Διυλιστήριο: 05/04/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

VIDEO - Κούρδος βουλευτής στο τουρκικό κοινοβούλιο : “Τούρκοι κλέψατε γη Ελλήνων Αρμενίων και Κούρδων”

Τους τα είπε κατάμουτρα μέσα στο κοινοβούλιο τους. Από κάτω οι “δημοκράτες” βουλευτές του Νταβούτογλου και του Ερντογάν φώναζαν να τον πάρουν από το βήμα και να τον εκτελέσουν!!!

Ο Κούρδος βουλευτής του HDP τ Ενκου Φερχάτ δεν σταμάτησε όμως. Μ΄ όλη τη δύναμη της φωνής του είπε αλήθειες που η Άγκυρα θέλει να κρατήσει θαμμένες βαθειά, ειδικά τώρα που βλέπει ότι ο διαμελισμός της δεν είναι απλό σενάριο.

Ο Κούρδος βουλευτής φώναξε μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο ότι “η Τουρκία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κλεμμένη γη Ελλήνων ,Αρμενίων και Κούρδων”!

Είπε και πολλά άλλα για την καταγωγή των Τούρκων που έκαναν τους “δημοκράτες” του Ερντογάν να αφρίσουν!

Δείτε το βίντεο :



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν μπορεί να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια ο Τούρκος καναλάρχης (έγγραφο)



Ο Τούρκος ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αχμέτ Νταβούτογλου στον αγώνα Τουρκίας - Ελλάδας στη γειτονική μας χώρα, δημιούργησε εταιρεία στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το «typologies.gr», ο Ατζούν Ιλίτζαλι ιδιοκτήτης του τουρκικού TV 8, συνέστησε τον Ιανουάριο, την «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων», με σκοπό την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικής μετάδοσης.

Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχουν ο Άγγελος Χριστόπουλος ως διευθύνων σύμβουλος, ο Ατζούν Ιλίτζαλι ως πρόεδρος και ο Εμπρού Ατασάβ Ταχράνσι ως Αντιπρόεδρος. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε μόλις 24.000 ευρώ, το οποίο απέχει από τις απαιτήσεις του νόμου για τη διεκδίκηση άδειας όπως είχε διακηρύξει ο Τούρκος επιχειρηματίας.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο:


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έφοδος εισαγγελέων στο σπίτι του Παπασταύρου για τα Panama Papers



ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ – ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Λίγες ημέρες πριν δοθούν στη δημοσιότητα, στις 9 Μαΐου, όλα τα έγγραφα για τα Panama Papers, οι οικονομικοί εισαγγελείς στην Ελλάδα έδωσαν εντολή για «εισβολή» της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και σε ακόμη έξι άτομων που εμφανίζονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου, Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης έδωσαν εντολή στην οικονομική αστυνομία για έφοδο σε σπίτια επτά ανθρώπων τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στα έγγραφα των Panama Papers που είναι ήδη γνωστά. Πρόκειται για μέθοδο που ακολουθούν συχνά οι αρμόδιες αρχές σε άλλες χώρες και αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και δεκάδες έγγραφα που αποδεικνύουν τη ροή του μαύρου χρήματος, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μέσα από τις off shore που είχε ιδρύσει η εταιρεία Mossack Fonseca.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι αρχές για τις δύο off shore στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του κ. Σταύρου Παπασταύρου γνωστού και από τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σύντομα αναμένεται να αποκαλυφθεί η συμμετοχή του και σε άλλη εταιρεία με συνάδελφό του μεγάλης εταιρείας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία, από το σπίτι του κ. Παπασταύρου στο Παλαιό Ψυχικό κατασχέθηκαν οι σκληροί δίσκοι υπολογιστών και εκατοντάδες σελίδες εγγράφων που αναμένεται να προσφέρουν πλούτο νέων στοιχείων. Παρά το γεγονός ότι είναι πρόωρο να διατυπωθεί κάποιο συμπέρασμα σε κάθε περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι η θέση του κ. Παπασταύρου επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο καθώς είναι γνωστό ότι ήδη έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί ως ύποπτος για τη γνωστή υπόθεση της εταιρείας Stabri Ltd για τη λίστα Λαγκάρντ.

