Διυλιστήριο: 10/30/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ισχυρό σοκ για την Ε.Ε. – ΗΠΑ τα νέα μέτρα Πούτιν

Νέα αντiμετρα κατά ΗΠΑ – Ε.Ε. αυτή τη φορά πιο σκληρά, εισηγούνται στον πρόεδρο Πούτιν ως απάντηση των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση κατά της Ρωσίας. Μεταξύ όσων εισηγούνται τα σκληρότερα μέτρα μεσούντως του χειμώνα στη βόρεια Ευρώπη, είναι και ο ρωσικός γίγαντας της ενέργειας Rosneft. Είναι η εταιρία που προμηθεύει το 30%-70% του φυσικού αερίου και πετρελαίου που καταναλώνουν τα κράτη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant ο επικεφαλής της Rosneft στο πακέτο των σκληρών προτάσεων που παρέδωσε στον πρόεδρο Πούτιν, ζητάει την πλήρη προπληρωμή στο 100% της τιμής, για τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες της Ε.Ε. καθώς και την αναστολή των εργασιών της Gazprom για τον αγωγό South Stream και τη στροφή στους αγωγούς της ρωσικής Άπω Ανατολής και της Σιβηρίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι και μόνον αυτό το μέτρο, θα προκαλέσει τεράστιο οικονομικό σοκ στις βιομηχανίες αλλά και στον παραγωγικό ιστό των χωρών της Ε.Ε. και στη συνέχεια το κόστος θα το πληρώσουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές και αυτό γιατί: στην τρέχουσα συγκυρία η πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιμετωπίζει το φάσμα της ύφεσης και στη χειρότερη αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ η ρευστότητα αποτελεί μείζον αν όχι το κορυφαίο πρόβλημα στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε.

Η δε αναστολή των εργασιών του αγωγού South Stream θα προκαλέσει νέο ισχυρό πονοκέφαλο ειδικά στις μεγάλες βιομηχανικές χώρες όπως Ιταλία, Γερμανία οι οποίες είναι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας που θα εκμεταλλεύεται τον αγωγό φυσικού αερίου. Σε αδιέξοδο ωστόσο θα βρεθούν και οι χώρες όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, Τσεχία, οι οποίες είναι εξαρτημένες από τον αγωγό της Ουκρανίας και πρέπει να αναμένουν την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας, οι προτάσεις έχουν στόχο να στηριχθεί η οικονομία της χώρας αλλά και να «εισπράξουν» τον αντίκτυπο και οι δυτικές χώρες που υπέγραψαν τις κυρώσεις!

Μπλόκο στα δάνεια


Ωστόσο, ο ρωσικός πετρελαϊκός και ενεργειακός κολοσσός Rosneft, ο οποίος περιλαμβάνεται επίσης στη «μαύρη λίστα» της Δύσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Kommersant, προτείνει επίσης στον Ρώσο πρόεδρο μεταξύ άλλων:

1) να μπλοκάρουν οι αποπληρωμές δανείων που έχουν λάβει αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες από ρωσικές ενεργειακές εταιρείες, χωρίς την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας 2) πιθανή προσωρινή κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στις ΗΠΑ, ή χώρες της Ευρώπης, ή σε πολίτες της Δύσης που ζουν στην Ρωσία, έως ότου εξασφαλιστεί η εκπλήρωση των συγκεκριμένων συμβολαίων 3) μορατόριουμ στην εισαγωγή ειδικού εξοπλισμού για πετρελαϊκά πρότζεκτ και έργα φυσικού αερίου, η χρήση των οποίων απαγορεύεται επίσης λόγω των κυρώσεων. Επίσης τον περιορισμό της συνεργασίας στα ρωσικά διαστημικά πρότζεκτ του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και την απαγόρευση αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων που προέρχονται από τις ΗΠΑ και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο μεταξύ, οι νέες αυτές εξελίξεις βρίσκουν τη Ρωσία με πολύ καλά νέα στο επίπεδο του επιχειρείν, καθώς σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, σημειώνει εντυπωσιακή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος. Την κατατάσσει στην 62η θέση της φετινής λίστας αξιολόγησης για την νέα επιχειρηματικότητα «Doing Business», από την 92η θέση που ήταν το 2013.

