Διυλιστήριο: 10/28/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Περίπλους του νησιού από 15χρονο

Ο νεαρός Μυτιληνιός Ανδρόνικος Κόρακας-Κοντός θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου έναν 10ήμερο περίπλου, της γενέτειράς του, της Λέσβου, για να υποστηρίξει την ομάδα “Η Νεολαία Σώζει” και να επιστήσει την προσοχή στην παρούσα κατάσταση ανάγκης στη Μεσόγειο.

Ο 15χρονος Ανδρόνικος εδώ και έναν χρόνο σχεδόν δραστηριοποιείται με την ομάδα Jegend Rettet. Ο Ανδρόνικος πληροφορήθηκε για την δράση της Jugend Rettet μέσω ενός σχολικού (-ής) παρουσίασης (Projekt). Επειδή κατά το παρελθόν με ένα βίντεο που έκανε ο ίδιος, επέστησε την προσοχή για την κατάσταση των προσφύγων στην Λέσβο, θέματα όπως Flucht (προσφυγιά) και Seentorettung (Διάσωση από κίνδυνο στην θάλασσα) έβρισκαν ιδιαίτερο τόπο στην καρδιά του.
Τον Ιούλιο του 2016, συνόδεψε τις προετοιμασίες αποστολής στο καράβι IUVENTA στην Μάλτα και επιθυμεί να συνεχίσει να υποστηρίζει την ομάδα Jugend Rettet.

Κατά τους προηγούμενους μήνες, ο Ανδρόνικος οργάνωσε μια εκδήλωση ενημέρωσης στο σχολείο του καθώς και μια συζήτηση (συνομιλία) με τον Δήμαρχο της Λέσβου προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στην παρούσα κατάσταση ανάγκης στην Μεσόγειο.

Προκειμένου να υποστηρίξει επιπλέον με όλες τις δυνάμεις το έργο, ο Ανδρόνικος θα ξεκινήσει έναν περίπλου της Νήσου Λέσβου στις 30.10.2016.
Επί 10 ημέρες θα κάνει τον γύρο της Λέσβου με δικό του ιστιοπλοϊκό και θα επιστήσει την προσοχή, θα πληροφορήσει για το έργο της ομάδας Jugend Rettet. Κατά τους ενδιάμεσους σταθμούς στην ξηρά, στο νησί, ο Ανδρόνικος θα επιθυμούσε να ευαισθητοποιήσει νέους και ενήλικες για την κατάσταση των προσφύγων στην Λέσβο, καθώς και να παρουσιάσει ήθη και έθιμα των κατοίκων του νησιού.

“Με τον περίπλου μου, θα ήθελα να βοηθήσω την ομάδα Jugend Rettet ώστε να συνεχίσει τις αποστολές της, διότι ο κάθε άνθρωπος που βρίσκεται σε κίνδυνο, σε κατάσταση ανάγκης μέσα στην θάλασσα, πρέπει να σώζεται.
Αυτό ο καθένας από εμάς είναι σε θέση να το υποστηρίξει με τον δικό του τρόπο, είτε με πράξεις όπως αυτή εδώ, είτε με δωρεές. Η ομάδα Jugend Rettet το έχει αποδείξει με έναν τρόπο, ο οποίος μου αποτυπώθηκε (με εντυπωσίασε) βαθιά και που για όλη μου την ζωή θα αποτελεί ένα πρότυπο” εξηγεί ο Ανδρόνικος.

Μέσω της πλατφόρμας των δωρεών Betterplace.org μπορεί να υποστηριχτεί ο περίπλους του Ανδρόνικου και μαζί με αυτόν και το έργο της Jugend Rettet.

Ο νεαρός Ανδρόνικος, που σπουδάζει στην Γερμανία, είναι παιδί του πρώην βουλευτή και περιφερειακού συμβούλου Στρατή Κόρακα και της επιχειρηματία Μυρσίνης Κοντού.

Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....