Διυλιστήριο: 12/09/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

"Κομάντος" για τα "κλεμμένα" και για τα ακίνητα της "διαφθοράς"Του Παναγιώτη Στάθη

Ειδική ομάδα θα έχει ως μοναδικό στόχο την αξιοποίηση από την πλευρά του Δημοσίου των περίπου 800 εκατομμυρίων δεσμευμένων χρημάτων από μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς αλλά και τα ακίνητα "φιλέτα" τα οποία επίσης δεσμεύθηκαν σε ανάλογες υποθέσεις και παραμένουν στα αζήτητα, συγκροτεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη – μετά από τόσα χρόνια - οργανωμένη προσπάθεια αξιοποίησης ενός "θησαυρού" για το ελληνικό Δημόσιο Ταμείο, ο οποίος παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, παραμένει ανεκμετάλλευτος. Αφορά ουσιαστικά ακίνητα και μετρητά τα οποία έχουν μπλοκαριστεί με δικαστικές αποφάσεις στο πλαίσιο δικαστικών ή φορολογικών ελέγχων για ποινικές υποθέσεις (διαφθοράς κλπ) ή φορολογικές. Η αποτίμηση αυτών φτάνει – σύμφωνα με αρχικούς υπολογισμούς- τα 800 εκατομμύρια "ζεστό" χρήμα ενώ υπάρχουν πολλά ακίνητα φιλέτα τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα.

Από τον Άκη ως την Energa

Παραδείγματος χάριν στη λίστα αυτή βρίσκονται ακίνητα και μετρητά από υποθέσεις διαφθοράς, όπως στην υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο, την δικογραφία με τους κατηγορούμενους της Energa - Hellas Power, στα εξοπλιστικά αλλά και στις λίστες φοροδιαφυγής στις οποία περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα με αντίστοιχη οικονομική επιφάνεια. Η ιδιαιτερότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι πέραν των μετρητών θεωρείται ότι η αξιοποίηση των ακινήτων θα απέδιδε ενα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Γι' αυτό και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος εκφράζοντας την πολιτική βούληση σε αυτή την κατεύθυνση δημοσίευσε πρόσφατα στο ΦΕΚ σχετική απόφαση με την οποία πλέον καθορίζονται οι στόχοι και τα βήματα που θα κάνει η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Απογραφή

Κατ' αρχήν θα πρέπει να γίνει αυτό που δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια και αφορά στην ακριβή αποτύπωση – απογραφή- όλης της δεσμευμένης περιουσίας ώστε να υπάρξει συνολική εικόνα για την αξία της. Γι' αυτό το λόγο δημιουργείτε ένα γραφείο για τη διαχείριση και ανάκτηση των δεσμευμένων (asset management) με την υποβολή αιτημάτων δικαστικής συνεργασίας ή τέλος πάντων αξιοποίησης του νομικού οπλοστασίου που υπάρχει.

Η δημιουργία του δευτέρου αυτού γραφείου κρίθηκε αναγκαία δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η μοναδική κάλυψη που υπήρχε για το θέμα ήταν το "Εθνικό Γραφείο Ανάκτησης" στο ΣΔΟΕ το οποίο όμως αφενός δεν διέθετε προσωπικό από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που να χειρίζεται το νομικό οπλοστάσιο και αφετέρου περιοριζόταν στην προσπάθεια εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων αλλοδαπών και στην ανταλλαγή αιτημάτων. Ηδη μάλιστα η συγκεκριμένη δράση περιελήφθη και στη σύμβαση που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της γενικής γραμματείας κατά της διαφθοράς και του ΟΟΣΑ για την παροχή τεχνικής βοήθειας. Η ομάδα κρούσης που δημιουργήθηκε με την απόφαση του κ. Παπαγγελόπουλου είναι επταμελής και συντονιστής της θα είναι ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Κάρκαλης. Μετέχουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας κατά της διαφθοράς, του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Πηγή www.capital.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΑΒ: Συναρμολόγησε υποσυγκροτήματα αμερικανικού αεροσκάφους

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων του αεροσκάφους LM-100J της Lockheed Martin, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις της στην Τανάγρα.

Πρόκειται για 22 συνολικά υποσυγκροτήματα τα οποία παρουσιάσθηκαν στους εκπροσώπους των Lockheed Martin και F.A.A. Σε ιδιαίτερη αναφορά τους οι εκπρόσωποι της Lockheed Martin και της F.A.A εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους για τον επαγγελματισμό των εργαζομένων της ΕΑΒ σε όλη την διάρκεια αυτής της κρίσιμης και σημαντικής δραστηριότητας της εταιρείας.

Πηγή www.imerisia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To φιτίλι άναψε στην Αθήνα και θα εκραγεί στη Γαλλία: Η Ε.Ε. δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΙΒΑΣ* 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το «ΌΧΙ» και των Ιταλών, δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Σαφώς και είναι κλισέ η παραπάνω φράση. Δύο όμως είναι οι λόγοι για τους οποίους επικρατούν τα κλισέ που οδήγησαν στην παρακάτω-περιγραφόμενη κατάσταση: 

1. Η προπαγάνδα της φαινομενικής πολιτικής ορθότητας και 

2. Η έλλειψη λέξεων ικανών να περιγράψει τη κάθε νόσο –από τις αμέτρητες- από τις οποίες πάσχει η Ευρώπη. Ο υπόλοιπος κόσμος, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ανασυγκροτείται και μετασχηματίζεται προκειμένου να πάρει μια καλύτερη θέση στην «αρένα» ενός πολυπολικού κόσμου με πολλές δυνάμεις (όχι μόνο κρατικές) που όλο και πιο πολύ αποκρυσταλλώνεται. Σε αυτήν την αναδόμηση δεν μπορεί να πάρει μέρος η Ευρώπη καθώς βρίσκεται στο προηγούμενο στάδιο, της αποδόμησης. Η Ιστορία, όπως και η Γη, δεν είναι επίπεδη και δεν κυλά χρονικά με τον ίδιο τρόπο για όλους. 

