Διυλιστήριο: 12/17/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δανία: Κατάσχεση αντικειμένων αξίας άνω των 300 ευρώ που έχουν οι πρόσφυγες για κάλυψη των εξόδων υποδοχής τους

Η κυβέρνηση της Δανίας ψήφισε την Κυριακή έναν νόμο με βάση τον οποίο η κυβέρνηση θα προχωρά στην κατάσχεση κάθε αντικειμένου αξίας που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα, ώστε να «καλυφθεί μέρος των εξόδων» της υποδοχής τους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σουηδίας STV.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, η αστυνομία της Δανίας θα έχει δικαίωμα να προχωρά σε ελέγχους στα προσωπικά είδη που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες και να προβαίνει σε κατασχέσεις. Οι πρόσφυγες θα επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους περίπου 440 δολάρια σε μετρητά, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φορητό υπολογιστή, ένα ρολόι και άλλα «προσωπικά είδη», ανάμεσα τους και τυχόν δαχτυλίδια γάμου. Όλα τα υπόλοιπα τιμαλφή ή τυχόν αντικείμενα υψηλής αξίας των προσφύγων θα κατάσχονται, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Politiken, ο νόμος αυτός –που θα επιτρέπει στους πρόσφυγες να εισέρχονται στο εξής στη χώρα έχοντας μαζί τους μόνο τα απολύτως αναγκαία προσωπικά τους είδη– υποστηρίχθηκε από αρκετά κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας.

«Είναι απαράδεκτο για τους Δανούς φορολογούμενους να πληρώνουν για αιτούντες άσυλο που μεταφέρουν μαζί τους πλούτο», δήλωσε ο Νάσερ Κάντερ, επίτροπος μετανάστευσης του Συντηρητικού Κόμματος.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης της Δανίας Σεράντ Πιντ προασπίστηκε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης της Δανίας την κυβερνητική επιλογή, υποστηρίζοντας πως «τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν ώστε να καλυφθεί το κόστος των προσφύγων».

Ο Πιντ εξήγησε πως δαχτυλίδια γάμου και αρραβώνων, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα δεν θα αφαιρούνται, αλλά όλα τα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ θα κατάσχονται από τις αρχές.

Το προηγούμενο μήνα ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν προειδοποίησε πως η Κοπεγχάγη δεν βλέπει να μπαίνει τέλος στο κύμα των προσφύγων και των μεταναστών που συρρέουν στις σκανδιναβικές χώρες και σκοπεύει να σκληρύνει τη μεταναστευτική πολιτική της.

Τον Οκτώβριο η κυβέρνηση της Δανίας δημοσίευσε διαφημιστικές καταχωρίσεις σε τέσσερις εφημερίδες του Λιβάνου, προειδοποιώντας τους επίδοξους πρόσφυγες ότι λαμβάνει μέτρα για την περικοπή των επιδομάτων των αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Το Κόμμα των Φιλελευθέρων κέρδισε τις εκλογές τον Ιούνιο βασιζόμενο σε πολιτική κατά των προσφύγων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης της Δανίας, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη χώρα διπλασιάστηκε το 2014 συγκριτικά με το 2013, από 7.557 σε 14.815. Από τις 14.815 αιτήσεις εγκρίθηκαν λιγότερες από τις μισές, δηλαδή 6.110. Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες αιτούντων άσυλο το 2015 ήταν υπήκοοι της Συρίας και της Ερυθραίας.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνομοσπονδία Πολυτέκνων: Τους απεχθάνομαι


Πυρά κατά της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, με αφορμή μια επιστολή της με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης.

"Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια" είπε χαρακτηριστικά μιλώντας την Τρίτη στη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Θα αναφερθώ σε ένα φορέα που δεν ήρθε για να παραστεί στη διαβούλευση, ανέφερε και διάβασε την επιστολή της ΑΣΠΕ: "Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους".

"Αν οι παρόντες αποδέχονται από την ΑΣΠΕ αυτή την προσβολή και να πάρετε θέση όλα τα κόμματα. Και να την καταγγείλλετε αν διαφωνείτε με αυτή τη θέση γιατί οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου. Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε. Προσωπικά εγώ δηλώνω ότι τους απεχθάνομαι... Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια" τόνισε ο κ. Καραγιαννίδης.



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα Κατοχή..

    Ήδη τα σύνορά μας απαιτούν να τα ''φυλάσσουν'' ξένες δυνάμεις.
Ήδη οι ''Ευρωπαίοι εταίροι'' ζητούν τα κλειδιά του Αιγαίου μ΄ ένα σχέδιο κειμένου 110 σελίδων το οποίο προβλέπει ότι η ''ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή'' θα μπορεί να κάνει επιχειρήσεις οπουδήποτε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε καμία χώρα.
Ήδη ξεπουλήθηκαν σε
ξένη εταιρεία 14 αεροδρόμια, που η διαχείρισή τους μπορεί άνετα να καταστεί μοιραία στο μέλλον για την εθνική ασφάλεια.


Σταδιακά και ανεπαίσθητα κατρακυλήσαμε στο επίπεδο κατεχόμενης χώρας.
Ούτε καν αποικία. Χώρα χωρίς εθνική κυριαρχία. Κατεχόμενη χώρα!
Και δεν έχει καμία σημασία αν ο κατακτητής είναι ένας, ή συνεταιρισμός '' εταίρων''.
Άλλωστε και ο Άξονας συνασπισμός φασισμού με ναζισμό ήταν.

Και ο πολίτης;
Ο πολίτης παραζαλισμένος μέσα στον ίλιγγο της οικτρής καθημερινότητας, όπως του την έχουν ετοιμάσει οι προδοτικές μνημονιακές κυβερνήσεις,
..αγωνιά και αγωνίζεται να επιβιώσει, να πληρώσει πλαστούς φόρους, αυθαίρετα χαράτσια, πρόστιμα επί προστίμων σκόπιμα εξοντωτικών ώστε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει,
..βουρλίζεται να σώσει το σπίτι του, να κρατήσει όποια αξιοπρέπεια ακόμη φαντάζεται ότι μπορεί,
..πασχίζει να διασώσει τα κουρέλια της ζωής του απ' τους αριστερούς και δεξιούς απατεώνες.

Δεν έχει καθαρό πιά βλέμμα, ούτε δύναμη ψυχής περίσσευμα, για να στήσει τους προδότες στο εκτελεστικό απόσπασμα, και μετά να βγεί ξανά στο αντάρτικο της νέας Κατοχής εναντίον των νεο-ναζιστών της Ευρωπαϊκής '' Ένωσης''.
ΝΑΙ! Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΈΝΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
Εναντίον των λαών που την αποτελούν, εναντίον της δημοκρατίας, εναντίον του πραγματικού πολιτισμού, εναντίον των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του ουμανισμού.

