Διυλιστήριο: 07/18/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ρύθμιση ανάσα για χρέη σε Ταμεία: Ποιοι εξασφαλίζουν 120 δόσεις. Προϋποθέσεις



Ποιοι εξασφαλίζουν 36 έως 120 δόσεις για χρέη σε Ταμεία;

Ρύθμιση χρεών σε έως 36 δόσεις για χρέη μέχρι 3.000 ευρώ και έως 120 δόσεις για χρέη ως 20.000 ευρώ στα Ταμεία με «μπούσουλα» τον εξωδικαστικό μηχανισμό προβλέπει η πρώτη μιας σειράς Υπουργικών Αποφάσεων που θα καθορίζουν με ποια κριτήρια οι
οφειλέτες θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε Ταμεία, Δημόσιο και τράπεζες.

Σύμφωνα με την απόφαση, όσοι χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ) θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού και οι δόσεις που θα βγουν θα είναι ίδιες για το σύνολο των οφειλών τους.

Στην περίπτωση που από το σύνολο της οφειλής τους χρωστούν ως 3.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ ή το ΚΕΑΟ, τότε οι δόσεις ρύθμισης καθορίζονται σε έως και 36, χωρίς διαγραφή προστίμων.

Για οφειλές ως 20.000 ευρώ οι δόσεις θα φτάνουν ως τις 120, με κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων ως και 85%. Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 50 ευρώ, χωρίς να προβλέπεται δυνατότητα διαγραφής βασικής οφειλής, παρά μόνον των προστίμων ως και 85%.

Για οφειλές προς όλους τους πιστωτές (τράπεζες, εφορία, ΕΦΚΑ) που δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ εφαρμόζεται η απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και αφού ο οφειλέτης κριθεί βιώσιμος με βάση την περιουσιακή του κατάσταση.

Για να δοθεί το εισιτήριο της ρύθμισης, θα ελέγχονται όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, δηλαδή τα ακίνητα, οι καταθέσεις και το εισόδημα.

Eπιβεβαίωση

Πλήρως επιβεβαίωσε εν τω μεταξύ ο ΕΦΚΑ το χθεσινό πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου για το «γρηγορόσημο» που θα δίνει στους υπαλλήλους του εν είδει οικονομικού κινήτρου, προκειμένου να βγάζουν περισσότερες αποφάσεις συνταξιοδότησης από μια λίστα 139.000 αιτήσεων που εκκρεμούν ως και 3 χρόνια!

Το «γρηγορόσημο» για την ταχύτερη έκδοση συντάξεων, μάλιστα, σύμφωνα με νέα εισήγηση του ΕΦΚΑ στο σημερινό Δ.Σ., ανέβηκε στα 250 ευρώ και αντί 150 ευρώ που έβγαινε με την αρχική πρόταση. Η συνολική δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό θα φτάσει στα 3,7 εκατ. ευρώ.

Ο εκτελών χρέη διοικητή Θ. Μπακαλέξης ισχυρίστηκε χθες στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν είναι «γρηγορόσημο», αλλά «κίνητρο απόδοσης» για υπαλλήλους που θα απασχοληθούν, μετά το ωράριό τους, με την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Για εργασία πέραν του ωραρίου βεβαίως υπάρχει και υπερωριακή αμοιβή που καταβάλλεται κανονικά.

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μιά εικόνα χίλιοι ΤΣΥΡΙΖΑ..

     Λένε πως μιά εικόνα λέει όσα λένε χίλιες λέξεις.
Και έτσι είναι.

Ας δούμε την εικόνα δίπλα. Οι κύριοι της φωτογραφίας παρουσιάζουν την εικόνα που παρουσιάζουν γιατί προσποιούνται, ή θέλουν να γίνουν κάτι που δεν είναι.
Θέλουν να γίνουν "δυτικοί", να ανήκουν κι
αυτοί στον "δυτικό πολιτισμό" (μη χ@σω).
Το δε απαύγασμα της γελοιότητάς τους, η γραβάτα,
..η οποία όμως σίγουρα τους προξενεί την μεγαλύτερη περηφάνια απ' όλο το υπόλοιπο ντύσιμο,
..είναι φανερό πως τους προκαλεί τέτοια υπερηφάνεια γιατί μέσα τους, βαθειά, τους θυμίζει, είναι, ένα απομεινάρι του φυσικού τους ντυσίματος,
..όπου με λίγα φύλλα κρύβουν τ' α@@@δια τους, και ό,τι άλλο πρέπει να μείνει κρυφό.
Αφού είναι φανερό λοιπόν, μπαμ κάνει πως είσαι Μασσάι, Άσα, ή κάτι τέτοιο,
..δεν γίνεται χρυσέ μου να περάσεις για πολωνός, αυστριακός, ή ό,τι άλλο.

Το blog στην διπλανή εικόνα βλέπει τον σύντροφο πρωθυπουργό και τον ΤΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.
Αυτήν την εικόνα βλέπουν απ' αυτούς στην ουσία οι ευρωπαίοι "εταίροι" τους και οι "θεσμοί" τους.
Αυτήν την εικόνα αντιλαμβανόμαστε και εμείς όσοι δεν είμαστε μνημονιακοί μενουμευρώπηδες, διαπλεκόμενοι, λαμόγια, και ντεμέκ αριστεροί.

Προς το παρόν πρωθυπουργός, κόμμα, υπουργοί και βουλευτές του, παρουσιάζουν την ίδια εικόνα αλλά χωρίς γραβάτες.
Όταν θα φορέσουν και γραβάτα θα είναι τάλε-κουάλε.
Μόνο να προσέξουν η γραβάτα να είναι εξ ίσου μακριά για να κρύψει όχι άλλα ανύπαρκτα πράγματα,
..παρά την ξεσκισμένη παρθενιά της αριστεράς, της αλήθειας, της τσίπας, και του ήθους γενικότερα.

Γελοίοι!..


Υ.Γ. Το blog ευχαριστεί τον φίλο του Γιώργο Κ. για την έμπνευση που του έδωσε με την φωτογραφία αυτή.


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....