Διυλιστήριο: 06/17/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναγνωρίστηκε από τη ΓερμανίαΠολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για «ήττα» της τουρκικής διπλωματίας, ενώ η Άγκυρα έχει διαμηνύσει στο Βερολίνο ότι θα εξετάσει πολύ σοβαρά τα μέτρα που θα λάβει εναντίον της Γερμανίας. Αφορμή είναι το ψήφισμα που πέρασε από την Μπούντεσταγκ, και το οποίο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων την περίοδο 1915-1916.

Με δηλώσεις του στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, Ανέστης Οσιπίδης, είχε αναφερθεί στην ηχηρή απουσία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ψηφίσματος στην Ομοσπονδιακή Βουλή. Η Ομοσπονδία, όμως, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω θέλοντας να αποκτήσει ένα ακόμα «βέλος» στη φαρέτρα των ελληνικών επιχειρημάτων απέναντι στο τουρκικό κράτος.

Ο Ανέστης Οσιπίδης απέστειλε επιστολή τόσο στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φόλκερ Κάουντερ, όσο και στον αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ. Στόχος του ήταν να πάρει μία επίσημη απάντηση από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ για το αν το ψήφισμα αναγνώρισης περιλαμβάνει και τους Έλληνες του Πόντου.

«Εισηγήθηκα στον τίτλο του ψηφίσματος να αναφέρονται όλοι οι χριστιανικοί λαοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι ήταν θύματα εκτοπίσεων και διώξεων», σημειώνει στην επιστολή που έστειλε στην ΟΣΕΠΕ ο Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ.


Ακόμα, διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι καλύπτονται πλήρως οι Έλληνες του Πόντου, και υπενθυμίζει ότι στο λόγο του στην Ομοσπονδιακή Βουλή τους κατέταξε ως ομοιοπαθείς μαζί με τους Αρμένιους.

«Συμπεριλαμβάνονται αυτονόητα», υπογραμμίζει και σημειώνει ότι οι Έλληνες του Πόντου αναφέρθηκαν από τους ομιλητές και κατά τη συζήτηση με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 2015, αλλά και από τον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση που έλαβε η ΟΣΕΠΕ.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχώρησε η μετοχή της Deutsche BankΗ μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank υποχώρησε σήμερα στο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδό της, εν μέσω ενός γενικότερου σφυροκοπήματος των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών σε ένα περιβάλλον πρωτοφανών χαμηλών αποδόσεων των ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η μετοχή της Deutsche μειώθηκε περαιτέρω κατά 2,4% σήμερα το πρωί στα 12,83 ευρώ, χαμηλότερα από τα επίπεδά της κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Έχει κατρακυλήσει 41% από την αρχή του 2016 και 87% από το υψηλό επίπεδο που είχε σημειώσει τον Απρίλιο του 2007. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται τώρα στα 18,25 δις ευρώ.

Η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Bankia υποχωρούσε το πρωί κατά 2,45%, της ιταλικής Unicredit κατά 1,86% και της γερμανικής Commerzbank κατά 1,65%. Πτώση 1,46% και 1% σημείωσαν οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών Credit Agricole και Societe Generale, αντίστοιχα. Οι τραπεζικές μετοχές πλήττονται, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να κατευθύνονται σε «ασφαλέστερες» επενδύσεις, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας και της Ελβετίας.

Η νευρικότητα έχει καταλάβει τις αγορές μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας έχουν προειδοποιήσει το τελευταίο 24ωρο για τις αρνητικές επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο Brexit και τις συνέπειες που θα έχει αυτό στις χρηματοπιστωτικές αγορές.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χρ. Σπίρτζης: Με το... κιλό καταμετρούσαν τα εισιτήρια στον ΟΑΣΑ - Ζημιά έως και 30 εκατ. Ευρώ«Εμείς επιστράτευση στις συγκοινωνίες δεν πρόκειται να κάνουμε, ούτε θα προσλάβουμε επικοινωνιολόγους όπως κάνατε εσείς», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη στη Βουλή. Ο υπουργός απέδειξε με φωτογραφίες ότι στον ΟΑΣΑ καταμετρούσαν τα εισιτήρια με το… κιλό γιατί οι αποθήκες των εταιρειών του ΟΑΣΑ στερούνται σύγχρονων συστημάτων logistics και μηχανογραφημένου συστήματος διακίνησης των προϊόντων κομίστρου. Έτσι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία καταμέτρηση εισιτηρίων και πολλές φορές ο ΟΑΣΑ αποδεχόταν επιστροφή προϊόντων κομίστρου (ρολά από το Μετρό) από τους φορείς του μετρημένα σε κιλά! Η συνολική ζημία του Δημοσίου ήταν πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

