Διυλιστήριο: 07/09/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Ο Θεός των Σιωνιστών. Ο "Μεσσίας" των Εβραίων και ο αντίχριστος.


Ο Κύριος όταν ήταν στην έρημο μετά την σαραντήμερη νηστεία τον πλησίασε ο διάβολος, Τον πήγε σε ένα ψηλό βουνό, Του έδειξε όλα τα βασίλεια της οικουμένης  και του είπε:"θα σου δώσω όλη αυτή την εξουσία και την δόξα τους, διότι σ' εμένα έχει παραδοθεί και σε όποιον θέλω την δίνω. Εάν λοιπόν με προσκυνήσεις θα είναι όλα δικά σου".Κατά Λουκά κεφ.4  6

Δείτε ποιοι είναι λοιπόν οι σημερινοί προσκυνημένοι στον διάβολο που για να έχουν το χρήμα και την εξουσία κάνουν το σχέδιό του. Ποιος είναι ο σκοπός τους. Και ποιος είναι ο λαός που είναι έτοιμος να τους ακολουθήσει, έχοντας πλανηθεί αναμένοντας ακόμα το Μεσσία.

Οι απαντήσεις δίνονται από έναν από τους λίγους ιεράρχες που τιμάει τα ράσα του. Και επιβεβαιώνονται από ένα Ελληνοεβραίο ραββίνο.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο είναι αποκαλυπτικά!!!!!!

Ο ηγεμών πάλι τους είπε, " Ποιόν θέλετε από τους δύο να σας αφήσω ελεύθερο;". Αυτοί είπαν, "Τον Βαραββά". Λέει σε αυτούς ο Πιλάτος, "Τι λοιπόν να τον Ιησού, τον λεγόμενο Χριστό;". Όλοι του έλεγαν, "Να σταυρωθεί". Όταν είδε ο Πιλάτος ότι όλα είναι ανώφελα, μάλλον δε θόρυβος γίνεται, πήρε νερό, έπλυνε τα χέρια του εμπρός στον όχλο και είπε, "Είμαι αθώος από το αίμα τούτου. Είναι δική σας δουλειά". Και όλος ο λαός απεκρίθει, "ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΒΑΡΥΝΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ."
Κατά Ματθαίου κεφ.27   21-25

                                                                                             Κάτι Τρέχει Με Τους Έλληνες

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγώ θα είμαι εκεί …μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!

Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.

Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.
Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι!

Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα, αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;

Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην προσπάθεια και στη σωστή ανταμοιβή και πιστέψαμε στη λαχειοφόρο αγορά των ψήφων. Δεν υπολογίσαμε ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους, μια κοινωνία με βάσει την Παιδεία, τις Επιστήμες, την Έρευνα, τη Φυσική Ελληνική Ομορφιά του εδάφους και του υπεδάφους.
Ακόμα υπάρχουν ψήγματα ελπίδας και εγώ θέλω να τα εκμεταλλευτώ και να βρεθώ όσο ζω σε μια Ελλάδα πραγματικής Δημοκρατίας, πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικής Παιδείας, πραγματικής Υγείας, πραγματικής Διαφορετικότητας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ!

Τώρα για να μη συνεχίσουν να ξενιτεύονται νέοι άνθρωποι για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα για να είμαστε σίγουροι πως σε 20-30 χρόνια θα υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δε θα έχουμε αυτοαφανιστεί από την υπογονιμότητα! Σαν άνθρωπος δε μπορώ να βλέπω άλλο την Ελλάδα να καταστρέφεται και να χάνεται. Δε μπορώ να βλέπω πως κάθε ημέρα πίνεται το αίμα των ανθρώπων μας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!

Δε ξέρω αν η ώρα μηδέν έφτασε, εγώ όμως ορίζω το δικό μου σημείο μηδέν. Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα είναι σαν να έχω γενέθλια, θα είναι τα δικά μου διαφορετικά γενέθλια που αντί να τα γιορτάσω απολαμβάνοντας κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα με καλό κρασί και φαγητό, θέλω να γιορτάσω την αρχή μιας καινούργιας ημέρας, μιας αλλαγής. Εγώ θα είμαι εκεί στις 20:00, μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ, να γεμίσει ο χώρος Ελπίδα έξω από το σπίτι μέσα στους δρόμους.

