Διυλιστήριο: 06/26/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Κλείνει οριστικά το δημοτικό κολυμβητήριο Γαλατσίου, η δημοτική βιβλιοθήκη κλπ!!! Το success story συνεχίζεται ...

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 24/6/2014 κοινοποιήθηκε σε όλους τους δημοτικούς εργαζόμενους με σύμβαση ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα το κολυμβητήριο του Δήμου, η δημοτική βιβλιοθήκη, το πνευματικό κέντρο του κτλ, που ουσιαστικά λειτουργούσαν με συμβασιούχο προσωπικό να σταματήσουν και ουσιαστικά να κλείσουν. Από την άλλη το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των οικονομικών ''ανάπτυξης'' δεν προτίθεται σε ανανέωση των συμβάσεων αντιθέτως σε παροχή υπηρεσιών των εργασιών σε ιδιωτικές εταιρείες και φυσικά όχι άμεσα αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί καν ο διαγωνισμός προσφορών.
Ο όποια ιδιωτική εταιρεία αναλάβει από την στιγμή που σκοπός της είναι μόνο το κέρδος, επόμενο είναι η οικονομική συμμετοχή των δημοτών να είναι αυξημένη.

Σε συνδυασμό με την μεταβίβαση του ΠΑΛΑΙ στο ΤΑΙΠΕΔ και την πώλησή του σε ιδιώτες, καταλαβαίνουμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας, οδηγείται στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της περιοχής.

Είναι σίγουρο πως η άθληση, οι κοινωνικές και πνευματικές δραστηριότητες για όλη την νεολαία του Δήμου και όχι μόνο, θα αποτελεί πλέον άπιαστο όνειρο, αφού σε συνδυασμό με τα ανυπόφορα μέτρα της κυβέρνησης, η είσοδος στο άλσος Βείκου και στο ΠΑΛΑΙ θα είναι απαγορευτική για την μέση ελληνική οικογένεια !!!
 http://diulistirio.blogspot.gr/ 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικαστική "καμπάνα" 40.000 ευρώ στον Άδωνη Γεωργιάδη

Αποζημίωση 40.000 ευρώ θα υποχρεωθεί τελικά να καταβάλει ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, μαζί με τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα, για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς «ψεύτης» και «κλέφτης» που είχε εξαπολύσει εναντίον του την άνοιξη του 2013.

Το δικαστήριο επέβαλε ακόμη στον Άδωνη Γεωργιάδη να καταβάλλει 2.000 ευρώ κάθε φορά που θα αναφέρει το όνομα του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ο Πάνος Καμμένος έχει κερδίσει και τις δύο αγωγές κατά των Νέων και του Βήματος σχετικά με δημοσίευματα των δύο εφημερίδων για το σκάφος "Ηλιάτορας", μετά από τις σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας. Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να καθαρογραφούν και στη συνέχεια θα δημοσιοποιηθούν.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΓΑΠ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. O Eισαγγελέας αθωώνει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 αναφερει στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Κούτρας, και εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο να μην ασκηθεί καμία κατηγόρια κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο μελών της διοίκησης της.

Τις καταγγελίες περί διόγκωσης, που αποτέλεσαν αντικείμενο δικαστικής έρευνας, είχε υποβάλλει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη η Ζωή Γεωργαντά, που διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε διατάξει το 2013 την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο μελών της για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν δεν επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κλείσει χωρίς απολογίες, με τυπικές κλήσεις.

Σήμερα η υπόθεση έφθασε στο Εφετείο, όπου και έγινε η σχετική εισαγγελική πρόταση και εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών για τελική κρίση.

Η υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ προκάλεσε την Κυριακή αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του Γιώργου Παπανδρέου.

Για "επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων που επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο" έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Ελενόπουλος, αναφερόμενος σε δημοσίευμα για το θέμα.

Απαντώντας, η Συγγρού, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής με βάση όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μου πάει το γουνάκι;..

     Δεν πά' να λέει το Σύνταγμα ό,τι θέλει,
..περί ισότητας των πολιτών, περί ίσων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων!

Ο λεβεντολεβένταρος απ' την Καλαμάτα, το βιολί του: με σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών οι μισθοί και οι συντάξεις των δικαστικών αποκαθίστανται στα προ μνημονίων επίπεδα. Και μάλιστα θα πάρουν και αναδρομικά ότι τους περιέκοψαν!
Και θα ακολουθήσουν, υποψιαζόμαστε, και σχετικές ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας και τους Ενόπλους.

Δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε αν το δικαστικό γουνάκι είναι φτιαγμένο από τσιντσιλά, ή αν ακρίβυναν τα χημικά που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ.
Είναι απλώς ένας εύσχημος, πλην χυδαίος τρόπος, χρηματισμού, εξαγοράς της Δικαιοσύνης, και μετατροπής του στρατού και της αστυνομίας σε Πραιτωριανούς, ορκισμένους (για δικά τους συμφέροντα) να προστατεύουν τους ''κουίσλινγκς'' του συστήματος.

Είναι ένας ακόμη τρόπος να δείξει τούτη η κυβέρνηση του αίσχους, και ειδικά ο ανεπαρκέστατος ''πρωθυπουργός'' της, την πλήρη απαξίωση θεσμών και Συντάγματος,
..και να διατρανώσει θρασύτατα ότι προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα όσων την υπηρετούν και την προστατεύουν, δεν διστάζει χρησιμοποιώντας την εξουσία που πρόσκαιρα (και καταχρηστικά, βάσει των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών) κατέχει, να γράψει στα παλιά της παπούτσια νόμους, καταστατικούς χάρτες, ηθική, εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια!

Η ξετσιπωσιά της χούντας Ψευταρά σε πλήρη ανάπτυξη!
Δημιουργείς πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων, καταξεσκίζεις τον ιστό της κοινωνίας,
..και κυβερνάς παρέα με τους προνομιούχους, ερήμην των πολλών, εναντίον των μη προνομιούχων, των πληβείων, των δουλοπάροικων!

Το ''κερασάκι'': οι αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών συνεπάγονται και αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών. Με ''εντολή πρωθυπουργού''(!), όπως θέλει η κυβερνητική προπαγάνδα, αυτό δεν θα γίνει. Όμως αυτό που κρύβουν είναι ότι δεν θα γίνει τώρα. Γιατί τίποτα δεν τους εμποδίζει να συμβεί λίγο αργότερα, λαμβάνοντας μάλιστα αναδρομικά όλο το ποσό!

Τί κοιτάμε με τα στόματα ανοιχτά σαν χάνοι;
Εμείς τους (ξανα)ψηφίσαμε!

Υ.Γ. Απείρως καλύτερο του γουνάκι της φωτογραφίας, εφαπτόμενο αυτών των επικολυρικών οπισθίων, παρά το δικαστικό γουνάκι κοντά στις φάτσες ορισμένων ''κορυφαίων'' λειτουργών της Δικαιοσύης, φάτσες που πολύ θα ήθελαν να μοιάζουν με τα εικονιζόμενα οπίσθια!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι “αντάρτες”, οι “αυλικοί” και το ξεπούλημα του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ.

Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 5 χρόνια είναι ο ελληνικός λαός και μάλιστα με σενάριο... αποτυχημένο.

Οι κυβερνητικός θίασος, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε με την ψήφιση μνημονίων και μεσοπρόθεσμων, μετά τα δήθεν “αντάρτικα” για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα, μετά το ρεσιτάλ ερμηνείας ως υπερασπιστές των κτηνοτρόφων στο νομοσχέδιο για το γάλα, επιστρέφει με μια νέα παράσταση, για τη δήθεν διάσωση της μικρής ΔΕΗ.

Την προσεχή Πέμπτη εισάγεται προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», γνωστότερο ως νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση των 2 δισ. Ευρώ, με τον πρωθυπουργό να ζητάει από τους κυβερνητικούς βουλευτές να στηρίξουν ακόμα μία μνημονιακή επιταγή “για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες”... Λες και τώρα είμαστε σε ηρεμία και φοβόμαστε τις περιπέτειες!

Εδώ και μερικές μέρες λοιπόν ξεκίνησε τις παραστάσεις ο "περιπλανώμενος θίασος" της δικομματικής κυβέρνησης.

Το σενάριο γνωστό... Υποτίθεται ότι το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων…Οι σκόπιμες διαρροές κάνουν λόγο για βουλευτές στα κάγκελα – τους περίφημους “αντάρτες”- που προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. Οι ίδιοι περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, δηλώνουν ανυποχώρητοι και διαμηνύουν πως “ακόμη και αν με διαγράψουν, δεν ψηφίζω”.

