Διυλιστήριο: 06/14/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

VIDEO - Γιούχαραν τον Κίσσινγκερ στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ - άφιξη του Κυριάκου στην Λέσχη


Η κάμερα του Info Wars βρέθηκε στη Γερμανία και έπιασε διαδηλωτές να γιουχάρουν τον 94χρονο Χένρι Κίσσινγκερ! Ο αειθαλής επίτιμος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ βρέθηκε και …
αυτή τη χρονιά στη σύνοδό της, αφού δείχνει ακμαιότατος και κάνει συνεχώς υπερατλαντικά ταξίδια.
Δείτε και την άφιξη του Μητσοτάκη στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ
Πηγή www.crashonline.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταδικάστηκε ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το «φουσκωμένο έλλειμμα»

Σήμερα, ολοκληρώθηκε η δίκη (διήρκεσε δύο ημέρες) για τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που αφορούσε την υπόθεση για την παραπομπή του για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου αναφορικά με το «πλαστό» έλλειμμα.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, λόγω πρότερου έντιμου βίου.

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Μάρτυρές του ήταν δύο στελέχη της EUROSTAT και μια διευθύντρια λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο, καθώς όλα τα επιχειρήματά τους «αποκρούστηκαν» από τη δικηγόρο Άρτεμις Διδίλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικαστικές περιπέτειες δεν σταματούν εδώ, αφού σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από τον άλλοτε Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαο Στρόμπλο.

Πηγή www.crashonline.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Αλεξιάδης προαναγγέλλει την ενίσχυση του ΣΔΟΕ με προσωπικό υψηλών προσόντωνΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση 44 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για ζητήματα λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης, ανέφερε ότι «η σύγκριση από τα αξιόπιστα και επίσημα στοιχεία είναι καταλυτική και δείχνουν από την μια την πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης όπως επίσης καταδεικνύουν και μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα για τις κυβερνήσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις των βουλευτών της Ν.Δ για αργούς ρυθμούςτων φορολογικών ελέγχων και «πενιχρά αποτελέσματα», ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι υπάρχει μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της τάξης του 70%, και σημαντική βελτίωση των φορολογικών εσόδων, σε αντίθεση, όπως είπε με την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας , σε σημείο ορισμένα να έχουν μέχρι και διπλασιαστεί.
«Το 2014 είχαμε 6.622 ελέγχους και 3.654 παραβάτες. Το 2015 έχουμε 26.000 ελέγχους και 10.668 παραβάσεις», ανέφερε και πρόσθεσε:
Για τα μεγάλα ελεγκτικά κέντρα, από το ΚΕΦΟΜΕΠ είπε ότι «το 2014 είχαμε 249,7 εκατομμύρια ευρώ σύνολο βεβαίωσης. Το 2015 είχαμε 417,2 εκατομμύρια ευρώ. Αύξηση 67%. Για τους ελέγχους των off shore εταιρειών είπε πως «το 2014 υπήρχαν έσοδα 456.000 ευρώ, ενώ το 2015 746.000 ευρώ». Σε ότι αφορά τους ελέγχους των εμβασμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι «είχαμε 350.000 το 2014 και 857.000 το 2015 και στους ελέγχους φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου 290 το 2014, 694 το 2015».
Σχετικά με τους τελωνειακούς ελέγχους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως « έχουν αυξήσει πάρα πολύ οι έλεγχοι και το συνολικό ποσό του καταλογισμού ενώ το 2014 είχαμε 165 εκατομμύρια, το 2015 είχαμε 276 εκατομμύρια. Αύξηση 66,35%.
Σε ότι αφορά τις παραβάσεις στα καπνικά προϊόντα είπε ότι, «το 2014 για τα καπνικά είχαμε ποσό βεβαίωσης 59.894.000 ευρώ και το 2015 είχαμε 147.664.000 ευρώ. Συνολικά καπνικά και καύσιμα -διότι στα καύσιμα είχαμε μια πτώση- 77.948.000 το 2014, 161.447.000 το 2015».
Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε επίσης την ενίσχυση του ΣΔΟΕ με προσωπικό υψηλών προσόντων και τόνισε ότι η υπηρεσία θα ενισχυθεί με προσωπικό υψηλού επιπέδου. Θα φέρουμε διάταξη που θα θέσει για τις εκκρεμούσες υποθέσεις με σειρά προτεραιοποίησης. «Εμείς άλλωστε είμαστε εκείνοι που παρατείναμε κατά ένα έτος την περίοδο παραγραφής για τις εκκρεμούσες περιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είναι λάθος να προσπαθείτε να εξομοιώσετε τα όσα κάνατε εσείς με την λίστα Λαγκάρντ, με όσα κάνουμε εμείς με την λίστα Μπόργιαν, που μέσα σε τρεις εβδομάδες είχαμε ταυτοποιήσει εκατοντάδες ονόματα», ενώ αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ είπε, ότι το 2015 βεβαιώθηκαν φόροι 173,9 εκατομμυρίων ευρώ και ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι σε 96 υποθέσεις όταν το 2014 είχαν βεβαιωθεί φόροι 23,4 εκατομμυρίων και είχαν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε μόλις 38 υποθέσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων ο κ. Αλεξιάδης αναγνώρισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, και εξήγγειλε την εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης για το λαθρεμπόριο.
«Ο αγώνας για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς ξεκίνησε. Και θα τον δώσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό» κατέληξε.