Ελάτε και φέρτε μαζί σας από ένα κερί να το ανάψουμε σαν σύμβολο ελπίδας για το αύριο. Φέρτε μαζί σας, με οποιοδήποτε τρόπο ιδέες – απόψεις κι όχι φράσεις του παρελθόντος (όπως ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), ώστε να είναι στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες. Θα είμαστε εκεί για να τα μοιραστούμε αυτά, για να τα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. Δεν θα βρεθούμε εκεί για διασκέδαση και γλέντι, με σουβλάκια και μπύρες. Οι εξελίξεις δεν έρχονται με την λειτουργία της πέψης, αλλά με τη λειτουργία του πνεύματος. Καμιά αλλαγή δεν έγινε με το ξυλάκι από το καλαμάκι, αλλά όλες έγιναν με το ξίφος του πνεύματος και τη θέληση του σώματος. Θα είμαστε εκεί για την αλλαγή, για μια βιώσιμη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

• Δεν υποκινούμαι από κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη για αυτήν την προσπάθεια για αναστολή της καταδίκης μας. ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΙ όμως από τη θέλησή μου να ζω ελεύθερος και καλά!
• Χρησιμοποιώ το Facebook και άλλα socials media όχι σαν τελικό αποδέκτη, αλλά ως μέσο για τη διάδοση ενός τελικού σκοπού.
Σας αφήνω με στοίχους από το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη και με την ελπίδα να είμαστε μια δύναμη εκείνο το βράδυ!
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄τις φωνές […]
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη ή το παιδί σου. Δε θα διστάσεις. Θ΄ απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου Θ΄ απαρνηθείς τη βραδινήξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο. Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς. Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ, να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄ το κόκκινο στόμα της αγάπης σου […]
Εγώ θα είμαι εκεί …μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!!
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 Ώρα: 20:00 


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πολιτικά κόμματα: Εστίες κατάχρησης & διαπλοκής

Η πλειοψηφία των πολιτών στον κόσμο θεωρεί ότι το επίπεδο διαφθοράς στη χώρα τους έχει αυξηθεί κατά το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, ενώ παράλληλα οι κυβερνήσεις εμφανίζονται λιγότερο αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ειδικότερα μετά το 2008 και το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με το "Παγκόσμιο Βαρόμετρο για τη Διαφθορά" για το 2013, την μεγαλύτερη έρευνα της παγκόσμιας κοινής γνώμης που πραγματοποιείται από την μη κυβερνητική οργάνωση Transparency International (Διεθνής Διαφάνεια) και τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Για το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς 2013, η Transparency International χρησιμοποίησε δείγμα 114.000 ανθρώπων σε 107 χώρες, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το επίπεδο της διαφθοράς στις χώρες τους και με το ποιους θεσμούς θεωρούν περισσότερο διεφθαρμένους. Η έρευνα έδειξε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, τα πολιτικά κόμματα θεωρούνται οι περισσότερο διεφθαρμένοι θεσμοί, με 3,8 μονάδες στην κλίμακα του 5, όπου 1 μονάδα σημαίνει "καθόλου διεφθαρμένος" και 5 σημαίνει "εξαιρετικά διεφθαρμένος".

Μόνο το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αποτελεσματικές, ποσοστό χαμηλότερο κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2008.
"Οι ίδιοι οι πολιτικοί πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης" των πολιτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση. Το Βαρόμετρο δείχνει ότι υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική τάξη και πραγματική ανησυχία ως προς την ικανότητα των αρμοδίων θεσμών να προσαγάγουν τους φορείς της διαφθοράς στη δικαιοσύνη.

