η δυστυχία αυτού του κόσμου θα μου ράγιζε την καρδιά.”

Επιμέλεια Κειμένου: Ευάγγελος Κουσιάδης, Συγγραφέας-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας info@kousiadis.gr




Παρακάτω μερικές προτάσεις μας από Σοπενχάουερ

Εγχειρίδιο πρακτικής σοφίας ( Εκδόσεις Ροές )


Για τη δυστυχία του κόσμου ( Εκδόσεις Πατάκη )


Αφορισμοί ( Εκδόσεις Ροές )


Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο ( Εκδόσεις Πατάκη )

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξέλιξη βόμβα! Στο σκαμνί η τρόικα

Το σκληρό ύφος των διαπραγματευτών καλούνται να αφήσουν οι εκπρόσωποι της Τρόικα σε Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο και Πορτογαλία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι..
με την εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να αναζητηθούν οι πιθανές τους ευθύνες για τις αστοχίες στα Μνημόνια.

Μετά από απόφαση της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, θα εξεταστεί η δράση των αξιωματούχων που διαμόρφωσαν τα Μνημόνια και σε αρκετές περιπτώσεις άσκησαν ασφυκτική πίεση στις κυβερνήσεις των κρατών που είναι βυθισμένες στην οικονομική κρίση, χωρίς να υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οπως αναφέρει η Ημερησία, θα εξετασθούν τόσο η μεθοδολογία της τρόικας κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, όσο και τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της, ενώ παράλληλα θα εξετασθεί ο ρόλος ιδιωτικών συμβουλευτικών οίκων όπως ο αμερικανικός Alvarez & Marsal, στον οποίο προσέφυγε η κυπριακή κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις για το δάνειο από την τρόικα.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά πιθανές παραβιάσεις του νόμου ή περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας» λέει ο βουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκιγκολντ που τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μάθουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη.
Στις εργασίες της αξιολόγησης, θα ηγηθούν ο Αυστριακός Βουλευτής του ΕΛΚ Οτμαρ Κάρας, και ο Γάλλος Λιμ Χονγκ Νγκοκ, έχοντας τη βοήθεια του Βέλγου βουλευτή των Πρασίνων Φιλίπ Λαμπέρτ και του Ολλανδού συντηρητικού, Ντερκ Γιαν-Έπινκ. Η έκθεση θα πρέπει να παρουσιαστεί στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο, καθώς αμέσως μετά ακολουθούν οι Ευρωεκλογές.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρεν : Οι κυβερνήσεις συμφώνησαν για συνεχή εποπτεία.

Οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών στο πλαίσιο του Συμβουλίου, με βάση τον Κανονισμό 472/2013 συμφώνησαν να παραμείνει η Ελλάδα υπό αυστηρή εποπτεία ακόμα και μετά τη λήξη των Μνημονίων, έως ότου εξοφλήσει το 75% των δανείων που έχει λάβει. Αυτό απάντησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν σε ερώτηση του Νίκου Χουντή, όπως τονίζει ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνέχιση της επιτήρησης.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, στην απάντησή του ο Ρεν «"ένιψε τας χείρας του" και έδειξε την τότε κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι "οι προαναφερθέντες κανονισμοί έχουν συμφωνηθεί από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του Συμβουλίου", άρα και την ελληνική κυβέρνηση».

Αναλυτικά τι αναφέρει ο κ. Χουντής:

«Η ιστορία θα γράψει ότι η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ήταν αυτή που υπέγραψε και δέσμευσε την Ελλάδα να βρίσκεται υπό συνεχή και αυστηρή εποπτεία για πολλές δεκαετίες, ακόμα και μετά τη λήξη των Μνημονίων». Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μετά την απάντηση του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρέν, σε ερώτησή του, σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού 472/2013 για την «ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας στη Ζώνη του Ευρώ». Σημειώνεται ότι ο εν λόγω Κανονισμός (472/2013), συζητήθηκε, συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Μάϊο του 2013. Δηλαδή, έτυχε της σύμφωνης γνώμης της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, με γραπτή του ερώτηση που κατέθεσε στις αρχές Σεπτέμβρη (Δελτίο Τύπου 10/9/2013), αποκάλυπτε σειρά Κανονισμών λιτότητας που υιοθετήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια και ιδιαίτερα για τις χώρες εκείνες που έχουν δεχθεί χρηματοδοτική συνδρομή, όπως η Ελλάδα και οι οποίες, σύμφωνα με τον Κανονισμό 472/2013, θα παραμείνουν υπο αυστηρή εποπτεία, μέχρι να εξοφλήσουν το 75% των δανείων που έλαβαν. Δηλαδή, για την περίπτωση της Ελλάδας, θα βρισκόμαστε υπό καθεστώς μνημονίων και διαρκούς ενισχυμένης εποπτείας επ’ άπειρον !!! Ταυτόχρονα, κατήγγειλε ότι αυτοί οι Κανονισμοί κατατείνουν «στον περιορισμό των κυριαρχικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των κρατών μελών και στη θεσμοποίηση πρωτοφανών παρεμβάσεων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, αλλά και των ισχυρών κρατών μελών, στην άσκηση κυρίαρχης οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής και στη μονιμοποίηση ενός καθεστώτος αυστηρής λιτότητας σε βάρος των λαών της Ευρώπης».

