Διυλιστήριο: 12/19/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

VIDEO - Τι έλεγε ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια - Δείτε την πραγματικότητα και βγάλτε συμπεράσματα

Χθες ψηφίστηκε η απόρριψη της πρότασης για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων. Ναι των υποβρυχίων που υποτίθεται και κατά την άποψη του ''κυρίου'' Βενιζέλου δεν έγερνε. Στο video που ακολουθεί ακούστε να λέει ο κύριος Βενιζέλος ότι το υποβρύχιο δεν έγερνε :  Και τώρα δείτε μόνοι σας και βγάλτε συμπεράσματα αν πραγματικά γέρνει το υποβρύχιοΤην καταψήφιση της πρότασης για εξεταστική την ψήφισε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και φυσικά η ΔΗΜΑΡ, ενώ την υπερψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, και η Χρυσή Αυγή. Αυτά καλό είναι να τα θυμόμαστε όταν πάμε να ψηφίσουμε
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ιρλανδία βγήκε από το μνημόνιο και μας «χαρίζει» λεφτά 126 εκατομμύρια για τη μείωση του χρέους μας !!!

Σε ένα «δώρο» που επιφυλάσσει στην Ελλάδα η Ιρλανδία, μετά την έξοδό της από το μνημόνιο αναφέρεται η εφημερίδα Irish Examiner σε δημοσίευμά της που φέρει τον τίτλο «Ελληνικό δώρο». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ιρλανδία συμφώνησε στην πληρωμή 126 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια ως μέρος παλαιότερης συμφωνίας, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους. Τώρα που η Ιρλανδία πέρασε την έξοδο του προγράμματος, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό της συμφωνίας στην Ελλάδα, σταδιακά ως το 2025.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ματ Ντέιμον VIDEO - Τι λέει για την Νέα Τάξη ......Κατι σιγοβράζει παγκοσμίως ....

Όπως γράφουμε, πολύς κόσμος στην Αμερική, στην φωλιά των «λύκων», έχει αρχίσει και ξυπνάει ζητώντας οικονομική και κοινωνικοπολιτική δικαιοσύνη αλλά και απελευθέρωση από τα δεσμά της παγκοσμιοποίησης.
Ένα από αυτούς φαίνεται ότι είναι και ο πασίγνωστος ηθοποιός Ματ Ντέιμον, ο οποίος στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε διαβάζει απλά απόσπασμα από τον λόγο του κορυφαίου Αμερικανού διανοούμενου, Χάουαρντ Ζιν, «Το πρόβλημα είναι η πολιτική υπακοή».

Η υπακοή και η συναίνεση των πολιτών στην καταδυνάστευση των ζωών τους από τους άκαμπτους νόμους σιδηράς πυγμής της παγκόσμιας εξουσίας που επιβάλλεται προς στιγμήν μέσω «εθνικών» κυβερνήσεων, οι οποίες στην ουσία εφαρμόζουν τις πολιτικές της.

Τα πολλά λόγια είναι όμως φτώχεια:
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η «Ελληνική Επιχείρηση» του Στάλιν

 Πριν από 76 χρόνια δόθηκε η εντολή για οργανωμένη εξόντωση των Ελλήνων της ΕΣΣΔ, με δεκάδες χιλιάδες θύματα.
Του Βλαση Αγτζιδη*.

Η 15η Δεκεμβρίου του 1937 θεωρείται η ημέρα που ο όρος «Ελληνας» μετατράπηκε σε πολιτική κατηγορία και οδήγησε σε μαζικές συλλήψεις κατά των μελών της ελληνικής μειονότητας στη Σοβιετική Ενωση. Οι διώξεις συμπεριέλαβαν όλους τους άρρενες Ελληνες ανεξάρτητα από την πολιτική ή κοινωνική τους θέση. Συνελήφθη όλη η ελληνική ηγετική ομάδα που αποτελείτο από πιστά μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Συνελήφθησαν τόσο οι ντόπιοι Ελληνες (Μαριουπολίτες, Πόντιοι, απόγονοι των παλιών μεταναστών από τον ελλαδικό χώρο), όσο και οι πολιτικοί πρόσφυγες από Ελλάδα -μέλη και φίλοι του ΚΚΕ- που είχαν καταφύγει στη Σοβιετική Ενωση για να αποφύγουν τις πολιτικές διώξεις που είχαν ξεκινήσει με το Ιδιώνυμο (1928) και εντάθηκαν την περίοδο της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά.

1932. κρατούμενοι μοχθούν για την κατασκευή του Καναλιού της Λευκής Θάλασσας, του πρώτου έργου στη ΕΣΣΔ που έγινε με καταναγκαστική εργασία

Με το Διάταγμα-Ντιρεκτίβα 50215 που έφερε την υπογραφή του επικεφαλής της Κρατικής Ασφάλειας (ΝΚVD) Νικολάι Γιεζόφ, η ελληνική σοβιετική μειονότητα είχε θεωρηθεί ύποπτη. Σύμφωνα με αυτήν την αντίληψη, η εθνοτική καταγωγή ταυτιζόταν με πολιτικό αδίκημα. Υπολογίζεται ότι η Ασφάλεια συνέλαβε 15.000 πολίτες ελληνικής καταγωγής. Ενα σημαντικό τμήμα της μειονότητας, που προερχόταν από τις περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και είχε εγκατασταθεί στην ΕΣΣΔ εξαιτίας της Μικρασιατικής Καταστροφής, βίωνε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια μια παρόμοια κατάσταση, καθώς λίγα χρόνια πριν είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Νεότουρκων εθνικιστών. Η πολιτική αυτή της συλλογικής ευθύνης λόγω της ένταξης σε μια εθνοτική ομάδα και της ενοχοποίησης της πολιτισμικής ταυτότητας, θα αποτελέσει βασικό άξονα της σταλινικής πολιτικής κατά συγκεκριμένων μειονοτικών ομάδων.