Τότε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία φιλοδοξεί να μπει έως το 2020 στις 20 χώρες με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες στην επιχειρηματικότητα. Η ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας προσμετρά όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν την ανάπτυξη του επιχειρείν σε 189 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Στη χρυσή πεντάδα των «επιχειρηματικών παραδείσων» παραμένει πρώτη η Σιγκαπούρη, ακολουθούμενη από την Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ, την Δανία και την Νότιο Κορέα. Οι 189 χώρες αξιολογούνται βάση των επιχειρηματικών κανονισμών που τις διέπουν, σε σύγκριση με τις βέλτιστες παγκόσμιες πρακτικές.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι αντίθετες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος - VIDEO

Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για τις εκλογές αλλά και τη στιγμή που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον αναδεικνύουν πρώτο κόμμα -αν και χωρίς αυτοδυναμία- η πολυφωνία στην Κουμουνδούρου καλά κρατεί… Ακόμα ένα δείγμα των διαφορετικών απόψεων που επικρατούν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαμε σήμερα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος «άδειασε» ουσιαστικά τον συνάδελφο του Γιώργο Σταθάκη κρατώντας σαφείς αποστάσεις σχετικά με την αποπληρωμή του χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Έθεσε τέτοιο θέμα ο Τσίπρας; Ούτε αυτή η θέση είναι του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού του οργάνου. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αίτημα για διαγραφή του χρέους για όλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος.



Στον αντίποδα στις 23 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει ότι το χρέος προς το ΔΝΤ θα αποπληρωθεί κανονικά σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, διευκρινίζοντας ότι προς διαπραγμάτευση είναι μόνο το ευρωπαϊκό χρέος. «Είπαμε εμείς ποτέ ότι δεν πληρώσουμε το χρέος του ΔΝΤ; Τα ΔΝΤ είναι σχέση συγκεκριμένη. Τα ευρωπαϊκά είναι προς διαπραγμάτευση» είχε πει χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας το ΔΝΤ δεν είναι σοβαρό ζήτημα μιας και το κομμάτι του χρέους είναι μικρό.





Έπειτα από όλα αυτά λοιπόν, πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι αναρωτιούνται πως υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, στην περίπτωση που όντως σε ενδεχόμενες εκλογές, αναδειχθεί ΝΙΚΗΤΗΣ; Πως θα μπορέσει ο κ. Τσίπρας να ελέγξει τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ; Πως θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει κομβικές για τη χώρα αποφάσεις όταν τα στελέχη του δεν μπορούν συμφωνήσουν ούτε στα βασικά;


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Χωρίς «πυξίδα» η επόμενη μέρα

Την άποψη ότι δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί ένα εθνικό πρόγραμμα για την εποχή μετά το τρέχον μνημόνιο το οποίο ολοκληρώνεται το 2014 εκφράζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που στηρίχθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται ζητήματα της υφιστάμενης συμφωνίας ουσιαστικά χωρίς «πυξίδα» στην επόμενη ημέρα.

Στο πλαίσιο της τριμηνιαίας έκθεσης για την περίοδο Ιούλ – Σεπτ 2014, το Γραφείο Προϋπολογισμού παρατηρεί πως όσα έχουν αναγγελθεί έως τώρα για την εποχή μετά το μνημόνιο «επαναλαμβάνουν γενικούς στόχους (ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας κλπ) χωρίς να συνοδεύονται από συγκεκριμένα μέτρα».

Σύμφωνα με την έκθεση, ένα νέο πρόγραμμα που θα στόχευε στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης θα έπρεπε πρωτίστως να είναι ελληνική υπόθεση, αλλά η σύνταξη ενός αξιόπιστου αναπτυξιακού προγράμματος θα πρέπει να στηρίζεται «σε φθηνούς πόρους που προέρχονται από τον ΕΜΣ, ΕΚΤ και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς».


Οι δισταγμοί και οι ανακολουθίες στη μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης, η ανυπαρξία συντεταγμένης αναπτυξιακής πολιτικής και η ασάφεια των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος σταθερότητας στην οικονομική πολιτική. Έτσι θα αποθαρρύνονται σοβαρές επενδύσεις που κατά κανόνα χρειάζονται σταθερό και άρα προβλέψιμο πολιτικό περιβάλλον.

«Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές κι ευρωπαϊκό περιβάλλον, σα να είναι “πάνω σε κινούμενη άμμο”», αναφέρει χαρακτηριστικά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο αναφερόμενο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2015 τηρεί στάση αναμονής για τον τρόπο με τον οποίο θα το αξιολογήσουν οι εταίροι. Σε αυτό το πλαίσιο, επικαλείται εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες έχουν συσσωρευθεί εκατοντάδες εκκρεμείς υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς.

«Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται άλλη μια φορά όχι τόσο τους όρους οικονομικής πολιτικής (αυτοί έχουν καταγραφεί στο συμφωνημένο πρόγραμμα προσαρμογής, δηλαδή στο δεύτερο «μνημόνιο») όσο το αν, πώς ή σε ποιο βαθμό μπορούν να εφαρμοσθούν, να τροποποιηθούν ή να ανακληθούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σημειώνεται δε πως «ακόμα και φαινομενικά ανώδυνα μέτρα όπως η καταγραφή του αριθμού των απασχολούμενων στο Δημόσιο ή η εκτίμηση των οικονομικών επιπτώσεων άλλων μέτρων γίνονται υπό την εξωτερική πίεση των δανειστών», υπό την επισήμανση ότι «η διαρκής διαπραγμάτευση για σημαντικά και ασήμαντα θέματα ανέδειξε και τα προβλήματα των τυπικών και άτυπων θεσμών διακυβέρνησης».

Όποια λύση και αν τελικά επιλεγεί, η έξοδος στις αγορές ή το αγκυροβόλιο του ΕΜΣ (π.χ. μέσω μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης ή με απευθείας δανεισμό), θα συνοδεύεται από στενή εποπτεία της ελληνικής οικονομικής πολιτικής, πράγμα που συχνά παραβλέπει η δημόσια συζήτηση.

Αναφορικά με τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έως το τέλος του έτους μετά από έξι συνεχή χρόνια ύφεσης και για αύξηση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 0.6%, το Γραφείο Προϋπολογισμού μιλά για εξελίξεις οι οποίες βασίστηκαν στη σημαντική άνοδο του τουρισμού (αύξηση αφίξεων κατά περίπου 30%), στη σταθεροποίηση της ιδιωτικής καταναλωτικής δαπάνης, στη μικρή αύξηση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου και στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2014.



Παράλληλα, γίνεται λόγος για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας μέσα από διεθνείς πίνακες στους οποίους η χώρα κατέλαβε φέτος την 81η θέση, μεταξύ 144 χωρών, από την 91η πέρυσι.

«Στον αντίποδα των παραπάνω εξελίξεων, μια σειρά από δείκτες στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως για παράδειγμα, η ανεργία των νέων, η φτώχεια, η ανισότητα η εισοδηματική εξαθλίωση διαφόρων ομάδων του πληθυσμού κλπ. φανερώνουν ότι η επιτευχθείσα μακροοικονομική ισορροπία είναι εύθραυστη καθώς τα κοινωνικά προβλήματα, εάν δεν θεραπευτούν έγκαιρα, θα απειλήσουν την όποια οικονομική πρόοδο», τονίζει η έκθεση, η οποία συμπεραίνει: «Η οικονομία πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμα για να περάσει σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και ικανοποιητική μείωση της ανεργίας».

Ως προς το πλαίσιο της ενδεδειγμένης οικονομικής πολιτικής για τη συνέχεια, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής το συνοψίζει ως εξής: «Λιγότερη λιτότητα, περισσότερες και βαθύτερες μεταρρυθμίσεις συν ευρωπαϊκή ‘αλληλεγγύη’».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρέθηκαν 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι με εμβάσματα στο εξωτερικό ύψους 1,45 δις


Συνολικά 5.260 υπάλληλοι του δημοσίου έστειλαν, μέσω εμβασμάτων, σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής αθροιστικά το ποσό του 1,45 δισ. ευρώ. Αυτό προέκυψε από τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων που έστειλαν χρηματικά εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, τα τελευταία χρόνια, που διέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Δεκέμβριο του 2013.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέδωσε σήμερα, δια του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου, λίστα με τους 415 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους, εν μέσω του ελέγχου για υψηλά τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό. Ο έλεγχος επί των συγκεκριμένων θα γίνει πλέον από τη ΓΓΔΕ, ενώ ο έλεγχος επί των δημοσίων υπαλλήλων που συνεχίζουν να υπηρετούν θα συνεχιστεί από το ΣΕΕΔΔ, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα.