Ο δεύτερος περισσότερο διεφθαρμένος φορέας σε παγκόσμια κλίμακα θεωρείται η αστυνομία, με 3,7 μονάδες στην κλίμακα του 5, ενώ ακολουθούν τρεις κατηγορίες θεσμών, οι δημόσιοι λειτουργοί, το κοινοβούλιο και η δικαστική εξουσία που ισοβαθμούν με 3,6 μονάδες διαφθοράς.
"Είναι οι ίδιοι θεσμοί που είναι επιφορτισμένοι με τη διακυβέρνηση των χωρών και την τήρηση του νόμου που θεωρούνται ως οι περισσότερο διεφθαρμένοι, που κρίνεται ότι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και ενεργούν για ίδια συμφέροντα μάλλον παρά για τα συμφέροντα των πολιτών", αναφέρεται στην έκθεση.

Τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στην ένατη θέση της διαφθοράς με 3,1. Ειδικά όμως στη Βρετανία και την Αυστραλία θεωρούνται οι περισσότερο διεφθαρμένοι θεσμοί. Ιδιαίτερα στη Βρετανία, το 69% θεωρεί τα μέσα ενημέρωσης τον περισσότερο διεφθαρμένο θεσμό (αύξηση κατά 39% σε σχέση με τρία χρόνια πριν).

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μπάρινγκτον, του βρετανικού τμήματος της Transparency International, αυτό οφείλεται στη σειρά των σκανδάλων τηλεφωνικών υποκλοπών των σχετικών με την έρευνα της επιτροπή Λέβεσον (σκάνδαλο υποκλοπών σε μέσα ενημέρωσης του ομίλου Μέρντοκ) και τη συγκέντρωση των τίτλων ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης σε μικρό αριθμό προσώπων.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, ο τομέας των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και ο τομέας των υπηρεσιών υγείας λαμβάνει 3,3 μονάδες διαφθοράς, ενώ το εκπαιδευτικό σύστημα έπεται με 3,2 μονάδες. Οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στη δέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των θεσμών ως προς τον βαθμό διαφθοράς και έπονται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στην 11η θέση με 2,7 και οι θρησκευτικοί θεσμοί, με 2,6 μονάδες διαφθοράς.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι, αν και οι θρησκευτικοί θεσμοί καταλαμβάνουν την 12η θέση σε παγκόσμια κλίμακα, ως οι λιγότερο διεφθαρμένοι, σε ορισμένες χώρες θεωρούνται "εξαιρετικά διεφθαρμένοι, ειδικότερα στο Ισραήλ, την Ιαπωνία, το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν, όπου βαθμολογούνται με περισσότερες από 4 μονάδες διαφθοράς.Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ε.Ε. αναγνώρισε ότι το νερό δεν μπορεί να πουληθεί.

Μεγάλη νίκη των οργανώσεων που μάχονται κατά της ιδιωτικοποίησης και στην Ελλάδα. Μεγάλη νίκη του Right2Water, οργάνωσης που μάχεται για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό στις χώρες της Ε.Ε., καθώς οι 1,5 εκατομμύριο υπογραφές που συγκέντρωσε ανάγκασαν τον αρμόδιο για την Εσωτερική Αγορά επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ να δηλώσει ότι «η ιδιωτικοποίηση του νερού της βρύσης δεν υπήρξε ποτέ ως πρόθεση, ούτε ως πραγματικότητα για την Ε.Ε.».  Η Right2Water, μάχεται για να αναγνωριστεί το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα και συγκέντρωσε τις υπογραφές, μέσω φόβων ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίαζε την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το ζήτημα έχει προκαλέσει επίσης οργή στη Γερμανία.   Ο Barnier είπε ότι τώρα, θα εισηγηθεί στην Επιτροπή την αφαίρεση του νερού από τον κατάλογο των προς ιδιωτικοποίηση αγαθών, διότι «είναι καθήκον μας να λαμβάνουμε  υπόψη τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τόσους πολλούς πολίτες. Ανέφερε επίσης ότι αντιλαμβάνεται γιατί «οι πολίτες είναι τόσο θυμωμένοι και αναστατωμένοι, όταν τους λένε ότι το πόσιμο νερό θα μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί, παρά τη θέληση τους». 
  «Ελπίζω ότι το ότι η Επιτροπή «ακούει» θα καθησυχάσει τους πολίτες. Κι εγώ ο ίδιος θα αντιδρούσα σε μια τέτοια περίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρνιέ.     Κομμάτι της μάχης της «Right2Water» είναι και η Ελλάδα, μια χώρα όπου υπάρχει η πρόθεση ιδιωτικοποιήσεων στο νερό, όπως στην ΕΥΑΘ. Η οργάνωση συνεργάζεται με την ελληνική οργάνωση «Κίνηση 136» που απαρτίζεται από κοινωνικά κινήματα της Θεσσαλονίκης και  παλεύει κατά της ιδιωτικοποίησης του αγαθού. 