Τι εννοείτε, «τι νόημα είχε το ελληνικό δημοψήφισμα» ; 

 Ερώτηση των ημερών της κακότεχνης και απάνθρωπης προπαγάνδας που έλαβε χώρα από τους ανθρώπους που δημιούργησαν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να έχει η Ελλάδα τη σημερινή, την προηγούμενη, την προ-προηγούμενη κυβέρνηση. Ναι, λέτε και δεν ξέραμε οτι ο μέσος Έλληνας δεν ξέρει να διαβάσει το Μνημόνιο. Λέτε και ξέρουν ακόμη και σήμερα βουλευτές ή/και ειδικοί. Γι’ αυτό ψηφίζει ο Έλληνας, για να τα κάνουν αυτά άλλοι, ειδικότεροι. Το νόημα του δημοψηφίσματος ήταν να δημιουργηθεί μετά το 2004-2005 ένα νέο «θεσμικό δεδικασμένο» στην Ε.Ε. Στην Ευρώπη του Βερολίνου-Φρανκφούρτης-Βρυξελλών, που μοιάζει σε λειτουργία διοικητική με μια εξελιγμένη ΕΣΣΔ (ελέγξτε τον τρόπο λειτουργίας και δια της τεκμηριωμένης συγκρίσεως, προβείτε στα συμπεράσματά σας) τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο από την απόρριψη του Ευρωσυντάγματος από τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας και μετά. Είναι 11ος χρόνος επιδείνωσης, αποδόμησης, φθοράς μιας Ένωσης μόνο κατ’ όνομα. 

Το ελληνικό δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, ήταν η νέα μορφή παράκαμψης του «θεσμικού φαντομά» (Eurogroup) αυτού του αναποτελεσματικού (διοικητικά) και ελλιπούς (δημοκρατικά) γραφειοκρατικού τερατουργήματος, της Ε.Ε. Από εκεί και μετά, το ένα δημοψήφισμα μετά το άλλο, δίνουν και παίρνουν. Όλοι θέλουν να κάνουν και από ένα! Λαϊκισμός; Είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε! Ενώ λαϊκισμός, δεν είναι η Κυρία Μέρκελ και ο Δρ. Σόϊμπλε να «ξεσηκώνουν» γερμανικές πένες του γερμανικού Τύπου να μιλούν για «μεσογειακά γουρούνια» που τρώνε από το «γερμανικό πιάτο». 

Το τρενάκι του τρόμου και επόμενη στάση …Παρίσι. 

 Από τη φιλόξενη σελίδα του liberal.gr, έχουμε πει επανειλλημένως, πως η ΕΖ είναι πολιτικό όργανο και όχι οικονομικό. Οτι όλος ο Νότος πιάστηκε στον ύπνο από δική του ανοργανωσιά, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Απλά, όπως λέει η «πιάτσα», «φταίει και το κορόϊδο αλλά φταίει και ο πορτοφολάς όταν φύγει ένα πορτοφόλι». Αυτοί που πιάστηκαν στον ύπνο περισσότερο από όλους, ήταν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι. Οι πρώτοι λόγω πρωτόγνωρης και αδικαιολόγητης –μπλαζέ- αδιαφορίας με τα Κοινοτικά ζητήματα και οι δεύτεροι, πίστεψαν οτι η ΕΖ θα είναι «δεύτερες και αναίμακτες Βερσαλλίες για τους Γερμανούς». 

Στην Ε.Ε, γίνεται πραγματικά το απίστευτο. Όσα όργανα θεσμοθετημένα έχει, εκρόσωπός τους, είναι η Καγκελάριος Μέρκελ. Σε θεσμό που έχει δημιουργηθεί με πολυμερείς Συνθήκες (από το 1952) περιμένουμε πάντα το «βουλοκέρι» της Κυρίας Μέρκελ. Έχουμε να κάνουμε με ηγεμονισμό. Τι θα πει η Κυρία Μέρκελ για το προσφυγικό, για το χρέος, για τις τράπεζες, για πάσαν νόσον…Αυτή η Ε.Ε, από ανεξήγητους θιασώτες της «περισσότερης Ευρώπης», έχει γίνει ένας θίασος με τον οποίον αναρωτιούνται όλοι σε διεθνή φόρα όπως το G 20 και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. 

Αυτό που έγινε λίγες μέρες πριν στην Ιταλία, είναι άλλο ένα συνηθισμένο σοκ για την Ε.Ε η οποία διαλύεται με ταχύτερους ρυθμούς και από αυτούς που θα ήθελε ένας Farage. Το μίσος έχει υποκαταστήσει τον ευρωσκεπτικισμό και μετά το πρώτο επίσημο «ξήλωμα» της Ε.Ε (Brexit) έχουμε και ένα ηχηρό ΟΧΙ των Ιταλών πάνω στη μη εναρμόνιση (ουσιαστικά) του Συντάγματός τους με κάποιο «ευρωπαϊκό» το οποίο ως Δίκαιο, έχει γίνει ανέκδοτο, τόσο στο προσφυγικό ζήτημα όσο και στην οικονομική κρίση, στο εξειδικευμένο Δίκαιο του Ανταγωνισμού (ανόθευτου και ελεύθερου). Η Ε.Ε ακολουθεί την πορεία ενός τρένου του τρόμου με διαδρομές που ευτυχώς, είναι τουλάχιστον προκαθορισμένες.

 Γαλλία και Ιταλία, Μεσόγειος και γερμανική βιασύνη. 

