Διυλιστήριο: 05/13/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Ο άνθρωπος που έβλεπε το κόμμα να περνά..

    Παραφθορά του τίτλου του εξαιρετικού ''Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν'' του Ζωρζ Σιμενόν,
..όπου ο συγγραφέας πραγματεύεται το αγαπημένο του θέμα που έχει να κάνει με τη σχέση του "ντυμένου ανθρώπου" (του ανθρώπου δηλαδή όπως πλαστά ή επίπλαστα παρουσιάζεται προς τα έξω, προς τον κόσμο ή και προς τον εαυτό του ακόμη μέσω του καθρέφτη) και του "γυμνού ανθρώπου" - της ωμής, σχεδόν βάρβαρης ουσίας που απομένει όταν οι μάσκες, τα φτιασίδια, τα κοστούμια των ρόλων πέσουν!

Μας θυμίζει τίποτα αυτό; Μα φυσικά! Η Αυτού Χυδαιότης με σάρκα και οστά!
Ο άνθρωπος που το όνειρο της ζωής του ήταν να σφετεριστεί ένα κόμμα (όχι να ιδρύσει, δεν θα τον ακολουθούσε κανείς!), προκειμένου να γίνει κι αυτός κάποτε πρωθυπουργός!
Και τί δεν έκανε για να το πετύχει: παρασυνταγματολόγησε, πέταξε λάσπη, έφτυσε, έγλυψε, έφτιαξε απαλλακτικούς νόμους για την καμόρα της πολιτικής!..
Και τώρα που έφτασε τόσο κοντά, βλέπει το κόμμα που ''κατέκτησε'' να διαλύεται, να αποσυντίθεται μπροστά στα μάτια του!
Ε, δεν θέλει και πολύ ο νούς του ανθρώπου να ''ψηλώσει'' κατά πως έλεγε ο τεράστιος Παπαδιαμάντης για την Φραγκογιαννού του στην περίφημη Φόνισσα: ''..Της Φραγκογιαννούς άρχισε πράγματι «να ψηλώνη ο νους της». Είχε «παραλογίσει» επί τέλους. Επόμενον ήτο, διότι είχεν εξαρθή εις ανώτερα ζητήματα..''

Έτσι κι ο δικός μας.
''Είχεν εξαρθεί'' σε ανώτερα ζητήματα: το πώς θα κυβερνήσει την Ελλάδα, πώς θα γίνει πρωθυπουργός, πρόεδρος, πλανητάρχης, θεός και παντοκράτορας, τα πάντα όλα!
Παραλόγισε!
Κι άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες πως άμα δεν τον ψηφίσουμε θα πέσουν οι δέκα πληγές του Φαραώ επί της κεφαλής των Ελλήνων, θα εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης, θα ξεραθούν η Κερκίνη και οι Πρέσπες, και ίσως και να γίνει παγκόσμιος πόλεμος!
Τώρα που το κόμμα του εξαφανίζεται, οι μάσκες και τα φτιασίδια πέφτουν.
Όλη η βάρβαρη, η ωμή ουσία της ύπαρξής του στην φόρα!

Αξίζει λοιπόν τον κόπο προκειμένου να δούμε μία από τις μεγαλύτερες φούσκες (απόστημα) της μεταπολίτευσης να σκάει, να μην τον ψηφίσει κανείς!
Θα γίνουν άραγε όλες αυτές οι καταστροφές που απειλεί ότι θα γίνουν;
Για να δούμε!..
Περίεργοι είμαστε..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο δημοσκόπος Μαρατζίδης του ΣΚΑΙ παραδέχεται ότι τα 2/3 των πολιτών δεν απαντούν (video)

Πλήρης επιβεβαίωση του άρθρου μας (εδώ) από τον κύριο Μαρατζίδη υπεύθυνο δημοσκοπήσεων του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας του ΣΚΑΙ. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από τα 200.000 τηλέφωνα που παίρνουν, απαντά μόνο το 1/3 δηλαδή γύρω στις 60.000. Θεωρεί ότι όλα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι επισφαλή (αβέβαια) και επιχειρηματολογεί ότι πολλοί νέοι δεν έχουν σταθερά τηλέφωνα όπως και ότι για λόγους οικονομίας έχουν καταργήσει την σταθερή τηλεφωνία. Αφήνει και ένα ''μαξιλαράκι'' παταγώδους αποτυχίας των δημοσκοπήσεων παραθέτοντας γεγονότα από άλλες χώρες που οι δημοσκοπήσεις είχαν κάνει τεράστια λάθη (βλέπε Ιταλία Μόντι όπου συγκέντρωσε το 10% ενώ οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν 25%).  Δέστε το παρακάτω video από 1:06:10 έως 1:10:00
null

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΟ ΡΑΣΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΟΥΤΕ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ!!!!