Ήδη έχουν μοιραστεί οι ρόλοι στους επίδοξους αντάρτες, οι οποίοι μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου θα δώσουν τα ρέστα τους με κάθε τρόπο… Με υποσχέσεις στους ψηφοφόρους, απειλές στη συγκυβέρνηση και άλλα γνωστά επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Στη συνέχεια του... έργου αναλαμβάνουν δράση οι περίφημοι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Αυτοί αναλαμβάνουν το... μασάζ στους αντάρτες οι οποίοι πλέον δηλώνουν πως... “θα το σκεφτούν”. Στη συνέχεια παίρνουν και το “ραβασάκι” ότι θα διαγραφούν και ότι θα τους τελειώσουν πολιτικά και πάνε στην ψηφοφορία της Βουλής σαν βρεγμένες γάτες...

Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται λίγο υπερβολικά, αλλά κάθε άλλο... Θυμηθείτε μόνο τι έπραξαν και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη εκείνη για το γάλα. Εβδομάδες πριν φώναζαν ότι δεν θα ψηφίσουν, έβγαιναν στα κανάλια και δεσμεύονταν και τελικά… “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑΑΑΑ...”

Την κρίσιμη ώρα, τα “κοκόρια” μεταμορφώνονται σε “κότες” και επιστρέφουν στο... κοτέτσι, φοβούμενοι μη χάσουν την καρέκλα.

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα εντός του Κοινοβουλίου η παράσταση ολοκληρώνεται.

Μία ακόμα κοροϊδία θα έχει λήξει επιτυχώς. Το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ θα έχει παραχωρηθεί σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και οι πρωταγωνιστές θα αλληλοσυγχαίρονται για την σπουδαία τους ερμηνεία.

Μην ανησυχείτε όμως, ο κυβερνητικός θίασος θα συνεχίσει τις παραστάσεις. Ακολουθεί η πώληση του νερού. Μην τη χάσετε... Το σίγουρο είναι ότι... γελάει ο κόσμος!

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

37 χρόνια φυλακή στον Δημοσθένη Βεργή για την καταπάτηση στη λίμνη Μαραθώνα !!!

Της Άννας Κανδύλη

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο πρόεδρος των "Ελλήνων Οικολόγων" Δημοσθένης Βεργής καθώς καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Οι Δικαστές πάντως του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου επιβάλλοντάς του παράλληλα και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο καταδίκασε και τους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστα, και τον Κ.Κατογιαννάκη. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών και πρόστιμο 5000 ευρώ και στον δεύτερο 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο των "Ελλήνων Οικολόγων" σε αυτούς δόθηκε αναστολή ενώ αθώοι κρίθηκαν οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο Ι.Βλάχος.

Η υπόθεση αφορά στην καταπάτηση ακίνητων συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., τα οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, τα οποία παρουσίαζαν τις εκτάσεις ως μη δασικές. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημ. Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των «Ελλήνων Οικολόγων» διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή. Όλοι αρνούνται στις κατηγορίες.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατήγγειλε διαφθορά και έχασε το 50% του μισθού της! Αυτά συμβαίνουν στην χώρα μας, που έχει καταντήσει Μπανανία !!!

Στο στόχαστρο της υπηρεσίας τους εισέρχονται οι υπάλληλοι που τολμούν να καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς.

Στο στόχαστρο της υπηρεσίας τους εισέρχονται οι υπάλληλοι που τολμούν να καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς. Η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς έφερε χθες στο προσκήνιο υπόθεση στην οποία υπάλληλος καθαριότητας υπέστη μείωση μισθού 50% επειδή κατήγγειλε περιστατικά αδιαφάνειας στην υπηρεσία του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην «Κ» η ίδια η υπάλληλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, είχε καταγγείλει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 παράτυπες διαδικασίες στον δήμο, όπως τη μη ανάρτηση των αποφάσεων του δήμου στη «Διαύγεια», τη χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και την ίδια ημερομηνία, παράβαση καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων κ.α.

Αντί, όμως να υπάρξει έλεγχος των καταγγελιών, της επιβλήθηκαν τέσσερις πειθαρχικές κυρώσεις για «άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», μεταξύ των οποίων και μείωση μισθού, από τα ίδια πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η «κριτική» της. Δεδομένου ότι η υπάλληλος έχει υποβάλει ενστάσεις, προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί η κράτηση του μισθού της, ωστόσο έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση η ίδια βρίσκεται σε ιδιότυπη ομηρία και μάλιστα εν μέσω διαδικασίας διαθεσιμότητας.

«Κινδυνεύω να αλλάξω υπηρεσία με τέσσερις πειθαρχικές ποινές στην πλάτη», λέει χαρακτηριστικά.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....