Γαλλία: Η χώρα που έφτιαξε με την Επανάσταση τη Γαλλική το έθνος-κράτος. Η δεύτερη οικονομία της Ε.Ε. Χώρα αρχιτέκτονας του ευρωπαϊκού οράματος. Ποσοστό ευρωσκεπτικισμού του γαλλικού λαού: Κοντά στο 65%. Χώρα στην οποία από πέρυσι, οι πολιτικές Σοϊμπλε, της υπαγόρευαν ένα «διακριτικό μνημόνιο» το οποίο θα αναγκάσει τη Γαλλία (όπως και την Ιταλία) να πάψει να παράγει ο,τι έχει σε πλεόνασμα, ήτοι, να κοπεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Η ιστορία των γαλλο-ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών, θα σας πείσει για το ποιός τελικά «επιτρέπεται» στην «Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση», να παράγει και ποιός απαγορεύεται, ή αν θέλετε, ποιός πρέπει να παράγει ΤΙ. 

Αποτέλεσμα της λυσσαλέας λογιστικής προσπάθειας του επικίνδυνου για όλην την Ευρώπη ανθρώπου, του Κυρίου Σοϊμπλε, είναι η Γαλλία να έχει πλέον ένα πολιτικό μέλλον που κυμαίνεται από τον Φιγιόν μέχρι την Λεπέν. Γερμανική εφημερίδα το καλοκαίρι του 2016, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «από τότε που μας μίσησαν οι Έλληνες, μας μισούν όλοι». Άλλος ένας τίτλος που οξύνει πνεύματα και που είναι συνηθισμένος για τη συνολική γερμανική εικόνα του Τύπου, από το 2009 και μετά. Η πραγματικότητα είναι πως οι διαδικασίες με τις οποίες «συνταγογραφήθηκε» και «χορηγήθηκε» το τρίτο ελληνικό «φάρμακο» (δε μιλούμε για τα λάθη όλων των κυβερνήσεων που ήταν πάμπολλα) έδειξαν το αληθινό πρόσωπο της «Ευρώπης του I <3 Juncker». Κανείς πλέον λαός στην Ευρώπη κατά πλειοψηφία,δε θέλει ούτε να λέγεται, ούτε να είναι (σημαντικότερο αυτό) Ευρωπαίος! 

Αν διαλεγόμασταν με ανθρώπους «επινοητές» τίτλων τύπου-Bild, θα λέγαμε πως δεν υπάρχει αντι-γερμανισμός, εκτός αν η επίσημη γραμμή είναι του Κύριου Σοϊμπλε, πως τα κράτη έχουν συνέχεια. Υπάρχει στοχευμένη κριτική σε μια κυβέρνηση η οποία έχει ενώσει τη φθορά της με τη φθορά όλης της Ευρώπης. Η Γερμανία επιμένει στην εξάλειψη πληθωρισμού, όταν η ακριδεξία έχει αγγίξει τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού! Η Γερμανία, θέλει να βάλει ένα Σύνταγμα-Μνημόνιο σε όλη την Ε.Ε, να αντικαταστήσει τις Συνθήκες για να μπορεί να κάνει ελεύθερα το δικό της shopping therapy σε αγορές που θα τις «αυτορρυθμίζει» μόνη της. Ελεύθερο Εμπόριο, γαρ! 

Η Γερμανία επιθυμεί να συνεχίσει τις «καλές δουλειές» της DB, και τώρα αν και ένα σκάνδαλο γίνει κάποιων δις, αυτά γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες! Η ουσία είναι οτι το ιταλικό δημοψήφισμα έβαλε ένα τέλος στην τοξική πολιτική του Κυρίου Σοϊμπλε η οποία φιλοδοξούσε να δημιουργήσει ένα χρηματο-πιστωτικό κράτος εν κράτει εντός της Ευρώπης, μέσα από το οποίο θα υπαρχει ένας «Ενωτικός-Ενωσιακός και Φιλ-Ευρωπαϊκός»Κόφτης ο οποίος θα αποφασίζει τιμωρίες, περιορισμούς, προσαυξήσεις, πρόστιμα κτλ. Κριτής της Ε.Ε, θα ήταν μόνο η Γερμανία! 

Η παράσταση τελειώνει στη Γαλλία και Θεέ μου, τι έρχεται.. 

Πανηγυρίζει κόσμος παντού που βλέπει τη «Σοϊμπλειάδα» να καταρρέει όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο! Ο ξενοδόχος κάθε συλλογικής οντότητας, είναι η Ιστορία. Ειδικά στη Γηραιά Ήπειρο, όσο και να προσπαθεί η Γερμανία να την «αποπληθωρίσει» δεν τα καταφέρνει… 

Έχετε δει τις εναλλακτικές που προκάλεσε η -διαχρονική- γερμανική αδιαλλαξία; Μπράβο στη Γερμανία που υπερασπίζει τα συμφέροντά της, θα λέγαμε στους συντάκτες του παραπάνω άρθρου που δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι και μιλούσε για «μίση». Ευτυχώς που υπάρχουν φωνές σαν του Gabriel στη Γερμανία και δεν υιοθετούν τέτοια κείμενα γιατί αν είναι να κάνουμε λόγο για μίση και «κακίες» σε αυτήν την Ήπειρο, δε θα καλούσαμε σε διαλέξεις για να καταπραϋνουμε ιστορικά πάθη και μίση ανθρώπους σαν τον Κύριο Σόϊμπλε, που βρίσκει όποτε μπορεί την ευκαιρία να παίξει και με τον πόνο του ελληνικού λαού λέγοντας, «καλύτερα να φευγαν οι Έλληνες από το ευρώ, εγώ το λεγα, δε θα τα καταφέρουν». Λομπίστας της Δραχμής με μπλόφα ο Κύριος Σοϊμπλε, με Σχέδιο Σόϊμπλε , που δεν υπάρχει και δεν υπήρξε αλλά αυτό θα το αποδείξουμε σε άλλη φιλοξενία του liberal.gr. 

Η εναλλακτική λύση, που θα μας σώσει από τη Σκύλλα, είναι η Χάρυβδη! Η ακροδεξιά στην Ευρώπη (στην Αυστρία πανηγυρίζουμε που για 4% δεν έχουμε φασίστα αρχηγό κράτους-μέλους της Ε.Ε) γιγαντώνεται και καπηλεύεται την εκλογή Trump! Από εξαίρεση, η ακροδεξιά στην Ευρώπη τείνει να γίνει mainstream την ώρα που οι Τούρκοι εκβιάζουν να την ανεβάσουν παραπάνω, κάνοντας επίσημα λόγο για «εκατομμύρια πρόσφυγες που θα αφήσουν αν δεν εκπληρωθούν τα αιτήματά τους». Αλήθεια, θα ήταν καλό να ζητήσουμε από το Harvard Business School, έναν οδηγό αξιολόγησης της ευρω-τουρκικής διαπραγμάτευσης για το προσφυγικό! 