Του Χρήστου Σιούλα.
Είναι το σημερινό ΚΚΕ Αριστερό κόμμα; 

Είναι η συνέχεια του ΚΚΕ της αντίστασης, των λαϊκών, των απελευθερωτικών και συνδικαλιστικών αγώνων του λαού μας. Το ΚΚΕ των ηρώων που πολέμησαν με πάθος τον κατακτητή, που πολέμησαν και νίκησαν τον φασισμό. Των συνδικαλιστών Κομμουνιστών που πάλευαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερη ζωή για καλύτερα μεροκάματα, για καλύτερη ποιότητα ζωής του λαού, για Ειρήνη, πολιτισμό και αξιοπρέπεια.

Μπορεί το σημερινό ΚΚΕ να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας;

Έχει την δυνατότητα και την θέληση να μας βγάλει από τον εφιάλτη που ζούμε;

Για το σημερινό ΚΚΕ με τις εκλογές δεν αλλάζει τίποτα, αν δεν αλλάξει το σύστημα. Τον καπιταλισμό η τον ρίχνουμε η πεθαίνουμε μέση λύση δεν υπάρχει τα υπόλοιπα είναι διαχείριση και όποιοι πιστεύουν το αντίθετο είναι οπορτουνιστές.

Για το σημερινό ΚΚΕ μεγαλύτερος εχθρός είναι αυτός που παλεύει για καλύτερες συνθήκες ζωής μέσα στο σύστημα από το ίδιο το σύστημα και τους εκφραστές του.

Εχθρός δηλαδή του ΚΚΕ είναι οι εχθροί του συστήματος. Αυτοί που το παλεύουν!!!!

Για το σημερινό ΚΚΕ η Ευρώπη δεν παλεύεται με τίποτα ακόμα και η αποχώρηση από αυτήν χωρίς να έχουμε την λαϊκή εξουσία και την λαϊκή κατοχή των μέσων παραγωγής είναι δώρον άδωρον.

Για το σημερινό ΚΚΕ δεν υπάρχει παγκοσμιοποίηση, δεν υπάρχουν διεθνείς συσχετισμοί, δεν υπάρχουν Ευρωπαϊκές η διεθνείς συμμαχίες. Όσοι προσπαθούν και επιμένουν να αξιοποιούν προς όφελος του λαού, τις παγκόσμιες καπιταλιστικές αντιθέσεις, είναι οπορτουνιστές και εχθροί του λαού.

Για το σημερινό ΚΚΕ δεν υπάρχουν δημοκρατικότερες κυβερνήσεις. Δεν υπάρχουν, φιλολαϊκότερες κυβερνήσεις. Το τι Πλαστήρας τι Παπάγος, τι Παπανδρέου τι Καραμανλής τι Τσίπρας τι όλοι οι άλλοι είναι γεγονός και κανόνας.

Όλα ένα ίσωμα. όλα σε ένα τσουβάλι και η Βασίλω απ, έξω!!!!

Για απελευθερωτικές κυβερνήσεις, για κυβερνήσεις εθνικών συμφερόντων, για κυβερνήσεις μη εξαρτημένες από ξένα κέντρα για κυβερνήσεις που δεν θα ξεπουλάνε τον εθνικό μας πλούτο μπιρ παρά, για κυβερνήσεις που δεν θα χρεώνουν και τα τρισεγγονά μας ακόμα υπογράφοντας ΔΟΣΕΙΣ χαρτιά, για κυβερνήσεις που δεν θα είναι κυβερνήσεις στα χαρτιά. Δεν γεννάτε λόγος.

Φτου κακά δεν θα είστε καλά.

ΕΘΝΟΣ τι είναι αυτό;; Ελλάδα σώπα καλέ όλος ο κόσμος μια παρέα.

Το ερώτημα δεν είναι ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ αλλά από πότε οι Κομμουνιστές απέκτησαν αυτήν την άποψη (ΤΟΥ ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ) η (ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ)

Το ερώτημα είναι από πότε οι κομμουνιστές των λαϊκών αγώνων, των απελευθερωτικών κινημάτων, των συνδικάτων, των πλατειών και των διαδηλώσεων, υιοθέτησαν την άποψη της αναποτελεσματικότητας των λαϊκών αγώνων και των επιμέρους κατακτήσεων για την καλυτέρευση της ζωής του λαού;;

Και γιατί ακριβώς ζητούν οι σημερινοί (κομμουνιστές), να ψηφιστούν στην βουλή, στα συνδικάτα και στην Ευρωβουλή;;; Τι θα κάνουν μέσα σε κάτι που πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα;;; Τι θα μπορούν να μας προσφέρουν;;;

Ποιος ο λόγος ύπαρξής τους;;

ΤΟ ΡΑΣΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΟΥΤΕ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ!!!!