Ενα διάταγμα σήμανε τις ομαδικές διώξεις κατά της μειονότητας


Τα σύννεφα είχαν αρχίσει να πυκνώνουν από το φθινόπωρο του ’37. Ο Ivan Tzouha (Iβάν Τζουχά) στο βιβλίο του «Gretseskayia Operatsia» («Ελληνική Επιχείρηση») αναφέρει ως πρώτη επίσημη πράξη κατά των μειονοτήτων, την απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση του Οργανωτικού Γραφείου της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος (ΠΚΚ-μπ) με βάση την οποία η ύπαρξη εθνικών σχολείων (φινλανδικών, γερμανικών, αγγλικών, ελληνικών κ.λπ.) θεωρείτο «επιβλαβής» για τον σοβιετικό σοσιαλισμό και καλούσε τους υπεύθυνους της NKVD να λάβουν τα αναγκαία μέτρα. Τότε έκλεισαν 250 ελληνικά σχολεία στον Καύκασο, την περιοχή Κρασνοντάρ (Νότια Ρωσία), την Κριμαία και την περιοχή της Αζοφικής (Μαριούπολη-Ντονιέτσκ).

Η πολιτική της στοχοποίησης της ελληνικής μειονότητας θα κωδικοποιηθεί με το Διάταγμα-Ντιρεκτίβα υπ. αριθμ. 50215. Στο Διάταγμα που είχε την υπογραφή του Γιεζόφ, «επιτρόπου του ΛΚΕΥ (Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων) της ΕΣΣΔ, γενικού επιτρόπου της Κρατικής Ασφάλειας», αναφέρονταν τα εξής:

«Παράλληλα με την κατασκοπευτική και υπονομευτική δραστηριότητα προς το συμφέρον των Γερμανών και των Ιαπώνων, η ελληνική κατασκοπεία αναπτύσσει εντατική αντισοβιετική και εθνικιστική δραστηριότητα, στηριζόμενη σε πολίτες με αντισοβιετικές βλέψεις... ανάμεσα στον ελληνικό πληθυσμό της ΕΣΣΔ. Με σκοπό την αναχαίτιση της δραστηριότητας της ελληνικής κατασκοπείας στο έδαφος της ΕΣΣΔ ΔΙΑΤΑΣΣΩ:

Στις 15 Δεκεμβρίου ταυτόχρονα, σ’ όλες τις Δημοκρατίες και τις Περιφέρειες, να συλληφθούν όλοι οι Ελληνες, οι οποίοι είναι ύποπτοι για κατασκοπευτική, αντάρτικη και εθνικιστική αντισοβιετική δραστηριότητα.

Συλλαμβάνονται όλοι οι Ελληνες (Ελληνες υπήκοοι και πολίτες της ΕΣΣΔ) των εξής κατηγοριών:

Α) Οσοι είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο του ΛΚΕΥ και όσοι είναι υπό παρακολούθηση.

Β) Πρώην μεγαλέμποροι, μαυραγορίτες και λαθρέμποροι.

Γ) Ελληνες που αναπτύσσουν εντατική εθνικιστική δραστηριότητα, πρώτοι απ’ όλους οι πρώην κουλάκοι και όσοι απέφυγαν την αποκουλακοποίηση.

Δ) Πολιτικοί πρόσφυγες από την Ελλάδα και όλοι οι Ελληνες, οι οποίοι ήρθαν παράνομα στην ΕΣΣΔ, άσχετα από ποια χώρα έφτασαν».

Προσπαθώντας να μελετήσω την άγνωστη ιστορία του σοβιετικού ελληνισμού και ειδικά την εποχή των σταλινικών διώξεων, συνάντησα κάποιους αξιοσημείωτους ανθρώπους που έζησαν σε όλες τις μορφές τη βία εκείνης της εποχής. Τον Γιάννη Καραμανίδη τον συνάντησα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 σ’ ένα φτωχικό αυθαίρετο σπιτάκι στην Ανω Φούσα Ασπροπύργου. Ο Καραμανίδης είχε βιώσει όλη την κοσμογονική αλλαγή που συνέβη στις δύο ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Τη γενοκτονία και την κυριαρχία του τουρκικού εθνικισμού στις περιοχές του μικρασιατικού Πόντου, την προσφυγιά στη Σοβιετική Ενωση και τις πολιτικές εξελίξεις του Μεσοπολέμου. Εζησε τη Νέα Οικονομική Πολιτική (ΝΕΠ) και υπήρξε θύμα του σταλινισμού κατά την έναρξη της «Ελληνικής Επιχείρησης». O Kαραμανίδης ήταν γόνος εύπορης οικογένειας των Κοτυώρων του μικρασιατικού Πόντου. Η πολιτική των Νεότουρκων τον υποχρέωσε να ανέβει στο βουνό στα 17 του χρόνια και να γίνει αντάρτης. Με τη Μικρασιατική Καταστροφή, μετά από πέντε χρόνια αντάρτικης δράσης, κατέφυγε στο Αντλερ της Σοβιετικής Ενωσης, όπου συνελήφθη το 1937. Περιέγραψε ως εξής τη σύλληψή του: «Με έπιασαν στις 18 Δεκεμβρίου 1937. Με πήγαν στη φυλακή του Κρασνοντάρ. Μου ζητούσαν να υπογράψω ότι ανατίναξα το γεφύρι στο Τανγκανρόκ. Εγώ δεν ήξερα ούτε πού βρισκόταν αυτό... Εκεί έφαγα πολύ ξύλο... Στις 12 το βράδυ έρχονται, με παίρνουν για ανάκριση. Με χτυπούσαν και μου έλεγαν να υπογράψω ότι χάλασα το γεφύρι. Με έβαλαν γυμνό σε μια κάμαρα να στέκω όρθιος. Οι τοίχοι γύρω ήταν γεμάτοι καρφιά. Δεν μπορούσες να ακουμπήσεις πουθενά. Εριχναν κρύο νερό πάνω μου. Πρήστηκα. Με έβγαλαν έξω να υπογράψω. Εγώ δεν υπόγραφα. Εκλειναν με το χέρι τους το κείμενο και μου έλεγαν “υπόγραψε”. Τους έλεγα “να διαβάσω τι γράφει και μετά θα το υπογράψω”. Αυτός δεν το φανέρωνε αλλά έβριζε και μου έλεγε “υπόγραψε”. “Ανοίχτε να διαβάσω για να ξέρω γιατί με έχετε εδώ” έλεγα. Τότε άρχιζε το ξύλο. Πολύ ξύλο. Με χτύπαγε ο ένας και μετά με πέταγε στον άλλο. Τα ίδια και αυτός. Μέχρι που σωριαζόμουν κάτω».
Με τον Γιάννη Καραμανίδη στον Ασπρόπυργο, κάπου προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80