Οι γαλλικές εκλογές, θα είναι το τέλος μιας γερμανικής περιπέτειας στην Ευρώπη. Η διαφορά είναι, οτι αυτό το τέλος, είναι η αρχή για κάτι άλλο και αυτό το «άλλο» φαίνεται τρομακτικό και επικίνδυνο. Οι λύσεις, πρέπει να μπουν μπροστά από τις ιδεολογίες. Η ακροδεξιά πρέπει να μπει στο άλλο ή και στο ίδιο άκρο βαθμού επικινδυνότητας για την Ευρώπη, με αυτό που βρίσκεται ο Κύριος Σοϊμπλε και οι υπόλοιποι «συνεργάτες» του. Έως τότε, #ΜένουμεΕυρώπη του Όρμπαν και του νέου «ευρωπαϊκού οράματος» μιας μεγάλης οργής που θα εξαργυρωθεί σε γιγάντωση της ακροδεξιάς! Να μην ξεχάσουμε να στείλουμε μια επιστολή ευχαριστιών στην Εξοχότητα της Κυρίας Μέρκελ για όσα δημιούργησε και που έρχονται με φόρα και τρόμο στη Γηραιά Ήπειρο! 

Ο Αλέξανδρος Θ. Δρίβας είναι συντονιστής της ομάδας Ανατολικής Μεσογείου στο ΤΟ.ΡΕ.ΝΕ

Πηγή: mignatiou.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Τουρισμός τεσσάρων εποχών» μέσω της ιαματικής ιατρικής«Μπάνια στην Αιδηψό», «ιαματικά λουτρά στην Ικαρία». Φράσεις που λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει, από ηλικιωμένους και κυρίως συνταξιούχους, καθώς επικρατούσε η άποψη ότι οι ιαματικές πηγές είναι μόνο γι' αυτούς, που μάλιστα έπαιρναν και επίδομα για να τις επισκεφθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν ρευματισμούς και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας.

Σήμερα τα πράγματα αλλάζουν με τους ειδικούς πλέον να υποστηρίζουν ότι οι ιαματικές πηγές είναι για όλους. Το ενδιαφέρον μεγαλώνει για τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορούν να έχουν σε ασθενείς και υγιή άτομα, όλων των ηλικιών.

«Οι ιαματικές θεραπείες υπό μορφή λουτροθεραπείας, εισπνοθεραπείας, λασποθεραπείας και θαλασσοθεραπείας αφορούν όχι μόνο τους ηλικιωμένους, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά όλο το ηλικιακό φάσμα για θεραπεία, αποθεραπεία, αποκατάσταση, πρόληψη και ευεξία», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, καθηγητής Δερματολογίας και πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής.

Προσθέτει ότι «η Ιαματική Ιατρική αποτελεί εναλλακτική προσέγγιση της Κλασικής Ιατρικής ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα στην επιλογή των θεραπόντων γιατρών, αντιπροσωπεύοντας την καθιερωμένη στο εξωτερικό Κλινική Υδροθεραπεία και Ιατρική Κλιματοθεραπεία, γνωστές ειδικότητες που υπήρχαν και στην Ελλάδα έως και το 1952».

Πρόκειται για έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο οικονομικό κλάδο παγκοσμίως και η Ελλάδα, επισημαίνει ο κ. Κουσκούκης, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς διαθέτει εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ιαματικών πηγών, που καλύπτουν όλο το φάσμα των θεραπειών. Σε συνδυασμό με το εξαίρετο βιοκλίμα, το φυσικό κάλλος, τη φημισμένη μεσογειακή διατροφή, την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, αλλά και τη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής για τον ιαματικό τουρισμό, μπορεί να προωθήσει συντονισμένα τον «Τουρισμό των τεσσάρων εποχών», με πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιείται από 17 έως 19 Δεκεμβρίου, στα Καμένα Βούρλα, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής με τίτλο «Ιαματική Ιατρική: Πρόληψη, διατήρηση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας», υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της ΚΕΔΕ και όπως λέει ο κ. Κουσκούκης, στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση όσον αφορά τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική με εργασίες, διαλέξεις, workshop και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας.

Η ίδρυση της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής είναι αποτέλεσμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής το 2015 και προωθεί την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού με επιστημονικές τεκμηριωμένες μεθόδους, προβάλλοντας στον διεθνή χώρο τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας έναντι άλλων χωρών.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα τελευταία νέα που αφορούν στις συμπληρωματικές θεραπευτικές δράσεις των Ιαματικών Φυσικών Πόρων σε νοσήματα του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, γαστρεντερικού, ουρολογικού, καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, ωτορινολαρυγγολογικές, αλλεργικές και περιοδοντικές παθήσεις.

Θεραπευτική δράση των ιαματικών πηγών

Η θεραπευτική δράση των ιαματικών πηγών οφείλεται στις χημικές ιδιότητες των μεταλλικών στοιχείων και κυρίως των ιχνοστοιχείων, που εμπεριέχονται στα ιαματικά νερά υπό μορφή διαλυμένων αλάτων και αερίων. Τα σπουδαιότερα χημικά στοιχεία είναι: θείο, νάτριο, χλώριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, βρώμιο, βόριο, ιώδιο και σελήνιο, ενώ οι φυσικές ιδιότητες των ιαματικών μεταλλικών νερών είναι η θερμοκρασία, η ηλεκτρική αγωγιμότητα, η ραδιενέργεια και το σύνολο των διαλυμένων αλάτων.

