Διυλιστήριο: 03/06/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ο Βορίδης δηλώνει ότι θαυμάζει Βενιζέλο και ζητά ενιαίο κόμμα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ “κεντρώου”



Έπεσαν εντελώς οι μάσκες, 15 μέρες μετά τις αποκριές: Ο Βορίδης, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την «οξυδέρκεια, τις γνώσεις και τη συνθετική σκέψη» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Την αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίου μετώπου Δεξιάς-Κέντρου «προκειμένου να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία από τον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης της Αριστεράς» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, είπε ότι «ζητάμε να γίνει πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως και η επιτροπή να ασκήσει πλήρως τις αρμοδιότητές της» συμπεριλαμβάνοντας στην εξέταση «προφανώς και τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες».

Σημειώνει ακόμα ότι η αντιπολίτευση δεν θα ανεχθεί και δεν θα συμπράξει στη «μετατροπή της επιτροπής σε χώρο νομικού προβληματισμού για την αρμοδιότητα της Βουλής και για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που θα περιορίσει την επιτροπή σε νομικές σκέψεις και δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης».

«Ξεκαθαρίζουμε ότι μια τέτοια προσέγγιση είναι απαράδεκτη και επιβεβαιώνει τη θέση μας πως σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση αυτή είναι απλώς μια σκευωρία».

Ο κ. Βορίδης δεν εκτιμά ότι το θέμα της Novartis μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θεωρώντας ότι ο πρωθυπουργός «θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις εκλογές αναζητώντας ένα θαύμα. Και επειδή το θαύμα δεν θα έρχεται, θα υποστεί τις συνέπειες της καθυστέρησης της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία και θα ηττηθεί θεαματικά».

Ως προς το θέμα της παραίτησης της Ρ. Αντωνοπούλου, χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων ως «άγος το οποίο δεν ξεπλένεται με την παραίτηση μιας υπουργού» το γεγονός ότι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την ώρα που κόντεψε να καταστρέψει τη χώρα, την ώρα που ψήφιζε το μνημόνιό του, βρήκε χρόνο να σκεφτεί και να εισηγηθεί τη συγκεκριμένη διάταξη διευθετήσεως για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς του».

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της ΝΔ ο Άδ. Γεωργιάδης, όπως έπραξε και η κ. Αντωνοπούλου, απάντησε: «Μα η συγκεκριμένη ομολόγησε την επιλήψιμη πράξη της. Ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, αλλά αντιθέτως ισχυρίζεται -και ορθώς- ότι είναι θύμα σκευωρίας και πολιτικής διώξεως. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Μόνο στο μυαλό του κ. Τζανακόπουλου μπορεί να συνδεθούν οι δύο περιπτώσεις».

Ο κ. Βορίδης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επανάκαμψης του Αντ. Σαμαρά απάντησε: «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι παρών, δεν έφυγε για να επανακάμψει. Και στηρίζει ένθερμα και ολόψυχα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στον αγώνα του να δώσει προοπτική και ελπίδα στον λαό μας. Όπως κάνουμε όλοι μας», ενώ τέλος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την «οξυδέρκεια, τις γνώσεις και τη συνθετική σκέψη» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πηγή epirustoday.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....