Διυλιστήριο: 02/05/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Τι είπαν οι πολίτες στα διεθνή ΜΜΕ


Πολίτες που συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μέσα από το Facebook στο Σύνταγμα για να δείξουν την συμπαράσταση τους στις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση,μιλάνε στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.



www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ερώτηση που ''καθήλωσε'' τον Σόιμπλε. VIDEO


Φανερά αμήχανος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας σε ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου Παντελή Βαλασόπουλου που έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά αναφερόμενος ότι 90% σε οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα κρύβονται πίσω γερμανικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στο σκάνδαλο της Siemens και της συμμετοχής του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας καταζητείται στην Ελλάδα κι ενώ φέρεται να έχει διαφύγει στη Γερμανία, οι αρχές αρνούνται να τον εκδώσουν στη χώρα μας.

Ο κ. Σόιμπλε αρχικά αιφνιδιάστηκε και με ένα νεύμα ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό να απαντήσει αλλά ο κ.Βαρουφάκης του έδειξε ότι προηγείται η δική του απάντηση.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν αναφέρεται συχνά στη διαφθορά επειδή δεν θέλει να τοποθετείται αρνητικά για άλλες χώρες. Όπως είπε όμως επειδή αναφέρθηκε στο θέμα ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραδέχτηκε ότι και η Γερμανία αντιμετωπίζει πρόβλημα φοροδιαφυγής. «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί» είπε και θύμισε μια ρήση του Γκαίτε που λέει ότι «ο καθένας πρέπει να καθαρίζει και να τακτοποιεί τα του οίκου του».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησε ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως «υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της».

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκληρή απάντηση Καμμένου στην Ούρσουλα για την θέση της Ελλάδας στο NATO



Ούρσουλα Uber Alles! Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας μας θέλει κι εκτός NATO!

Για να της τα βάλουμε σε μια σειρά και να διαβάσουμε όλη την δήλωσή της :

• Μας είπε ότι ρισκάρουμε την θέση μας στο NATO λόγω της προσέγγισης προς τη Ρωσία. “Κουμάντο” στο NATO δεν κάνει η Γερμανία ευτυχώς. Όσο για την προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία; Θα πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι δεν υπάρχει μόνο η βιομηχανία τους και η οικονομία τους στον πλανήτη γη. Αν εκείνοι επιθυμούν “νέες αγορές” στην Ουκρανία -άσχετα αν κάποιοι από την κυβέρνησή της χαιρετούν ναζιστικά- εμείς επιθυμούμε να ανακτήσουμε την χαμένη αγορά προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων και το “κύμα” ρώσων τουριστών που τα τελευταία χρόνια είχαμε. Κι εμείς έχουμε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από την “κραταιά” Γερμανία.

Επίσης είναι απαράιτητο να συντηρήσουμε τα οπλικά συστήματα που έχουμε προμηθευτεί από την Ρωσία. Τα οποία λειτουργούν μια χαρά παρεπιμπτόντως σε αντίθεση με αρκετά που προμηθευτήκαμε από την "ποιοτική" Γερμανία.

• «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα»,δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν! Αλληλεγγύη από το NATO δεν έχουμε ζητήσει εξ΄ όσων γνωρίζουμε! Όποτε ζητήσαμε είναι γνωστό τι…εισπράξαμε. Συνεπώς η κυρία υπουργός είναι καλό να μην μπερδεύει ΕΕ, ευρωζώνη και NATO . Είναι διαφορετικά πράγματα. Και πολύ σοβαρά για να κάνει τόσο πρόχειρες δηλώσεις.