Τον Φεβρουάριο, ο κ. Παπασταύρου είχε πληρώσει πρόστιμο 3,1 εκατομμυρίων ευρώ για να αποφύγει τη δίωξή του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος για αδήλωτο ποσό 5,39 εκατομμυρίων δολαρίων παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται ότι του ανήκε. Σήμερα όμως, με βάση τα στοιχεία της δικαστικής συνδρομής από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους αποδεικνύουν ότι ο ίδιος ήταν ο ιδιοκτήτης της Off shore και ο δικαιούχος των χρημάτων.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία «ο Αντώνης Σαμαράς αποκτά πλέον κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες ανακάλυψης τω δισεκατομμυρίων μαύρου χρήματος που διακινήθηκαν από και προς την Ελλάδα μέσω των εταιριών που εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers. Ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο έχει αδιαφορήσει από το 2012 για τη λίστα Λαγκάρντ και κάλυπτε τον κ. Παπασταύρου αλλά επιπλέον δεχόταν ο στενός του σύμβουλος να συμμετέχει στις off shore των Panama Papers ακόμα και όταν βρισκόταν στο Μαξίμου.

Παράλληλα, αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο κ. Παπασταύρου ενώ επισήμως είχε αναστείλει την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος όσο ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, ουσιαστικά διοικούσε τουλάχιστον δύο παναμέζικες off shore μέσα από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, ως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ενώ, επίσης, συμμετείχε σε πλήθος συναντήσεων με ξένους ενδιαφερόμενους επενδυτές την ώρα που συνδεόταν και ο ίδιος με άλλες επενδυτικές εταιρείες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τηλεοπτικές άδειες: Το EPSILON «τινάζει την μπάνκα στον αέρα»



Επιστολή στον υπουργό Επικράτειας, Νίκο Παππά, αλλά και στις Βρυξέλλες απέστειλε το κανάλι EPSILON, το οποίο κατέθεσε πρόταση- «βόμβα» για τις τηλεοπτικές άδειες

Η πρόταση του καναλιού ενδεχομένως να αλλάξει τα πάντα στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς «τινάζει τη μπάνκα στον αέρα» με τα λεφτά που προσφέρει.


Συγκεκριμένα, η ιδιοκτησία του καναλιού είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό των 35 εκατ. ευρώ (!),για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας. Ποσό το οποίο είναι 11 φορές υψηλότερο από τη τιμή εκκίνησης (3 εκατ. ευρώ).

Στην επιστολή που εστάλη στον υπουργό Επικράτειας, Νίκο Παππά, αλλά και στις Βρυξέλλες, το EPSILON ζητά η τιμή εκκίνησης να ορισθεί στα 35 εκατ. ευρώ για όλα τα κανάλια και να τροποποιηθεί η διάταξη που προβλέπει το ποσόν να καταβληθεί εφάπαξ.

Τέλος, ζητείται από το υπουργείο Επικράτειας, να δεσμευτεί πώς δεν θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, για το χρονικό διάστημα ισχύος των αδειών.




http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Handelsblatt: Με τα μνημονιακά δάνεια σώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, όχι η Ελλάδα


Λιγότερο από το 5% των δανείων, ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων, κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με 24σέλιδη έρευνα της «Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας» (ESMT) του Βερολίνου, η οποία δημοσιεύεται, κατ΄αποκλειστικότητα, σήμερα από την έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Οπως καταδεικνύει η έρευνα, το 95% των μνημονιακών δανείων διατέθηκαν για να σωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες και μάλιστα σε βάρος του συνόλου. «Η έρευνα αποδεικνύει ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ έσωσαν τα περασμένα χρόνια κυρίως τις τράπεζες και άλλους ιδιώτες πιστωτές» προσθέτει η Handelsblatt.