Και ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ μία ευρωπαϊκή χώρα βρέθηκε κατεχόμενη, χωρίς εθνική κυριαρχία ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
Ένα χρέος που ο ταβερνιάρης-Πρόεδρος της Βουλής δεν επιτρέπει στους έλληνες να μάθουν αν είναι πραγματικό, και κατά πόσον,
..αν είναι τοκογλυφικό,
..αν εμπεριέχει ρήτρες καταχρηστικές και απαγορευμένες απ' το διεθνές δίκαιο,
..εφ 'όσον κατήργησε με το έτσι θέλω την Επιτροπή της Βουλής που διενεργούσε έρευνα για το θέμα αυτό, θέμα ζωής και θανάτου για τους έλληνες και για την χώρα.

Εφ' όσον δεν έχουμε Εθνική κυριαρχία βρισκόμαστε υπό κατοχή.
Εφ' όσον η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη τρίτων χωρών, είμαστε υπό κατοχή.
Εφ' όσον οι πολίτες βρίσκονται στην δικαιοδοσία ξένου δικαίου, βρίσκονται υπό κατοχή.

Και στην Κατοχή οι νόμοι που ψηφίζονται είναι άδικοι και καταχρηστικοί,
..δεν έχουν στην ουσία καμία ισχύ, και είναι άκυροι.
Στην Κατοχή η υποχρέωση του πολίτη είναι μία και μοναδική: η ανυπακοή στην κυβέρνηση κατοχής,
..και η πάση θυσία απελευθέρωση.

Χριστούγεννα 2015.
Πολίτες βυθισμένοι στον ζόφο.
Μιά χώρα κατεστραμμένη, υπό νέα Κατοχή..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το Σύμφωνο Συμβίωσης

Με βελτιωτικές αλλαγές, τις οποίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα, κατά τη συζήτηση του σε Β' ανάγνωση, ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά πλειοψηφία επί της αρχής του, αλλά χωρίς την στήριξη των ΑΝΕΛ, το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε.

Να σημειωθεί ότι χθες, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης είχε εκφράσει επιφυλάξεις ζητώντας αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 12, ώστε να είναι ξεκάθαρο, όπως είχε υποστηρίξει ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας ή τεκνοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια, ενώ σήμερα, ο αντικαταστάτης του Κωνσταντίνος Κατσίκης, δήλωσε όχι επί της αρχής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας δεκτές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις που εκφράστηκαν τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από τους ΑΝΕΛ, διευκρίνισε ότι στο επίμαχο άρθρο 12, «θα καθίσταται σαφές ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά αυτή τη στιγμή θέμα υιοθεσίας», προσθέτοντας ότι «είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προσεχώς».

Παράλληλα, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν την έκτιση ποινής σε μωρομάνες, αντί 5 ετών , όπως αρχικά προβλεπόταν επεκτείνονται για όσες θα έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι 8 ετών, ενώ το δικαίωμα αυτό θα έχουν και όσες καταδικάζονται για κακουργήματα μέχρι 10 ετών και δεν θα αφορά μόνο πλημμελήματα.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος σε ότι αφορά το άρθρο για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους , διευκρίνισε ότι θα υπάρχει γνώμη και του ανακριτή και του εισαγγελέα, και σε περίπτωση διαφωνίας του πειθαρχικού συμβουλίου θα αποφαίνεται το δικαστικό συμβούλιο.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, αφού υπογράμμισε ότι «δεν θα θέλαμε ρητά να αναφέρεται για την τεκνοθεσία το άρθρο 12» πρόσθεσε ότι «είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να το κουβεντιάσουμε ως κοινωνία και όχι να το παρουσιάζουμε ως κίνδυνο».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Νοκ-άουτ ο Ραχόι από μπουνιά μπροστά στις κάμερες!



Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην ισπανική πόλη Ποντεβέδρα λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες το προσεχές σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, βρέθηκε για περιοδεία στην πόλη και όταν κοντοστάθηκε μιλώντας σε οπαδούς του και μπροστά σε κάμερες, ένας νεαρός τον χτύπησε δυνατά στο πρόσωπο, σοκάροντας τον Ισπανό πολιτικό.

Ο Μαριάνο Ραχόι, έμοιαζε να πονάει αλλά και να έχει μείνει άναυδος από το αναπάντεχο χτύπημα, την ώρα που η προσωπική του φρουρά ακινητοποιούσε των αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων νεαρό.


Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκλήματα στο Αρεταίειο ;

Από μέσα κοινωνικής δικτύωσης Βήχας Γιώργος

Χθές με πήρε τηλέφωνο ο γιός του καρκινοπαθούς τον οποίο είχε διώξει το Αρεταίειο όταν πήγε εκεί για να κάνει ακτινοθεραπεία, και με ενημέρωσε πως ο πατέρας του απεβίωσε...χωρίς ποτέ να κάνει τις ακτινοθεραπείες που ήταν αναγκαίες για την πάθηση του. Δεν μπορώ να ξέρω ποιά θα ήταν η κατάληξη του ασθενούς ακόμη και αν είχε λάβει τις θεραπείες. Αυτό όμως που ξέρω είναι πως η διοίκηση του νοσοκομείου στέρησε το δικαίωμα στην θεραπεία και γιατί όχι και στη ζωή σε αυτόν τον συνάνθρωπο μας. Από μόνη της αυτή η ενέργεια είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ. Δεν θα μείνει έτσι αυτό το πολύ σοβαρό θέμα....

