Διυλιστήριο: 07/07/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Δυσφορία Καραμανλή για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ



Οι καραμανλικοί γυρίζουν την πλάτη τους στον Μητσοτάκη

Δύο ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν την παρουσία Μητσοτάκη, χθες στο κοινοβούλιο. Το πρώτο η απουσία του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου, ο οποίος επιλέγοντας να μη δώσει το παρών έστειλε αφενός μήνυμα δυσφορίας για το ακροδεξιό μπατάρισμα του κόμματος και αφετέρου… έχασε την ευκαιρία να απολαύσει την «εμπνευσμένες κραυγές» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το δεύτερο γεγονός έχει να κάνει με τη στάση που επέδειξαν καμιά δεκαπενταριά καραμανλικοί βουλευτές: την ώρα που ο αρχηγός τους ίδρωνε και αγκομαχούσε στην ολομέλεια από τις αποκαλύψεις για συντάξεις, Μακεδονικό, Φρουζή και offshore, αυτοί οι αθεόφοβοι έπιναν το καφεδάκι τους στο εντευκτήριο της Βουλής.

Τι να πει κανείς; Κανένα σέβας στο δράμα του προέδρου τους. Κατά τα λοιπά η «κεντροδεξιά παράταξη είναι ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε» όπως λέει χαριτολογώντας κι ο Κ. Μητοστάκης.

Αντώναρος: Ποτέ άλλοτε η ΝΔ δεν βρέθηκε σε τόσο αντιευρωπαϊκή τροχιά

«Καταπέλτης» κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και των επιλογών της εμφανίζεται ο Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτησή του στο Facebook, παραπέμποντας και σε σχετικό άρθρο γνώμης.

Ο κ. Αντώναρος - εκ των στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή - χαρακτηρίζει τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «πολιτικά άπειρη και αρχομανή», που επιστρέφει στην «βαλκανοποίηση», απομακρυνόμενη από τις «φιλοευρωπαϊκές ιδρυτικές της αξίες».

Όπως αναφέρει μάλιστα «Η σημερινή ηγεσία (....) δεν αντιλαμβάνεται (ίσως όμως και να επιδιώκει) την μετατροπή της ΝΔ σ ένα χώρο όπου θα επικρατούν οι ακροδεξιές κορώνες, οι εθνικιστικοί παροξυσμοί, η αντίληψη του αναδέλφου έθνους το οποίο δήθεν όλοι επιβουλεύονται»

Τι γράφει στην ανάρτησή του:

Ποτέ άλλοτε από την ίδρυση της πριν 44 χρόνια η Νέα Δημοκρατία δεν βρέθηκε σε τόσο αντιευρωπαϊκή τροχιά όσο σήμερα. Για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους; Ενδεχομένως ναι. Προσωπικά πιστεύω ωστόσο ότι πρόκειται για κάτι βαθύτερο — που άρχισε στη χώρα επί ΓΑΠ, συνεχίσθηκε επί Σαμαρά και κορυφώνεται σήμερα. Μια καχυποψία έναντι των ευρωπαϊκών ιδεωδών και μια επιστροφή στη «βαλκανιοποίηση» και την αποκοπή των μεγάλων κομμάτων και φυσικά της Νέας Δημοκρατίας από τις βαθειά φιλοευρωπαϊκές ιδρυτικές της αξίες. Η σημερινή ηγεσία, πολιτικά άπειρη και αρχομανής όπως είναι, δεν αντιλαμβάνεται (ίσως όμως και να επιδιώκει) την μετατροπή της ΝΔ σ ένα χώρο όπου θα επικρατούν οι ακροδεξιές κορώνες, οι εθνικιστικοί παροξυσμοί, η αντίληψη του αναδέλφου έθνους το οποίο δήθεν όλοι επιβουλεύονται. Τέτοιες προσεγγίσεις μπορεί να διευκολύνουν την κατάληψη της εξουσίας από κάποιους οδηγούν όμως τη χώρα και τον λαό σε μονοπάτια με δύσκολη αν όχι αδύνατη επιστροφή.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραδοχή Φρουζή : Είχα επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ και με τον Μητσοτάκη