•«Παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται ναδιακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών». Σοβαρά; Πότε και που διακινδύνευσε η Ελλάδα όλα αυτά που μας λέει η γερμανίδα υπουργός Άμυνας; Κι αν εμείς το κάναμε επειδή ζητήσαμε να μας ρωτάνε τουλάχιστον πριν βγάλουν μια απόφαση για την Ρωσία -κι όχι μόνο- η Τουρκία που κατηγορείται ανοιχτά πλέον από την Δύση για “παιχνίδι” με τους τζιχαντιστές τι κάνει; Δεν έχει ακούσει κάτι σχετικό η κυρία Φον Ντερ Λάιεν; Ασφαλώς έχει. Αλλά είναι κι αυτά τα υποβρύχια τύπου 214 ,σαν τα δικά μας που έχει αναλάβει η Γερμανία να ναυπηγήσει για την Τουρκία! Και είναι πολλά τα λεφτά για να ασχοληθεί με τέτοια θέματα.

Δεν είμαστε υπέρ των “ηρωϊσμών” και όσων υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι “το κέντρο του κόσμου” και άρα μπορεί να τα βγάζει πέρα μόνη της. Κάθε άλλο. Δεν μπορούμε όμως και να πιστέψουμε ότι μια μεγάλη χώρα όπως η Γερμανία που θέλει να παριστάνει την ηγέτιδα ευρωπαϊκή δύναμη ,μπορεί να ισχυρίζεται ότι μια χώρα μέλος του NATO δεν μπορεί να έχει άποψη και θέση.

Δεν άφησε αναπάντητη την προκλητική δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας ο Πάνος Καμμένος.

"Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές.

Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία", απάντησε ο υπουργός, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις χθεσινές δηλώσεις της Γερμανλίνας υπουργού, η οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε πως οι σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας υπονομεύουν την συνοχή του ΝΑΤΟ.

Τις καλές σχέσεις, άλλωστε, της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε η χθεσινή συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γεν Στόλτενμπεργκ.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βερολίνο: Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ελλάδα έξω από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ (φωτογραφίες)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό πραγματοποιούν πολίτες και μέλη αριστερών οργανώσεων έξω από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όπου πραγματοποιείται η συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Β. Σόιμπλε.

(«Αρχίζουμε από την Ελλάδα. Αλλάζουμε την Ευρώπη», ένα από τα συνθήματα του κόμματος Die Linke)





http://diulistirio.blogspot.gr/





Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιώργος Λιλλήκας: Ο Κυπριακός λαός να ξεσηκωθεί υπέρ της Ελληνικής κυβερνησης!!

Προσκλητήριο συμμετοχής σε μαζικές κινητοποιήσεις συμπαράστασης και στήριξης των πρωτοβουλιών του Έλληνα πρωθυπουργού απηύθυνε ο Γ. Λιλλήκας με επιστολή σε όλα τα κομματικά σύνολα και τις μαζικές οργανώσεις. Οι συγκεντρώσεις προγραμματίζονται την παραμονή του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών καλεί όλους να μετάσχουν σε Συντονιστική Οργανωτική Επιτροπή που θα συσταθεί προκειμένου να συνδιοργανωθεί και στην Κύπρο εκδήλωση με παλλαϊκό χαρακτήρα. Στην επιστολή του επισημαίνει: «Οι ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο με την Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι από την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας του Έλληνα πρωθυπουργού η Κύπρος θα είναι, ίσως, η πρώτη χώρα που θα έχει άμεσο όφελος, είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανάληψη της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης στήριξης και ενίσχυσης του Έλληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις που θα έχει στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

«Επιτυχία της ελληνικής Κυβέρνησης για κατάργηση της Τρόικας, η οποία στερείται κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης, με ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι θα διέπονται από τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ και οι οποίοι θα έχουν αναπτυξιακό προσανατολισμό, θα οφελέσει όλους τους λαούς της Ευρώπης, που σήμερα ζουν σε συνθήκες ύφεσης», εκτιμά η Συμμαχία. 

Ο Φιλελεύθερος


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΟΚ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Κολαστήριο)..

     Αυτοί που επιθυμούν να γονατίσουν, να ταπεινώσουν την κυβέρνηση, ή τον πρωθυπουργό, δεν αντιλαμβάνονται ότι επιχειρούν να ταπεινώσουν έναν ολόκληρο λαό, και την χώρα του.