Πηγή: www.lifo.gr  
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ραδιενεργά ύδατα από το «Φουκουσίμα-1» εντοπίζονται στον ωκεανό

Στις δοκιμές υπόγειων υδάτων, οι οποίες έγιναν χθες γύρω από το δεύτερο σύμπλεγμα του Πυρηνικού Ηλεκτρικού σταθμού «Φουκουσίμα-1», εντοπίστηκε Καίσιο σε συγκέντρωση 90000 μπεκερέλ ανά λίτρο, πράγμα που υπερβαίνει τους δείκτες των τελευταίων τριών ημερών κατά 90 φορές. Το περιεχόμενο του Καίσιου-137 είναι 180000 μπεκερέλ ανά λίτρο, πράγμα που είναι 86 φορές περισσότερες από τους προηγούμενους δείκτες.

Η αυξημένη περιεκτικότητα ραδιενεργών στοιχείων εντοπίστηκε και στο θαλασσινό νερό στην περιοχή του Πυρηνικού Ηλεκτρικού Σταθμού. Έτσι, στις αρχές Ιουλίου η περιεκτικότητα σε Τρίτιο ήταν 2300 μπεκερέλ ανά λίτρο – που ήταν και ο μεγαλύτερος δείκτης από την στιγμή που ξεκίνησαν οι μετρήσεις.
Ο λειτουργός του σταθμού δεν μπορεί να εξηγήσει την ραγδαία αύξηση περιεκτικότητας ραδιενεργών ουσιών στα υπόγεια ύδατα και το θαλασσινό νερό.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επειδή ξεχνάμε Γρήγορα!!!!!

ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΑ 18 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

1. Αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009, της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, των ειδικών μισθολογίων –αρχικά για την πολεμική αεροπορία- και αποκατάσταση των ζημιών για τους ομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία

2. Επέκταση των επιδομάτων εργασίας για δύο χρόνια

3. Επίδομα ανεργίας σε μη μισθωτούς και καταστηματάρχες, που έχασαν την επιχείρησή τους και βρίσκονται κάτω από ένα εισοδηματικό όριο

4. Να μη ξεπερνά η φορολογία το 25% του οικογενειακού εισοδήματος

5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Στήριξη των ΣΣΕ. Επαναφορά της μετενέργειας

6. Σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τις 5000 στις 8000 το επόμενο έτος και στις 10.000 το μεθεπόμενο

7. Αντικατάσταση το χαρατσιού της ΔΕΗ με νέο ΕΤΑΚ

8. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, με άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% και σταδιακή, σε τρία χρόνια, μείωση των τριών κλιμάκων του φόρου προστιθέμενης αξίας στο 19% για τον υψηλό, στο 9% για το μεσαίο και στο 5% για το χαμηλό και όλο το τουριστικό πακέτο.