22 Οκτωβρίου ·
Είναι αδιανόητο όταν η αναμονή για ακτινοθεραπείες είναι 4 και 5 μήνες να υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία με τέτοια εγκληματική συμπεριφορά!
Μας γνωστοποιήθηκε από το ΚΙΦΑ Βύρωνα η περίπτωση ενός καρκινοπαθούς με βιβλιάριο πρόνοιας, στον οποίο δεν κάνουν τις απαραίτητες ακτινοθεραπείες στο Αρεταίειο, ισχυριζόμενοι - ο διοικητής- πως οι ασφαλισμένοι με βιβλιάριο πρόνοιας δεν καλύπτονται από το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Είπε επίσης πως τους καλύπτει υπουργική απόφαση. Από την στιγμή που το έμαθα έκανα μια έρευνα και αυτό που διαπίστωσα είναι πως υπάρχει απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, που ονομάζεται '' εφορία '' , να μην δεχονται ασφαλισμένους της πρόνοιας.
Αν υπάρχει τέτοια απόφαση αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ απόφαση; Το Αρεταίειο είναι δημόσιο νοσοκομείο και η χρηματόδοτηση του γίνεται όπως και σε όλα τα υπόλοιπα από τον προυπολογισμό για την υγεία, ή μήπως κάνω λάθος;
Υπάρχει τέτοια οδηγία- διαταγή από το υπουργείο υγείας όπως ισχυρίζεται ο διοικητής του νοσοκομείου;
Καθημερινά αναδεικνύονται σοβαρές δυσλειτουργίες με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία ή και στην ζωή των ασθενών. Δυσλειτουργίες στις οποίες το υπουργείο υγείας πρέπει να επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά! Όχι για την κάθε περίπτωση, αλλά με αφορμή την κάθε περίπτωση να δίνει και οριστικές λύσεις!
Αναμένουμε....
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άνω κάτω η Σύρος με τον Λεβέντη - Σκληρή απάντηση από το Δήμο Ερμούπολης!

Οι δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή για το θέμα του ναυπηγείου στη Σύρο έφεραν σκληρή αντίδραση από το Δήμο Ερμούπολης.

Ο Βασίλης Λεβέντης έριξε βόμβες στη Βουλή για το Νεώριο, το ναυπηγείο της Σύρου, λέγοντας ότι ο Δήμος Ερμούπολης και ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός επιχειρεί να το κλείσει και να αφήσει στο δρόμο 1.300 άτομα.

Η πληροφόρηση που είχε ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, προήλθε έπειτα από ενημέρωση ανθρώπων από τη Σύρο, που όπως αποδείχθηκε δεν είχαν καμία σχέση με την διοίκηση του Ναυπηγείου, αλλά παρόλα αυτά συναντήθηκαν με τον Λεβέντη στην Αθήνα.

Μέχρι και το Εργοστασιακό Σωματείο Εργαζομένων Νεωρίου πήρε θέση κάνοντας λόγο για «γνωστή και μη εξαιρετέα ομάδα ατόμων, που μόνο σκοπό έχει να βλάψει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο, τα συμφέροντα του Σωματείου μας αλλά και του Ναυπηγείου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει, έστω και έναν μοναδικό άνθρωπο ότι δήθεν ενδιαφέρεται για το καλό των εργαζομένων του Ναυπηγείου, μετέβη στην Αθήνα, χωρίς εντολή της νομίμως διορισμένης προσωρινής διοίκησης του Σωματείου μας ή της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας και παραπληροφόρησε τον κο Λεβέντη ότι, δήθεν, εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο του νησιού, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να απαξιώσουμε και να κλείσουμε το Ναυπηγείο».

Ο ίδιος ο Λεβέντης σε επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο Σύρου/Ερμούπολης αρνήθηκε να κατονομάσει ποιοι ήταν αυτοί που μετέφεραν την πληροφορία, παρά το γεγονός ότι κατά την ομιλία του στη Βουλή τους χαρακτήρισε εργαζόμενους ή εκπροσώπους των εργαζομένων του Νεωρίου.

Η αντίδραση του δήμου Ερμούπολης ήρθε σήμερα με σκληρή ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Λεβέντη να βρεθεί σε πλήρη επαφή με την πραγματικότητα και έριξε ευθείες βολές για την ατάκα του «πάει η Σύρος», τονίζοντας «μετά λύπης μας θα λέγαμε "πάει η Ελλάδα" όταν εκπρόσωποι της στο Κοινοβούλιο, όπως ο αξιότιμος κ. Λεβέντης λειτουργούν και αποφαίνονται δίχως προηγουμένως να έχουν εξακριβώσει τα όσα ενώπιον του ελληνικού λαού καταθέτουν».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιώργος Λαδάς: Ο Ελληνας χειρουργός που σκοτώνει τελείως καρκινικούς όγκους στους πνεύμονες



Γιώργος Λαδάς: Ο Ελληνας χειρουργός που σκοτώνει τελείως καρκινικούς όγκους στους πνεύμονες

Σημαντική επιτυχία σημειώνει μία μέθοδος που χρησιμοποιεί επικεφαλής θωρακοχειρουργός στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Τσέλσι, Γιώργος Λαδάς. Πρόκειται για μία συσκευή λέιζερ, η οποία καταστρέφει τελείως καρκινικούς όγκους στους πνεύμονες, μεγάλους όσο σχεδόν ένα γραμματόσημο, «σημαδεύοντάς» τους με ακτίνες φωτός που έχουν ενέργεια ισοδύναμη με 70 φούρνους μικροκυμάτων.

Έχοντας λάβει την πρώτη του εκπαίδευση στην Ελλάδα, ο Λαδάς έφυγε για τη Βρετανία, όπου εργάζεται από το 1994. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ελληνας επιστήμονας έχει πραγματοποιήσει από το 1997 εκατοντάδες παραδοσιακές επεμβάσεις αφαίρεσης μεταστατικών όγκων στους πνεύμονες, μια διαδικασία η οποία είναι εξαιρετικά αργή, καθώς μπορούσε να διαρκέσει έως και 12 ώρες, μέχρι τη στιγμή, που άρχισε να εφαρμόζει τη νέα τεχνική.


Το λεγόμενο «λέιζερ των πνευμόνων», που κοστίζει περίπου 120.000 λίρες, επιτρέπει τη συντόμευση της επέμβασης και παραμονής στο νοσοκομείο, καθώς και την ταχύτερη ανάνηψη των ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ιδέα αφαίρεσης όγκων με λέιζερ πρωτοεμφανίστηκε στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Η συσκευή του Λαδά εκπέμπει ενέργεια 70.000 βατ ανά τετραγωνικό εκατοστό, παράγοντας θερμοκρασία μέχρι 7.000 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα ο όγκος να εξατμίζεται τελικά και να εξαφανίζεται τελείως, αναφέρει το ellines.com. Στη διάρκεια της επέμβασης, όλοι πρέπει να φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά για να αποφύγουν τυχόν βλάβη στα μάτια τους από το λέιζερ.