Στη λακωνική απάντησή του, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν, «νίπτει τας χείρας του» και δείχνει την τότε κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι «Οι προαναφερθέντες κανονισμοί έχουν συμφωνηθεί από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του Συμβουλίου», άρα και την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι νέοι Κανονισμοί της ΟΝΕ στοχεύουν «στον ομαλό και αποτελεσματικό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών, καθώς και στην καλύτερη διασύνδεση μεταξύ των διακυβερνητικών μέσων για τη χορήγηση χρηματοδοτικής συνδρομής και του πλαισίου της ΕΕ».

Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή και η απάντηση του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρέν, έχουν ως εξής:

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή

Nikolaos Chountis (GUE/NGL)

10/09/2013

Θέμα: Άσκηση εποπτείας μετά το πρόγραμμα. Εφαρμογή Οικονομικής Διακυβέρνησης

Ο έλληνας Πρωθυπουργός, σε ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7.9.2013, συνέδεσε τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων από την Ελλάδα με την έξοδό της από το καθεστώς των μνημονίων και της διεθνούς επιτήρησης. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το «πρωτογενές πλεόνασμα είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από τη μνημονιακή πολιτική» και ότι «σε λίγο θα μπορούμε να πούμε:τέλος και η εποχή των μνημονίων! όπου άλλοι καθόριζαν την πολιτική μας…».

Με δεδομένο τον Κανονισμό (ΕΕ) 472/2013 για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας στη ζώνη του ευρώ, και συγκεκριμένα, το άρθρο 14, σχετικά με την άσκηση εποπτείας μετά το πρόγραμμα, το οποίο αναφέρει ότι «τα κράτη μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει ληφθεί από ένα ή περισσότερα άλλα κράτη μέλη, τον ΕΜΧΣ (EFSM), τον ΕΜΣ (ESM) ή το ΕΤΧΣ (EFSF). Το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής, μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια άσκησης εποπτείας μετά το πρόγραμμα σε περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα του οικείου κράτους μέλους», χωρίς μάλιστα το εν λόγω κράτος μέλος να έχει δικαίωμα ψήφου στο Συμβούλιο (άρθρο 15), ερωτάται η Επιτροπή: Μπορεί να καταστήσει σαφές ότι, ο Κανονισμός 1173/2011, ο Κανονισμός 1174/2011, ο Κανονισμός 1175/2011, ο Κανονισμός 1176/2011, ο Κανονισμός 1177/2011, η Οδηγία 2011/85/ΕΕ, ο Κανονισμός 472/2013, ο Κανονισμός 473/2013, κατατείνουν στον περιορισμό των κυριαρχικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των κρατών μελών και στη θεσμοποίηση πρωτοφανών παρεμβάσεων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, αλλά και των ισχυρών κρατών μελών, στην άσκηση κυρίαρχης οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής και στη μονιμοποίηση ενός καθεστώτος αυστηρής λιτότητας σε βάρος των λαών της Ευρώπης;

E-010030/2013

Απάντηση του κ. Rehn εξ ονόματος της Επιτροπής

25/10/2013

Οι προαναφερθέντες κανονισμοί έχουν συμφωνηθεί από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του Συμβουλίου. Στοχεύουν στον ομαλό και αποτελεσματικό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών, καθώς και στην καλύτερη διασύνδεση μεταξύ των διακυβερνητικών μέσων για τη χορήγηση χρηματοδοτικής συνδρομής και του πλαισίου της ΕΕ. Είναι αναγκαία η χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών».

