Διυλιστήριο: 07/02/19
ροη αναρτησεων

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Διεθνής διασυρμός: Αποκαλύψεις made in USA για Άδωνι, Πορτοσάλτε, Μπογδάνο και ΣΙΑ



Στον διεθνή διασυρμό του ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάρδη, προχωρά το πανεπιστήμιο Κολούμπια μέσω αποκαλυπτικού άρθρου που δημοσιεύεται σε ηλεκτρονική του έκδοση.

Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η θλιβερή παρέα του βρίσκονται στο στόχαστρο του αμερικανικού πανεπιστημίου για τα fake news που διακινουν.

Μάλιστα οι αρθρογράφοι επιμένουν στις δήθεν διακοπές του πρωθυπουργού στις Μαλδίβες, ψευδή είδηση την οποία διακίνησαν ο Άδωνις και η παρέα του μετά από... "αποκαλύψεις" του Γιώργου Τράγκα.

Το Κολούμπια αναφέρεται στους δημοσιογράφους που στηρίζουν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ όπως ο Άρης Πορτοσάλτε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Αντώνης Πανούτσος και ο Γιάννης Λοβέρδος.

Όπως γράφουν οι αρθρογράφοι: "Αντί να εστιάσουν σε σοβαρή κριτική, καταφεύγουν σε επιθέσεις και Fake news εναντίον της κυβέρνησης".

Διαβάστε ολόκληρο άρθρο ΕΔΩ


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Γιώργος Κατρούγκαλος: Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο



Για την Τουρκία, το Αιγαίο και το ενδεχόμενο πρόκλησης ενός θερμού επεισοδίου μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο One Channel.

«Η Τουρκία έχει μια πάγια στρατηγική αναθεωρητισμού, να αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο και να προσπαθεί να διεκδικεί το μερίδιο αυτών που θεωρεί ότι της ανήκουν, όχι με εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας, αλλά προβάλλοντας τη δύναμή της. Μία από τις σημαντικές κατακτήσεις της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ότι αδρανοποιούσαμε αυτή την προβολή ισχύος. Ο σκοπός της δεν είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ισχυρές οι διπλωματικές μας συμμαχίες, ενώ και η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σημαντική. Κανείς δεν διανοείται να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση αλλά χωρίς φόβο», τόνισε ακόμη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τις διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο για «συνδιαχείριση» με την τουρκική πλευρά, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες και τα νομικά δικαιώματα που έχει κάθε μία από τις χώρες.

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες. «Επιδιώκαμε πάντοτε να οριοθετήσουμε τη δική μας Οικονομική Αποκλειστική Ζώνη (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδα, προφανώς σε σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και ιδιαίτερα στο Δίκαιο της θάλασσας. Το ίδιο και η Κύπρος», δήλωσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ακόμη πως «η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο. Ποια δικαιώματα όμως; Μόνο αυτά που της αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο, όχι αυτά που θέλει να επιβάλει με τη δύναμή της».

Δείτε το απόσπασμα στο 10:45 στο παρακάτω βίντεο...


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Φίδι» των Σκοπίων με το ΚΙΝ.ΑΛ.



Η Φώφη κατεβάζει υποψήφιο βουλευτή στέλεχος του Ουράνιου Τόξου

Ο Σωτήρης Μπλέτσας (καταδικασμένος για διασπορά ψευδών ειδήσεων) κάνει λόγο για «Μακεδόνες» που ζουν στην Ελλάδα και για άλλες ανύπαρκτες μειονότητες

«Φίδι» των Σκοπίων υπάρχει στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ.! Πρόκειται για τον Σωτήρη Μπλέτσα, υποψήφιο βουλευτή του στον νομό Τρικάλων, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο και είναι εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ουράνιου Τόξου το 1994, ενώ φέρεται ότι συμμετείχε στο συνέδριό του στη Θεσσαλονίκη το 2014.

Ο κ. Μπλέτσας, ο οποίος είναι βλαχικής καταγωγής, είχε δικαστικές περιπέτειες το 2001, καθώς κατηγορήθηκε, ύστερα από μήνυση του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ευγένιου Χαϊτίδη, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς «σε πολιτιστική εκδήλωση των Βλάχων στη Νάουσα διένειμε στους παρευρισκομένους το φυλλάδιο χάρτη στην αγγλική γλώσσα, το οποίο γνώριζε ότι ανέφερε ψευδώς ότι στην Ελλάδα, πέραν της ελληνικής γλώσσας, ομιλούνται σε μικρότερη έκταση και άλλες πέντε γλώσσες».

Πρωτοδίκως, ο κ. Μπλέτσας είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλακή και 500.000 δραχμές πρόστιμο. Στη συνέχεια άσκησε έφεση και αθωώθηκε στο Εφετείο. Ωστόσο, ο κ. Μπλέτσας, πέραν των γλωσσικών ζητημάτων, επί της ουσίας έγινε και φορέας προπαγάνδισης εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, καθώς, ευχαριστώντας όσους τους συμπαραστάθηκαν, είχε δηλώσει προς τα μέλη του Ουράνιου Τόξου: «Πρώτα εσείς οι Μακεδόνες βγήκατε και μου συμπαρασταθήκατε στον δικαστικό μου αγώνα, μαζί με τους φίλους Τούρκους και Πομάκους».

Μάλιστα, παρουσιαζόμενος ως εκπρόσωπος των Βλάχων, συμπλήρωσε: «Ολοι μαζί ευχόμαστε να κάνουμε την Ελλάδα μικρή Ευρώπη, όπου δεν υπάρχουν προκαταλήψεις εναντίον των εθνοτήτων, μειονοτήτων, εθνικών - θρησκευτικών και όποιας άλλης μορφής υπάρχουν. Εύχομαι στις επόμενες ευρωεκλογές να είμαστε όλοι, και όχι μόνο αυτό που είπε ο φίλος μου Γιώργος Νακρατζάς “μια κοινή συμμετοχή Τούρκων και Μακεδόνων'', αλλά όλοι μαζί, Βλάχοι, Αρβανίτες, Τούρκοι, Μακεδόνες, Πομάκοι, καθολικοί, ιταλογενείς, Ρομ, Εβραίοι κ.λπ.». κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Ζήτω το Ουράνιο Τόξο. Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία».

Σε συνέντευξή του στο www.energospolitis.gr, στις 23 Ιανουαρίου 2018, τασσόταν υπέρ της εξεύρεσης λύσης στο Σκοπιανό, λέγοντας μάλιστα ότι «εδώ ο κόσμος καίγεται και η π……. λούζονταν. Απασχολούμαστε εδώ και 25 χρόνια με κάτι που η παγκόσμια κοινή γνώμη και συνείδηση έχουν αποδεχθεί», προσθέτοντας: «Μην ξεχνάτε τα αναγνωστικά (Abecetar) που τύπωσε η ελληνική Πολιτεία για τη μόρφωση των… Μακεδόνων». Γεγονός είναι, πάντως, ότι ο Σωτήρης Μπλέτσας ανήκε παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων με το μόρφωμα του Γιώργου Παπανδρέου, το ΚΙΔΗΣΟ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....