Δεν καταλαβαίνουν ότι μία κυβέρνηση με τόση πρόσφατη και τόσο δυνατή και καθαρή εντολή από τους πολίτες, δεν είναι δυνατόν να γονατίσει χωρίς δραματική αντίδραση από τον ίδιο τον λαό!

Αυτό σημαίνει βέβαια ''πόλεμο'', και οι πόλεμοι συνήθως έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες και θύματα απ' όλες τις πλευρές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδρυμένη ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) δεν είναι Ένωση λαών. Ποτέ δεν ήταν.
Είναι ένωση ισχυρών επιχειρηματικών και εθνικών συμφερόντων. Κάτι σαν την παλαιότερη Χανσεατική Ένωση, η οποία όμως υπήρξε πιό τίμια στις αναφορές των σκοπών της!
Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε αν δούμε ποιά ήταν τα ιδρυτικά της μέλη το 1952: Κάτω Χώρες, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Λουξεμβούργο! Όλη η τότε οικονομική ελίτ της Ευρώπης, πλην του Ιταλικού νότου ο οποίος και ποτίστηκε χάρη του ''βασιλικού'' πλούσιου βορρά της!
Το 1973 ολοκληρώθηκε αυτός ο πυρήνας με την ένταξη των εξίσου ισχυρών, αν και λιγότερο σκληροπυρηνικών Δανίας και Αγγλίας (εδώ ''ποτίστηκε'' και η Ιρλανδία, μέχρι βέβαια να την ξεράνουν απ' το πολύ πότισμα!).

Κατόπιν και σταδιακά, αφού θεσπίσανε το πλαίσιο λειτουργίας-ασπίδας των ιδρυτικών αυτών μελών, εισάγανε σιγά-σιγά και τα υποψήφια θύματα-κράτη με δέλεαρ κάποια τοκογλυφικά δανεικά για την δήθεν ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό τους,
..και σκοπό την διά βίου απομύζηση πόρων, τόκων, εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, και γενικότερα την με κάθε μέσο αύξηση του πλούτου του σκληρού πυρήνα της ''Ένωσης''.

Αργήσαμε να το καταλάβουμε, και όσοι πιστέψαμε το αντίθετο πέσαμε έξω, ξεγελαστήκαμε.
( Εδώ βέβαια έχει τεράστια ευθύνη η Γαλλία.
Η Γαλλία που ενώ μετά τον διαφωτισμό και την Επανάσταση του 1789 υπήρξε πάντα στην πρωτοπορία των τεχνών της διανόησης και των επιστημών, έπαιξε εδώ ακούσια ή εκούσια τον ρόλο του πλυντηρίου που ξέπλυνε τις προθέσεις της Γερμανίας. Έπαιξε τον ρόλο του εγγυητή δια της συμμετοχής της, των αγαθών προθέσεων της ''Ένωσης''.
Ξέπλυνε την πάντα ύποπτη Γερμανία, μόλις οκτώ χρόνια απ' την λήξη του δεύτερου Μεγάλου Πολέμου που προκάλεσε για εθνικιστικούς-επεκτατικούς σκοπούς, μιά Γερμανία που σήμερα επιθυμεί να πάρει την ρεβάνς για όσες ταπεινώσεις δίκαια δέχτηκε, ταπεινώνοντας και εξανδραποδίζοντας άλλους λαούς και χώρες,
..αφού δέχτηκε να συμμετέχει μαζί της στον πυρήνα μιάς τέτοιας ένωσης, και να παρασύρει σε συμμετοχή και άλλα κράτη.
Η Γαλλία αν θέλει να διορθώσει αυτό το μοιραίο και κολοσσιαίο σφάλμα της, πρέπει τώρα να σταθεί αναφανδόν στο πλευρό των λαών του Νότου που υποφέρουν, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς δισταγμούς.
Αν δεν το κάνει, εξισώνει τον εαυτό της με το ποιόν του αιώνιου εχθρού της, λαού των Βησιγότθων!)

