Διυλιστήριο: 09/18/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Επείγουσα έκκληση της ΠΕΦΙΠ γιὰ σχολικὰ είδη

ΕΚΚΛΗΣΗ

τῆς «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΦΙΛΩΝ

ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ» (Π.Ε.ΦΙ.Π.)


ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…(!);

Ἄν κι ἔχει ἐπικρατήσει ἡ ἔκφραση «δωρεάν παιδεία» (!), ὅλοι γνωρίζουμε ὅτι μόνο δωρεάν δέν εἶναι. Μέ τήν ἔναρξη τῆς σχολικῆς χρονιᾶς, στόν Ἁγιασμό, τά παιδιά-μαθητές τοῦ Δημοτικοῦ (περίπου τά ἴδια ἰσχύουν καί στίς ἄλλες βαθμίδες ἐκπαίδευσης) λαμβάνουν ἀπό τούς δασκάλους τους μία λίστα μέ τά ἀπαραίτητα Σχολικά Εἴδη:



Τετράδια, τσάντα, μολύβια, στυλούς, μαρκαδόρους, χαρτί φωτοτυπικοῦ κλπ. κλπ. κλπ., καθώς καί φόρμες γυμναστικῆς καί ἀθλητικά παπούτσια (ἀλλιῶς παίρνουν ἀπουσία στό μάθημα τῆς γυμναστικῆς).

Καί ὅλα αὐτά στή λεγομένη «δωρεάν παιδεία» μας κοστίζουν γύρω στά 50-80 ₠ ἀνά παιδί-μαθητή.

Φανταστεῖτε τώρα μία Ὑπερπολύτεκνη Οἰκογένεια μέ 3, 4, 5,... 7, 8... παιδιά, μαθητές καί φοιτητές, σέ ὅλες τίς βαθμίδες ἐκπαίδευσης, πόσα χρήματα χρειάζεται, γιά νά μπορέσει μέ ἀξιοπρέπεια νά στείλει τά παιδιά της στό Σχολεῖο...!

Καί ἐάν συνεχίσουμε καί ἐπεκτείνουμε τό λόγο μας στά Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσῶν, ἐνδοσχολικῶν μαθημάτων καί Πανελλαδικῶν… τότε τά ἀπαιτού-μενα ποσά εἶναι τελείως ἀπαγορευτικά γιά μία Ὑπερπολύτεκνη ἤ καί Πολύτεκνη Οἰκογένεια!

Καί ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (!)…;

Ὅλοι μας, μέ ὅσα μπορεῖ νά διαθέσει ὁ καθένας, ἀπό τό περίσσευμα ἤ τό ὑστέρημά του — καί τό «δίλεπτo τῆς χήρας» (Λουκ. 21, 1-4) ἔχει μεγάλη ἀξία —, ἄς βοηθήσουμε τά ἀξιαγάπητα παιδιά τῶν ἀδελφῶν μας Πολυτέκνων νά μορφωθοῦν καί νά σπουδάσουν, ἔτσι ὥστε νά ἔχουν ἕνα καλύτερο μέλλον. Ἀξίζει, ἀγαπητοί μας ἀδελφοί, τόν κόπο καί πιάνει σίγουρα τόπο.

Ἡ Π.Ε.ΦΙ.Π. ἀπευθύνει ἔκκληση καί περιμένει τή βοήθειά σας, προκειμένου νά ἐλαφρύνει, ὅσο γίνεται, τό δυσβάστακτο φορτίο τῶν Πολυτέκνων ἀδελφῶν μας, μέ ὅποιον τρόπο θελήσει ὁ καθένας (εἴτε μέ οἰκονομική βοήθεια, εἴτε ἀγοράζοντας καί προσφέροντας Σχολικά Εἴδη).


Π.Ε.ΦΙ.Π.

Ἀκαδημίας 78Δ – 106 78 ΑΘΗΝΑ,

τηλ. 210-38.38.496, 210-38.22.586,

FAX: 210-38.39.509.

E-mail: "> pefip@otenet.g r

Ἱστοσελίδα : www.pefip.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δήλωση-βόμβα του Λ. Ρακιντζή: Βρίσκω τείχος όταν προσπαθώ να ελέγξω τους επωνύμους

Δήλωση-βόμβα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκει τείχος στην προσπάθειά του να ελέγξει τους επωνύμους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Μαριτίνα Ζαφειριάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97.8 o κ. Ρακιντζής τόνισε κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων για το 2013, στη Βουλή, ότι προσκρούει σε εμπόδια όταν ξεκινά έλεγχο επωνύμων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μίλησε για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους». Τότε ο κ. Ρακιντζής είπε ότι πρόσφατα υπήρξε ένας νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. «Υπάρχει μία τάση γενικότερη για εμπόδια είτε πρόκειται για γραφειοκρατία είτε για οποιοδήποτε άλλο κόλλημα», συμπλήρωσε.