Τελικά η Δυάδα των Γιεζόφ και Βισίσκι που υπέγραφε όλες τις καταδίκες ή τις εκτελέσεις -από τον Σεπτέμβριο του ’38 το δικαίωμα υπογραφής δίνεται σε τοπικές Τριμελείς Επιτροπές (τρόικα)- τον καταδίκασε σε 10ετή κάθειρξη. Ο Καραμανίδης περιπλανήθηκε σε διάφορα μέρη στην Απω Ανατολή: Καμτσάτκα, Σαχαλίνη, Βλαδιβοστόκ για να καταλήξει τελικά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μαγκαντάν της Κολιμά. Περιγράφει ως εξής τις συνθήκες διαβίωσης: «Το στρατόπεδο ήταν γεμάτο από Ελληνες. Υπήρχαν απ’ όλα τα έθνη: Ρώσοι, Γεωργιανοί, Πολωνοί, Εγγλέζοι. Δεκαοχτώ χιλιάδες έφεραν με μας εκεί. Από αυτούς επέζησαν οι 300. Οι άλλοι πέθαναν από την πείνα και το κρύο. Μαγειρεύαμε πριονίδι για να τρώμε. Στοίβες ήταν τα πτώματα. Μαυρισμένα ήταν. Εσκαβαν λάκκους 50 μέτρα μήκος και 15 πλάτος. Για να ανοίξουν ένα λάκκο έκαναν 4 με 5 μέρες. Παγωμένο ήταν το χώμα. Δεν σκαβόταν. Εσκαβαν λίγο, μετά έχυναν πετρέλαιο και έβαζαν φωτιά. Ετσι έλιωνε ο πάγος και συνέχιζαν το σκάψιμο. Μετά από λίγο πάλι. Μέχρι να φτάσουν τα τρία μέτρα. Τους πεθαμένους τους έσπρωχναν μ’ ένα τρακτέρ μέσα στο λάκκο. Χιλιάδες ομαδικοί τάφοι υπήρχαν σ’ εκείνους τους κάμπους της Κολιμά... Στη δουλειά μας πήγαιναν 20-30 ανθρώπους. Γύρω μας φαντάροι. Αν κάποιος δεν μπορούσε να περπατήσει τον χτυπούσαν. Το χειρότερο όμως ήταν τα σκυλιά. Οποιος ήταν φυλακισμένος με το άρθρο 58 του ποινικού κώδικα δεν είχε κανένα δικαίωμα. Κι αν πέθαινες και αν σε σκότωναν δεν έδιναν λογαριασμό σε κανένα. Στη φυλακή δεν μιλούσαμε καθόλου. Ο πολιτικός κρατούμενος δεν έχει γλώσσα. Παντού στη στολή είχαμε το νούμερό μας. Εγώ ήμουν το νούμερο 665. Αυτόν είχα μέχρι το τέλος. Οι ποινικοί κρατούμενοι είχαν περισσότερες ελευθερίες».

Νικολάι Γιεζόφ. Το 1937 υπέγραψε την Ντιρεκτίβα 50215, η οποία στοχοποιούσε την ελληνική μειονότητα. Το ίδιο έτος, φωτογραφήθηκε με τους Βοροσίλοφ, Μολότοφ και Στάλιν

«Από 25.000 μείναμε 600»


Στην ερευνητική μου περιπλάνηση συνάντησα στη Νέα Σμύρνη και τον Παύλο Κερδεμελίδη. Αλλον έναν ομογενή που είχε βιώσει τη σταλινική βία και είχε ζήσει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της περιοχής Βορκουτά 12,5 χρόνια. Ο Κερδεμελίδης είχε γεννηθεί στα περίχωρα της Τραπεζούντας του Πόντου και είχε καταφύγει στην Κριμαία της Ρωσίας λόγω της γενοκτονίας που πραγματοποιούσε ο νεοτουρκικός εθνικισμός στα νότια παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Τον συνέλαβαν στις 15 Δεκεμβρίου 1937 στην Αλούπκα (παραφθορά της Αλωπεκής Φωλέα, όπως ήταν η αρχαία ελληνική ονομασία της περιοχής). Ηταν ο πρόεδρος της «κοπερατίβας φωτογράφων».
…συνέχεια της παραπάνω φωτογραφίας. Το 1939, θύμα και ο ίδιος της σταλινικής παράνοιας, συνελήφθη και το 1940 εκτελέστηκε. Εξαφανίστηκε από την φωτογραφία έως το 1991.