Τούτης της ''ένωσης'' λοιπόν οι αξιωματούχοι, επικαλούμενοι τούτης της ''ένωσης'' το πλαίσιο λειτουργίας, επιθυμούν τώρα να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό για παραδειγματισμό άλλων λαών που θα θελήσουν πιθανόν στο μέλλον να σηκώσουν κεφάλι,
..παραβλέποντας την θέληση και τα πιστεύω του λαού αυτού,
..που υπήρξε πάντα πρωτοπόρος σε όποιον αγώνα υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του δικαίου όλων των λαών της Ευρώπης.

Ας έρθουν λοιπόν να μας ταπεινώσουν!
Άλλωστε πολλοί βάρβαροι το επεχείρησαν ανά τους αιώνες,
..και ταπεινώθηκαν οι ίδιοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Να το πάτε μέχρι τέλους, μην μας προδώσετε!!!

Μην φοβηθείτε, είμαστε μαζί σας! Μην ακούτε όλων των ειδών τους υπόδουλους  τηλεμαϊντανούς, πάντα τέτοιοι ήταν,.. το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η ζωούλα τους και το προσωπικό τους βόλεμα.
Δεν είναι μόνο αυτοί η Ελλάδα! Οι Ελλάδα είναι γεμάτη ΗΡΩΕΣ έτοιμους να πολεμήσουν , να πεινάσουν, να θυσιάσουν ακόμα και την ζωή τους.Όχι για να μπορέσουν να αγοράσουν ακριβά αυτοκίνητα και να κάθονται σε αναπαυτικούς καναπέδες, μα για να αναπνεύσουν επιτελούς τον αέρα της ελευθερίας, για να μπορούν να κοιτάζουν τα παιδιά τους στα μάτια, να τους εξασφαλίσουν το μέλλον. Ένα μέλλον ελεύθερο, με όραμα και προοπτική.

Όσοι νοιάζεστε μόνο για τα λεφτάκια σας που έχετε στην τράπεζα, να τα πάρετε και να φύγετε, να πάτε να ζήσετε στο εξωτερικό, εκεί θα έχετε την ζωή που θέλετε, σκλαβάκια, να ζείτε μόνο για να δουλεύετε και να κάνετε μόστρα το πολυτελές αμάξι σας μια φόρα το μήνα που θα βγαίνετε έξω. Να φύγετε εσείς να γυρίσουν πίσω όλοι αυτοί που έφυγαν χάρη σε σας, που κάνατε την χώρα ένα μπουρδέλο. Να φύγετε σκλαβάκια να πάτε στα αφεντικά σας να σας ζήσουν. Δεν μας χωράει ο τόπος εμάς τους δύο. Η χώρα έχει τόσο πολύ πλούτο που θα τα καταφέρουμε κι ας αρχίσουμε από το μηδέν.

Θα μας πολεμήσουν το ξέρω,... πως γίνεται να ανεχθούν ένα γαλατικό χωριό να τους χαλάει τα παγκόσμια σχέδια.
Θα είναι σκληροί μαζί μας, το ξέρω.
Μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα με τους γείτονες, το ξέρω.
Μπορεί να μην έχουμε αυτοκίνητα, κινητά και άλλων ειδών πολυτέλειες, το ξέρω.
Μπορεί μάλιστα για κάποιο διάστημα να μην έχουμε να φάμε, το ξέρω και σας λέω ότι δεν με ΝΟΙΑΖΕΙ.

Θέλω να ξυπνάω το πρωι και να χαιρετάω τους αδελφούς μου, να βλέπω τον υπέροχο ελληνικό ουρανό με τον ήλιο του, να κοιτάζω στον ορίζοντα και να βλέπω το αιγαίο, το ιόνιο, να αναπνέω το αέρα της ελευθερίας.... Αυτή η ευλογημένη γή έχει ότι χρειάζεται  για να είμαστε ευτυχισμένοι....