Να σημειωθεί ότι
την περασμένη εβδομάδα ο Όλι Ρεν είχε αφήσει ανοιχτό το θέμα της συνέχισης της επιτήρησης της Ελλάδας και μετά το Μνημόνιο εφόσον δεν έχει επιτευχθεί το όριο αποπληρωμής του 75% του χρέους της.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η δόξα της Ελλάδας λεηλατείται στους βυθούς της θάλασσάς της


Επί αιώνες έχουν βυθιστεί αμέτρητα πλοία και έχουν λησμονηθεί στα σκοτεινά βάθη της Μεσογείου.

Η δόξα όμως της Ελλάδας από τα πλοία της έχει ερεθίσει του σύγχρονους κυνηγούς θησαυρών, οι οποίοι στοχεύουν στον πλούτο, ειδικά μετά την άρση της απαγόρευσης της Cuba Diving*.
"Οι κυνηγοί θησαυρών, έρχονται από την Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη με στόχο την αναζήτηση του πλούτου, εξοπλισμένοι με hi-tech σαρωτές, φωτογραφικές μηχανές και δίχτυα."
Οι αρχαιολόγοι, πάντως, επισημαίνουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ένα αόρατο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, στην οποία περιλαμβάνονται χιλιάδες ναυάγια που χρονολογούνται από την Κλασική, Ελληνική, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και σύγχρονη εποχή, που περιέχουν ανεκτίμητα φορτία πολύτιμων ράβδων, νομίσματα, όπλα και κοσμήματα.
«Τα ελληνικά ύδατα είναι από τα πιο πλούσια σε αρχαιότητες στον κόσμο», είπε η Κατερίνα Δελλαπόρτα, Ενάλιος Αρχαιολόγος.

«Χάρη στους πολύ αυστηρούς ελέγχους η υποβρύχια εξερεύνηση των ναυαγίων απέδωσε και τα ευρήματα ήταν διατηρημένα σε εξαιρετική κατάσταση».

Μέχρι πρόσφατα, οι δύτες είχαν πρόσβαση μόλις στα 620 μίλια από 12.000 μίλια της ακτογραμμής της χώρας, αλλά σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον τουρισμό, η κυβέρνηση, άνοιξε ολόκληρη την παράκτια χώρα για ελεύθερη υποβρύχια εξερεύνηση το 2003.

Οι Έλληνες αρχαιολόγοι επισημαίνουν ότι από τότε οι λεηλασίες έχουν πολλαπλασιασθεί.
"Ένα γραφείο που έχει έδρα τις ΗΠΑ και ασχολείται με καταδύσεις, προσφέρει στην ιστοσελίδα του έναν εξαντλητικό κατάλογο των «υποβρύχιων θησαυρών» που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα από δύτες, όπως γλυπτά, κοσμήματα, κράνη πολεμιστών, φοινικικές χάνδρες, αμφορείς και μια ποικιλία από προσωπικά αντικείμενα που αντανακλούν τη ζωή της περιοχής στην αρχαιότητα."
Οι κυνηγοί θησαυρών, οι οποίοι ενημερώνονται από ιστοσελίδες περί «cuba diving” έρχονται από την Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη με στόχο την αναζήτηση του πλούτου, εξοπλισμένοι με hi-tech σαρωτές, φωτογραφικές μηχανές και δίχτυα.

Ένα γραφείο που έχει έδρα τις ΗΠΑ και ασχολείται με καταδύσεις, προσφέρει στην ιστοσελίδα του έναν εξαντλητικό κατάλογο των «υποβρύχιων θησαυρών» που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα από δύτες, όπως γλυπτά, κοσμήματα, κράνη πολεμιστών, φοινικικές χάνδρες, αμφορείς και μια ποικιλία από προσωπικά αντικείμενα που αντανακλούν τη ζωή της περιοχής στην αρχαιότητα.

«Οι άνθρωποι πλέουν στις ελληνικές θάλασσες πάνω από 9.000 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σκάφη ή πλοία χιλιάδων ετών. Ιδανικό υλικό για τους κυνηγούς θησαυρών».