Η σύλληψή του έγινε με τον εξής τρόπο: «Με συνέλαβε η NKVD χωρίς να ξέρω το γιατί. Αργότερα άρχισαν τις ανακρίσεις και μας πήγαιναν από τη Γιάλτα στη Σεβαστούπολη. Στις ανακρίσεις χτυπούσαν με βούρδουλα και ρωτούσαν τι ξέρω γι’ αυτόν ή τον άλλο. Δεκαοχτώ μήνες γίνονταν οι ανακρίσεις... Η κατάθεση που υπόγραψα έλεγε ότι ήμουν σε κάποια ομάδα, ότι θέλαμε να ρίξουμε τη σοβιετική κυβέρνηση».

Με βάση την ομολογία του ο Κερδεμελίδης καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα από την Τριμελή Επιτροπή. Μετά από περιπλάνηση σε διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης τον μεταφέρουν σε στρατόπεδο στην περιοχή Βορκουτά. Περιγράφει με τον εξής τρόπο τη μεταφορά τους στο στρατόπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης: «Το 1939 μας φόρτωσαν σε 90 βαγόνια 25.000 άτομα (σ.σ. απ’ όλες τις εθνικότητες) και μας πήγαν στη Σιβηρία. Εκεί ήταν δάση. Μας έβγαλαν, ανοίξαμε δρόμο και φτάσαμε σε μια πεδιάδα. “Εδώ θα μείνετε” μας είπαν. Μέσα στο δάσος, δίχως σπίτια, δίχως τίποτα. Μέσα στο χιόνι. Ετσι, σε έξι μήνες από 25.000 μείναμε 600... Εκεί δουλεύαμε. Κόβαμε ξύλα και τα στοιβάζαμε. Γύρω μας ήταν φαντάροι μ’ αυτόματα. Ολα τα ξύλα σάπισαν εκεί βέβαια. Ηθελαν να μας εξοντώσουν. Οι περισσότεροι πέθαναν. Κανείς ποτέ δεν θα μάθει πόσοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι... Πηγαίναμε για δουλειά τέσσερις τέσσερις. Γύρω τα σκυλιά και τα αυτόματα. Ενα βήμα δεξιά, ένα βήμα αριστερά πυροβολούσαν χωρίς προειδοποίηση».
Η φωτογραφία του Παύλου Κερδεμελίδη που υπήρχε στο φάκελό του στην Βορκουτά. Το σκισμένο νούμερο γράφει Β136. Αυτό το νούμερο ήταν το όνομά του από τη στιγμή της σύλληψής του στην Κριμαία έως την απελευθέρωσή του.


Βεβαίωση αθωότητας για τον Π. Κερδεμελίδη μετά από υπερδεκαετή κάθειρξη σε καταναγκαστικά έργα. Τέτοιες Βεβαιώσεις δόθιηκαν μετα το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ. 

Μικρό ενδιαφέρον από την ελληνική ιστοριογραφία


Παρότι έχουν περάσει 23 χρόνια από την έκδοση στην Ελλάδα της πρώτης μονογραφίας για εκείνα τα συγκλονιστικά γεγονότα με τίτλο «Ποντιακός Ελληνισμός: Από τη Γενοκτονία και τον Σταλινισμό στην Περεστρόικα», εντούτοις ελάχιστα ενδιαφέρθηκε γι’ αυτά η νεοελληνική ιστοριογραφία. Και ας ακολούθησε η κατάρρευση του κομμουνιστικού κόσμου, ας γέμισαν οι ελληνικές πολιτείες με χιλιάδες απόκληρους πρόσφυγες, ομογενείς και άλλους, του αποτυχημένου σοσιαλιστικού πειράματος του 20ού αιώνα και ας βιώνει ακόμα ο πλανήτης την ανισορροπία που επέφερε το τέλος του διπολικού κόσμου. Η ουδέτερη στάση -ίσως και αδιάφορη, αλλά και κάποιες φορές επιδοκιμαστική των διώξεων- είναι αποκαλυπτική των νεοελληνικών μας ορίων, της περιορισμένης ικανότητας να αντιλαμβανόμαστε τις εξελίξεις στον περιβάλλοντα χώρο, την έλλειψη συναισθημάτων αλληλεγγύης προς πληθυσμούς που υποφέρουν, αλλά και της βαθύτατης αλλοτρίωσης στην οποία έχει περιέλθει ο νέος ελληνισμός.
Τάφος του κρατούμενου με τον αριθμό Β35… Κάπου στην Κολιμά!

* Ο κ. Βλάσης Αγτζίδης είναι διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας και μαθηματικός. http://kars1918.wordpress.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τέλος η χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή

το Διυλιστήριο λέει: κύλησε ο τέντζερης να τιμωρήσει το καπάκι!..

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ψήφισε η Βουλή. Στη ψηφοφορία συμμετείχαν 272 βουλευτές. “Ναι” ψήφισαν 241 βουλευτές. “όχι” 26 και “παρών” 5.


Τον Οκτώβριο άλλωστε υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα.

Από τη ψηφοφορία ξεχώρισε το "όχι" του Μανώλη Γλέζου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος...
της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη του κόμματός του και για παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία, η οποία, όπως είπε, δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο παρά μόνο σε «κουκουλοφόρους μάρτυρες».

Από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Χρυσούλα Γιαταγάνα εξέφρασε την αντίθεσή της στην αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι τόσο ο ελληνικός όσο και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός καθιερώνει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου. Νωρίτερα πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, δήλωσε ότι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και θα την υπερψηφίσει. Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι διατυπώνει προσωπική του άποψη, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων αλλά και του τεκμήριου της αθωότητας.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση σχολίασε ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει η Βουλή να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, που έχει ρητορική μίσους και λειτουργεί με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, υπογράμμισε ότι σε όλη την Ευρώπη αναστέλλεται η χρηματοδότηση σε κόμματα που έχουν χαρακτηριστικά ιδιωτικής πολιτοφυλακής και ένα τέτοιο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, χαρακτήρισε «φαντασιώσεις» τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κασιδιάρης περί σκευωρίας αντιπολίτευσης και κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής.