Ο Γ. Λαδάς, εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και Αυστρία στη νέα τεχνική, ενώ πριν προχωρήσει στην εφαρμογή της μεθόδου, πήρε σχετική άδεια από την αρμόδια επιτροπή του βρετανικού νοσοκομείου, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη Βουλή το «παράλληλο πρόγραμμα» - Οι νέες ρυθμίσεις για την ανακούφιση των πολιτών





Το Διυλιστήριο λέει : 
''' ..... Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο ..........
Έρχεται το παράλληλο πρόγραμμα στην Βουλή προς ψήφιση. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν το θεωρούν σωστό και αποσύρονται. Τα παπαγαλάκια τους (μαζί με μέρος από ΣΥΡΙΖΑ), βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λένε ότι αυτό το πρόγραμμα φέρνει περισσότερη λιτότητα. Έρχονται οι δανειστές και λένε ότι δεν είχαν ερωτηθεί και δεν έχει κοστολογηθεί σωστά (μήπως τους ειδοποίησε κανείς) και πρέπει να αποσυρθεί. Τα ίδια παπαγαλάκια βγαίνουν την ίδια μέρα και λένε ότι κάτι καλό έφερε η κυβέρνηση και το αποσύρουν γιατί παίρνουν εντολές από τους δανειστές. Έρχεται η κυβέρνηση και λέει ότι δεντο αποσύρει απλά δεν θα γίνει με την μορφή κατεπείγοντος. Αμέσως τα ίδια πάλι παπαγαλάκια βρίζουν το πρόγραμμα και φωνάζουν ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί, όπως φυσικά και οι δανειστές. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ '' 

Στη Βουλή το «παράλληλο πρόγραμμα»

Οι νέες ρυθμίσεις για την ανακούφιση των πολιτών Το δρόμο του για την κοινοβουλευτική διαδικασία παίρνει το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης. Με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» το νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα Τετάρτη στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Περιλαμβάνει μια σειρά θετικών δράσεων με βαρύτητα σε μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών στο πλαίσιο του σχεδίου που ακούει στον όρο «παράλληλο πρόγραμμα».

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, παρά τις δύσκολες συνθήκες, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και έχει καταστήσει σαφές μαζί με τον αγώνα δρόμου για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων ώστε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος, θα προωθήσει και το δικό της παράλληλο πρόγραμμα, πρόγραμμα δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο, μέρος του οποίου αποτελεί και το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις». Η κυβέρνηση έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι το παράλληλο πρόγραμμα δεν θα είναι στατικό αλλά θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα περιεχόμενα.

Ως προς τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχουν περιληφθεί στο νομοσχέδιο, προβλέπεται:

- Yπαγωγή και άλλων ευπαθών ομάδων στα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση. (Ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ)

- Σεβασμός της προσωπικότητας εκάστου ωφελουμένου

- Νομοθετικές ρυθμίσεις για χρηματοδότηση και τεχνική βοήθεια στα προγράμματα για την Ανθρωπιστική Κρίση.

- Ενεργός συμμετοχή των ΟΤΑ στην αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης

- Καλύπτονται Ανάγκες σχετικές με το προσφυγικό

Ανάμεσα στις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είναι και διατάξεις που αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ, τις προσλήψεις σε νησιωτικούς δήμους, το ωράριο εργασίας των βρεφονηπιοκόμων, το καθεστώς απαλλαγής από τους δημοτικούς φόρους και τέλη για τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και οι μακροχρόνια άνεργοι καθώς και τους δικαιούχους των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις για κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών, για τα ζητήματα Υπηρεσίας Ασύλου.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ενισχυτική διδασκαλία, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ως προς τον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αντιμετωπίζονται ανάγκες σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεταφοράς μεταναστών.

Στις προωθούμενες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται και διατάξεις με τις οποίες παρέχονται κίνητρα για κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων σε νησιωτικές και άγονες περιοχές, ρυθμίζονται θέματα ΕΚΑΒ και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης ιδρύεται το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, προβλέπεται υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κίνητρα για την ευχερέστερη κάλυψη των κενών των νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Πιο συγκεκριμένα, με τις διατάξεις του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων:

• προωθούνται απαραίτητες παρεμβάσεις, που σκοπό έχουν να επιλύσουν ζητήματα, που προέκυψαν κατά τη λειτουργία των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

• Προστίθενται δύο (2) νέα ενδεικτικά κριτήρια: η ηλικιακή ομάδα και οι Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ, δια των οποίων θα γίνεται ευκολότερη η υπαγωγή και άλλων ευπαθών ομάδων στα σχεδιαζόμενα προγράμματα.

• Το νομοσχέδιο αποσκοπεί να υπενθυμίσει στους επιβλέποντες φορείς αφενός την πλήρη ευθύνη τους για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγείας, αφετέρου την αμιγή υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητας εκάστου ωφελουμένου, και δια της υποχρέωσης απασχόλησής του σε θέση κατάλληλη προς τις δεξιότητές του. Έτσι, οι ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να απασχολούνται ως συμπληρωματικό προσωπικό σε περισσότερες ή διαφορετικές θέσεις εργασίας, ανάλογα ενδεχομένως με τις πρόσκαιρες, βραχυπρόθεσμες ανάγκες του εκάστοτε Επιβλέποντος Φορέα.

• Δεικνύεται η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας όπου δη, όπως στην διασφάλιση των κανόνων ασφάλειας και υγείας, ενώ για τις μελλοντικές παραβάσεις των υποχρεώσεων των Επιβλεπόντων Φορέων, οι συναρμόδιοι υπουργοί δύνανται, με κοινή απόφασή τους, να προβλέψουν την επιβολή κυρώσεων στους Επιβλέποντες Φορείς.

• Συμπληρώνεται το νομοθετικό κενό ως προς το ζήτημα της μεταφοράς πίστωσης από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς προνοιακούς φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την υλοποίηση των κοινωφελών αρμοδιοτήτων τους.

• Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (εφεξής ΗΔΙΚΑ) του ν. 3607/2007 (Α” 245) παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας στον τομέα της πληροφορικής και επικοινωνιών, οι οποίες υποστηρίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και φορέων της Κοινωνικής Πρόνοιας. Εκσυγχρονίζει, τυποποιεί και επικαιροποιεί εφαρμογές και διαδικασίες στο πλαίσιο δράσεων της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

• Προγραμματίζεται και ενισχύεται η ενεργός συμμετοχή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α” βαθμού στην εφαρμογή της κοινωνικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο με τη σύσταση και λειτουργία «Κέντρων Κοινότητας», ήτοι Δομών κοινωφελούς χαρακτήρα και ανθρωπιστικού προορισμού, με τα οποία επιδιώκει την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες.

• Προτείνεται η δυνατότητα κάλυψης άμεσων και επιτακτικών αναγκών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτών.