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Το κακό δεν είναι ότι είχατε επαφές με πολιτικούς. Το περίεργο είναι γιατί όταν έσκασε το σκάνδαλο, κρύψατε αυτές τις επαφές και γιατί δεν τις αποκαλύψε έστω ο αρχηγός της ΝΔ; Επίσης γιατί το σκάνδαλο αυτό, δεν είχε αποκαλυφθεί επί κυβερνήσεως ΝΔ, παρόλο που είχε ζητήσει η Αμερική την συνδρομή της Ελλάδας από το 2013 ; Μήπως κάποιοι φίλοι σας ''έβαλαν πλάτη'' με στόχο την οικονομική σας στήριξη ; ''

Με επιστολή του δια των συνηγόρων του απαντά ο Κώστας Φρουζής, στο δημοσίευμα του Documento, με το οποίο αποκαλύφθηκε η σχέση φιλίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η ανταλλαγή emails για τη διοργάνωση έως και δείπνου για την υποστήριξη του προεκλογικού του αγώνα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Φρουζής, μιλά για κοινωνική επαφή με αφορμή ένα δείπνο, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αποκάλυψε στη Βουλή, ότι είχε με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, δυο επαφές.

Ο κ. Φρουζής, με προκλητικό τρόπο υποστηρίζει ότι έγινε κακουργηματική υποκλοπή της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του. Φανταζόμαστε ότι δεν κατηγορεί το Documento για «κακουργηματική υποκλοπή», αφού η ηλεκτρονική αλληλογραφία του αποτελεί μέρος της δικογραφίας του σκανδάλου Novartis, τον οποίο οι μάρτυρες παρουσιάζουν ως κεντρικό πρωταγωνιστή.

Εκτός εάν, ο κ. Φρουζής, υποστηρίζει ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που κατέσχεσαν τους σκληρούς δίσκους στα γραφεία της πολυεθνικής, έκαναν κακουργηματική υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του….

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, παραδέχεται, πάντως, ότι είχε κοινωνικές επαφές με τον πρόεδρο της ΝΔ και υποστηρίζει ότι δεν μπορεί αυτές να ποινικοποιούνται.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος είχε δεκάδες επαφές και συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους.

Μόνο και πάλι ξεχνά ο κ. Φρουζής να αναφέρει ότι οι επαφές του με τον κ. Μητσοτάκη έγιναν αφού είχε αποχωρήσει και από τη Novartis και από την προεδρία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζόραν Ζάεφ: Η Ελλάδα είναι ο ηγέτης μας – Έχει ιστορικό ρόλο σε όλα τα Βαλκάνια



Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναγνώρισε την Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Αποσαφηνίζοντας ότι η μικρή του χώρα δεν έχει καμία εδαφική βλέψη προς την Ελλάδα και τονίζοντας ότι η ΠΓΔΜ από εδώ και πέρα θα σέβεται την ελληνική κληρονομιά, τόνισε -προκαλώντας προφανώς εγκεφαλικά σε Τούρκους και Ρώσους- ότι η Ελλάδα είναι ο ηγέτης των Βαλκανίων.

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε:

«Δεν έχουμε εδαφικές βλέψεις προς την Ελλάδα. Εγγυόμαστε το απαραβίαστο των συνόρων και σεβόμαστε όλη την ελληνική κληρονομιά.

»Η Ελλάδα έθεσε τα θεμέλια της Δημοκρατίας στο κόσμο, έχει ιστορικό ρόλο σε όλα τα Βαλκάνια και είναι ο ηγέτης των Βαλκανίων.

»Γιατί είναι η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

Όταν ο Νίκος Κοτζιάς, πολύ πριν καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία, τόνιζε σε δημόσιες δηλώσεις του ότι τα Σκόπια θα είναι μετά την επίλυση του Σκοπιανού «γεωγραφική μας προέκταση», οι πατριδοκάπηλοι παρίσταναν ότι δεν το άκουσαν ποτέ.

Και όχι μόνο δεν το άκουσαν, αλλά και διέδιδαν χυδαία ψεύδη και ανυπόστατες φήμες, ότι δήθεν η ελληνική κυβέρνηση «πούλησε τη Μακεδονία».

Τώρα τι έχουν να πουν μετά από αυτές τις δηλώσεις;

Αρχίζουν μήπως να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει;



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....