«Προφανώς δεν συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, σε καμία συντεχνία ή σκευωρία. Ως βουλευτής ασκώ το υπέρτατο καθήκον μου για την προάσπιση της πατρίδας. Η δημοκρατία μπορεί και ξέρει να αμύνεται από αυτούς που την επιβουλεύονται. Πρέπει όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, να δώσουμε ενιαίο μήνυμα, μια φορά όλοι μαζί, για τη δημοκρατία» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Για επικίνδυνη ναζιστική οργάνωση με εγκληματική δράση, που ευθύνεται για σειρά σχεδιασμένων δολοφονικών επιθέσεων, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. «Δεν μπορεί να χρηματοδοτείται από τα λεφτά του ελληνικού λαού μια εγκληματική δραστηριότητα» πρόσθεσε.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, χαρακτήρισε ως πράξη υψηλής δημοκρατικής και εθνικής ευθύνης την απόφαση που θα πάρει η Βουλή για την Χρυσή Αυγή. «Είναι το χρέος που έχουμε στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, το οποίο πολεμάνε από το πρωί μέχρι βράδυ. Η Δημοκρατία αντέχει την διαφορετικότητα, τη διαφορετική άποψη, πυροδοτεί το διάλογο, αφήνει ελεύθερο πεδίο δράσεων, όμως, καταπολεμά την βαρβαρότητα. Η δημοκρατία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε όποιους επιβουλεύονται το δημοκρατικό πολίτευμα. Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύει με τα απεχθή εγκλήματα της ότι είναι μαύρο σκοτάδι. Χρησιμοποιεί την πολιτική ως όχημα για να κρύβεται πίσω από αυτό. Χρησιμοποιεί την χρηματοδότηση για εγκλήματα. Τώρα που έπεσαν οι μάσκες οφείλουμε να σταματήσουμε την χρηματοδότηση της. Αν δεν το κάνουμε θα συνεχίζει το απεχθές έργο της και τότε γινόμαστε συνένοχοι» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.


Newsroom Enet
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαπόμπευση για το δίδυμο της διαφθοράς από τον Τσίπρα: "Ο Σαμαράς σύρθηκε από τον Βενιζέλο στην υπόθεση των υποβρυχίων"

το Διυλιστήριο λέει: για να διαπομπευθεί κάποιος πρέπει να έχει τσίπα! φιλότιμο! Κι αυτοί δεν έχουν!..

"Πώς θα τα κρύψετε τέσσερα υποβρύχια που σαπίζουν κάτω από το χαλί. Δεν χωράνε"...

"Κραυγάζει ενοχή η στάση της κυβέρνησης που επιδιώκει να μην συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση των υποβρυχίων.
"Πώς θα τα κρύψετε τέσσερα υποβρύχια που σαπίζουν κάτω από το χαλί. Δεν χωράνε. Το θέμα βοά και σας υποχρεώνει να δώσετε απαντήσεις" είπε απευθυνόμενος στο Βενιζέλο εναντίον του οποίου στρέφεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το Σαμαρά ότι εκών άκων σύρθηκε από το Βενιζέλο και προβάλλει το επιχείρημα ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει το έργο της κυβέρνησης. "Ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα, αλλά και αύριο που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας θα κάνει τα ίδια για να μην ξεφύγει κανείς από το νόμο", τόνισε από το βήμα της Βουλής.

"Σε μία περίοδο αφοπλιστικής κρίσης που ζούμε έχει τεράστια πολιτική και ηθική σημασία να δείξουμε γενναιότητα και εθνική ευαισθησία και να αντιμετωπίσουμε το παρελθόν που μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε. Και να στείλουμε στη δικαιοσύνη αυτούς που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα. Πρόκειται για μία υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία και το λιγότερο που θα έπρεπε να πράξει η Βουλή είναι να την εξετάσει σε βάθος".
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το Σαμαρά υπογραμμίζοντας πως "ο κ. Σαμαράς δεν έχει το θάρρος να πάει στη Βουλή να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του".

"Ο κ. Σαμαράς αρνούμενος να δεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια μπαίνει στο κάδρο των ευθυνών", πρόσθεσε.

Τα Ναυπηγεία βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας των αποφάσεων που ελήφθησαν, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκίνησε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και κορυφώθηκε με τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
"Τι είναι αυτό που πρέπει να κρυφτεί από το φως μιας εξεταστικής επιτροπής που θα έχει και την πλειοψηφία από τα δύο κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση;" διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. "Δεν με αφορά ούτε θα ασχοληθώ με τη λάσπη στον ανεμιστήρα για να ξεχάσω το θεμά", τόνισε ακόμα.

Χαρακτήρισε, τέλος, εκβιασμό τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.


Καμμένος: Το σπυρί έσπασε

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής. αλλά και της επέκτασής της για άλλα πρόσωπα. τάχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Υποστήριξε δε ότι από το 1,3 τρισ. ευρώ αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων, το 25-30% διατέθηκε σε μίζες. Μάλιστα το 2% πήγαινε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Το σπυρί έσπασε, όπως τα επέστρεψε ο Κάντας θα τα επιστρέψουν όλοι», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ο Κώστας Σημίτης, που επέστρεψε ως άφθαρτος και αμόλυντος για να σώσει τη χώρα, ήταν αυτός που αποφάσιζε. Έχει τις ίδιες ακριβώς ευθύνες με τα άλλα μέλη του ΚΥΣΕΑ, αλλά εμείς εδώ αποφασίσαμε να παραπέμψουμε στη δικαιοσύνη μόνο τον Άκη Τσοχατζόπουλο από όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, καθώς και τον Γιάννο Παπαντωνίου.
 
