Διυλιστήριο: 06/19/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Θα φάμε γλάρο!..

    Τώρα τελευταία το blog ακούει πολλά και αισιόδοξα περί πρόωρων εκλογών!
Και γελάει απ' έξω του, ενώ από μέσα του κλαίει..

Δεν είναι δυνατόν να είμαστε τόσο εύπιστος λαός, να πέφτουμε τόσο εύκολα στις επικοινωνιακές και άλλες παγίδες που μας στήνουν!

Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι άνθρωποι ανύπαρκτης ηθικής, ξετσίπωτοι και ιταμοί σαν τους αρχηγούς των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης του αίσχους,
..υπάρχει ποτέ περίπτωση να εγκαταλείψουν οικειοθελώς την εξουσία, ενώ μπορούν να την διατηρήσουν έστω και ένα δευτερόλεπτο ακόμα;
Πώς νομίζουμε ότι θα εγκαταλείψουν έτσι εύκολα την ασυλία για τα πολλαπλά πολιτικά τους εγκλήματα, που τους παρέχει η ''καρέκλα'';
Πώς θα απεμπολίσουν τα οφέλη, οικονομικά και άλλα που τους έχουν τάξει για να εκτελέσουν αυτό το ''συμβόλαιο θανάτου'' εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας;

Υπάρχει ποτέ περίπτωση να δείξουν και την παραμικρή ευαισθησία προς την αλήθεια, το δίκαιο και τους δημοκρατικούς θεσμούς;
Να νοιώσουν ντροπή που ενώ εκπροσωπούν κι οι δυό μαζί, και με το ζόρι, μόνον το 30% των πολιτών, κατέχουν το 50+% των εδρών στην Βουλή;
Να θεωρήσουν ότι απειλούνται, ή έστω πιέζονται από έναν λαό άνευρο, αποχαυνωμένο και απασχολημένον να κυνηγάει την καθημερινή του επιβίωση;

Εδώ κλείνουν την Βουλή πρόωρα για να διασώσουν την Αυτού Χυδαιότητα από το σίδερο το καγκελωτό!
Εδώ ο ''έτερος των συμβαλλομένων'' απεργάζεται και ονειρεύεται αποστασίες, προκειμένουν να εξασφαλίσει τα ''κουκιά'' που του λείπουν για την εκλογή Προέδρου της (ντεμέκ) Δημοκρατίας!

Όχι!
Το blog πιστεύει ότι όλα αυτά τα περίεργα περί πρόωρων εκλογών, εκπορεύονται από τα ίδια τα προπαγανδιστικά εργαστήρια του συστήματος.
Για να εφησυχάσουν, να αποχαυνώσουν ακόμα περισσότερο τον λαό με φρούδες ελπίδες για σύντομη απαλλαγή μέσω των εκλογών,
..ώστε να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις (λέμε τώρα!) και η αναμπουμπούλα.

Το σχέδιό τους είναι ύπουλο και άτιμο, όπως άτιμοι και παλιάνθρωποι είναι και αυτοί!
Ας ξεχάσουμε κάθε σενάριο για πρόωρες εκλογές. Η αλητεία (πολιτική και άλλη) σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία πάση θυσία.

Θα το λέμε πιά κάθε μέρα:
Μόνον ό λαός μπορεί πιά να λύσει αυτόν τον γόρδιο δεσμό!
Απ' το πεζοδρόμιο,
..και δυναμικά!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς ακύρωση το 3% για τις ευρωεκλογές. Εκλέγονται(;) ευρωβουλευτές Καρατζαφέρης και Χατζημαρκάκης!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

Μια πολύ σημαντική πληροφορίαδιερευνούν τις τελευταίες ημέρες,σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του Press-gr, νομικοί παράγοντες που αφορά τις πρόσφατες εκλογές. Σύμφωνα με αυτές, εκκρεμεί στο Εκλογοδικείο προσφυγή με την οποία ζητείται ακύρωση της διάταξης της εκλογικής νομοθεσίας, για τις ευρωεκλογές, που προβλέπει όριο 3% για την είσοδο ενός κόμματος στην Ευρωβουλή. Αντιδιαστέλλεται μάλιστα το θέμα των ευρωεκλογών με τις εθνικές εκλογές αφού στις πρώτες δεν κρίνεται ο σχηματισμός κυβέρνησης ώστε να δικαιολογείται η πρόβλεψη τέτοιων περιορισμών.

Οι ίδιοι νομικοί παράγοντες ερευνούν το κατά πόσο ισχύει η πληροφορία ότι στην πρώτη διάσκεψη των μελών του εκλογοδικείου κυριάρχησε η άποψη ότι όντως ο περιορισμός του 3% είναι αντισυνταγματικός και πρέπει να καταργηθεί.