Το γραφείο αυτό διαθέτει έναν στόλο 400 σκαφών αναψυχής, στους επιβάτες παρέχονται προσαρμοσμένα ‘πακέτα’ καταδύσεων για όλους, τους αρχάριους έως τους έμπειρους δύτες για έναν «καλύτερο τρόπο να ανακαλύψουν την Ελλάδα».
Αρχαιολόγοι της ενάλιας αρχαιολογίας κατέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο στην Ελλάδα προκειμένου να αντιστραφεί η χαλάρωση του νόμου, με αφορμή της μεγάλης αύξησης του blogging όπου οι δύτες επαίρονται των ευρημάτων τους.

Το περασμένο καλοκαίρι, σε επιδρομή της αστυνομίας, κατασχέθηκαν δύο φορτηγά γεμάτα με αρχαία αντικείμενα από ένα ναυάγιο ανοικτά του νησιού της Καλύμνου.

Αλλά με τον αυξανόμενο αριθμό των επίδοξων κλεφτών που έχουν την ονομασία του ‘τουρίστα’ και γυρίζουν το Αιγαίο σε σκάφη αναψυχής, η Ελλάδα εμφανίζεται ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Αντίθετα στην Ιταλία, η οποία έχει μονάδες εκπαιδευμένων δυτών και ελικόπτερα κατά των επίδοξων αρχαιοκάπηλων. Η Ελλάδα έχει μια ομάδα που υπο-χρηματοδοτείται και έχει μόλις 20 μέλη που είναι ένα θλιβερά ανεπαρκές προσωπικό, για το ιστορικό της παρελθόν.

Επίσης η έκταση του προβλήματος είναι επίσης ένα ζήτημα: υπάρχουν περίπου 6.000 ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες και άλλα τόσα στην περιοχή της Μεσογείου – ανοικτά των ελληνικών ακτών- υπάρχουν επίσης βυθισμένες ανεξερεύνητες πόλεις. Χαμός! Ένας πλούτος που δεν τον έχει διανοηθεί κανείς...

Το μέλλον της αρχαιολογίας είναι υπό του ύδατος- στην ξηρά τα περισσότερα πλούτη έχουν ανακαλυφθεί- η θάλασσα είναι ακόμη παρθενικός τόπος», δήλωσε ο Χάρι Τζάλας, ένας θαλάσσιος αρχαιολόγος που ανακάλυψε αμέτρητους θησαυρούς ανοικτά των ακτών της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

--

* Cuba Diving είναι η κατάδυση με τη χρήση συσκευής παροχής οξυγόνου στο δύτη
--
The original by Helena Smith in Athens for “The Gurdian”

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρώην ΥΠΕΞ Αλβανίας για την επιστολή των 23 Ελλήνων διπλωματών

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο, σχολίασε σχετικά με την επιστολή των 23 πρώην πρέσβεων που έστειλαν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προτρέποντάς τον να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Αλβανία.( Η επιστολή εδώ)
Ο Μίλο προέβη σε δηλώσεις σε συνέντευξή του στον Αλεξάντερ Φούρτζι στην εκπομπή ‘Πρίσμα’- ‘PRIZËM’ στην ‘AS TV’.

Οι δηλώσεις του Μίλο:

"οι Έλληνες πρώην πρέσβεις δεν γνωρίζουν την αλφαβήτα της ιστορίας", γράφει το δημοσίευμα
Η επιστολή αξίζει μεγαλύτερης προσοχής. Γνωρίζω 2-3 από τους πρεσβευτές με τους οποίους συνεργάσθηκα όταν ήμουν υπουργός. Κατ’ αρχήν θα μιλήσω ως ιστορικός. Η επιστολή αυτή έχει σοβαρά ιστορικά σφάλματα, υπάρχει μια παρερμηνεία της ιστορίας της Αλβανίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η Αλβανία είναι ένα δημιούργημα των μεγάλων δυνάμεων το 1913.

Πρόκειται για μία νόθευση (διαστρέβλωση) και λυπάμαι που αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την άλφα βήτα της αλβανικής ιστορίας και μεροληπτούν. Από αυτό, αλλά ακυρώνονται οι σκέψεις που εκφράζουν γιατί δεν ομιλούν με ρεαλισμό για την Αλβανία, πως και κάτω από ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε.