«Ο Χρ. Σπίρτζης έκανε διάφορα κουβαρνταλίκια σάμπως να τα έκανε από την τσέπη του», εκτίμησε ο Κ. Χατζηδάκης. «Τα πράγματα με τις αστικές εταιρείες της Αθήνας δεν εξελίσσονται καθόλου καλά», ισχυρίσθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «είναι τα οικονομικά στοιχεία που χειροτερεύουν συνεχώς. Τα έσοδα του ΟΑΣΑ μειώθηκαν 18% και το λειτουργικό έλλειμμα του ΟΑΣΑ είναι 25 εκατ. το 2015 έναντι πλεονάσματος το 2014».

Ένα κουτί με έγγραφα και φωτογραφίες που ανέδειξε το πώς λειτουργούσαν οι κομματικές διοικήσεις της ΝΔ στον ΟΑΣΑ ήταν η απάντηση του Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος υπενθύμισε ότι οι διοικητές είναι σήμερα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της ΝΔ και στενοί συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη. Ο ΟΑΣΑ, τόνισε ο υπουργός, «συνολικά επιβαρύνθηκε με 18 εκατ. ευρώ το χρόνο από την προεκλογική τιμολογιακή πολιτική της ΝΔ, με ένα έλλειμμα 103 εκατ. ευρώ αξιοπιστίας προς τους προμηθευτές του ομίλου (ΟΣΥ) και με απαιτήσεις 113 εκατ. ευρώ από τα υπουργεία για τα έτη 2011 – 2014. Στη συνέχεια ακολουθούν και άλλες "δράσεις" επιδείνωσης του ελλείμματος του ΟΑΣΑ καθώς και "δράσεις" απώλειας σημαντικών εσόδων και αξιοπιστίας για τον Οργανισμό».

Ο Χρ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι το έλλειμμα του ΟΑΣΑ είναι μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ και ανακοίνωσε ότι

-έγιναν δράσεις εξοικονόμησης (ύψους 8.5 εκατ. ευρώ), που αφορούν κόστος προμηθειών μέσω ηλεκτρονικών διαγωνισμών, κόστος συμβάσεων παροχής υπηρεσίας μέσω δράσεων συνεργασίας με άλλους δημόσιους φορείς, όπως η Ελληνική Αστυνομία για την φύλαξη των σταθμών και τέλος επιχειρησιακό κόστος με ενοποιήσεις κρίσιμων τμημάτων σε επίπεδο Ομίλου.

-βρίσκεται σε εξέλιξη χειρισμός για την εξυπηρέτηση του συσσωρευμένου ελλείμματος του Ομίλου μέσω ενός μοντέλου συμψηφισμού των δαπανών του ΟΑΣΑ προς το ελληνικό Δημόσιων, όπως ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, κτλ με τις γεγενημένες οφειλές των υπουργείων προς τον ΟΑΣΑ για την άσκηση κοινωνικών πολιτικών (ξεπερνούν τα 190 εκατ. ευρώ).Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Άνοιξη ακριβή!..

     Ο Σκοτ Μέιρ που δολοφόνησε χθες την βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ ήταν "αφοσιωμένος υποστηρικτής" νεοναζιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ,
..και έπασχε από ψυχική ασθένεια ακολουθώντας σχετική αγωγή.
Ήταν δηλαδή το ιδανικό υποκείμενο χειραγώγησης για κάθε
χρήση και κάθε σκοπό.