«Με τα πακέτα βοήθειας σώθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες» δηλώνει στην Handelsblatt ο διευθυντής της ESMT, Γιοργκ Ρόχολ, ο οποίος συμμετέχει και στο γνωμοδοτικό συμβούλιο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την έρευνα, 86,9 δισ. ευρώ πήγαν στην εξόφληση παλαιών χρεών, 52,3 δισ. για εξόφληση τόκων και 37,3 δισ. για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Λεπτομερής υπολογισμός σε 24 σελίδες

Η «Ευρωπαϊκή Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας» (ESMT) του Βερολίνου προσκομίζει για πρώτη φορά στην24σέλιδη έρευνα ένα λεπτομερή υπολογισμό: Οι οικονομολόγοι της ανέλυσαν κάθε ένα δάνειο ξεχωριστά επί βδομάδες για να διαπιστώσουν που πήγαν τα λεφτά.

Το συμπέρασμα είναι αποκαλυπτικό: Μόνο 9,7 δισ., δηλαδή λιγότερο από το 5% μπήκαν στον ελληνικό προϋπολογισμό και επομένως ήταν προς όφελος των πολιτών. Το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση παλαιών οφειλών και την πληρωμή των τόκων.

«Πρόκειται για κάτι που υπέθεταν όλοι αλλά το γνώριζαν λίγοι και επιβεβαιώνεται τώρα από την εν λόγω έρευνα: Εδώ και έξι χρόνια η Ευρώπη προσπαθεί μάταια να τερματίσει την κρίση στην Ελλάδα με δάνεια και απαιτεί συνεχώς σκληρότερα μέτρα και μεταρρυθμίσεις. H αιτία της αποτυχίας βρίσκεται όμως προφανώς λιγότερο στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και περισσότερο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, οι υπολογισμοί αυτοί εγείρουν αμφιβολίες για τον σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας, αφού με τα δάνεια εξυπηρετήθηκαν χρέη, αν και η Ελλάδα είναι από το 2010 ντε φάκτο χρεοκοπημένη. Ιδίως η σωτηρία των ελληνικών τραπεζών αποδείχθηκε καταστροφική για τους φορολογούμενους. Συνολικά, διοχετεύθηκαν από τα δύο πακέτα βοήθειας 37,2 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. Η βοήθεια όμως αυτή εκμηδενίσθηκε εν τω μεταξύ πλήρως, αφού από την ανακεφαλαιοποίηση του 2013 έχασαν σχεδόν το 98% της αξίας τους στο χρηματιστήριο.

«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να ήταν πιο σκόπιμο, είναι ήδη στην αρχή των προγραμμάτων βοήθειας το 2010» τονίζει ο Γιόργκ Ρόχολ και προσθέτει: «Θα έπρεπε βέβαια η γερμανική κυβέρνηση να είχε στηρίξει πιθανόν τις γερμανικές τράπεζες με κρατική ενίσχυση, αλλά θα είχε γίνει σαφές τουλάχιστον που πάνε τα λεφτά».

Ο διευθυντής της ESMT σημειώνει με έμφαση ότι «πολλές διαμάχες μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας θα είχαν έτσι αποφευχθεί και το κόστος για τους Γερμανούς φορολογούμενους θα ήταν μικρότερο».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έτσι έκαναν … “δουλειές” οι καναλάρχες! Δάνεια 95 εκατ το Mega και δεν έχει 3 εκατ για την άδεια.Προσφυγή κατά Παππά από Ψυχάρη



Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε όλοι κανάλια και επιχειρήσεις. Δηλαδή με … θαλασσοδάνεια από τράπεζες… Η Τηλέτυπος, ιδιοκτήτρια εταιρία του Mega, προσέφυγε δια χειρός του προέδρου της, ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, σε προδικαστική διαδικασία, κατά του Νίκου Παππά, για την απόφαση της τιμής-εκκίνησης για τις άδειες των 3 εκατ ευρώ!!! Δηλαδή η Τηλέτυπος που έχει δανειοδοτηθεί με περισσότερα από 95 εκατ ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες και που μένει στον αέρα γιτί υποτίθεται ότι από ημέρα σε ημέτα θα καλύψει την ήδη πολάκις καθυστερημένη ΑΜΚ των 25 εκατ ευρώ, ομολογεί ότι … δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ποσό των 3 εκατ ευρώ για να συμμετάσχει στο νέο διγωνιμό αδειοδότησης. Πέρα από το προφανές, οτι δηλαδή με αυτο τον τρόπο η ίδια η ιδιοκτησία του ( Στ Ψυχάρης ) παραδέχεται το δίκαιο των επιχειρημάτων του Νίκου Παππά για μη βιώσιμα κανάλια που λειτουργούσαν με χρήμτα του ελληνικού λαόυ από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών και της ανάγκης να περιοριστεί σημανυικά ο αριθμός των καναλιών ώστε να μπορούν να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, ουσιαστικά η προσφυγή αυτή προαναγγέλλει και το τέλος του Mega,παρά τα παραμύθια Καψή στους εργαζόμενους, αφού ομολογείται, ότι όχι μόνο τα 11,5 εκατ που απαιτούνται άμεσα από τις τράπεζες για να μην κλεισουν το κανάλι, δεν είναι δυνατόν να εξευρεθούν, αλλά ούτε … 3 εκατ για την υποβολή φακέλου νέας αδειοδότησης. Είναι δηλαδή σαν να λέει ο Ψυχάρης στους εργαζόμενους του Mega, παιδιά ως εδώ ήταν, τώρα καντε την … ΥΓ: Το γεγονός ότι αυτή η προσφυγή του Σταύρου Ψυχάρη σε προδικαστική διαδικασία κατά του νόμου Παππά, έρχεται λίγς μόνο ημέρες μετά την μυστική συνάντησή του νε τον Ισίδωρο Ντογιάκο παρουσία του Αντ Σαμαρά, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με … τους δικαστές που θα κληθούν να αποφασίσουν επ αυτής της προσφυγής …

Το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών που αποκάλυψε την νομική κίνηση Ψυχάρη αναφέρει:
Το Mega, η Τηλέτυπος Α.Ε. δηλαδή, προσέφυγε εναντίον της απόφασης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών και συγκεκριμένα για τον «καθορισμό τιμής εκκίνησης για τις δημοπρατούμενες άδειες».

Προέβη προ ημερών σε προδικαστική προσφυγή, είναι το πρώτο νομικό βήμα πριν προσφύγει στα δικαστήρια. Αλλά το σπουδαίο είναι άλλο, όχι τόσο η προσφυγή που, όπως σας είπαμε, ήταν αναμενόμενη.

Η είδηση είναι πως το Mega δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν διαθέτει τα 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να πληρώσει την εγγύηση προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία.

«Ο καθορισμός», γράφει, «της τιμής εκκίνησης για καθεμία από τις τέσσερις (4) άδειες στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000) καθιστά αδύνατη ή υπερβολικά δυσχερή την υποβολή προσφοράς εκ μέρους της Εταιρίας μας στην παραπάνω διαγωνιστική διαδικασία».

Και συνεχίζει για να μας το κάνει ακόμα πιο σαφές: «Η Εταιρία μας δεν είναι σε θέση να υποβάλει οικονομική προσφορά τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άντε, και του χρόνου!..