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, παρότι τη χαρακτήρισε ρηχή πολιτικά και δήλωσε ότι η πολιτική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετική απ' αυτή του ΚΚΕ.

(ΠΗΓΗ: http://www.epikaira.gr/)Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την προσφιλή μας Δημοκρατία θανούσα χθές, κηδεύομεν σήμερον, και κάθε μέρα..

Δημοκρατία σημαίνει να μπορεί ο πολίτης μέσω των αντιπροσώπων του στην Βουλή, να ελέγχει και ναδιερευνά τις υπερβάσεις και τις σκανδαλώδεις πράξεις ή παραλείψεις των πολιτικών.
Όταν αυτό εμποδίζεταιή συγκαλύπτεται γιακομματικούς λόγους, ή λόγους συμφέροντος της εκάστοτε εξουσίας, τότε δημοκρατία δεν υπάρχει!

Επίσης δημοκρατία σημαίνει να τιμωρούνται οι πράξεις και οι παραλείψεις υποχρεωτικών πράξεων, και όχι οι προθέσεις, ή οι ιδέες.
Αν συμβαίνει το αντίθετο, τότε δημοκρατία δεν υπάρχει!

Χθες μέσα στην Βουλή των Ελλήνων(;), σε δύο αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, η Δημοκρατίαεξέπνευσε..
..δολοφονημένη από αυτούς που έχουν ορκιστεί να την προστατεύουν!

Από τους εγκληματίες συνείδησης, που για δικό τους προσωπικό όφελος προστασίας και διατήρησης ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, αρνούνται στον λαό την διερεύνηση οικονομικο-πολιτικών σκανδάλων που στοιχίζουν στο κράτος εκατομμύρια και ίσως και δισεκατομμύρια ευρώ!

Από τους υπηρέτες του συστήματος (εντός και εκτός εξουσίας), που νομίζουν ότι με διώξεις, απαγορεύσεις και τιμωρίες προθέσεων και ιδεών, όσο και αν τώρα φαίνονται λογικές και επιβεβλημένες..
..ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο σε μελλοντικές διώξεις και ποινές εναντίον τους, και εναντίον οποιουδήποτε δεν είναι αρεστός στο ''σύστημα''!

Πέθανε λοιπόν η Δημοκρατία στον τόπο μας.
Σκοτώθηκε.
Δολοφονήθηκε..

Κι έμειναν το κράτος κι ο λαός ΕΡΜΑΙΑ των πραγματικά φασιστικών αντιλήψεων της συγκυβέρνησης, και των πραγματικά ναζιστικών πρακτικών της..

Τέτοια όμως εγκλήματα δεν πρέπει και δεν μένουν για πολύ ατιμώρητα!
Οι ποινές, όταν έρθουν, θα είναι δίκαια εξοντωτικές και παραδειγματικές..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το πείραμα της απ-ανθρωπιάς: μετωπική με τους κακούς εαυτούς μας

Το τηλεοπτικό κανάλι Abc έκανε ένα πείραμα σε σούπερ Μάρκετ του Μπρούκλιν.
Το πείραμα αφορά την πολύ κακή συνήθεια των ανθρώπων να μην "ανακατεύονται" όταν συμβαίνει μπροστά τους το άδικο.
Μια εγωιστική, συμπεριφορά, χιλιόμετρα μακριά από τον πολιτισμό του ανθρώπινου είδους και της αλληλεγγύης για το ίδιο του το είδος, έστω.

Το σενάριο το πειράματος είχε ως εξής:

Ο Τζος, ηθοποιός με σύνδρομο Down, πιάνει πόστο σε ταμείο του σούπερ μάρκετ και υποδύεται τον υπάλληλο που βάζει τα πράγματα στις σακούλες.
Μια ακόμα ηθοποιός υποδύεται τη στριφνή πελάτισα που τον χλευάζει, γιατί αργεί να γεμίσει τις τσάντες με τα πράγματα.
Δυσανασχετεί, λέει ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να δουλεύουν και εδώ ακριβώς αρχίζει το πείραμα.

Πόσοι πελάτες πήραν το μέρος του Τζος;

Η πρώτη πελάτισσα που έγινε μάρτυρας της ηθοποιού-πελάτισσας με την απαράδεκτη συμπεριφορά σε ένα εργαζόμενο άτομο με είδικές ικανότητες, κάνει κάποιους μορφασμούς δυσαρέσκειας, αλλά δεν μιλάει να τον υπερασπιστεί.
Στην έξοδο όταν της εξηγούν το πείραμα και τη ρωτούν γιατί δεν αντέδρασε, είπε πώς δεν θεωρεί σωστό να ανακατεύεται στις απόψεις των άλλων.
Κάτι ανάλογο είπε και μια άλλη κυρία.
Το πείραμα κράτησε 2 μέρες και με άλλους ηθοποιούς, έναν άντρα και δυο teenagers-πελάτες και μόνο ελάχιστοι πελάτες αντέδρασαν στον κακοήθη συνάνθρωπο με την αγένεια και τη σκληρότητα απέναντι στον Τζος.

Ποιοι αντέδρασαν;

Ένας άντρας που έχει αδελφή με σύνδρομο Down, μια δασκάλα παιδιών με ειδικές ανάγκες και κάνα δυο ακόμα.
Σε δυο μέρες γυρισμάτων, σε ένα σούπερ μάρκετ με τόσο κόσμο, μόνο οι άνθρωποι που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ήταν...άνθρωποι.
Και όταν οι "αδιάφοροι" ενημερώθηκαν για το πείραμα, ήταν πολύ αργά για να ντραπούν.

