Διυλιστήριο: 07/11/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Λόγω της Ελληνικής ΑΟΖ, οι Αλβανικές Αρχές παραχωρούν επικράτεια στην Ελλάδα



Βελιγράδι, 11 Ιουλίου – RIA Novosti. Οι Πρωθυπουργοί της Αλβανίας Έντι Ράμα και της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα προέβησαν σε διαπραγματεύσεις για την εκχώρηση Αλβανικής επικράτειας στο Ιόνιο Πέλαγος την Τρίτη, ανέφερε το Αλβανικό Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρώην Πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε προηγουμένως τον νυν αρχηγό της κυβέρνησης του Ράμα για Εθνική προδοσία και την παραχώρηση στην Ελλάδα την Αλβανική επικράτεια του Ιονίου Πελάγους, όπου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον Μπερίσα, η Ελλάδα λαμβάνει 1200 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από την Αλβανία, και "μαζί τους και δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και κυβικά μέτρα αερίου-τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου".

Η συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Αλβανίας και της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο.

"Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα προς συζήτηση, οι πρωθυπουργοί Ράμα και Τσίπρας εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι μια θετική απόφαση μπορεί να επιτευχθεί σύντομα", ανέφερε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι επιβεβαίωσε επίσης ότι η συζήτηση των αρχηγών κυβερνήσεων ήταν κατατοπιστική.

"Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου σχετικά με τη συμφωνία θαλάσσιων συνόρων, η οποία θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και θα επισημοποιηθεί και θα εγκριθεί από την Αλβανία και την Ελλάδα. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη, υπάρχει πολιτική αντίσταση και στις δύο χώρες, αλλά πιστεύουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα φέρει συγκεκριμένους καρπούς ", δήλωσε ο Μπουσάτι στους δημοσιογράφους.

Η επίσημη φωτογραφία από τη συνάντηση του Ράμα και του Τσίπρας δείχνει σαφώς ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ήρθε σε αυτήν με το διακριτικό ύφος του και διαπραγματεύτηκε με λευκά αθλητικά παπούτσια κάτω από ένα αυστηρό κοστούμι.

Στο παρακάτω site μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο άρθρο https://ria.ru/

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΡΓΑΝΗ: Σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας το α' εξάμηνο



Την υψηλότερη επίδοση από το 2001 έως σήμερα, για το διάστημα Ιανουάριος - Ιούνιος, κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 298.171 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικά, τον Ιούνιο του 2018, καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο κατά 33.620 θέσεις εργασίας, το δεύτερο υψηλότερο για μήνα Ιούνιο από το 2001 έως σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουνίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 283.201, ενώ οι αποχωρήσεις σε 249.581.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος - Ιούνιος 2018, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 1.359.805 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν το 1.061.634, εκ των οποίων οι 611.270 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 450.364 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2018 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 298.171 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Την ίδια στιγμή πάντως το ποσοστό των προσλήψεων που αφορούν σε πλήρη απασχόληση παραμένει μειοψηφικό (48,88%). Οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης αντιστοιχούν στο 38,84% του συνόλου, ενώ οι εκ περιτροπής σε 12,28%.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Πληροφοριακού Συστήματος" Εργάνη" για τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για τον Ιούνιο 2018 εδώ κα εδώ

Πηγή www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Nέα μπλεξίματα για Ψωμιάδη: Ποινική δίωξη για έργα «φαντάσματα» 1,2 εκατ. ευρώ


Νέα μπλεξίματα για τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Μετά την υπόθεση με τα γνωστά «45άρια», για τα οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη, ο εισαγγελέας διαφθοράς του άσκησε νέα ποινική δίωξη για έργα που χαρακτηρίζονται «φαντάσματα», για τα οποία όμως πληρώθηκαν πρόσωπα με ποσό που φτάνει το 1,2 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης άσκησε σε βάρος του πρώην νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, του αδερφού του, που διετέλεσε αναπληρωτής νομάρχης, Διονύση Ψωμιάδη και του τότε γενικού γραμματέα της νομαρχίας, ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου και για συνέργεια στα αδικήματα για τον πρώην γενικό γραμματέα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ύστερα από έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στο διάστημα 2007 – 2010, η νομαρχία ανέλαβε την εκτέλεση οκτώ έργων που συνδυάστηκαν με προσλήψεις 82 εποχικών υπαλλήλων, καθώς αφορούσαν υπηρεσίες Γραφείου Τύπου, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση προγραμμάτων, καταγραφή των αδειών αλιείας, την ηλεκτρονική καταγραφή των αθλητικών ενώσεων και σωματείων και τέτοια, των οποίων το κόστος έφτανε το 1,2 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως κανένα από τα έργα αυτά δεν εκτελέστηκε όπως είχε προγραμματιστεί, παρ’ ότι τα χρήματα από το Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση καταβλήθηκαν κανονικά.

Ακόμη καταγράφονται αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι από τους εποχικούς υπαλλήλους που πληρώθηκαν για τα συγκεκριμένα έργα, παρείχαν σε άλλα πρόσωπα τις υπηρεσίες τους, που δεν είχαν σχέση με τη Νομαρχία.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς μετά τη δίωξη που άσκησε παρέπεμψε την υπόθεση στην ανάκριση, όπου θα εξεταστούν και οι βεβαιώσεις εκτέλεσης των έργων που έχουν εντοπιστεί από τους επιθεωρητές.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....