Ισχυρό νομικό επιχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το γεγονός ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες και τοΟμοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας αποφάσισε πως το όριο του 3% για την εκπροσώπηση των γερμανικών κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο είναι αντισυνταγματικό. Το όριο αυτό αντίκειται στην αρχή της ισότητας των ευκαιριών για τα κόμματα.

Πολλά μικρά κόμματα αλλά και περισσότεροι από 1.000 πολίτες προσέφυγαν εναντίον του ορίου του 3% που αποφασίστηκε πριν από μερικούς μήνες. «Τα μικρά κόμματα είναι το αλάτι της δημοκρατίας» δήλωσε μετά την απόφαση ο Σεμπάστιαν Φράνκεμπεργκερ, πρόεδρος του Οικολογικού Δημοκρατικού Κόμματος.
Ήδη και το 2011 το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο είχε αποφασίσει πως το όριο του 5% που ίσχυε τότε ήταν αντισυνταγματικό. «Το κοινοβούλιο λειτουργεί και με πολλά μικρά κόμματα» ήταν η απάντηση των δικαστών.

Πότε όμως είναι συνταγματική η θέσπιση ενός ορίου; Για παράδειγμα στις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, όπου στόχος είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση. Στην περίπτωση αυτή όσο λιγότερα κόμματα εκλέγονται, τα οποία έχουν μεγαλύτερη δύναμη, τόσο πιο εύκολο είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση. Στο ευρωκοινοβούλιο όμως δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα μια και δεν απαιτείται ο σχηματισμός κυβέρνησης.
Το 1979 το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο είχε διαφορετική γνώμη. Πίστευε πως η ύπαρξη πολλών κομμάτων θα δυσκόλευε τη λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου. 35 χρόνια μετά βλέπει διαφορετικά το ίδιο θέμα.


Τι θα γίνει στην Ελλάδα αν όντως εκδοθεί μια τέτοια απόφαση που θα κηρύσσει άκυρο το όριο του 3%; Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί λένε ότι θα αλλάξουν τα αποτελέσματα των τελευταίων ευρωεκλογών και θα πρέπει να χάσουν από έναν ευρωβουλευτή η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Αντίστοιχα, θα εκλέξει ευρωβουλευτή ο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη και οι Ευρωπαίοι Πολίτες του Γ. Χατζημαρκάκη που είχαν τα υψηλότερα υπόλοιπα, με 2,7% και 1,4%.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΟΜΒΑ !!! Ο Τζαβαρας καρφώνει Σαμαρά! Πέρασαν νόμο που αθωώνει τον Χριστοφοράκο.- VIDEO !!!

Ποιο είναι το μικρό κόμμα που την δεκαετία του 90 τα "έπαιρνε" από την Siemens.
«Εδώ οι συμπτώσεις θα πρέπει να ερευνηθούν,» δήλωσε κατηγορηματικά στο LiveU, ο πρώην υπουργός, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος εντόπισε πρώτος και κατήγγειλε την προκλητική διάταξη του πολυνομοσχεδίου της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που που ψηφίστηκε από κυβερνητικούς βουλευτές, χωρίς οι ίδιοι να το αντιληφθούν.

Ο κ. Τζαβάρας, σημείωσε ότι επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η διάταξη βρέθηκε στο πολυνομοσχέδιο εκ παραδρομής.

Σήμερα μάλιστα ο κ. Τζαβάρας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ανέφερε ότι
«Οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Siemens, αναφέρω ένα παράδειγμα, θα επικαλεστούν την ίδια διάταξη και θα αθωωθούν όλοι. Δεν ξέρω αν είναι και τα πολιτικά κόμματα που θα μπορούσαν να την επικαλεστούν για τους δικούς τους λόγους. Πρέπει να παρέμβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να διατάξει προτακαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθούν οι υποθέσεις που ευνοούνται από αυτή την διάταξη. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η διάταξη αυτή πέρασε από τέσσερις επιτροπές».

Αλήθεια όταν λέμε Siemens....
Ο νους μας πηγαίνει αυτομάτως στον Μιχάλη Χριστοφορακο...
Μήπως κάποιοι τον θέλουν πίσω στην Ελλάδα να κυκλοφορεί ελεύθερο πουλί , όπως είναι και ωρα στο Μόναχο;

Αλήθεια... ποιος είπαμε είναι σήμερα Πρωθυπουργός...;
Μάλιστα....

Ποιο μικρό κόμμα που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 90 (1993) είχε ως μέγα χρηματοδότη του την Σιεμενς....;

Μάλιστα....
Ποιον θα πίεζε ο Χριστοφορακος στην Ελλάδα .......αν ήθελε να επέστρεφε Ελεύθερος... Αθώος ...και Ωραίος...

Μάλιστα....

Διαβάστε περισσότερα.... »
....