Η επιστολή διακατέχεται από ένα ρεβανσιστικό πνεύμα που δεν κάνει καλό στην Ελλάδα και πιστεύω ότι πρωθυπουργός Σαμαράς, στον οποίο απευθύνεται η παρούσα επιστολή ή ο Υπουργός Εξωτερικών Βενιζέλος, δεν θα εξετάσουν τα συναισθήματα μιας παλιάς πολιτικής τάξης, η οποία συνεχίζει να είναι έρμαιο ορισμένων συμπεριφορών και δεν τιμούν την Ελλάδα που είναι σήμερα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να απελευθερωθεί, αν θέλει πραγματικά να εκπροσωπεί την Ευρώπη στην περιοχή μας, πολλές νοοτροπίες και παλαιές φιλοδοξίες ανήκουν στο παρελθόν. Εάν θέλει να διανείμει μηνύματα ευρωπαϊκά, συστατικά του ευρωπαϊκού πολιτισμού, δεν πρέπει να αρνείται κατηγορηματικά θέματα, όπως είναι το ζήτημα των τσάμηδων.

Εάν ανοίξετε και ξεφυλλίσετε έγγραφα παλαιών πολιτικών όπως του Βενιζέλου μέχρι τον Πάγκαλο αλλά και του δικτάτορα Μεταξά, αυτές οι νοοτροπίες είναι γνωστές.
Ακόμη χειρότερα, δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια στάση ώστε να τιμωρείται, συλλογικά, ένας ολόκληρος αλβανικός λαός, όπως οι τσάμηδες και να κατηγορούνται όλοι ως εγκληματίες, παιδιά, άνδρες, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Είναι γνωστό ότι υπήρξαν άτομα που συνεργάσθηκαν με το φασισμό μεταξύ των Αλβανο-τσάμηδων. Οι Τσάμηδες γνωρίζουν ότι υπήρξαν ορισμένοι επικεφαλής που ήταν στην υπηρεσία της ιταλικής φασιστικής κατοχής, αλλά και της ναζιστικής Γερμανίας, αλλά δεν πρέπει να κατηγορούνται για αυτούς, ολόκληρος λαός.

Αυτή είναι μια λάθος άποψη-νοοτροπία που πρέπει να απαλλαγεί η ελληνική πολιτική σήμερα.


πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι άγαμες θυγατέρες, οι γκόμενοι και εγώ, εσύ, εμείς όλοι…

Όταν πριν μερικά χρόνια παντρεύτηκα τον άντρα μου πήρα … προίκα. Καλά, αφήστε τα αυτά, που σκέφτεστε , περί αναχρονιστικών θεσμών, μικροαστικών και πατριαρχικών καταλοίπων και … «τι μας λες τώρα ρε μεγάλη, προίκα στις μέρες μας; Εγώ ένα ξέρω ότι εκτός από το πατρικό του σπίτι εδώ στην Αθήνα υπήρχε κι ένα αγροτόσπιτο στο χωριό τους. Όταν υπάρχει προίκα την αποδέχεσαι δεν λες όχι! Τελεία. Αυτό, που δεν ήξερα, ήταν ότι στην προίκα συμπεριλαμβανόταν και η Μαρίνα.

Η Μαρίνα ήταν γειτονοπούλα και παιδική φίλη του άντρα μου από το Λύκειο που είχε κολλήσει πάνω του σαν βδέλλα και μετά την αποφοίτηση. Μέτριας εμφάνισης η Μαρίνα, μέτριας ευφυίας, μέτριας μόρφωσης , μέτρια γενικώς. Αναρωτιόμουνα πάντα τι κοινό έδενε αυτούς τους δύο, οφθαλμοφανώς, άσχετους χαρακτήρες. Μέχρι, που λόγω της… συχνότατης επαφής, το ανακάλυψα. Ο αντρας μου μεταξύ των άλλων είναι και καλός εξομολογητής. Ακούει ως ακροατής με πραγματικό ενδιαφέρον τον συνομιλητή του και αν μπορεί τον βοηθάει. Τσάμπα ψυχανάλυση δηλαδή η Μαρίνα μέχρι το πρωί. Αξέχαστα βράδια με πίτσα, ποτά και χαρτομάντιλα, ( τι να σας πω) !

Το βασικό θέμα της Μαρίνας στις «συνεδρίες» ήταν οι γκόμενοι. Οι γκόμενοι που δεν φάνηκαν , οι γκόμενοι που την χρησιμοποίησαν, οι γκόμενοι που την άφησαν, οι γκόμενοι που…δεν έπρεπε να της φερθούν έτσι, οι γκόμενοι που την αγνόησαν, οι γκόμενοι γενικά…

Η Μαρίνα δεν είχε ποτέ σταθερή δουλειά και με τα προσόντα που είχε, έβρισκε μόνο ως πωλήτρια σε καταστήματα με ρούχα για 700 – 800 ευρώ το μήνα. Ας το αφήσουμε ασχολίαστο αυτό ,όμως.