     Του χρόνου τέτοια εποχή και μετά από 17 ημέρες ολιγοήμερων πασχαλινών αργιών,
..η χώρα θα βγαίνει από το 4ο μνημόνιο, θα υπογράφει το 5ο,
..η ανάπτυξη θα έχει συμπληρώσει 365 ημέρες συνεχούς άφιξης,
..ο πρωθυπουργός θα διαπραγματεύεται με γενικευμένο έρπητα και μία ελαφρά υποψία ψωρίασης,
..και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και
πρόεδρος των ΑΝΘΕΛ θα σβήνει πιά το Άγιο Φως για να ρίξει κανα υπνάκο προκειμένου να χωνέψει τον άμπακο που έφαγε στους στρατώνες, στα αεροδρόμια, στις θαλαμηγούς, και στα νησιά της χώρας.

Επίσης ο Πάκης στην προσπάθειά του να αποφύγει μελλοντικά ικριώματα, θα ανακαλύπτει πως υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει κοινωνία, υπαρχει λαός, που θα πρέπει να εξυπηρετούνται απ' το νόμισμα (και όχι το αντίθετο),
..και θα εκφωνεί βαρυσήμαντο λόγο στην Κάτω Βλαχοπαναγιά υπονοώντας εθνικά νομίσματα, δημοκρατία, ανεξαρτησία, και άλλα τέτοια πράγματα που δεν κατανοεί καλά, αλλά πρέπει να τα λέει.

Οι τράπεζες θα έχουν διορίσει επιτέλους επίτροπους στην Βουλή, όπου θα ελέγχουν τα οικονομικά κυρίως νομοσχέδια, διότι πολύ κουράζονται εκτ ων υστέρων να ερμηνεύουν όπως τους συμφέρει τους νόμους και να τους εφαρμόζουν κατά τα δικά τους συμφέροντα.

Εδώ ανοίγει μία μεγάλη παρένθεση:
( Τον θυμόμαστε όλοι τον έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό -κατά προτίμηση εκείνον της μισθοδοσίας- που μπορούμε να δηλώσουμε όλοι ως ''ακατάσχετο'' μέχρι το ποσό των 1500 ευρώ;
Πρίτς! Σιγά μην είναι ''ακατάσχετος''!
Πρώτον, το ακατάσχετο οριο δεν είναι πιά 1500, αλλά 1250 ευρώ,
..και δεύτερον,
..μετά από πρόσφατη ερμηνεία (λίγο πριν το Πάσχα) της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητικού της καθάρματος, το ποσό των 1250 ευρώ δεν είναι όριο υπολοίπου ή όριο πίστωσης ανά κατάθεση,
..ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!

Δηλαδή έτσι αυθαίρετα το κάθαρμα ορίζει πόσο θα είναι το όριο του μισθού που μπορεί κάποιος να πάρει. Αν δηλαδή για παράδειγμα κάποιος πληρώνεται με δύο δεκαπενθήμερα των 700 ευρώ, ή έχει μισθό 1000 ευρώ και του καταθέσει κάποιος στον ίδιο μήνα και άλλα 500, μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνον τα 1250. Τα υπόλοιπα κατάσχονται.
Τέτοιες κατασχέσεις ποσών προερχόμενων από μισθοδοσία σε ''ακατάσχετους'' λογαριασμούς, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, αφήνοντας οικογένειες και λοιπούς δικαιούχους να κάνουν Πάσχα με βραστό κοτόπουλο, και καταδικάζοντας χιλιάδες οφειλέτες της εφορίας που έχουν κάνει σχετικές ρυθμίσεις να φανούν ακούσια ασυνεπείς προς τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Εδώ, καλούμε τα αρμόδια νομικά τμήματα των κομμάτων που θέλουν να λέγονται αντιμνημονιακά, να ελέγξουν το θέμα, να πάρουν θέση και να αναλάβουν δράση εναντίον του Καθάρματος, που πολλά πιά έχει πράξει εναντίον της χώρας και του λαού. )