Δείτε το βίντεο και αλλάξτε στάση...Μιλήστε όταν βλέπετε την κακοποίηση δίπλα σας.
Λεκτική ή σωματική. Σε άνθρωπο ή σε ζώο.
Το φίδι, ναι, εσάς περιμένει για να το βγάλετε απ΄ την τρύπα.


πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Διεθνείς μισθοφόροι θα φυλάνε τις Σκουριές». Σεκιουριτάδες της «Ελληνικός Χρυσός» καταγγέλλουν την ανάθεση της φύλαξης στην εταιρεία «Blackwater»

Εντονη ανησυχία γεννούν οι καταγγελίες των σεκιουριτάδων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold», που χάνουν τη δουλειά τους στο τέλος του μήνα, ότι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων χρυσού στη Χαλκιδική αναλαμβάνει από την 1η Γενάρη 2014 η γνωστή και ως ιδιωτικός στρατός εταιρεία «Blackwater».

Εκεί άλλωστε παρέπεμπαν και με το πανό που είχαν αναρτήσει στη προχθεσινή διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Στρατώνι Χαλκιδικής, στο οποίο έγραφαν «Εξω οι φονιάδες των λαών».

Η εταιρεία έχει μετονομαστεί πλέον σε «Academi», αλλά συνεχίζει να αποτελεί μια ιδιωτική ομάδα ένοπλων μισθοφόρων, που πουλάει προστασία σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως σε εμπόλεμες περιοχές, όπως το Ιράκ. Από τους κυριότερους πελάτες της είναι η γνωστή εταιρεία τροφίμων «Monsanto».

Τα σενάρια για την παρουσία της «Blackwater» στην Ελλάδα είχαν ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου 2013, έπειτα από αποκάλυψη του Ελληνα πρέσβη, Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, σε καναδική εφημερίδα, για ανάθεση της φύλαξης της Βουλής από την ελληνική κυβέρνηση στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Λίγο αργότερα, και καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν διέψευδε τις δηλώσεις του Λ. Χρυσανθόπουλου, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ρένα Δούρου, Θοδωρής Δρίτσας και Δημήτρης Τσουκαλάς, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με την οποία ζητούσαν να μάθουν αν υπήρξε ποτέ κάποια επαφή με ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών, προκειμένου να αναλάβει τη φύλαξη του Κοινοβουλίου ή άλλων δημόσιων χώρων ή να προσφέρει τεχνογνωσία ή εκπαίδευση ή κάποιο συνδυασμό των παραπάνω, και αν υπήρξε, ποια ήταν η κατάληξή της.

Η απάντηση του Ν. Δένδια, η οποία ουσιαστικά ήταν μη απάντηση, ήταν περισσότερο ανησυχητική παρά καθησυχαστική. Ο υπουργός απάντησε ότι για θέματα φύλαξης της Βουλής αρμόδιος δεν είναι ο εκάστοτε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής.

Την ίδια περίοδο ξεκίνησαν και τα σενάρια της παρουσίας της «Blackwater» στη Χαλκιδική με σκοπό τη φύλαξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold». Τα σενάρια είχε επιβεβαιώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επικαλούμενος ενημέρωση που είχε από συνδικαλιστές αστυνομικούς.

Τις πληροφορίες αυτές είχε ανακοινώσει μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνάντηση που είχε με απόστρατους στρατιωτικούς στα τέλη Φεβρουαρίου. Τότε, ο Π. Καμμένος είχε δηλώσει ότι η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την «Blackwater» είχε ήδη υπογραφεί, ότι η μονάδα που θα επιχειρήσει στην Ελλάδα είναι ήδη έτοιμη και ότι ο πρώτος χώρος στον οποίο θα αναλάβει δράση ο συγκεκριμένος ιδιωτικός στρατός θα είναι οι Σκουριές. «Από τη στιγμή που βλέπετε το βρικόλακα της ελληνικής πολιτικής σκηνής να αναδεικνύει το ζήτημα των Σκουριών τόσο πολύ, να ξέρετε ότι εκεί θα είναι και η πρώτη ειδική οικονομική ζώνη. Και θα έχει ως φρουρά τη συγκεκριμένη μονάδα».

Τις καταγγελίες των σεκιουριτάδων εντείνει η παρουσία των Καναδών-στελεχών της «Eldorado Gold» στη Χαλκιδική, το τελευταίο διάστημα, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε προσπάθεια μείωσης του κόστους, στην οποία περιλαμβάνεται και η απόλυση των φυλάκων της εταιρείας. Αλλά και ο συνδυασμός αυτού, με το ότι ο καναδικός στρατός περιλαμβάνεται μεταξύ των στρατών χωρών στις οποίες η «Blackwater» παρέχει «τεχνική υποστήριξη».

Η «Blackwater»

Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» μετονομάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας «Xe» και πρόσφατα σε «Academi». Είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων για την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης τον Σεπτέμβριο του 2007 -σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», διώκονται για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και τη μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν.

Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοί της διώκονται για τις δολοφονίες δύο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009. Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να είχε αναλάβει και μέρος της εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δίωξη 15χρονου

Με γραπτό υπόμνημα απολογήθηκε χθες ο 15χρονος από την Κομοτηνή που οδηγήθηκε στον ανακριτή με την κατηγορία της στάσης, στα επεισόδια στις Σκουριές στις 21 Οκτωβρίου 2012. Ο νεαρός κατέθεσε το απολογητικό υπόμνημα στο πλαίσιο της προανάκρισης μετά τη δίωξη που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του αναφέρει ότι δεν είχε συμμετοχή στα επεισόδια, τα οποία ξεκίνησαν τα ΜΑΤ με την επίθεσή τους στους διαδηλωτές.