Δεν θέλω τις συμμαχίες σας και τις λυκοφιλίες σας, τις είδαμε,.. Έχουμε σύμμαχο, τον δυνατότερο όλων, τον Κύριο τον Χριστό μας. Μήπως μας παράτησε ποτέ; Δεν ήταν πάντα δίπλα μας όταν του ζητούσαμε την βοήθεια Του; όταν αγωνιστήκαμε για ιδανικά και αξίες;  Έτσι και σε αυτό τον αγώνα θα είναι μαζί μας.

Να το πάτε μέχρι τέλους, μην μας προδώσετε!!!


Ένας ξενιτεμένος Έλληνας

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Paul Craig Roberts: "Η Ελλάδα να στραφεί για στήριξη στα BRICS γυρίζοντας την πλάτη στην ληστρική Δύση"

Χρηματοδότηση από τα ΒRICS θα λάβει η Ελλάδα σε περίπτωση που θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της και η ΕΕ αρνείται να συμμορφωθεί και συνεχίζει στην ίδια πορεία εξόντωσης του ελληνικού λαού δήλωσε ο Αμερικανός αναλυτής και πρώην εκδότης της Wall Street Journal, Paul Craig Roberts.

Εάν η Ελλάδα γυρίσει την πλάτη στις δυτικές τράπεζες και στραφεί για στήριξη στις χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες που έχουν υποστεί «ληστρική» επιδρομή από τη Δύση:

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη King World News ο αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και πρώην Υφυπουργός οικονομικών επί κυβερνήσεως Ρ.Ρήγκαν Paul Craig Roberts.

Γνωστός ρεπουμπλικανός και πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Ρήγκαν, ο Ρόμπερτς συνεχίζει την αρθρογραφία του σχετικά με την έντονη και συντονισμένη αντίδραση της Δύσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, από τη στιγμή που προχωρά στης επιβολή νέων όρων στην διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και το ΔΝΤ και προσανατολίζεται στη θέσπιση σχέσεων με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτς, η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών BRICS είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα σε θέματα εξυπηρέτησης του χρέους. Τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθούν στενά η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, όπως τονίζει ο αμερικανός αναλυτής.

«Εάν αυτές οι χώρες κατανοήσουν ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να εξομαλύνει τις δυσκολίες, θα στραφούν προς τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, τις χώρες των BRICS», επισημαίνει και προσθέτει:

«Στην περίπτωση αυτή, οι χώρες αυτές θα στραφούν επίσης κατά της Γερμανίας, της Ουάσιγκτον και του ΔΝΤ, που τους επιβάλλουν αυθαίρετα τη δική τους πολιτική και τους ληστεύουν – Αυτό θα αποτελέσει πραγματική καταστροφή και θα αποδείξει πόσο αλαζονική είναι η Δύση, από τη στιγμή που δεν συζητά να κάνει καμία παραχώρηση και θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς – έως και κατάρρευση – του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ».

To παιχνίδι "χοντραίνει" αφού η οικονομική χειραφέτηση της χώρας περνά από την γεωπολιτική στροφή της. Εάν η ΕΕ και η Ουάσιγκτον επιμείνουν στην τιμωρία του ελληνικού λαού τότε θα υπάρξει πλήρη διάρρηξη των σχεσεων με την Δύση και ολοκληρωτική προσφυγή σε άλλους πιο φιλικούς προορισμούς.

Εάν πάλι διαπραγματευθούν και προσφέρουν ουσιαστικά ανταλλάγματα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων πολιτών και αυτό θα οφείλεται στην μερική γεωπολιτική στροφή προς Ρωσία, η οποια θα αποτελεί ένα είδος μοχλού πίεσης ώστε οι περιβόητοι "σύμμαχοί" μας να το πάρουν απόφαση και να μας μεταχειρίζονται καλύτερα. Κάτι που δεν έκαναν ποτέ από τον Β' ΠΠ και μετά παρά τους ποταμούς αίματος που δώσαμε για το δυτικό μπλοκ του ελεύθερου κόσμου (τουλάχιστον τότε γιατί τώρα τα πράγματα αντιστρέφονται και η Δύση έχει αποκτήσει φασίζουσα συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια ενώ προωθεί την αποχριστιανοποίηση των κοινωνιών και την αθεϊα, κάτι που η Ευρώπη το πληρώνει πλέον ακριβά όπως φάνηκε στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία).