Κάποια στιγμή έχασε τον πατέρα της, συνταξιούχο πολιτικό υπάλληλο στο υπουργείο Άμυνας. Την άλλη μέρα η Μαρίνα βρέθηκε, ως μοναχοκόρη, με μονοκατοικία στα βόρεια προάστια , παραθαλάσσιο οικόπεδο φιλέτο στην Χαλκίδα, καταθέσεις, που έγιναν σπορ κάμπριο αυτοκίνητο και την ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ 1750 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΓΑΜΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ!!!

Όχι, εδώ θέλω να είμαι αντικειμενική. Αυτό το κράτος πάντα ήταν στο πλευρό όσων το είχαν ανάγκη. Από τη Φρειδερίκη, που μοίραζε βιβλιάρια καταθέσεων στις άπορες κορασίδες, μέχρι τώρα στις μέρες μας, που ο Βύρων Πολύδωρας μεριμνά και διορίζει άγαμα κοράσια και συγκεκριμένα την … άγαμη θυγατέρα του.

Η Μαρίνα φυσικά σταμάτησε να δουλεύει διότι … « χέστηκα να ξυπνάω πρωί και να με πρήζει η κάθε καριόλα, που δεν χωράει η κωλάρα της σε παντελόνι νούμερο 48, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει πέφτει η σύνταξη». Έτσι επιδόθηκε στο αγαπημένο της χόμπι αναζήτησης γκόμενου. Γιατί για γαμπρό δεν το συζητάμε. Πρώτον, γιατί θα έχανε την σύνταξη και δεύτερον, διότι είχε και ανθρωποδιώχτη και δεν της καθότανε κανένας πάνω από βδομάδα. Λάθος…δύο ,της κάτσανε.

Συγκεκριμένα ο πρώτος ένα μήνα και ο δεύτερος χοντρικά τέσσερις. Διότι η Μαρίνα πούλησε το οικόπεδο, που λέγαμε, 100 χιλιάδες ευρώ . Tα σαράντα χιλιάρικα τα έφαγε με τον πρώτο και τα εξήντα με τον δεύτερο. Δεν θα μπω σε ανατριχιαστικές λεπτομέριες αλλά η Μαρίνα στο τέλος του τετραμήνου επέστρεφε άφραγκη από Ταυλάνδη έχοντας μόνο το εισιτήριο επιστροφής.

Η Μαρίνα σήμερα είναι σχεδόν 45 χρόνων μένει με τη μητέρα της, επίσης συνταξιούχο στην μονοκατοικία των 200 τετραγωνικών και οι ελπίδες της στην αναζήτηση γκόμενου παραμένουν φιλόδοξες. Όσο για γάμο; Δεν το συζητάει καν…

- « Χαζή είμαι να χάσω τέτοια σύνταξη!»

Και έρχομαι τώρα σε μένα…σε σένα ….σε μας…

Εμείς, πληρώνουμε σε φόρο εισοδήματος και ακινήτων το χρόνο, περίπου την ετήσια σύνταξη «άγαμης θυγατέρας» της Μαρίνας και την ίδια στιγμή, έχω μείωση οικογενειακού εισοδήματος 30%. Βλέπω ότι η συγκεκριμένη «ευαισθησία» της πολιτείας για τις άγαμες θυγατέρες , πρόκειται να συνεχιστεί και μετά την επερχόμενη λαίλαπα των μέτρων, με κάποιες αστείες περικοπές. Τονίζω, για μια κατηγορία ενηλίκων γυναικών, που είναι υγιέστατες , αρτιμελέστατες, με σώας τας φρένας και ικανή οξυδέρκεια. Τη Μαρίνα λοιπόν θα συνεχίσω να την πληρώνω εγώ…εσύ…εμείς …

Δικαιούμαι λοιπόν να λύσω μια απορία μου…μια μικρή διευκρίνηση.

- ΕΓΩ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝΤΡΑ;;

ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ! ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΚΟΜΕΝΟ…

ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ Γ@ΜΗΘΕΙ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Το θέμα των συντάξεων στις … “άγαμες θυγατέρες” θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου έχει απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άποψη της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, καθώς έχει ζητήσει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ενήλικοι, άγαμοι άρρενες.

Οι αναφορές της Κομισιόν αποκαλύφθηκαν σε σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων. Από την πλευράς Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τεθεί θέμα και έχει ζητηθεί ενημέρωση για ποιους λόγους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις άγαμες θυγατέρες, ενήλικοι “άγαμοι άρρενες”!!!