Αναλυτικότερα:

Από την εξέταση των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από τη ΓΓΔΕ στο ΣΕΕΔΔ, τον Οκτώβριο του 2014, προκύπτει ότι ο μέσος όρος των εμβασμάτων ανά υπάλληλο προσεγγίζει τα 275.000 ευρώ, ενώ 329 εξ αυτών έχουν στείλει εμβάσματα που συνολικά υπερβαίνει το καθένα τις 600.000 ευρώ.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, αποδεικνύεται ότι από τους ανωτέρω 5.260 υπαλλήλους, οι 415 αποχώρησαν από το δημόσιο για διαφόρους λόγους, μετά την έναρξη του ελέγχου.

Με δεδομένο ότι για τους εν λόγω 415 πρώην πλέον υπαλλήλους το ΣΕΕΔΔ δεν έχει, μετά την αποχώρησή τους, αρμοδιότητα ελέγχου για την περιουσιακή τους κατάσταση, o κ. Νομικός, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, διαβίβασε τα σχετικά στοιχεία στην κ. Σαββαϊδου για τις δικές της ενέργειες.

Με αφορμή τον εν λόγω έλεγχο που διενεργεί το ΣΕΕΔΔ και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Είχα ζητήσει από το ΣΕΕΔΔ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, να προβεί σε έναν οριζόντιο έλεγχο εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό που ξεπερνούσαν το ποσό των 100.000 ευρώ.

Συνολικά 5.260 υπάλληλοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την επίμαχη περίοδο. Το συνολικό ποσό που έφυγε από τη χώρα, αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ. Από αυτούς τους υπαλλήλους, οι 415 έχουν τον τελευταίο χρόνο αποχωρήσει από το δημόσιο για διάφορους λόγους.

Σήμερα, επέστρεψα στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Κατερίνα Σαββαϊδου τα στοιχεία αυτών των υπαλλήλων που δεν μπορούν πια να ελεγχθούν από το ΣΕΕΔΔ, προκειμένου να προχωρήσει ο σχετικός φορολογικός έλεγχος από τη ΓΓΔΕ, πάντα με τα κριτήρια που αυτή χρησιμοποιεί.

Είναι πλέον καθαρό ότι η παραίτηση ή η αποχώρηση από το δημόσιο από μόνη της δεν αναστέλλει σε καμία περίπτωση το φορολογικό έλεγχο, ο οποίος δεν διεξάγεται από το ΣΕΕΔΔ, που δεν έχει τη δικαιοδοσία, αλλά από τη ΓΓΔΕ, στο πλαίσιο της γενικής προσπάθειας την οποία καταβάλει για τον έλεγχο των εμβασμάτων».

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, δήλωσε:

«Για όσους υπάλληλους του υπουργείου Οικονομικών έκαναν εμβάσματα την επίμαχη περίοδο, διενεργήθηκε προκαταρτικός έλεγχος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Παράλληλα, διενεργείται φορολογικός έλεγχος από το ΚΕΦΟΜΕΠ.

Φορολογικός έλεγχος, επίσης, θα διενεργηθεί για όσους υπαλλήλους του δημοσίου έχουν πλέον αποχωρήσει για διαφόρους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να επισημάνω ότι για όσους υπαλλήλους συνταξιοδοτούνται, διενεργείται έλεγχος πόθεν έσχες από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και, κυρίως, των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία και αίσθημα καθήκοντος».

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, δήλωσε σχετικά:

«Αυτοί οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι και με μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία.

Το επόμενο διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα.

Είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Θα ελεγχτούν 4.845 υπάλληλοι που παραμένουν στο Δημόσιο. Για τους υπόλοιπους 415 που έχουν αποχωρήσει, έχει ενημερωθεί η ΓΓΔΕ για να πράξει τα δέοντα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανισορροπίες..

     Απορεί το blog και εξίσταται,
..με την ψυχολογία, την ψυχοσύνθεση, την ψυχανάλυση που ίσως χρειάζεται ο φερόμενος ως ''πρωθυπουργός'' της χώρας.

Δεν υπάρχει δείκτης και γράφημα στατιστικό που η Ελλάδα να μην βρίσκεται πρώτη ή μεταξύ των πρώτων, όταν πρόκειται για αρνητική διαπίστωση,


..και τελευταία, ή μεταξύ των τελευταίων όταν πρόκειται για έρευνα προς κάποια θετική εξέλιξη.