9. Επέκταση για 2 χρόνια έως το 2016 των περικοπών των 11,6 δις που έχουν προγραμματιστεί για το 2013-2014

10. Όχι άλλες περικοπές εργαζομένων, με ρυθμίσεις πέραν του κανόνα 1/10 στο δημόσιο

11. μέτρα για τους δανειολήπτες. Πληρωμή μόνο των τόκων για τους ανέργους δανειολήπτες. Μηνιαία δόση έως το 30% του εισοδήματος για τους υπόλοιπους

12. Αναστολή του Τειρεσία για όσους μπήκαν την τελευταία διετία

13. Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία με σειρά μέτρων όπως η επιστροφή των καταθέσεων

14. Συμψηφισμός των οφειλών από κα προς το δημόσιο

15. Αποδέσμευση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με νομοθετικές πρωτοβουλίες

16. Αποκρατικοποιήσεις πέραν των δεσμεύσεων των δανειακών συμβάσεων

17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας με μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευση, του παραεμπορίου, των κουκουλοφόρων, του οργανωμένου εγκλήματος κι της χαμηλής εγκληματικότητας

18. Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Εμετικός Κύριος Γεωργίου.!!!

Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τα στατιστικά στοιχεία της χώρας να μην είναι υποχρεωμένος να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες;; Πως είναι δυνατόν να παραδέχεται ότι δεν υποβάλει ασφαλιστικές εισφορές και την ίδια ώρα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόθυμος να παραιτηθεί. Ποιος και γιατί τον καλύπτει ακόμα;


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξένα «αφεντικά» στη δημόσια υγεία

Της Αιμιλίας Σταθάκου

Τον ασκό του Αιόλου για τη δημόσια υγεία ανοίγει απόρρητο σχέδιο της task force, το οποίο τινάζει στον αέρα το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας και παραδίδει τη διαχείρισή της σε Ευρωπαίους μάνατζερ. Ο νέος οδικός χάρτης της υγείας που σχεδίασαν για την Ελλάδα οι Γερμανοί και οι Βέλγοι εμπειρογνώμονες προβλέπει την αλλαγή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

Θολό παραμένει το τοπίο για την τύχη των 300 πολυϊατρείων του νέου φορέα, που αποτελούν τον κορμό της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας, ενώ «μπαίνει χέρι» και στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ είναι ο βασικός χρηματοδότης, από τον οποίο εξαρτάται η βιωσιμότητα των δημόσιων νοσοκομείων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση των εμπειρογνωμόνων της task force, Lankers και Geissler, που αποκαλύπτει η Realnews, ο ΕΟΠΥΥ αλλάζει ρόλο και μετονομάζεται από Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας σε Οργανισμό Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας. Τον σχεδιασμό και την οργάνωση του νέου φορέα θα αναλάβει ομάδα ξένων εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συνάψει τις συμφωνίες που θα γίνουν τόσο με τα δημόσια νοσοκομεία όσο και με τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας.


Στο σχέδιο διευκρινίζεται ότι μόνο τα χαμηλόβαθμα στελέχη των ομάδων εργασίας θα είναι Έλληνες. Οι ξένοι μάνατζερ θα προσδιορίσουν και τους κανόνες των συμφωνιών του νέου ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υγείας.

Ο νέος οργανισμός θα λειτουργεί στα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιρειών, δηλαδή θα αγοράζει υπηρεσίες από τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς φορείς της υγείας και στη συνέχεια θα προσδιορίζει πακέτα παροχών για τους ασφαλισμένους του. Στο σχέδιο υπάρχει πρόταση για επαναξιολόγηση του πακέτου παροχών του φορέα, καθώς και των εισφορών των ασφαλισμένων.

Μάλιστα, προτείνονται συστήματα κοινωνικής ασφάλισης υγείας που, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «έχουν καθιερωθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και βασίζονται στο εισόδημα του ατόμου και σε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας βασιζόμενη σε εξατομικευμένες ανάγκες».


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι άλλο κλείνουν εκτος της ΕΡΤ ....


 

Η Ανάπτυξη συνεχίζεται ……


200 Δημοτικά και νηπιαγωγεία καταργούνται, συγχωνεύονται και υποβιβάζονται σε όλη την Ελλάδα.
13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα
Δημοτική Αστυνομία
Το κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης
800 δημοτικές επιχειρήσεις
Καταργούν το Υπουργείο Πολιτισμού
Κλείνουν τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ και πετσοκόβουν την ΕΑΒ
Κλείνουν θέατρα
Κλείνουν σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Κλείνουν Δ.Ο.Υ.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....