Είναι γεγονός ότι η νέα κυέρνηση έχει καταφέρει να τοποθετήσει την χώρα στο επίκεντρο των εξελίξεων. Μια χώρα δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται "δεδομένη". Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας πρέπει να είναι πολυδιάστατη. Μεταξύ κρατών δεν υπάρχουν φιλίες αλλά πρωτίστως συμφέροντα, η νέα κυβέρνησης φαίνεται να το έχει εΜπεδώσει καλά και να το εφαρμόζει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ - Παραμένουν ο πρόεδρος και ο διευθύνοντας σύμβουλος στις θέσεις τους...μέχρι νεοτέρας


Φρένο στις αλλαγες που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για το ΤΑΙΠΕΔ έβαλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, καθώς σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του Ταμείου, τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα η κα Βαλαβάνη ζήτησε από τον πρόεδρο Εμμανουήλ Κονδύλη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Πασχάλη Μπουχώρη να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι νεωτέρας, αλλά και τη χρονική μετάθεση όλων των κρίσιμων αποφάσεων για τις αποκρατικοποιήσεις.

Παράλληλα η αναπληρώτρια υπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη χάσει κανένας την εργασία του. Η κίνηση, όμως, που ξάφνιασε ήταν όταν ζήτησε οι κ. Κονδύλης και Μπουχώρης να παραμείνουν στις θέσεις τους, προκειμένου να χειρίζονται τρέχοντα ζητήματα. Η ίδια, μόλις την Παρασκευή, είχε ζητήσει τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των «FinancialTimes», ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, κ. Μπουχώρης, είναι αποφασισμένος να υποβάλει την παραίτησή του μέχρι αύριο, Παρασκευή. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι κατά τη συνάντησή του με την κ. Βαλαβάνη, η τελευταία εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης «ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα συνεχιστεί». Παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, εξέφραζαν την άποψη ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν πριν από τη χθεσινή σύσκεψη. Γι’ αυτό εκτιμούσαν ότι τελικά ο κ. Μπουχώρης θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να του υποδειχθεί κάτι διαφορετικό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει το 2014 τους εκβιασμούς της ΕΚΤ: "Θα υπάρξει πίεση ρευστότητας" - Δείτε το σχετικό βίντεο


Από τον Δεκέμβριο του 2014 είχε προβλέψει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί υπό την απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη ρευστότητα.

«Η ΕΚΤ ξέρουμε από την περίπτωση της Ιρλανδίας ότι καθαρά αντιδημοκρατικά σηκώνει ένα τηλέφωνο και απειλεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση με κλείσιμο των ΑΤΜ. Αυτό έκανε το 2009 στην Ιρλανδία, αυτό έκανε στην Κύπρο, δεν είναι κάτι καινούριο», είχε δηλώσει ο κ. Βαρουφάκης.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή και να πει στον κ. Ντράγκι δεν δικαιούται να θέτει μία νεοεκλεγμένη κυβέρνηση υπό αυτή την αυθαίρετη απειλή, η οποία δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη και να τού κλείσει το τηλέφωνο, τότε δεν έχει λόγο να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνιζε.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι από τις 11 Φεβρουαρίου δε θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις.

Δείτε το βίντεο…



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γ.Γ. ΝΑΤΟ: "Θα θέλαμε να δούμε τις ελληνικές ΕΔ στην Ουκρανία"! - Π.Καμμένος και Α/ΓΕΕΘΑ: "Η απειλή για την Ελλάδα είναι η Τουρκία"


Να στείλει η Ελλάδα στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία ζήτησε εμμέσως ο Γ.Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιανς Στόλτενμπεργκ από την ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα και είχε συνάντηση τις Βρυξέλλες με τον ΝΑΤΟϊκό αξιωματούχο!