Η ιαματική λουτροθεραπεία, μέχρι σήμερα, είχε εμπειρική υπόσταση, με τη βοήθεια, όμως, της επιστημονικής τεκμηρίωσης της θερμικής, μηχανικής και, ειδικότερα, της χημικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων, αναδείχτηκε ως ιαματική ιατρική, μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στη θεραπευτική γκάμα της Κλασικής Ιατρικής.

Ιαματικές πηγές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, δεν έχει αναδείξει τη δυναμική των ιαματικών πηγών όπως έχουν καθιερώσει άλλες χώρες, αναφέρει ο καθηγητής, παρότι διαθέτει 753, εκ των οποίων οι 82 είναι ενεργές και οι 36 αναγνωρισμένες με ΦΕΚ. Οι ιαματικές πηγές επιμερίζονται ανά περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα 156, Μακεδονία 115, Πελοπόννησος 114, Θεσσαλία 57, Ήπειρος 57, Θράκη 25, Νησιά 229, εκ των οποίων οι 100 βρίσκονται στην Κρήτη για ποσιθεραπεία. Οι υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις ανήκουν οι 38 στους δήμους, οι 37 σε ιδιώτες και οι 7 στο κράτος. Στο σύνολο αυτών των επιχειρήσεων, το 2014, πωλήθηκαν 900.000 εισιτήρια, ποσοστό πολύ χαμηλό σε σχέση με τα 2.500.000 εισιτήρια το 2010. Όπως λέει ο κ. Κουσκούκης, που επί χρόνια ασχολείται με το θέμα, οι γνώστες της τουριστικής αγοράς εκτιμούν ότι τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιαματικές πηγές της χώρας μας μέχρι το 2017, με τζίρο 300.000.000 ευρώ, δεδομένης της χρηματοδότησης των ταξιδιών των αλλοδαπών από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Αισιόδοξες απόψεις ανεβάζουν για το μέλλον τον τζίρο από την εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών, στο ένα δισ. ευρώ.

Ο καθηγητής κ. Κουσκούκης θεωρεί ότι η χώρα μας μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο στην προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού υγείας. «H ιαματική ιατρική, απαιτεί θεραπείες 21 ημερών ανά εξάμηνο σε ασθενείς και σε υγιείς προληπτικά, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει repeaters τουρίστες, χρηματοδοτούμενους από τα ιδιωτικά και ασφαλιστικά ταμεία των ευρωπαϊκών χωρών».

Η δημιουργία μοντέλου 12μηνης τουριστικής περιόδου εξασφαλίζει εντυπωσιακά οικονομικά οφέλη με την ανάπτυξη κέντρων ιαματικής ιατρικής, θαλασσοθεραπείας, ευεξίας σε όλη την ελληνική επικράτεια, τονίζει.

Η ιαματική ιατρική στην Ευρώπη


Στην Ευρώπη υπάρχουν 1.400 κέντρα ιαματικής ιατρικής και ευεξίας που λειτουργούν υπό μορφή Health Resort, τα οποία επισκέπτονται εκατομμύρια ασθενείς απ' όλο τον κόσμο, αναζητώντας ιατρική φροντίδα, έξω από τα εθνικά τους σύνορα, συμμετέχοντας σε ιδιωτικά και δημόσια προγράμματα υγείας. Οι Ευρωπαίοι πραγματοποιούν ετησίως 2,6 εκατ. ταξίδια για λόγους υγείας σε συνδυασμό με τις διακοπές τους, στο πλαίσιο του Τουρισμού Υγείας, ενώ, σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιούνται 40 εκατ. ταξίδια περίπου, το 4% δηλαδή της τουριστικής αγοράς.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κομισιόν: «Στα όρια της συμφωνίας με τους δανειστές οι χθεσινές εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα»Σύμφωνα με τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κινούνται στα όρια της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των θεσμών, δεν πρόκειται να αντιτεθούν στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, αλλά θα υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση, ότι βάσει του προγράμματος που υπέγραψε, έχει κι άλλες υποχρεώσεις, που θα έπρεπε να εξυπηρετήσει διαθέτοντας μέρος του πλεονάσματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τοποθετηθεί επισήμως σήμερα το απόγευμα με δήλωση εκπροσώπου της, στην οποία θα κινείται στην λογική «ναι μεν αλλά...».


Με τις δηλώσεις αυτές, η Κομισιόν θα αναγνωρίζει το βάρος που έχει επωμιστεί η Ελλάδα με την προσφυγική κρίση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί, ότι δεν έχει αντίρρηση να μετατεθεί για το μέλλον η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε ό,τι αφορά στη μισή 13η σύνταξη που θα καταβάλλει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, η Επιτροπή θα τηρήσει μια πιο ουδέτερη στάση, χωρίς να την επικροτήσει, αλλά και χωρίς να αποδοκιμάσει την πρωθυπουργική εξαγγελία.

Όπως θα υπογραμμίζεται στις δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν, το δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέτει μέρος του πλεονάσματος σε κοινωνικές παροχές, προβλέπεται από το πρόγραμμα που υπέγραψε. Στο ίδιο πρόγραμμα όμως, προβλέπεται ότι θα πρέπει με την αξιοποίηση των διαθεσίμων να εξυπηρετούνται και άλλοι τομείς στους οποίους η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Για παράδειγμα, κοινοτικές πηγές παρατηρούν, ότι θα ήταν καλύτερο να διατεθεί ένα μέρος του πλεονάσματος για να εξοφληθούν προμηθευτές του δημοσίου ή να επιστραφούν σε φορολογουμένους τα ποσά που δικαιούνται από ΦΠΑ ή άλλες πηγές, από το να διατεθεί όλο το διαθέσιμο ποσό προς μία κατηγορία Ελλήνων, έστω κι αν αυτοί είναι οι συνταξιούχοι.

Σε κάθε περίπτωση θα τονίζεται πάντως, ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές θα συνεχιστούν κανονικά και δεν επηρεάζονται από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες.

Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί, ότι οι Βρυξέλλες δεν αιφνιδιάστηκαν από τις εξαγγελίες Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τον αρμόδιο επίτροπο Μοσκοβισί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας τον είχε προϊδεάσει, ότι η κυβέρνησή του μελετά να διαθέσει ένα μέρος από την υπεραπόδοση των δημοσίων εσόδων σε κοινωνικές δαπάνες, διαβεβαιώνοντάς τον παράλληλα ότι οι στόχοι και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα τηρηθούν στο ακέραιο.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αγόρευση κόλαφος εισαγγελέα για τη χούντα Ερντογάν. “Η Ελλάδα δεν είναι οθωμανικό βιλαέτι”!Όσα δεν λένε οι πολιτικοί στον Ερντογάν , τα είπε ένας εισαγγελέας. Ο κ.Γιώργος Βούλγαρης εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών που απέρριψε αίτημα έκδοσης Τούρκων στρατιωτικών ήταν καταιγιστικός στην αγόρευσή του:

«Είστε δικαστές, όχι διπλωμάτες και πρέπει να ακούσετε τη συνείδησή σας. Καλείστε να βγάλετε απόφαση σε μία ιδιαίτερη περίπτωση, που είναι πολύ πιθανό ελάχιστοι συνάδελφοι σε όλη τους την καριέρα, να τους τύχει τέτοια υπόθεση.

Τα κράτη, για να πατάξουν το έγκλημα, έχουν υπογράψει μεταξύ τους συμβάσεις περί εκδόσεων.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ευτυχώς κατ’ εμέ, αυτή η χώρα έχει διδάξει πολλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία.

Η πρώτη χώρα είμαστε που ασχολήθηκε με την έννοια άσυλο. Αντικειμενικά, αν αυτοί έχουν διαπράξει αδικήματα πρέπει να τους εκδώσουμε. Αλλά, ποια χώρα τους ζητάει; Χώρα με ελευθερία του Τύπου; Που διδάσκει με τη δημοκρατία της; Ποιός τους γυρεύει; Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα ή στον πολιτισμένο κόσμο που πιστεύει ότι η κατάσταση στην Τουρκία θυμίζει την αθηναϊκή δημοκρατία στην εποχή του Κλεισθένη; Εγγυάται κάποιος για τη δημοκρατία και τη δίκαιη δίκη όσων δικάζονται; Ακούσαμε ότι καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι γίνεται πογκρόμ κατά ανθρώπων που δεν είναι αρεστοί. Όλα αυτά θυμίζουν χώρα που θέλει να μπει στην ΕΕ; Τότε γιατί σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις; Ποια δικαστήρια θα τους δικάσουν; Αυτά τα δικαστήρια που έχουν απολύσει δικαστές και προσέλαβαν άλλους; Που θα πάτε να τους δώσετε; Εδώ ακούμε ότι ενδεχομένως επιτραπεί ξανά η θανατική ποινή.

Η Ελλάδα, εδώ και 200 χρόνια, δεν είναι βιλαέτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τακτικές τύπου Αλή Πασά που ακρωτηριάζουν, βιάζουν, αποκεφαλίζουν, έχουν εκλείψει. Ανήκουμε στην Ευρώπη. Προασπίζουμε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δίκαιη δίκη. Αν τέλεσαν αδίκημα, να δικαστούν, να τιμωρηθούν, αλλά να τύχουν μίας δίκαιης δίκης. Αν αποφασίσετε να εκδοθούν είστε σίγουροι ότι δεν θα τύχουν βασανιστηρίων; Πόσες φορές το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν έχει καταδικάσει την Τουρκία για τέτοια πράγματα; Η Επιτροπή Ασύλου που απέρριψε το αίτημά τους, λέει ότι γίνονται βασανιστήρια. Ναι μεν τα δέχεται, αλλά τους εκδίδει. Βρετανικά και γερμανικά δικαστήρια, ίσως καθ’ υπερβολή, αποφασίζουν να μην εκδώσουν στην Ελλάδα τους εκζητούμενους, γιατί κατά την κρίση τους οι ελληνικές φυλακές έχουν κελιά με υπεράριθμους και δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να μην υποστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με όσα ακούστηκαν στην αίθουσα αυτή;»

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε αόριστο το κατηγορητήριο που έχει αποστείλει η Τουρκία, ενώ τόνισε πως πιστεύει ότι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να υποστούν οι αξιωματικοί απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση αν σταλούν στην χώρα τους. Προέτρεψε τους δικαστές να ακολουθήσουν τα παραδείγματα του Τερτσέτη και του Πολυζωίδη και να αποφασίσουν με την συνείδηση τους: «Μα θα μου πείτε ότι οι διεθνείς σχέσεις τί θα γίνουν; Βαρέθηκα σε αυτή τη χώρα να ακούω για τις διεθνείς και διμερείς σχέσεις. Εσείς δεν είστε διπλωμάτες και δεν έχετε διχαλωτή γλώσσα. Είστε δικαστές και πρέπει να ακούσετε τη συνείδησή σας. Σας καλώ, σας παρακαλώ να απορρίψετε το αίτημα» είπε ο εισαγγελέας.

Οι δύο εκζητούμενοι είπαν στο δικαστήριο πως θα υποστούν βασανιστήρια αν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μάλιστα ο ένας από αυτούς, ο Φιράντ Μεσούντ, είπε στους δικαστές πως «υπήρχαν άνθρωποι που τους πέταξαν στο Βόσπορο. Αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί είναι χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Εκεί δεν είχαμε καμία τύχη, δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες». Ο στρατιωτικός όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο τι θα συμβεί αν το δικαστήριο αποφασίσει την έκδοση τους, απάντησε «Είμαι 100% σίγουρος πως αν εκδοθώ θα υποστώ βασανιστήρια. Πάρα πολύς κόσμος δίνει τέλος στη ζωή του μέσα στη φυλακή».

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έξαλλοι Μέρκελ και Σόιμπλε με τον Τσίπρα - Ετοιμάζουν αντίποινα!