Δηλώνει επίσης ότι διεκδικεί το δικαίωμά του να διαδηλώνει ελεύθερα για την υπεράσπιση της ζωής και του περιβάλλοντος. Η δικηγόρος του, Ελένη Λαφτσή, υπογραμμίζει ότι η δίωξη του 15χρονου είναι έωλη, στηρίζεται μόνο στο γεγονός ότι βρέθηκε στον τόπο των επεισοδίων το πορτοφόλι του, ενώ δεν υπάρχει καμία μαρτυρία, ούτε αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός, που να τον συνδέει καθ' οιονδήποτε τρόπο με τα επεισόδια. Οπως λέει, είναι μια δίωξη που γίνεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης όσων είναι αντίθετοι στην εξόρυξη χρυσού και στην προσπάθεια αυτή η Αστυνομία χρησιμοποιεί ένα 15χρονο παιδί, για να σπείρει το φόβο στους πολίτες.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο... σκαμνί και οι Ρεν, Τρισέ, Ρέγκλινγκ -«Καταπέλτης» για την Τρόικα το Ευρωκοινοβούλιο: Κύριοι, αποτύχατε!

 


Σε προσχέδιο έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζεται ότι η τριμερής δεν έλαβε υπόψη της, τις κοινωνικές επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων μέτρων στην Ελλάδα, αλλά και δεν κατάφερε να αποτρέψει την ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας - Ξεκινά «κύκλος ανακρίσεων» σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο και Ιρλανδία

«Καταπέλτης» για την Τρόικα και το ρόλο της στις χώρες που «τρέχουν» προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι το προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κατατέθηκε την Τετάρτη στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών του ΕΚ. Το προσχέδιο κατατέθηκε από τους επικεφαλής της ομάδας που ανέλαβε να διενεργήσει τη σχετική έρευνα, Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ, Αυστρία) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, Γαλλία).

Στο προσχέδιο ασκείται κριτική και στην ευρωζώνη για την έλλειψη νομικής βάσης στη σύσταση της τρόικας, αλλά και στο ρόλο της τριμερούς, καθώς δεν ελήφθησαν υπόψη οι επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων πολιτικών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη που έχουν πληγεί από την κρίση.

Όπως σημειώνεται, τα προγράμματα προσαρμογής που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δεν εμπόδισαν την ελεγχόμενη χρεοκοπία, αλλά ούτε και τη μετάδοση της κρίσης στα υπόλοιπα κράτη-μέλη. Επίσης, στο προσχέδιο ασκείται κριτική και στην Κομισιόν για το διπλό ρόλο που έχει τόσο ως μέλος της τρόικας όσο και ως θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο προσχέδιο της έκθεσης επισημαίνεται ακόμη ότι τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής θα πρέπει να βελτιωθούν όσον αφορά στις δομές λήψης αποφάσεων. Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι πρέπει να αυξηθεί η συνοχή, η διαφάνεια και η λογοδοσία, λαμβανομένης υπόψη και της αναθεώρησης των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, στους οποίους είχαν βασιστεί οι υποθέσεις που διατυπώνονταν.

Το προσχέδιο αυτό θα αποτελέσει τη βάση του πολιτικού έργου που θα αρχίσει τον Ιανουάριο, με ακροάσεις σημαντικών παραγόντων που καθόρισαν το περιεχόμενο των προγραμμάτων στήριξης και την αποστολή αντιπροσωπειών του ΕΚ στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Το κείμενο που κατατέθηκε, σύμφωνα με την Επιτροπή, επισημαίνει πως χρειάζονται επίσης βελτιώσεις και σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά κυρίως το σε ποιον «ανήκει» η ευθύνη για τη διαδικασία εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, καθώς, εάν δεν υπάρχει τέτοια απόδοση ευθυνών, η εφαρμογή είναι λιγότερο αποτελεσματική και οι επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων λιγότερο θετικές.

Σύμφωνα με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που παρατίθεται, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών θα μεταβεί στη Λισαβόνα από την 6η ως την 7η Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα από την 8η ως την 9η Ιανουαρίου, στη Λευκωσία από την 10η ως την 11η Ιανουαρίου και στο Δουβλίνο την 16η ως την 17η Ιανουαρίου.

Ενώπιον της επιτροπής θα μιλήσουν παράλληλα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν (13η Ιανουαρίου), ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ (14η Ιανουαρίου) και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ (15η Ιανουαρίου).

Το σχέδιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί και επίσημα στην Επιτροπή την 16η Ιανουαρίου στο Στρασβούργο. Προγραμματίζονται επίσης και άλλες επαφές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα Τάξη Πραγμάτων - Συμφωνία για την τραπεζική ένωση στην Ευρώπη

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν την Τετάρτη, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, σε συμφωνία σχετικά με την τραπεζική ένωση, ενώ χαρακτήρισαν αυτή την ημέρα ως «κοσμοϊστορική» για τις τράπεζες του μπλοκ, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι μια κοσμοϊστορική ημέρα για την τραπεζική ένωση», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Η σημερινή συμφωνία δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί, αλλά άξιζε όλος ο χρόνος που ξοδέψαμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Λιθουανίας, Ριμάντας Σάντζους, η χώρα του οποίου κατέχει εκ περιτροπής την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που απομένει πλέον είναι τα κράτη μέλη να διαπραγματευτούν τους όρους της τελικής συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να ξεκινήσει «ένα νέο κεφάλαιο για το τραπεζικό μας τομέα», πρόσθεσε ο Σάντζους.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....