- Aν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκής τεκμηρίωση, η χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών. Κοινώς, λένε στην Κομισιόν πως εφόσον δίνουμε ακόμη σύνταξη στις …” άγαμες θυγατέρες” θα πρέπει αντίστοιχα να δίνουμε και στους ..”άγαμους…γιους” θανόντων του Δημοσίου! Και δεν έχουν και άδικο, καθώς επικαλούνται μια σειρά Νόμων και Συμφωνιών που έχει υπογράψει, φυσικά, και η χώρα μας!

Άντε τώρα να εξηγήσει ο κύριος Σταϊκούρας στους «κουτόφραγκους» ευρωπαίους τα πώς και τα γιατί! Και, φυσικά, ελπίζει και ο ίδιος πως δεν θα στραβώσει η όλη ιστορία και δεν θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε και για τους άγαμους άρρενες, καθώς δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή!
Ο πρώτος νόμος για τις συντάξεις αυτές θεσπίστηκε επί χούντας. Προφανώς για να εξασφαλίσουν οι στρατιωτικοί τις κόρες τους σε περίπτωση που δεν παντρεύονταν.

-Μήπως να καταργηθεί ο σουρεαλιστικός αυτός νόμος ο οποίος προέβλεπε σύνταξη στις άγαμες κόρες που δεν υπήρχε πουθενά αλλού;;; Τώρα προσβάλλοντα και οι άγαμες κόρες τόσα χρόνια που ο νόμος τις αντιμετώπιζε σαν άτομα με ειδικές ανάγκες εφόρου ζωής δεν προσβάλλονταν. Είναι δυνατόν να πληρώνει το κράτος σύνταξη σε κάποιαν και παράλληλα αυτή να μπορεί να δουλεύει;
Μην αποτρελλαθούμε δηλαδή …

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πουλήστε τα ακίνητα να έρθει η ανάπτυξη

Στη συζήτηση για το νέο φόρο στα ακίνητα «τερμάτισε» το ανερμάτιστο. Άνοιξαν τα καπάκια και ξεπήδησαν Ταλιμπάν κάθε λογής:


«Δεν γίνεται να μην δουλεύουν τα λεφτά σου/ κάτω οι κληρονόμοι/ οι εισοδηματίες φταίνε για την κρίση/ δεν θα κλάψουμε για το Ψυχικό/ Έχεις σπίτι; Είσαι τεμπέλης/ Έχεις σπίτι στο χωριό; Είσαι και τεμπέλης και Ωνάσης/ καλύτερα φόρο στο ακίνητο, παρά στο εισόδημα και την κατανάλωση/ το ακίνητο είναι αδρανές κεφάλαιο/ βάλε το ακίνητο να δουλέψει, ή πούλα το/ ...»


Όλα αυτά εν μέσω success story για πρωτογενές πλεόνασμα! Από πού πρωτογενές πλεόνασμα; Από τους φόρους που ξέσκισαν την πραγματική οικονομία, και τη μείωση μισθών και συντάξεων. Και τώρα που τελείωσε το χρήμα εκεί εφόρμησαν στα ακίνητα, γιατί φταίει όποιος έχει σπίτι/ οικόπεδο/ κτήμα/ αποθήκη/ βιοτεχνία στον «ευλογημένο τόπο».


Υπάρχουν δύο τρόποι να βγούμε από την κρίση: ή να μεγαλώσουμε το ΑΕΠ της χώρας, αφού απελευθερώσουμε την εσωτερική αγορά από όσα την κρατούν όμηρο του κάθε πολιτευτή και των ημετέρων του, ή να βρέξει ο ουρανός λεφτά. Προϋπόθεση: να μαζευτούν οι δαπάνες του κράτους, και δεν εννοώ μόνο τις μισθολογικές – εκεί έχει γίνει ότι μπορούσε να γίνει από το 2010, επί Παπακωνσταντίνου.


Ή σχεδόν έγινε, μιας και ακόμα δεν έχω ακούσει ούτε μία περίπτωση αιρετού ή διοικητή να πηγαίνει κατηγορούμενος ή να καθαιρείται για πλασματικές υπερωρίες και υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του φορέα που διοικεί. Το δημόσιο, και κυρίως «το κράτος των Αθηνών» συνεχίζει να αφήνει στο απυρόβλητο όσους επιλέγουν να μη συμμορφωθούν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, ενώ οι αξιολογήσεις αναγκών των υπουργείων και των δομών που υπάγονται σε αυτά παραμένουν στα αζήτητα.