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σπάει τις συμβάσεις για τα ευρω - προγράμματα βοήθειας».

Τα παραπάνω γράφει σήμερα, Παρασκευή (09/12/2016) η γερμανική εφημερίδα «Bild», γνωστή για την… προσκόλλησή της στις θέσεις Σόιμπλε, όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα.

«Την Πέμπτη το βράδυ ανήγγειλε από την κρατική τηλεόραση ότι, αντί να κάνει λιτότητα, θέλει να προσλάβει 5.000 νέους γιατρούς, νοσοκόμες και λοιπό προσωπικό για τα κρατικά νοσοκομεία. Και πέραν αυτού, 1,6 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχοι, που παίρνουν μηνιαία σύνταξη μικρότερη των 800 ευρώ, θα λάβουν μια έκτακτη σύνταξη για τα Χριστούγεννα. Μόνον γι' αυτό το πακέτο το κόστος: 617 εκατομμύρια ευρώ!».

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε προειδοποιήσει: «Αν δοθούν νέες ελαφρύνσεις στην Ελλάδα, τότε η κυβέρνηση δεν θα κάνει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα, η εφημερίδα παίρνει θέση και αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας παραβίασε τις συμφωνίες που αφορούν στα προγράμματα διάσωσης».
Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πονηρούλη, πονηρούλη!..

     Σε πολλούς από 'μας έχει τύχει να του κλέψουν το πορτοφόλι με λεφτά μέσα, κάρτες, διπλώματα οδήγησης, ταυτότητες, και πάει λέγοντας.
΄Ενα μίνι εγκεφαλικό το παθαίνεις τότε. Και για τα χρήματα, αλλά προπαντός για τα υπόλοιπα και την γραφειοκρατία που θα
χρειαστεί να αντιμετωπίσεις για να τα αντικαταστήσεις.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι "φιλότιμοι" κλέφτες, που αφού πάρουν τα λεφτά πετούν το πορτοφόλι με τα υπόλοιπα σε εμφανές μέρος ώστε να βρεθεί και να επιστραφούν τα χαρτιά στον ιδιοκτήτη.

Ε, αυτό!
Τί αυτό; Αυτό.
Αυτό έγινε χθες, όπου ο "φιλότιμος" κλέφτης-πινόκιο, αφού όλο τον χρόνο κατέκλεψε λεφτά, μισθούς, συντάξεις, δέσμευσε τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέβασε ΦΠΑ, έβαλε φόρους πάνω στους φόρους,
..έρχεται τώρα να επιστρέψει κάποια ψιλά απ' τα κλεμένα, ελπίζοντας μέρες που είναι να μην τον σκατοψυχάνε όλοι, αλλά να βρεθούν δυό-τρείς ηλίθιοι να πουν μιά καλή κουβέντα,
..και προπαντός,
..όταν έρθει η ώρα, να τον ψηφίσουν.
Παλιά βέβαια, τα λεφτά οι πολιτικοί τα έβαζαν μέσα στο φακελάκι με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο.
Τώρα όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα πιστώνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, και όσοι τυχεροί δεν έχουν δέσμευση λογαριασμού θα τα εισπράξουν να βγάλουν και τις υπόλοιπες μέρες αυτού του χρόνου. Και από χρόνου, έχει ο θεός.

Περισσότερο όμως κι απ' τους δικαιούχους συνταξιούχους ανακουφίστηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Εκεί που ήταν αναποφάσιστοι αν θα κάνουν γιορτές στο σαλόνι τους ή στην κουζίνα, για να γλυτώσουν απ' την αγάπη των ψηφοφόρων,
..τώρα δειλά-δειλά κάνουν σχέδια και για καμιά έξοδο σε κανένα ακριβό και απομονωμένο εστιατόριο, ή στην εκλογική τους περιφέρεια οι πιό τολμηροί.
Άσε που στα τηλεοπτικά παράθυρα θα έχουν κάτι να ψιθυρίζουν.
Άσχετο που θα φαίνονται σαν κατατονικοί, αφού θα λένε συνεχώς ένα και το ίδιο συνέχεια πράμα: "Επιστροφή της 13ης σύνταξης, επιστροφή της 13ης σύνταξης, επιστροφή της 13ης σύνταξης".

Σε μιά κίνηση υψηλού μακιαβελικού συμβολισμού, προχώρησε λοιπόν χθες ο πρωθυπουργός-πινόκιο,
..αλλά τί ατυχία! Πάλι ήρθε δεύτερος.
Όλα αυτά που κάνει δυό χρόνια τώρα, μαζί και η χθεσινή του έμπνευση,
..τα είχε κάνει πιό πριν το ψηλό παιδί απ' την Καλαμάτα.

Ήταν Μάρτιος του 2014, παραμονές εκλογών, όταν ο τσικ-λεβέντης όλο μαγκιά μοίραζε ως "κοινωνικό μέρισμα" το ίδιο περίπου ποσό (500 εκατομμύρια. Τόσα φαίνεται τους αφήνουν να μοιράσουν οι "θεσμοί" τους), από τα κλεμμένα κι αυτός, μπας και περισώσει τίποτα.
Την απάντηση την πήρε απ' τον λαό μερικούς μήνες αργότερα.
Είναι πιθανότατα ή ίδια απάντηση που θα πάρει απ' τον λαό και ο σημερινός ληστής.