• Επιδιώκεται η άμεση, σύντομη και ουσιαστική διευθέτηση του προσφυγικού ζητήματος για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών των Αιτούντων “Ασυλο και η αποφυγή της χρονοβόρας διαδικασίας έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος. Με τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προωθούνται θέματα θεσμικής ενίσχυσης των Ο.Τ.Α., θέματα κοινωνικής πολιτικής, ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία παροχής διεθνούς προστασίας αλλά και ευρύτερα θέματα που αφορούν στις δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αναλυτικότερα :

- Επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός συνολικού, συνεκτικού και σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, για να διορθωθούν ανεπάρκειες, κενά και δυσλειτουργίες του υφιστάμενου πλαισίου.

- Εξασφαλίζεται η συμμετοχή τόσο της πολιτικής ηγεσίας και της υπηρεσιακής δομής του Υπουργείου, όσο και ειδικών επιστημόνων, καθώς και εκπροσώπων των αιρετών και των εργαζομένων στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης.

- Αποσαφηνίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες αιρετοί των Ο.Τ.Α. που έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα τίθενται σε αργία, ενώ προβλέπεται ότι τυχόν άρνηση ή υπαίτια καθυστέρηση του αρμόδιου για την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης οργάνου συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

- Δίνεται κατ” εξαίρεση η δυνατότητα στα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ να παραιτούνται από τα ένδικα μέσα κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που διατάσσουν την παραμονή ή την επάνοδο εργαζομένων στις θέσεις τους ή αναγνωρίζουν τις σχέσεις εργασίας τους ως αορίστου χρόνου, εφ” όσον υπάρχει σχετική θετική γνωμοδότηση δικηγόρου και σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας.

- Τροποποιείται η περιπτ. 3 της παρ. ΣΤ υποπαρ. ΣΤ1 του ν. 4093/2012, με την οποία επιβλήθηκε απόλυτη αναστολή προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ΟΤΑ α” και β” βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών.

- Εξαιρούνται από την ως άνω αναστολή οι προσλήψεις προσωπικού του κλάδου χειριστών μηχανημάτων έργου, έστω και εντός των λοιπών περιορισμών που ισχύουν, καθώς πρόκειται για προσωπικό αναγκαίο για την αποτελεσματική αξιοποίηση του εξοπλισμού των ΟΤΑ, προς όφελος των πολιτών.

- Επανέρχεται η εξαίρεση των προσλήψεων και διορισμών σε νησιωτικούς δήμους από τον περιορισμό του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, η οποία είχε καταργηθεί με το άρθρο 35 του ν. 4250/2014.

- Δίνεται στους Ο.Τ.Α. και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών να προχωρούν σε αύξηση του ωραρίου των εν εργαζομένων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου μεν, αλλά με ελάχιστες ώρες εβδομαδιαίας εργασίας, μέχρι και το όριο του πλήρους ωραρίου για την οικεία κατηγορία και κλάδο.

- Αποκαθίσταται το ωράριο εργασίας των βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων, το οποίο αδικαιολόγητα εξισώθηκε με αυτό του διοικητικού προσωπικού.

- Εφαρμόζεται η συνταγματική επιταγή προστασίας των ΑμεΑ. Πιο ειδικά, παρέχεται η δυνατότητα στο προσωπικό ΑμεΑ που υπηρετεί σε ΝΠΙΔ των Δήμων που λύονται ή βρίσκονται σε εκκαθάριση να μεταφέρεται σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

- Προβλέπεται ότι σε περίπτωση λύσης κοινωφελούς επιχείρησης ή ΔΕΥΑ ή ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ, της οποίας ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 90% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στον οικείο ΟΤΑ το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, μεταφέρεται στον αντίστοιχο φορέα, με την ίδια σχέση εργασίας.

- Αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις εκείνες όπου συντάχθηκαν εμπρόθεσμα έως τις 31.12.2014, σύμφωνα με το άρθρο 63 του ν. 4277/2014 (Α΄156), αποφάσεις μετάταξης υπαλλήλων στο πλαίσιο της Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας με φορέα υποδοχής τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

- Παρατείνεται για ακόμη οκτώ (8) έτη η ανωτέρω τασσόμενη προθεσμία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οικονομικά αδύνατοι δικαιούχοι ανέγερσης κατοικίας σε δημοτικά οικόπεδα, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

- Διευρύνεται η κατά τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006) προβλεπόμενη δυνατότητα των Δήμων να χορηγούν μείωση ή απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους και τέλη, ώστε να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οι δικαιούχοι των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης του ν. 4320/2015 (Α” 29. - Αποσαφηνίζεται το ισχύον πλαίσιο, ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ).

- Ορίζεται ότι η επιλογή τόπου ενταφιασμού θανόντος προσώπου αποτελεί δικαίωμα αυτού και συνεπώς κάθε πρόσωπο μπορεί, με ρητή δήλωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου, να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας και τον τόπο ταφής

- Προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης πράξης ή απόφασης του οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, λόγω παράνομης πράξης ή παράλειψης οφειλόμενης ενέργειας οργάνου δήμου ή περιφέρειας ο οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να συμμορφωθεί πλήρως με το περιεχόμενο των ανωτέρω πράξεων ή αποφάσεων.

- Θεσπίζεται το Πληροφοριακό Σύστημα Διασύνδεσης Ληξιαρχείων-Δημοτολογίων, δηλαδή νέο πληροφοριακό σύστημα διασύνδεσης των δημοτολογίων και των ληξιαρχείων της Χώρας, έτσι ώστε η πληροφορία να καταφθάνει άμεσα και να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο η αστική κατάσταση των Ελλήνων Πολιτών

- Ρυθμίζονται ζητήματα αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις αφορούν κυρίως την πρόβλεψη εξουσιοδοτικών διατάξεων για την ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων που αφορούν τη διαδικασία παροχής διεθνούς προστασίας, ώστε να :

- Ρυθμίζεται η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, καθώς και τις ειδικότερες προϋποθέσεις απασχόλησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, των αιτούντων διεθνή προστασία και των δικαιούχων καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

- Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις υπαγωγής αλλοδαπών και ανιθαγενών σε καθεστώς προσωρινής προστασίας, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις παροχής νομικής συνδρομής σε αιτούντες διεθνή προστασία, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις διαπίστωσης της ανηλικότητας αιτούντων διεθνή προστασία, καθώς και θέματα που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων των προεδρικών διαταγμάτων που εκδίδονται κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου αυτού.

- Καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης εθνικών θεωρήσεων εισόδου και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια που αφορά στην οικογενειακή επανένωση δικαιούχων διεθνούς προστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 131/2006 όπως ισχύει.

- Ορίζεται ο τύπος, το περιεχόμενο και οι προδιαγραφές του δελτίου αιτούντος διεθνή προστασία.

- Καθορίζονται οι χώρες καταγωγής που χαρακτηρίζονται ασφαλείς για τους σκοπούς της εξέτασης αιτήσεων διεθνούς προστασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

- Οι τακτικές αποδοχές των υπαλλήλων που αποσπώνται στην Υπηρεσία Ασύλου και στην Αρχή Προσφυγών να βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, της Υπηρεσίας ή του Φορέα, στον οποίο ανήκει ο αποσπώμενος υπάλληλος.

- Εισάγονται οι απαραίτητες διατάξεις για την υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης αιτούντων διεθνή προστασία, για τη θέσπιση προσωρινών μέτρων στον τομέα της διεθνούς προστασίας υπέρ της Ιταλίας και της Ελλάδας.

- Εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του ν.2643/1998 (Α” 220) «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών και άλλες διατάξεις» οι τρίτεκνες οικογένειες

- Ρυθμίζεται το καθεστώς επαναφοράς πρώην δημοτικών αστυνομικών.

- Με τροποποιήσεις που αφορούν στη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου ενισχύεται η διαφάνεια στις πράξεις – αποφάσεις της διοίκησης διότι ελαχιστοποιείται ο χρόνος κυκλοφορίας των ΦΕΚ, ενισχύεται η ταχεία και πλήρης εξυπηρέτηση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και των πολιτών, εξυπηρετείται η ομοιομορφία στην εμφάνιση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και τυποποιείται η διαδικασία δημοσίευσης και την ηλεκτρονική διαχείριση των προς δημοσίευση εγγράφων.

- Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη ολοκλήρωσης των δράσεων (μελετών, έργων και ενεργειών) του Προγράμματος «Θησέας» και το ότι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους συνεχίζεται πέραν της 31ης.12.2014, δίνεται παράταση του Προγράμματος με χρονικό εύρος δύο ετών, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα και ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου των έργων του Προγράμματος, αλλά και η οικονομική δυνατότητα αποπληρωμής τους.

- Όλοι οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί υπάγονται στο ίδιο καθεστώς αδειοδότησης - Παρέχεται μεταβατική προθεσμία μέχρι την έκδοση της Κ.Υ.Α. της παρ.1 του παρόντος, προκειμένου οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συγχρηματοδοτούμενη πράξη «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Ε.Σ.Π.Α.

- Εισάγεται ρύθμιση που αφορά την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών που εξέδιδαν οι αγρότες-εργοδότες για την είσοδο και απασχόληση στην Ελλάδα αγρεργατών, υπηκόων τρίτων χωρών.

- Στην αρ. οικ. 2/16519/0022/24-2-2012 (ΦΕΚ Β΄465) ΚΥΑ γίνεται αναφορά μόνο σε συγκομιδή αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία και καταστροφή απορριμμάτων, χωρίς να αναφέρονται ρητώς και με πληρότητα οι, επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες των υπαλλήλων στους οποίους αφορά το παρόν άρθρο. Για το λόγο αυτό και χάριν της απρόσκοπτης καταβολής του εν λόγω επιδόματος σε αυτούς τους υπαλλήλους, κρίνεται σκόπιμο να εισαχθεί η προτεινόμενη διάταξη του άρθρου 36.

- Εισάγεται ρύθμιση που αφορά τις αρμοδιότητες υλοποίησης έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων

- Επανέρχονται οι αρμοδιότητες, τόσο της υλοποίησης έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, όσο και του καθορισμού τιμολογιακής πολιτικής και είσπραξης τελών στους φορείς της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης. Στον τομέα του υπουργείου Παιδείας εμπλουτίζεται η ήδη ρυθμιζόμενη στο νόμο ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη που διενεργείται σε μαθητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, με την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

- Αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της σχολικής ζωής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αποποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

- Παρατείνεται η θητεία των μελών του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.) των Πρότυπων και των Πειραματικών Σχολείων.

- Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της λειτουργίας των Εφορευτικών Συμβουλίων (Ε.Σ.) της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας (ΕΒΕ) και των Δημοσίων Βιβλιοθηκών, σε περίπτωση λήξης της θητείας των μελών τους.

- Ρυθμίζεται εν δικαίω το θέμα των αμοιβών των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επαναπροσλήφθηκαν.

- Παρέχεται η δυνατότητα, καλύτερης οργάνωσης και λειτουργίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με απώτερο σκοπό και στόχο την αυτονόμησή του.

- Αντιμετωπίζονται ελλείψεις και ασάφειες που δημιουργούνται όσον αφορά την εφαρμοστέα νομοθεσία για εκκρεμείς – λόγω αναστολής προσλήψεων – διορισμούς σε θέσεις μελών Ε.Ε.ΔΙ.Π. Ι, Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΙΙ, Ε.Τ.Ε.Π. των Πανεπιστημίων και Ε.Τ.Π. των Τ.Ε.Ι., δεδομένου ότι ο διορισμός στις θέσεις των νέων κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π. - Από τα περιοριστικώς οριζόμενα ποινικά αδικήματα, απαλείφονται αυτά που αφορούν τα αδικήματα της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και των εγκλημάτων των σχετικών με την υπηρεσία.

- Επιτρέπεται στα Ιδρύματα, να μεταφέρουν στις Εταιρείες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Περιουσίας (νομικό πρόσωπο ειδικού σκοπού με πλήρη έλεγχο από την Σύγκλητο του κάθε Ιδρύματος) συγκεκριμένους και κοστολογημένους πόρους του Τακτικού Προϋπολογισμού για τις δαπάνες καθαριότητας, συντήρησης, φύλαξης και γενικότερα για τις δαπάνες που αφορούν παροχή υπηρεσιών.

Με τις διατάξεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

- Εξασφαλίζεται η έγκαιρη προμήθεια καυσίμων από το Λιμενικό Σώμα

– Ελληνική Ακτοφυλακή και τους Πλοηγικούς Σταθμούς, μέχρι την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του δικαίου σύναψης δημοσίων συμβάσεων.

- Διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης για το έτος 2016.