Το φετινό Πάσχα κουτσά-στραβά τελείωσε.
Το επόμενο, αν συνεχίσουμε την σιωπή των αμνών,
..οι αμνοί στην σούβλα θα είμαστε εμείς!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόστιμο έως 250.000 Ευρώ ανά άτομο σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες



Πρόστιμο που θα φτάνει ίσως τα € 250.000 ανά άτομο θα πληρώσουν όσα κράτη της ΕΕ αρνούνται να δεχτούν τους πρόσφυγες τούς αναλογούν, σύμφωνα με σχέδιο απόφασης της Κομισιόν που αποκαλύπτουν οι «Financial Times» (FT).

Λεπτομερέστερα, οι FT γράφουν ότι η απόφαση θα γνωστοποιηθεί επίσημα σήμερα Τετάρτη 4 του Μάη. «Η τιμωρητική ρήτρα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία της προτεινόμενης αναθεώρησης του λεγόμενου κανονισμού ασύλου του Δουβλίνου», λέει η εφημερίδα. Το ύψος του προστίμου συζητιέται, αλλά η κατεύθυνση είναι να φανεί σαν κύρωση.

Η πρόταση, εφόσον υιοθετηθεί, θα φορά κυρίως τις χώρες του Βίζεγκραντ, που έχουν φράξει την βαλκανική οδό, και θα ελαφραίνει χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία, που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ντράγκι: Οι ελληνικές τράπεζες θα αποφασίζουν πώς θα αντιμετωπίζουν τα "κόκκινα" δάνειά τους



Επαφίεται στις ελληνικές τράπεζες να αποφασίζουν, με βάση καθαρά εμπορικά κριτήρια, ποια μέσα θα χρησιμοποιούν για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων τους, αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.

Ο ίδιος προσθέτει ότι στο Μνημόνιο Συνεννόησης που έχει υπογραφεί με την Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ειδική απαίτηση, η οποία να υποχρεώνει τις ελληνικές τράπεζες να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Η απαντητική επιστολή του Ντράγκι

Αξιότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κύριε Μαριά,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία μου διαβίβασε ο κ. Roberto Gualtieri, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, μαζί με συνοδευτική επιστολή, στις 10 Μαρτίου 2016.

Τα πιστωτικά ιδρύματα της ζώνης του ευρώ είναι ελεύθερα να αποφασίζουν για την πιθανή έκδοση τιτλοποιημένων απαιτήσεων βάσει μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και για τη χρήση των απαιτήσεων αυτών.

Προκειμένου να είναι αποδεκτές ως ασφάλεια στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος, οι εν λόγω τιτλοποιημένες απαιτήσεις θα πρέπει να πληρούν τα ισχύοντα κριτήρια καταλληλότητας και να αξιολογούνται κατά περίπτωση.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι επαφίεται πλήρως στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα στα οποία αναφέρεστε στην επιστολή σας να αποφασίζουν, βάσει καθαρά εμπορικών κριτηρίων, ποια εργαλεία χρησιμοποιούν κατά τη διαδικασία διευθέτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επιπλέον, στο Μνημόνιο Συνεννόησης που έχει υπογραφεί με την Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ειδική απαίτηση η οποία να υποχρεώνει τις ελληνικές τράπεζες να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης απαιτεί την εκπόνηση πλαισίου βάσει του οποίου οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν δάνεια, αν το κρίνουν κατάλληλο.