Δεν φτάνει όμως.
Η ψήφος λέμε. Δε φτάνει.
Πρέπει να δείχνουμε και την αγάπη μας έμπρακτα σ' αυτούς που μας ευεργετούν.
Ας αρχίσουμε τώρα, απ' τις γιορτές.
Μέρες αγάπης είναι.
Ας τους δώσουμε να το καταλάβουν!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Αλβανίδα ΥΠΑΜ Μίμι Κοντέλι, το πέρασμά της από την Ελλάδα και τι δεν πρέπει να ξεχνάΗ κυρία Μίμι Κοντέλι, υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση γυναίκας που πέρασε δύσκολα αλλά κατόρθωσε να φθάσει ψηλά. Σ΄ αυτό που όλοι συμφωνούν είναι ότι πρόκειται για μια πολύ γοητευτική κυρία. Η οποία πριν από 25 χρόνια -ίσως και παραπάνω- υπήρξε καλλονή χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού, όπως μας θύμισε ο συνάδελφος Χρήστος Καπούτσης. Η χώρα της βυθισμένη στο χάος . Ήρθε στην Ελλάδα, από την οποία είμαστε βέβαιοι ότι σ΄ ότι αφορά στην επαγγελματική της δραστηριότητα τουλάχιστον δεν θα πρέπει να τις έχει αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Γρήγορα έφυγε για σπουδές στην Αμερική όπου διέπρεψε παίρνοντας διδακτορικό στις Διεθνείς σχέσεις. Μετά ενεπλάκη με τη πολιτική και σήμερα είναι η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Θα περίμενε κάποιος από έναν άνθρωπο σαν τη κυρία Κοντέλι να έχει διαφορετική προσέγγιση σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας. Η θέση της ΥΠΑΜ της το επιβάλλει. Δεν μπορεί να ακολουθεί τον τυχωδιοκτισμό Ράμα τόσο εύκολα. Και φυσικά δεν μπορεί ως υπουργός Άμυνας να υποστηρίζει δημόσια ναζί κρυμμένους υπό τη ταμπέλα…τσάμηδες! Η κυρία Κοντέλι ως μορφωμένη γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έπραξαν όλοι αυτοί εναντίον των Ελλήνων κατα τη διάρκεια της κατοχής. Θα ΄πρεπε όλοι να έχουν πεθάνει στις φυλακές…Αντιθέτως έχουν το απύθμενο θράσος να διεκδικούν ελληνική γη…

Η κυρία Κοντέλι γνωρίζει επίσης καλύτερα από τον καθένα, ότι η χώρα της δεν μπορεί να αποτελέσει στρατιωτική απειλή για κανέναν στην περιοχή. Καλό θα είναι να υπενθυμισει στον πρωθυπουργό της ότι δεν αρκουν τα “δυτικά” χάδια και η στρατιωτική βοήθεια για να αποκτήσεις αξιόπιστο στράτευμα. Συνεπώς ο δημόσιος λόγος της αλβανικής ηγεσίας θα είναι καλό να γίνει πολύ,πολύ πιο ήπιος. Όσο κι αν αυτό στεναχωρεί τον άλλο αφέντη των Τιράνων τον Ταγίπ Ερντογάν.

Θα πρέπει να θυμάται όμως η κυρία Κοντέλι, ότι τότε που η Αλβανία ήταν μια μαύρη τρύπα στο χάρτη δεν υπήρχε καμιά Τουρκία να την βοηθήσει. Ήταν η Ελλάδα που σήκωσε το μεγάλο βάρος και πλήρωσε το τεράστιο κοστος της κατάρρευσης της δικής της χώρας. Ήταν η Ελλάδα που υποδέχτηκε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς δίνοντάς τους δικαίωμα στο αύριο. Μεταξύ αυτών και στην κυρία Κοντέλι…

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πότε και ποιοι θα πάρουν 13η σύνταξη - αναλυτικά τα ποσά

Πριν τα Χριστούγεννα θα λάβουν τη 13η σύνταξη οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Συγκεκριμένα, στις 22 Δεκεμβρίου (μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου) θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η 13η σύνταξη από την «κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 1,6 εκατ. σε σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων. Το ποσοστό των δικαιούχων είναι 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων. 

-Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι). 

-Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι). 
-300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι). 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκαίνια στρατιωτικών κατοικιών στο ΔιδυμότειχοΠαρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, τα εγκαίνια στρατιωτικών κατοικιών, στο Διδυμότειχο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στον Έβρο, επισκέφθηκε το φυλάκιο 126, της 50Μ/Κ Ταξιαρχίας, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής, ταξίαρχος, Άγγελος Ιλαρίδης.

Στον κ. Καμμένο έγινε τοπογραφική ενημέρωση της περιοχής και ακολούθησε γεύμα με τους στρατεύσιμους του φυλακίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Με τον αρχηγό του ΓΕΣ είμαστε εδώ για να ευχηθούμε στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς. τους στρατεύσιμους και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, καλές γιορτές. Να τους ευχαριστήσουμε για την πράγματι εξαιρετική δουλειά που κάνουν, για το υψηλό ηθικό, για τον επαγγελματισμό τους. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τους κατοίκους του Έβρου, γιατί έχουν αγκαλιάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η αγάπη που δείχνουν προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, και η φροντίδα, ιδιαίτερα προς τους στρατεύσιμους, είναι πολύ συγκινητική. Και αυτό είναι και η δύναμη ενός έθνους. Είναι η αγάπη που υπάρχει μεταξύ της κοινωνίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες και εύχομαι σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων καλά Χριστούγεννα, και καινούργια χρονιά, που θα είναι πολύ πιο καλή για όλους μας, για την πατρίδα μας».

Μετά το Σουφλί, ο υπουργός μετέβη στο φυλάκιο των Κήπων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αύριο το πρωί θα παραδώσει ξίφη σε στελέχη του στρατού, στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τσίπρας: Δίνουμε 13η σύνταξη σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώΤην άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι αποδεσμεύονται 617 εκατ. ευρώ προκειμένου να χορηγηθεί 13ησύνταξη σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η διανομή θα είναι αντισυμμετρική, σημειώνοντας ότι το κατώτατο ποσό θα είναι 300 ευρώ. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς που από το 2010 υποστεί διαδοχικές μειώσεις», σημείωσε.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και μέτρα στήριξης στα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών, ανακοινώνοντας την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ.

«Σε κάθε βήμα προς την κανονικότητα, στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων», ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Με πίστη στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε από την κρίση και θα βγούμε όρθιοι και δυνατοί».

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:


Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....