- Εξειδικεύονται ισχύοντες κανόνες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες περιστάσεις της ναύλωσης πλωτών μέσων για την αντιμετώπιση αναγκών σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεταφοράς μεταναστών, με ιδιώτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα.
- Παρατείνονται οι υφιστάμενες συμβάσεις ναύλωσης πλωτών μέσων για την αντιμετώπιση αναγκών σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεταφοράς μεταναστών.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επείγουσες ρυθμίσεις για την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και ρυθμίζονται:
- Α. Τα ζητήματα διευκόλυνσης της διαδικασίας κρίσεων και διορισμών των ιατρών του ΕΣΥ (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, δομές ΠΕΔΥ.

- Β. Προβλήματα αποζημίωσης των εφημεριών του ιατρικού – επιστημονικού προσωπικού του ΕΣΥ και ζητήματα εσωτερικής κινητικότητας/απόσπασης των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων στο ΕΣΥ.

- Γ. Ειδικά θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν τις άγονες και νησιωτικές περιοχές της επικράτειας καθώς προκρίνονται κίνητρα στους επικουρικούς ιατρούς και στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου προκειμένου να επιταχυνθεί η πληρέστερη κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων σε Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας των νησιωτικών και λοιπών άγονων και προβληματικών περιοχών.

- Δ. Ζητήματα του Εθνικού Κέντρου “Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Αίματος (Ε.Κ.Ε.Α), καθώς και επιμέρους προβλημάτων που έχουν προκύψει στη λειτουργία των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης ιδρύεται το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας από την «ΑΕΜΥ ΑΕ» με παράλληλη συμπλήρωση του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΑΕΜΥ ΑΕ.

Ειδικότερα προβλέπονται:

- Υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

- Κατάργηση Παρακράτησης Συντάξεων Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Φιλοξενούμενων σε Δομές Κλειστής Περίθαλψης.

- Αντιμετωπίζεται ενιαία ο τρόπος προκήρυξης των θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ.

- Αυξάνεται κατά πέντε (5) έτη το όριο ηλικίας για την κατάληψη θέσης Επιμελητή Β”.

- Τίθεται προϋπόθεση για την εκ νέου υποψηφιότητα ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ σε θέσεις που προκηρύσσονται μέχρι τις 31-12-2017.

- Ρυθμίζεται η λειτουργία του Συμβουλίου Προσλήψεων – Κρίσεων των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ των νοσοκομείων.

- Ρυθμίζεται το θέμα των κρίσεων για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ των Δ.Υ.Πε. και του ΠΕΔΥ, με τη συγκρότηση και λειτουργία συμβουλίων προσλήψεων – κρίσεων ανά ειδικότητα σε κάθε Δ.Υ.Πε..

- Ρυθμίζονται θέματα διορισμού, εξέλιξης και αξιολόγησης ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, προκειμένου για την προσέλκυση και παραμονή ειδικευμένων ιατρών στα νοσοκομεία της χώρας και για την ευχερέστερη κάλυψη των κενών των νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό.

- Αίρεται η υφισταμένη διάκριση μεταξύ του ιατρικού προσωπικού που μεταφέρθηκε/μετατάχθηκε στο ΕΣΥ από τον ΕΟΠΥΥ και το ΙΚΑ και των λοιπών ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ αναφορικά με το χρόνο της επαγγελματικής προϋπηρεσίας τους και αποκαθίσταται η μισθολογική τους μεταχείριση και εξέλιξη.

- Ρυθμίζεται η απόσπαση ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ εντός φορέων της ίδιας ή άλλης Δ.Υ.Πε. Προωθείται η αξιοποίηση των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν πτυχίο ιατρικής και απέκτησαν ειδικότητα κατά παρέκκλιση των ισχυουσών περί απόκτησης ειδικότητας διατάξεων, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών.

- Ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με τις εφημερίες του ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και να αποσαφηνιστούν και προστατευτούν οι συνθήκες και οι σχέσεις εργασίας των παρεχόντων τις υπηρεσίες τους εφημερευόντων ιατρών και λοιπού προσωπικού.

- Παρέχονται ιδιαίτερα κίνητρα και πρόσθετα οφέλη στους ιατρούς που επιλέγουν να υπηρετήσουν σε ιατρεία νησιωτικών, άγονων και προβληματικών περιοχών.

- Επιδιώκεται η αμεσότερη και πληρέστερη κάλυψη των περιφερειακών ιατρείων και κέντρων υγείας των νησιωτικών, άγονων και προβληματικών περιοχών, προκειμένου για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων των περιοχών αυτών.

- Αίρεται η σε βάρος ιατρών και οδοντιάτρων, με προβλήματα κινητικής αναπηρίας, υφισταμένη διάκριση και εξασφαλίζεται η επαγγελματική ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας. Κατά τον ίδιο με τον παραπάνω τρόπο, αίρεται η σε βάρος χημικών και βιοχημικών, οι οποίοι πάσχουν από τις νόσους της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 2920/2001 (Α΄131), διάκριση και αδικία.

- Διευρύνονται οι ιατροί, οι οποίοι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα και να οριστούν Διευθυντές τομέα

- Αποκαθίσταται η επιστημονική λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Μονάδων Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. και καθίσταται δυνατή η άμεση συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε Δ.Υ.Πε.

- Επιτυγχάνεται η ορθότερη και καλύτερη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου υπηρεσιακής κατάστασης των ιατρών του ΕΣΥ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας.

- Ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της καλύτερης και ταχύτερης λειτουργίας του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου υπηρεσιακής κατάστασης ιατρών ΕΣΥ.

- Διευθετείται το μεγάλο εύρος της νομοθεσίας που διέπει την κινητικότητα του προσωπικού – πλην Ιατρών Ε.Σ.Υ.

– στο χώρο της Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτημάτων του προσωπικού για μετατάξεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις.

- Διασφαλίζεται η νόμιμη λειτουργία του Συλλογικού Οργάνου (Δ.Σ.) στις περιπτώσεις των διασυνδεόμενων νοσοκομείων καθώς και των νοσοκομείων του άρθρου 8 του ν. 3868/2010 (Α΄129).

- Ρυθμίζεται η συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων στα Ν.Π.Δ.Δ. και η καθολική διαδοχή στον ΕΟΠΥΥ.

- Δίνεται η δυνατότητα μετατροπής της σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης σε σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ. πλήρους απασχόλησης για τους ιατρούς ελεγκτές και φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ.

- Ρυθμίζονται θέματα του ΕΚΑΒ, όπως η προμήθεια υγρών καυσίμων κινητών μέσων, η επαναχορήγηση ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό του ΕΚΑΒ που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα, η απογραφή και έλεγχος λειτουργίας ασθενοφόρων οχημάτων ιδιωτικών φορέων και οι δαπάνες μετακίνησης εκτός έδρας.