Σκοπός είναι να τεθούν στη διάθεση των ελληνικών τραπεζών όλα τα πιθανά εργαλεία για τη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε διατηρήσιμο επίπεδο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν χρειάζονται προληπτικά μέτρα λέει η έκθεση της Κομισιόν: Ανάπτυξη από το β’ εξάμηνο του 2016. Αυξήθηκε το χρέος λόγω της εξόφλησης των δανείων των δύο Μνημονίων



Το ” πράσινο φως” για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος χωρίς την λήψη του πακέτου προληπτικών μέτρων για το 2018, άναψε η έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής για το β’ εξάμηνο του 2016, που δόθηκε πριν λίγη ώρα στις Βρυξέλλες. Στην έκθεση περιγράφεται σαφέστατα ότι η ελληνική οικονομία γυρνάει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το β’ εξάμηνο αυτού του χρόνου ( 2016 ) και προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα ισχυροποιηθεί το 2017 και το 2018, πράγμα που καταδεικνύει ότι είναι εντελώς προσχηματική και άκιαρη οποιαδήποτε απαίτηση για σύνταξη εξτρα πεκαέτου ενδεχόμενων μέτρων για το … 2018! Παράλληλα έχει ιδιαίτερη σημασία η αναφορά της έκθεσης στην … αύξηση, αντί για μείωση, του ελληνικού δημοσίου χρέους , παρά την σκληρή λιτότητα και την αυστηρότατη δημοσιονονική πολιτική που έχουν επιβάλλει τα 2 Μνημόνια, από το 180, στο 182,8%! Στοιχείο που επιβεβαιώνει το λάθος σχεδιασμό των μέτρων από το ΔΝΤ και την λανθασμένη τοξική συνέπεια της εφαρμογής τους από τις κυβερνήσεις της περιόδου 2011-2015, στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.Τέλος η Κομισιόν καταρρίπτει με τον πλέον βροντερό τρόπο τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης και των ελληνικών ΜΜΕ, περί “καταστροφής ” της ελληνικής οικονομίας από τα capital control καθώς επισημαίνει ότι επιβάρυναν μόνο κατά 0,2% την ύφεση το 2015, ενώ αποκαλύπτει ότι η … νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επέφερε επιβάρυνση κατά 7,2% του ΑΕΠ, στο έλλειμμα! Τέλος διαβλέπει περαιτέρω σταθερή μείωση της ανεργίας για τα επόμενα δύο έτη!

“Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Στην έκθεσή της για την Ελλάδα, η Επιτροπή τονίζει ότι η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα το 2015.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και να ενισχυθεί το 2017, χάρη στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επισημαίνεται, επίσης, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του κράτους αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, μετά τα βελτιωμένα δημοσιονομικά στοιχεία του 2015 και την ολοκλήρωση του δημοσιονομικού πακέτου των 5,4 δισ. ευρώ.
Η Επιτροπή τονίζει ότι το 2015, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ήταν ηπιότερη (-0,2%) σε σχέση με το αναμενόμενο, λόγω της επιβολής των περιορισμών κεφαλαίων. Η οικονομική ύφεση προβλέπεται να φτάσει το -0,3% το 2016, ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις, χάρη στην εσωτερική κατανάλωση, στις εξαγωγές και σε μια ακόμη θετική χρονιά στον τουρισμό. Η Επιτροπή εκτιμά ότι η αβεβαιότητα θα υποχωρήσει με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η οποία αναμένεται να στηρίξει την σταδιακή χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων και να τονώσει τις επενδύσεις. Το 2017 αναμένεται να ενισχυθεί η ανάπτυξη με την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, τη βοήθεια των διαρθρωτικών ταμείων και την ένεση ρευστότητας μέσω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.
Όσον αφορά την ανεργία, η Επιτροπή επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί καθ’ όλη την περίοδο των προβλέψεων, σημειώνοντας ότι σε αυτό συνετέλεσαν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, η Επιτροπή τονίζει ότι η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη και ότι η προβλεπόμενη ανάκαμψη της οικονομίας εξαρτάται από την έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και από τη θετική αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το θετικότερο σενάριο θα μπορούσε να προέλθει από την ταχύτερη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων. Το πιο αρνητικό σενάριο θα μπορούσε να προκύψει από μια ενδεχόμενη αποτυχία πλήρους εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, από μία πιο αρνητική επίδραση της προσφυγικής κρίσης στο εμπόριο και στον τουρισμό, αλλά και από την επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου.
Συνεχίζοντας, η Επιτροπή τονίζει ότι η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και η δημοσιονομική προσαρμογή το δεύτερο εξάμηνο του 2015 συνέβαλαν έτσι ώστε η Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας το στόχο του προγράμματος ( -0,25% του ΑΕΠ).
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2015 ανέβασε το έλλειμμα στο 7,2% του ΑΕΠ το 2015. Παρά την υπερ-απόδοση του 2015 η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ ως το 2018 προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για πρωτογενή πλεονάσματα 0,5%του ΑΕΠ το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018.
Η έκθεση της Επιτροπής υπενθυμίζει, επίσης, ότι το πακέτο προσαρμογής περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό 1% του ΑΕΠ, στη μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος 1% του ΑΕΠ, αλλαγές στο ΦΠΑ 0,25% του ΑΕΠ και προσαρμογές στις δημόσιες δαπάνες 0,75% του ΑΕΠ.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται να μειωθεί στο 3,1% του ΑΕΠ το 2016 και στο 1,8% του ΑΕΠ το 2017.
Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 182,8% το 2016, λόγω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των δόσεων που απορρέουν από το πρόγραμμα. Η πτωτική τάση του χρέους αναμένεται να ξεκινήσει το 2017.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το αρνητικό σενάριο όσον αφορά τις δημοσιονομικές προβλέψεις θα μπορούσε να προέλθει από μεγαλύτερες δαπάνες για το προσφυγικό και από πιθανές καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Το θετικότερο σενάριο θα μπορούσε να προέλθει από μεταρρυθμίσεις στον τομέα των εσόδων και την αποτελεσματική εισπραξιμότητα των φόρων“.