Μάλιστα ρώτησε τα μέλη της Επιτροπής αν έχουν δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα ενώ αναφέρθηκε και στα απαλλακτικά βουλεύματα λέγοντας ότι στην προσπάθειά του κατά των επωνύμων βρίσκει ένα τείχος, γιατί δεν μπορεί να κάνει έφεση στο βούλευμα.

Επίσης υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ελέγξει το ποινικό σκέλος αλλά καταθέτει ότι η προσπάθεια που κάνει κατά των επωνύμων βρίσκει εμπόδια και δεν μπορεί να κατονομάσει υποθέσεις, παραπέμποντας στην δικαιοσύνη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρέθηκε ο τάφος της Δημοκρατίας!..

     Μαζί και της Ελλάδας!

Τον φυλάνε δύο Καρυα(χρεί)τιδες, με απλωμένα τα χέρια σ' έναν τρυφερό εναγκαλισμό.

Η μία παραμιλάει:'' άμα βγεί ο ΤΣΙΡΙΖΑ δεν θα μείνει σέντσι στις τράπεζες!''
Σεβόμαστε την αδυναμία και το κόψιμό της για τις τράπεζες που την χρηματοδοτούν,
..αλλά ας της πει κάποιος πως με την δική τους συγκυβέρνηση δεν έχει μείνει δεκάρα τσακιστή στον κοσμάκη για να την βάλλει και στην τράπεζα!
Επίσης ότι με την δική τους συγκυβέρνηση, έχει μεταναστεύση η μισή νεολαία.
Πως με την δική τους συγκυβέρνηση ψοφάει ο κόσμος απ' το κρύο,
..αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες,
..χάνουν οι πολίτες τα σπίτια τους,
..κλείνουν εκατοντάδες επιχειρήσεις,
..απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι,
..έχουν μείνει χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα,
..πεθαίνουν οι γέροι από αδυναμία προμήθειας φαρμάκων!
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ''ΤΣΙΡΙΖΑ'' ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ!

Η άλλη Καρυ(αχρεί)τιδα βυσσοδομεί, ως συνήθως! Ξετρελαμένη απ' τον φόβο της επικείμενης φυλακής οραματίζεται νέους εκλογικούς νόμους,
..απειλεί, φτύνει σάλια, γλύφει και σέρνεται, αδιαφορώντας για την ξεφτίλα της και την γενική αποστροφή και αηδία που προκαλεί!

Δεν θα βρεθεί ένας νέος ''Έλγιν'' να τις εξαφανίσει από την Ελλάδα;
Ας τις πάει όπου θέλει!
Εμείς θα κάνουμε τα στραβά μάτια.
Στην ανάγκη να τσοντάρουμε και κάτι για τα έξοδα! Μπροστά σε όλα τ' άλλα τί είναι λίγα ακόμα και μάλιστα για καλό σκοπό;

Το blog προτείνει να ενταχθούν οι Καρυ(αχρεί)τιδες στον ΤΑΙΠΕΔ,
..και να πουληθούν μπιρ παρά!
Κατά προτίμηση σε σαουδάραβα..
Ξέρει αυτός!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΑΙΠΕΔ: Στο «σφυρί» και η σπάνια φυσική κληρονομιά της Ελλάδας

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να διατηρήσουν θολό το τοπίο σχετικά με τα ακριβή όρια των εκτάσεων δημόσιας γης που προορίζονται για «αξιοποίηση» -ξεπούλημα, έχει γίνει πλέον αντιληπτή από τον ελληνικό λαό.

Οι αποκαλύψεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης να πουλήσει σε τιμή ευκαιρίας ακόμα και ενεργά στρατόπεδα (χαρακτηριστική η περίπτωση της Ρόδου) ή αρχαιολογικούς-ιστορικού ενδιαφέροντος χώρους (όπως στην περίπτωση των Θερμοπυλών ή του Τύμβου του Μαραθώνα) καταδεικνύουν τον λόγο για τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ δεν παρέχει τις ακριβείς συντεταγμένες των προς ιδιωτικοποίηση εκτάσεων.