- Ρυθμίζονται θέματα του Ε.Κ.Ε.Α., όπως η κατάρτιση του Οργανισμού του και ο καθορισμός επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

- Περιλαμβάνονται ρυθμίσεις αναφορικά με τον ΕΟΜ, με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας των ελέγχων στους Οργανισμούς Αφαίρεσης, τη μείωση του διοικητικού κόστους και του χρόνου ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Επίσης, προστίθεται στις αρμοδιότητες του ΕΟΜ η εισήγηση στον Υπουργό Υγείας της σκοπιμότητας ίδρυσης Μονάδων Μεταμόσχευσης Οργάνων και Μονάδων Αλλογενούς Εφαρμογής Μυελού των Οστών.

- Ρυθμίζονται θέματα του ΕΟΦ, όπως η άμεση απεμπλοκή του από τον μηχανισμό της ΕΠΥ για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας στον τομέα αρμοδιοτήτων του.
- Αναβαθμίζεται η λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ανισότητας που επικρατεί στα Νοσοκομεία αναφορικά με την προτεραιότητα των ασθενών στις χειρουργικές επεμβάσεις, προβλέπεται η διατήρηση της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας, συστήνεται Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών, ρυθμίζονται τα θέματα της σύστασης και λειτουργίας των γραφείων προστασίας δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, προβλέπονται οι θεσμοί του «Διαμεσολαβητή Υγείας (Δ.Υ.)» και του Συντονιστή Υπηρεσιών Υγείας (Σ.Υ.Υ.) για ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

- Γίνεται ρητή αναφορά στην έναρξη λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας του Γ.Ν. Θήρας, στο δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου και γενικότερα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του, στο πλαίσιο λειτουργίας του καθώς και στο διακριτό χρονικό σημείο έναρξης της λειτουργίας του, ενώ καταργείται το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης.

- Για την εύρυθμη λειτουργία των Δ.Υ.Πε., καθιερώνεται η προέγκριση των δαπανών τους και παρατείνεται το χρονικό όριο για τη γεωγραφική εναρμόνιση των ορίων των Δ.Υ.Πε. με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας.

- Ρυθμίζονται θέματα του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ομολογία - βόμβα του ΔΝΤ για τα λάθη του στην Ελλάδα (Όλη η έκθεση)


Για πρώτη φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποδέχεται ότι έκανε λάθη και παραλείψεις στο λεγόμενο ελληνικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010 χωρίς να περιλαμβάνει, ως όφειλε, την αναδιάρθρωση του χρέους για να επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητά του.

Το Δ.Σ. του Ταμείου ενέκρινε στις 7 Δεκεμβρίου έκθεση, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, και με βάση την οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι εμμέσως πλην σαφώς αδειάζει όσους αναμείχθηκαν στην «κατασκευή» του προγράμματος για την Ελλάδα. Στην έκθεση δεν αποδίδονται ευθύνες, κάτι που αναμένεται να κάνει η ανεξάρτητη επιτροπή που ερευνά το θέμα, ειδικά για την αναδιάρθρωση, που όπως τονίζεται πολλαπλασίασε τις δυσκολίες για την Ελλάδα.

Το Δ.Σ. υπογράμμισε πως αναμένει την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (ΙΕΟ) του ΔΝΤ για το ρόλο των στελεχών του στην κρίση της ευρωζώνης, η οποία όμως θα καθυστερήσει μετά από απαίτηση του Πολ Τόμσεν με τη δικαιολογία ότι «ακόμα το Πρόγραμμα τρέχει».

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, που ήταν απαραίτητη το 2010, αλλά δεν ζητήθηκε από την τότε ελληνική κυβέρνηση, μετά από απαίτηση των Γερμανών και των δορυφόρων τους, η έκθεση αναφέρει ότι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του φόβου διάχυσης της κρίσης, αλλά και της έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών στο χρέος της Ελλάδα. Ηταν συστημική εξαίρεση, τονίζεται, αν και με την τότε απόφαση παραβιάστηκε «βάναυσα» το Καταστατικό του ΔΝΤ.

Μόνο όταν ανέλαβε η ΕΚΤ τη δέσμευση να κάνει ότι απαιτείται για να διασωθεί η ζώνη του Ευρώ, και αφού πέρασαν δύο χρόνια αβεβαιότητας, άρχισε να αποκτάται ξανά η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, αναφέρεται στην έκθεση. Συγκεκριμένα τονίζεται:

Συνολικά η εμπειρία αποκαλύπτει τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα προγράμματα που υποστηρίζει το Ταμείο όταν η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι εξασφαλισμένη εκ των προτέρων. Οταν έγινε τελικά η αναδιάρθρωση του χρέους ήταν πολύ αργά και αυτή απεδείχθη πολύ λίγη. Όταν τελικά αποφασίσθηκε η αναδιάρθρωση του χρέους του ιδιωτικού τομέα (PSI) το «κούρεμα» ήταν μεγάλο για τους πιστωτές σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις, αλλά την ίδια στιγμή είχαν αυξηθεί και οι πιθανότητες να αποδειχθεί ανεπαρκές για να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ελληνική υπόθεση, ο αναπληρωτής Διευθυντής, Στρατηγικής και Πολιτικής του ΔΝΤ Βίβεκ Αρόρα δήλωσε ότι σε κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα η ταχεία δημοσιονομική προσαρμογή ήταν αναπόφευκτη.

Μιλώντας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εμμέσως παραδέχθηκε ότι ήταν επιβεβλημένη το 2010. Αποτελεί ερώτημα, είπε, εάν ήταν εφικτή, αλλά και επιθυμητή εκείνη την περίοδο. Δεν υπήρχε «δίκτυ προστασίας» της ευρωζώνης και ήταν μεγάλη η ανησυχία ότι η αναδιάρθρωση θα οδηγούσε σε σοβαρή μετάδοση της κρίσης στην Ευρωζώνη, υποστήριξε ο κ. Αρόρα.

Για τα Προγράμματα του 2010 επί κυβέρνησης Παπανδρέου και του 2012 επί κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η εσωτερική υποτίμηση μέσω των μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων ήταν ο βασικός στόχος. Για το σκοπό αυτό αποφάσισαν μέτρα όπως η μείωση των ονομαστικών μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο, η μείωση των κατώτατων αποδοχών, η μεταρρύθμιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας και η προώθηση του ανταγωνισμού. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι όλοι οι σχεδιασμοί απέτυχαν.

Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου

  • Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση του ΔΝΤ (αγγλικά)
http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....