Μαρία Αρώνη και Χριστίνα Βασιλάκη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παυλόπουλος: Tο νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο


«Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: "Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος"» ανέφερε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του δήμου Αργους- Μυκηνών.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των Προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της. Και το μέγεθος αυτό είναι ο Άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικώς φιλελεύθερης ιδεολογίας».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι: «Συναισθανόμενος και το βάρος της εθνικής συγκυρίας, θα αναλώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, προκειμένου να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας».

Οι διευκρινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος από το Αργος κατά την ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη ότι «το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν εξυπηρετεί τον άνθρωπο» προκάλεσε γενικότερη σύγχυση, τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση και καταβάλλονται προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο επερχόμενο Eurogroup της 9ης Μαΐου. Η λέξη «νόμισμα» που ανάφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ρήση του Πρωταγόρα που επίσης ανέφερε ότι «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος» δημιούργησαν ερωτηματικά για το τι εννοούσε ο κ. Παυλόπουλος με αποτέλεσμα αργά το απόγευμα κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας να κάνουν λόγο για «υποβολιμαία» κατάσταση εις βάρος του Προέδρου. Αναρωτήθηκαν μάλιστα «ποιος διαρρέει τέτοια πράγματα» και ότι κάποιοι «θα τους τα είπαν για να τα πουν».

Είναι από τις σπάνιες φορές που κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αντιδρούν με τόσο έντονο τρόπο, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και ότι είχε εκτεθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα, ενώ υπενθύμισαν ότι και στο παρελθόν ο κ. Παυλόπουλος είπε ακριβώς τα ίδια πράγματα και μάλιστα ενώπιον ευρωπαίων αξιωματούχων.

Οι κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφεραν, ότι ο Πρόεδρος τόνισε και σο παρελθόν πως το επίκεντρο της Ευρώπης πρέπει να είναι ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα. Οτι το νόμισμα εξυπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο και κυρίως ότι θα πρέπει να υπάρξει πιο χαλαρή νομισματική πολιτική προς το συμφέρον του ανθρώπου. Και καταλήγουν ότι οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι υποβολιμαία.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....