Αλήθεια, τί απέγινε με τους υπαλλήλους της Βουλής; Την έφερε ποτέ την τροπολογία ο κ. Στουρνάρας; Αυτή που αποσύρθηκε με «εντολή Σαμαρά» λέω, στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Οι κόρες του αντιμνημονιακού Βύρωνος Πολύδωρα καλά; Πάντα καλά... Τα νοίκια στο δημόσιο μειώθηκαν; Μετακόμισε κανείς σε άδειο κρατικό κτήριο για να σταματήσει να πληρώνει τα εξωφρενικά μισθώματα στους ημέτερους των πολιτευτών;


Σωστό το «βάλε το ακίνητο σου να δουλέψει, ή πούλα το», αγαπημένε Άδωνι (με γιώτα), αλλά όταν το λες εσωτερικά: προς το κράτος. Όχι όταν το επιχειρείς να το επιβάλλεις σαν άμυαλος ακροδεξιός στους πολίτες της χώρας. Αυτό το δικαίωμα δεν σου το έδωσε κανείς – η περιουσία προστατεύεται στο δυτικό κόσμο. Όπως δεν σου έδωσε κανένα σύνταγμα αυτής της χώρας το δικαίωμα να εκτελείς με δημόσιο διασυρμό τους οροθετικούς συμπολίτες μας. Ψιλά γράμματα... Είναι να μην βάλεις αυταρχικό (δεξιό ή αριστερό) να σε «σώσει» - γιατί την πάτησες.


Εφόρμησε η συγκυβέρνηση στην ακίνητη περιουσία, για να καλύψει τις δαπάνες που δεν περιόρισε. Αυτό έγινε. Όσο για την επιχειρηματολογία των Ταλιμπάν που ξεπήδησαν αυτή τη φορά να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.


Από πότε ένα (μη-Σοβιετικό) κράτος δικαιούται να εξαναγκάσει τους πολίτες που το συγκροτούν σε συγκεκριμένες οικονομικές αποφάσεις. Πότε έγινε το κίνητρο, «εντολή»;


Μην κλάψει κανείς για το Ψυχικό, αλλά όταν αυτό ισοπεδωθεί ως αξία, πού θα πάνε οι αξίες στην Κυψέλη;


Το «αδρανές» ακίνητο είναι συνήθως κρατικό. Τα υπόλοιπα είναι ακίνητα σε υποβαθμισμένες περιοχές, ή ακίνητα σε χέρια νεόπτωχων – αυτών που δεν έχουν χρήματα για να τα συντηρήσουν/βελτιώσουν.


Και μία σημείωση: όταν οι τράπεζες λειτουργούσαν χωρίς έλεγχο, με τη σύμπραξη ή προτροπή της εκάστοτε κυβέρνησης (εκεί ήσασταν όταν άνοιξαν οι στρόφιγγες κ. Στουρνάρα), και μοιράζει στεγαστικά «για να κινηθεί η αγορά» και ισοδυναμεί η δόση με το ενοίκιο, ενώ παράλληλα φορολογείς το νοίκι με 40%, επίσης δημιουργείς «αδρανή» ακίνητα· μη εκμεταλλεύσιμα, αφού στρεβλώνεις την αγορά. Για να μην πούμε για τους όρους δανεισμού των δημοσίων υπαλλήλων – ξέρω, κι αυτά μόνα τους έγιναν, και μόνα τους διατηρούνται.


Τέλος, για να τελειώνουμε, αν κάποιος ρευστοποιήσει την περιουσία του στην Ελλάδα και αγοράσει ακίνητο στο εξωτερικό, θα είναι «προδότης»; Θα μπει σε «λίστα»; Θα τον γράψει το Πρώτο Θέμα; Για πείτε...


Έτσι θα φέρετε την ανάπτυξη; Έτσι θα βγείτε στις αγορές το 2014; Θα πρέπει να αστειεύεστε. Κάποιος να μου πει ποιος είναι ο «νεοκομμουνιστής» σε αυτή την πραγματικότητα, γιατί πραγματικά τα έχω χαμένα.

______

ΥΓ: για αυτή τη "διαβούλευση", με τα κλειστά σχόλια, θα ζητήσει κανείς μία συγνώμη;


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....