Άλλωστε, το μεγάλο «έγκλημα» κατά του περιβάλλοντος και του κοινωνικού αγαθού της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στη φυσική κληρονομιά της χώρας, συντελέστηκε με το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2011 και προέβλεπε τη δυνατότητα αλλαγής χρήσης γης σε δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους, ακτές κλπ.

Συμβάλλοντας στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για το ξεπούλημα που επιχειρείται στη δημόσια περιουσία και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους –μεταξύ άλλων- που κρύβει, ηΕλληνική Ορνιθολογική Εταιρεία χαρτογράφησε τις προς πώληση εκτάσεις, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο διαδραστικό χάρτη της Ορνιθολογικής απεικονίζονται 195 περιουσίες που είναι προς πώληση και αναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον, από τις 412 που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής.

Για κάθε ένα σημείο των προς εκποίηση περιουσιών παρέχονται πληροφορίες που αφορούν στα στοιχεία που παρέχει το ΤΑΙΠΕΔ (εκτάσεις, ενδεικτική αξιοποίηση κ.ά.), σε περιβαλλοντική πληροφορία (επικάλυψη με δίκτυο Natura 2000, απόσταση από ακτογραμμή κ.ά.) καθώς και στις δημόσιες αρχές που είναι αρμόδιες για τις συγκεκριμένες περιουσίες (Δασαρχεία, Δήμους κ.ά.). Στον χάρτη προβάλλονται επίσης προστατευόμενες περιοχές όπως Καταφύγια Άγριας Ζωής, περιοχές Natura 2000, Εθνικά Πάρκακαθώς και περιοχές που υπάγονται σε Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όπως Εθνικοί Δρυμοί, διευκρινίζει η Ορνιθολογική.

Ενδεικτικό είναι ότι εντός περιοχών NATURA βρίσκονται 47 εκ των 195 καταγεγραμμένων εκτάσεων, ενώ άλλες 41 βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και ενός χιλιομέτρου από περιοχές NATURA.

Όπως είναι αντιληπτό, η ακριβής τοποθεσία των περιουσιών αυτών παίζει καθοριστικό ρόλο, ειδικά σε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα τα παράκτια οικοσυστήματα με αμμοθίνες, για τα οποία και μερικά μέτρα διαφοροποιούν το καθεστώς προστασίας.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του διαδραστικού χάρτη Παρατηρητήριο ΤΑΙΠΕΔ, ο διευθυντής της Ορνιθολογικής κ. Γιώργος Σγούρος δήλωσε:

«Το αδιέξοδο παράδειγμα της Ισπανίας όχι μόνο συνετέλεσε στο μέγιστο στην τροφοδότηση της 'φούσκας των ακινήτων' που βούλιαξε την ισπανική οικονομία, αλλά με την κάλυψη του 59% της ακτογραμμής με τουριστικές υποδομές, όπως ξενοδοχειακές μονάδες, γήπεδα golf, μαρίνες κ.ά. χωρίς καμία πρόνοια για την προστασία του περιβάλλοντος οδήγησε σε μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές τραγωδίες. Η έλλειψη μακροπρόθεσμου οράματος και στρατηγικής για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας καταδεικνύονται εξόφθαλμα από την προχειρότητα της αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, με λογικές αμφίβολων, βραχυπρόθεσμων οικονομικών ωφελημάτων. Ευελπιστούμε το Παρατηρητήριο ΤΑΙΠΕΔ (σ.σ όπως ονομάζεται ο διαδραστικός χάρτης της Ορνιθολογικής) να αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών με στόχο την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος».

Όπως και σε άλλους κρίσιμους τομείς, όπως αυτός της Υγείας, η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση –όπως και οι προηγούμενες- είναι αυτή της επίτευξης λογιστικών στόχων, χωρίς να υπολογίζονται οι μελλοντικές επιπτώσεις. Όσον αφορά στο θέμα του περιβάλλοντος, η συγκεκριμένη στρατηγική καταγγέλλεται πως δεν θα αφήσει μακροχρόνια οικονομικά οφέλη, αλλά αντίθετα εκτεταμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση για τις επόμενες γενιές, ενώ πιθανότατα θα προκαλέσει και πολλές, μη αναστρέψιμες βλάβες τόσο στο περιβάλλον, όσο και στη φυσιογνωμία του ελληνικού τοπίου.

Αλλά πάνω από όλα, όπως τονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, θα τραυματίσει τον τρόπο που ο πολίτης αντιλαμβάνεται την ελεύθερη πρόσβαση, το κοινό αγαθό, την αξία της φυσικής κληρονομιάς, έννοιες βαθιά συνδεδεμένες με τη δημοκρατική αντίληψη μιας κοινωνίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....