Το τι σκοπεύει αυτή η πολιτική δεν το γνωρίζω ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ πάντως δεν είναι…….
Το ποιον εξυπηρετεί είναι ολοφάνερο, την συγκυβέρνηση, την τρόικα και την Ευρωπαϊκή πολιτική της (Μερκελ) και των ξένων αγιογδυτών. ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΉ κατά παράλογο τρόπο, όλων αυτών στην κυβέρνηση, ενώ θα έπρεπε να έχουν πάει το λιγότερο φυλακή από καιρό.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΚΕ ΕΠΙΣΗΣ!!!!!!!!!!

[ Η σφήκα]
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κόφτο το ρημάδι...


Η Ευρώπη της ξεφτίλας είναι εδώ. Και τα ελληνόφωνα φερέφωνα της αθλιότητας την προμοτάρουν απλόχερα, πρόθυμα να δηλητηριάσουν τις γενιές που ακολουθούν, με το ξέρασμα της πουστιάς και τη "δημοκρατία" που σκοτώνει την προσωπικότητα και στέλνει τα νιάτα - όχι στη δουλειά - αλλά στα νεκροταφεία...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Αυτή την αθλιότητα ανεχόμαστε... Στο βωμό των "αξιών" αυτής της αυλιότητας ψηφίζουμε σε λίγες ημέρες... το νεοταξίτικο "πολιτισμό" αυτής της αθλιότητας καλούμαστε να... θεωρήσουμε ως αξία αδιασάλευτη μέσα στην οποία θα πρέπει να κινυηθεί η Ελλάδα του μέλλοντός μας.

Στη Νιγηρία θα μου πείτε οργιάζει η απαγωγή κοριτσιών επειδή απλά κάποιοι επέλεξαν να τα στείλιυν στο σχολείο. Σωστά. Γι αυτό και θα σας θυμίσω πως το μεγαλείο αυτού του πολυπολιτισμού λιβανίζουν και εκθειάζουν οι "Υπατες Αρμοστίες" αλλά και οι κάθε λογής Ευρωπαϊκές Επιτροπές και επιτροπάτα...

Όλοι αυτοί οι εγkληματίες που μοστράρουν στο κάδρο του "Ευρωπαϊκού πολιτισμού", οι οποίοι βεβαίως δεν απαγάγουν τα κορίτσια επειδή πηγαίνουν στο σχολειό, αλλά κάνουν πολύ πιο πολιτισμένα πράγματα. Αυτοί λοιπόν...
Ξεπουλάνε τα σχολειά προκειμένου ν αποτελέσει και η γνώση μέρος του καπιταλιστικού δούναι και λαβείν, ή σε διαφορετική περίπτωση τα κλείνουν, προκειμένου να αποκλείσουν και τα κορίτσια και τα αγόρια από τη γνώση. Εδώ η "ισότητα" των φύλων μεγαλουργεί.

Αυτοί λοιπόν οι θεματοφύλακες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, υποδεικνύουν στο 70% των νέων μας που δολοφονεί η ανεργία...

Είσαι κορίτσι και θες να προκόψεις??? Ο δρόμος της πουτανιάς ανοίγεται διάπλατα μπροστά σου κι έτσι και πάρεις μυρωδιά την κοκαϊνη ή το LSD στο διάβα σου, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, όσο και ο θάνατος.


Είσαι αγοράκι και θέλεις να ξεχωρίσεις??? Κόφτο το ρημάδι (όχι το κάπνισμα αλλά το πουλί σου) και ο δρόμος της πουστιάς, σου εγγυάται ένα μέλλον ανέμελο στη θαλπωρή της αγκαλιάς του καλού σου.


Αυτή είναι η Ευρώπη των ονείρων σου Έλληνα ραγιά και τίποτε μην αφήσεις να κλυδωνίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Γι αυτή την Ευρώπη ψηφίζουμε σε λίγες μέρες.

Για την Ευρώπη των νεοναζί της Ουκρανίας ψηφίζουμε...

Για την Ευρώπη των ισλαμοφασιστών της Συρίας ψηφίζουμε...

Για την Ευρώπη των χρυσών κουταλιών ψηφίζουμε

Για την Ευρώπη των δικαιωμάτων των μεταναστών ψηφίσουμε...

Για την Ευρώπη των αγοριών....

...Που διαπρέπουν ως κοριτσάκια ψηφίζουμε...

Προς Θεού... Μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την ...ευρωπαϊκή πορεία της Ευρώπης και βεβαίως ας διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας στο νεοταξίτικο μπουρδέλο τη Ευρώπης.


Άλλωστε το είπαμε και χθές: "Αν ξεφωνίσεις την πουστιά και τους αβανταδόρους της με δημόσια αξιώματα και αντισταθείς στα πάρτι της πουστιάς που οργανώνουν, είσαι ρατσιστής. Αν όμως συμπαραταχθείς με τις απόπειρες νομιμοποίησης της διαστροφής μέσα στην κοινωνία, είσαι - φτου σου καμάρι μου - δημοκράτης"."ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"
Διαβάστε περισσότερα.... »
....