Όσο και να θέλει κανείς να αποφύγει τις θεωρίες συνομωσίας,
..δεν μπορεί να μην πάει το μυαλό του και στην περίπτωση που μπορεί να εικάσει κανείς πως τα απίστευτου ύψους συμφέροντα που διακυβεύονται από ένα πιθανό Brexit,
..συμφέροντα οικονομικά-τραπεζικά, πολιτικά, γεωστρατηγικά,
..συμφέροντα που στα ανώτατα κλιμάκιά τους δεν έχουν στεγανά και διαπλέκονται με μυστικές υπηρεσίες, με υπηρεσίες ασφαλείας, λόμπι, "λέσχες", ακόμη και με το οργανωμένο έγκλημα,
..δεν έβαλαν το χεράκι τους πιθανόν και σ' αυτή την δολοφονία,
..ελπίζοντας σε εκφοβισμό των μαζών και σε αναστροφή το κλίματος που ήδη έχει διαμορφωθεί υπέρ της εξόδου της Βρετανίας απ' την Ε.Ε.

Πολύ εύκολα και με την καθοδήγηση και γνώση των επιστημόνων-εγκληματιών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα πλούτου-εξουσίας,
..θα μπορούσαν να χειραγωγήσουν ένα άτομο με το υπόβαθρο του συγκεκριμένου δολοφόνου,
..όχι μόνον για να σκοτώσουν όποιον θέλουν προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα,
..αλλά ακόμη και να διαπράξει ομαδικές δολοφονίες ή να γίνει κομάντο αυτοκτονίας.

Μπροστά σε τέτοιου είδους γεγονότα, το πιό απλό και το πιό αποτελεσματικό ερώτημα που μπορεί να θέσει κανείς για να διακρίνει την αλήθεια, είναι: "ποιός ωφελείται απ΄την πράξη αυτή;"
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ολοφάνερο πως ωφελούνται αυτοί που θέλουν να εκφοβίσουν και να καθηλώσουν τις μάζες στην σημερινή "κατάσταση πραγμάτων" (το περίφημο στάτους κβο),
..που δεν είναι άλλη από την επικυριαρχία της Ε.Ε. επί των κρατών-μελών της.

Βλέπουμε εδώ πόσο τεράστια και πόσο αμείλικτα είναι τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής Νέας Τάξης,
..που δεν διστάζουν να θυσιάσουν έναν δικό τους άνθρωπο (στην προκείμενη περίπτωση την βουλευτή Κοξ) για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Κι εμείς εδώ φανταστήκαμε πως με μιά-δυό ψευτοπορείες και δυό-τρείς απεργίες της μιάς μέρας θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε το κτήνος.
Φανταστήκαμε πως με ένα εκ βάθρων δωσιλογικό πολιτικό σύστημα υπήρχε περίπτωση να αντιταχθούμε στους διεθνείς εγκληματίες.
Δεν είναι έτσι.
Είδαμε τί έγινε: Στο δικό μας το περσινό δημοψήφισμα βρήκαν τους πρόθυμους "αριστερούληδες" και παρέκαμψαν την βούληση του λαού.
Τώρα, που προβλέπουν πως η βρετανική κυβέρνηση θα σεβαστεί το όποιο αποτέλεσμα του δικού τους δημοψηφίσματος, προσπαθούν να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα με κάθε μέσο.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.
Εμείς εδώ για να ανατρέψουμε πιά την κατάσταση θέλει απόφαση πολλή.
" ..Θέλει νεκροί χιλιάδες να' ναι στους τροχούς.
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους
.."

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινική δίωξη για λαθρεμπόριο σε BMW – Mercedes!Ποινική δίωξη για λαθρεμπόριο σε BMW και Mercedes, άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά», που κυκλοφορεί την Παρασκευή.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο οικονομικός εισαγγελέας έδωσε παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων των δύο εταιρειών για τα κακουργήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είναι αρκετά παλιότερη και εστιάζεται στην μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή μέσω υποτιμολογήσεων από αντιπροσωπείες των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ελλάδα.

Οι αντιπροσωπείες εισήγαγαν με πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων από τη Γερμανία στην Ελλάδα με δηλώντας τιμές εισαγωγής κατά πολύ χαμηλότερες από την πραγματική τους αξία με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το αντίστοιχο ΦΠΑ και το φόρο πολυτελείας.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....