Συγκεκριμένα ο Γιανς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από το επίπεδο των ελληνικών ΕΔ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες και τα μέσα του προσωπικού αναφερόμενος στην πρόσφατη άσκηση που παρακολούθησε τον περασμένο Οκτώβριο προσκαλεσμένος του τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου.

"Είχα ενθουσιαστεί με τις ικανότητές τους πολύ και θα ήθελα να τους είχαμε στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους"!

Η απάντηση ήταν ακαριαία από τον Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκο ο οποίος κατόπιν συνεννόησης με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο απάντησε ότι "Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια για τις ελληνικές ΕΔ αλλά τις διατηρούμε σε αυτό το επίπεδο πρωτίστως για να αντιμετωπίσουμε την διατυπωμένη τουρκική απειλή και όχι τους Ρώσους της Ουκρανίας"!

Πρακτικά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζήτησε να επαναληφθεί το ολέθριο ιστορικό λάθος του 1919 όταν ο Ε.Βενιζέλος ανταποκρίθηκε στο αίτημα των δυτικών Δυνάμεων και έστειλε Στρατό στη Χερσώνα προκειμένου να αντιμετωπίσει την επανάσταση των Μπολσεβίκων.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτή η δυτική δύναμη να ηττηθεί αλλά εν συνεχεία για αντεκδίκηση οι Σοβιετικοί να ενισχύσουν με όπλα και χρήματα το στρατό του Κ.Ατατούρκ κι αρχικά να τον διασώσουν από τον Ε.Σ και εν συνεχεία να του δώσουν την δυνατότητα να επικρατήσουν σε βάρος του τον Αύγουστο του 1922.

Σημειώνεται ότι το ίδιο αίτημα είχε εκφραστεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση και ενώ ο Α.Σαμαράς δεν το απέκλειε ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος ήταν κάθετα αντίθετος.

Ενωρίτερα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος είχε διαβεβαιώσει τον Γ.Στόλτενμπεργκ ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως συνέβη μέχρι τώρα στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ και θα ανταποκριθεί στις συμμαχικές της υποχρεώσεις με την συμμετοχή της σε διάφορες αποστολές του ΝΑΤΟ ανά τον κόσμο.

Όμως διευκρίνισε ότι "θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις και με χώρες εκτός ΝΑΤΟ", εννοώντας τη Ρωσία και τόνισε ότι: "Όπως πολλές χώρες της Συμμαχίας έχουμε μεγάλες ποσότητες ρωσικής κατασκευής εξοπλισμού, και μάλιστα του πλέον εξελιγμένου, όπως A/A S-300, TOR-M1,αερόστρωμνα Zubr,πυραύλους Kornet-E, κλπ, και βέβαια δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την συντήρησή τους και επίσης δεν επιθυμούμε να εξαιρέσουμε τη Ρωσία από τον κατάλογο των μελλοντικών προμηθειών των ΕΔ".

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ έδειξε την πλήρη κατανόησή του για το ζήτημα, αντιλαμβανόμενος την ευαισθησία της ελληνική πλευράς για την υπόθεση αυτή.

Μάλιστα σχολιάζοντας τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είπε απευθυνόμενος στον Π.Καμμένο ότι "και εγώ στη Νορβηγία είχα κυβερνήσει με την Αριστερά και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ήταν εξαίρετα, και μάλιστα προχωρήσαμε σε αύξηση των αμυντικών δαπανών"είπε στον Έλληνα υπουργό ο οποίος χαμογελώντας τον διαβεβαίωσε ότι ήταν η μοναδική λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Reuters: "Η μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος - Έδωσαν δάνεια για να εισπράττουν τόκους"


Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους. Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση στη χώρα.

Η διαρροή του εγγράφου προκάλεσε την οργή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού παρουσιάζει το Βερολίνο ως να πρέπει να έχει μία πιο ήπια στάση απέναντι στην Ελλάδα. Κι αυτό λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Σόιμπλε με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Όσον αφορά τώρα στις αλήθειες και τα ψέματα των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος ο αναλυτής και αρθρογράφος Edward Hadas τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αγνοείται πως ο μοναδικός τρόπος δίκαιης μέτρησης του χρέους έγκειται στην καθαρή τρέχουσα αξία (Νet Ρresent Value).