Στις εικονιζόμενες για παράδειγμα έρευνες φαίνεται πως στην Ελλάδα, οι οικογένειες με παιδιά έχασαν το ισοδύναμο 14 ετών εισοδηματικής προόδου, πρώτη μεταξύ των πρώτων,
..και πως με βάση τη μεταβολή στην παιδική φτώχεια με έτος βάσης το 2008 η Ελλάδα καταλαμβάνει την 2η θέση παρουσιάζοντας επιδείνωση κατά 17,5 ποσοστιαίες μονάδες (από 23% το 2008 σε 40,5% το 2012).
40,5% παιδική φτώχεια!

Και αυτός το μόνο που κάνει είναι να βουρλίζεται, να τρέχει πάνω κάτω, να συναντιέται με διάφορους, να βυσσοδομεί, να αγωνιά μόνον για το αν θα παραμείνει στην εξουσία λίγους μήνες παραπάνω.
Αυτή η απίστευτη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνάδει με άνθρωπο ψυχικά ισορροπημένο.

Εδώ, μανάβικο έχεις, και φροντίζεις τα καφάσια που βγάζεις έξω να μην ενοχλούν και πολύ-πολύ και χτυπήσει κανας άνθρωπος,
..όχι να κυβερνάς (τρόπος του λέγειν) ολόκληρη χώρα, όλα να πηγαίνουν κατά διαόλου κι απ' το κακό στο χειρότερο,
..και συ να νοιάζεσαι μόνο για την πάρτη σου και την κονόμα πέντε ''κολλητών''!
Δεν είναι υγιές ψυχικά, αλλά και νοητικά δεν δείχνει και μεγάλη ευστροφία!

Και αυτός είναι άχρηστος και επιζήμιος, και οι υπόλοιποι που τον στηρίζουν εξ ίσου υπεύθυνοι.
Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους μ' αυτή την συμμορία ανικάνων!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ταξίαρχος που έριξε τα κάγκελα στην παρέλαση

Ένας ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ έριξε τα… κάγκελα και έσπασε τα δεσμά της «αποστειρωμένης» μαθητικής παρέλασης στην Πάτρα.

Λαός και… επίσημοι έγιναν ένα χωρίς ούτε ένα γιουχάισμα. Πήρε το ρίσκο και ήταν διατεθειμένος να παραιτηθεί αν κάτι πήγαινε στραβά. Δεν πήγε όμως, και νιώθει μια αγαλλίαση που δε πληρώνεται με τίποτα.

Ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Ιωάννης Σεϊντής άφησε εμβρόντητους τους συναδέλφους του και τους πολίτες της Πάτρας, όταν έδωσε διαταγή να ανοίξουν τα κιγκλιδώματα και οι γονείς να περάσουν μπροστά από αυτά για να δουν τα παιδιά τους.

Η ενέργειά του έχει τύχη θετικής ανταπόκρισης στην αχαϊκή πρωτεύουσα και όχι μόνο, εκτός από το υπουργείο Δημόσιας τάξης και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη των οποίων, μουδιασμένα ίσως και αιφνιδιασμένα, δεν επικοινώνησαν μαζί του για να εκφράσουν την ευαρέσκεια ή δυσαρέσκεια για την κίνησή του.

«Το επεξεργαζόμουν μέρες στο μυαλό μου. Δεν μπορούσα να βλέπω παιδιά και γονείς πίσω από κάγκελα. Δεν θα μου άρεσε να ακούσω την επόμενη ημέρα για σιδηρόφρακτη παρέλαση, ότι καλύτερα να είναι να σταματήσουν οι παρελάσεις και άλλα τέτοια. Αποφάσισα να ρισκάρω αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες της απόφασής μου», λέει ο ταξίαρχος Σεϊντής.

«Είχα πάρει την απόφασή μου. Τους είπα ότι εγώ είμαι μπροστά, μη φοβούνται, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ότι κι αν συμβεί. Ο αξιωματικός πρέπει να διαβλέπει, να εκτιμά, να προβλέπει και να ρισκάρει με ασφάλεια. Ήμουν έτοιμος για όλα, ακόμη και να παραιτηθώ αν κάτι πήγαινε στραβά. Θα είχα κάνει λάθος. Θα είχα πάρει λάθος απόφαση. Την ίδια απόφαση όμως θα έπαιρνα όσες φορές κι αν έπρεπε να επιλέξω ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τώρα ξέρω το θετικό αποτέλεσμά της», δηλώνει εμφατικά ο ταξίαρχος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....