«Όσοι γνωρίζουν οικονομικά, κατανοούν πως η μείωση του επιτοκίου των ομολόγων συνεπάγεται τη μείωση της πραγματικής τους αξίας. Όταν οι Ευρωπαίοι ισχυρίζονται πως δεν αποδέχονται καμία μείωση στην αξία των ελληνικών ομολόγων, ένα είναι σίγουρο… πως δεν λένε την αλήθεια! Άλλωστε, ήδη έχουν αποδεχθεί μία σημαντική μείωση της καθαρής τρέχουσας αξίας των ελληνικών ομολόγων. Μάλιστα, φαίνονται αρκετά πρόθυμοι να αποδεχθούν περαιτέρω μείωση…», αναφέρει.

Το δεύτερο ψέμα κατά τον κ. Hadas έγκειται στην παροχή τεράστιου όγκου δανείων προς την Ελλάδα, η οποία από το 2010 έως το 2014 ανέρχεται στα 254 δισ. ευρώ. «Όμως, η συντριπτική πλειονότητα των συγκεκριμένων χρημάτων επιστράφηκαν στους πιστωτές ως τόκοι και κεφάλαια προηγούμενων ελληνικών δανείων. Παράλληλα, η υψηλή συνεισφορά των Ευρωπαίων έγκειται στην επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής επιρροής στις ελληνικές πολιτικές», λέει.

Το τρίτο μυστικό αφορά στις εξαγγελίες περί μη «δημοσιονομικής μεταβίβασης» (fiscal transfers). «Η Ε.Ε. είναι μία ένωση, όπου το χρήμα μετακινείται από το ένα κράτος στους πολίτες ενός άλλου κράτους. Μία τέτοια μεταφορά πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα, όταν η ΕΚΤ χρηματοδότησε τις ελληνικές τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο. Συμβαίνει και το αντίθετο όμως, όταν οι Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν στη Γαλλία, καταβάλλοντας στη γαλλική κυβέρνηση τους φόρους τους».

Κατά τον αναλυτή του Reuters το εάν η Ελλάδα βγήκε ωφελημένη ή χαμένη από τις ευρωπαϊκές «μεταβιβάσεις» συνιστά ένα ατέρμονο debate. Όμως, η εμμονή στην εθελοτυφλία σχετικά με τη δημοσιονομική λιτότητα υπονομεύει την ουσία την Ε.Ε. «Μία Ένωση επιτάσσει και επιζητά τον καταμερισμό των κερδών και των απωλειών. Οι ισχυροί και πλούσιοι υποτίθεται πως πρέπει να στηρίζουν τους αδύναμους και φτωχούς».

Το τελευταίο ψέμα κατά τον κ. Hadas είναι ηθικό. «H υπαναχώρηση στην αποπληρωμή του χρέους δεν συνιστά απαραιτήτως μία λαθεμένη επιλογή, όπως συμβαίνει με τους πιστωτές της Ελλάδας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στην περίπτωση της εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεων μίας χώρας, εν μέσω βαθιάς ύφεσης».

Πρόκειται λοιπόν για ακόμη μία φωνή που λέει ότι το ελληνικό χρέος είναι πλασματικό και δημιουργήθηκε για να ασκηθεί εξουσία στην Ελλάδα και προφανώς για να δεθεί «χειροπόδαρα» η χώρα με τα δεσμά του μνημονίου.

Άσκηση πολιτικής πίεσης είναι σαφώς και η απόφαση της ΕΚΤ να μην δεχθεί από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα. Κι αυτό δεν το λέει μόνο η ελληνική κυβέρνηση, το σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνοντας πώς η απόφαση αυτή δεν θα έχει επίδραση στις τράπεζες και την ρευστότητα τους, αλλά συνιστά άσκηση πολιτικής πίεσης στην κυβέρνηση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....