Η αντιπολίτευση

«Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο αγγίζουν το 50% του ΑΕΠ, και τα φορολογικά έσοδα το 2015 παρουσιάζουν υστέρηση 3 δισ. ευρώ έναντι του 2014, είπε ο βουλευτής της Ν.Δ και τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενώ ο Χρήστος Δήμας, ανέφερε ότι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων είναι στο 1,1% και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις 5,5 δισ. ευρώ.

«Κάνατε σημαία τις λίστες και τώρα πρέπει να μας πείτε τι τις κάνατε, είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε τη λίστα Λαγκάρντ στις αρμόδιες διωκτικές αρχές αμέσως μόλις την παρέλαβε και από το 2013 με δική μας εντολή ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε διακόσιες πενήντα οκτώ υποθέσεις.

«Υπάρχει ένα γενικό και εκτεταμένο κλίμα ροπής προς την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή που οφείλεται στην αύξηση της φορολογίας και την κατάργηση των προστίμων» υποστήριξε ο Γιάννης Βρούτσης, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει φρενάρισμα στην λίστα Λαγκάρντ και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις.

«Αφού είχατε τόσες επιτυχίες γιατί αυξήσατε τους φόρους παντού», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο πόλεμος εναντίον της φοροδιαφυγής απεδείχθη «κενός περιεχομένου» και πρόσθεσε ότι αντί εισπράξει τα 2,5 δισ. ευρώ που εκτιμούσε ότι θα εισέπραττε από τη λίστα Λαγκάρντ, το 1 δισ. ευρώ από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, και τα 2 δισ. ευρώ από το λαθρεμπόριο καυσίμων, επιβάλλει νέους φόρους 6 δισ. ευρώ.

Για πάνω από 10 λίστες έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Χρυσής ΑυγήςΙωάννης Σαχινίδης. Ζήτησε από την κυβέρνηση να ενισχύσει την εισπραξιμότητα ενώ απευθυνόμενος στη Ν.Δ αναρωτήθηκε τι αποτελέσματα έφερε επί των ημερών της.

«Βαθειά ταξικό», χαρακτήρισε το φορολογικό σύστημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Βαρδαλής και ανέφερε ότι από τα τα 50 δισ. ευρώ των φόρων μόλις τα 2 δισ. ευρώ, καταβάλλονται από το μεγάλο κεφάλαιο, και πρόσθεσε ότι, αυτό το διάστημα έφυγαν πάνω από 140 δισ. ευρώ από τη χώρα, με διάφορα φορολογικά τερτίπια.

«Πρέπει να καταλάβουν οι βουλευτές και οι ιθύνοντες νόες της κυβέρνησης ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για την αλλαγή του συντάγματος αλλά για θέματα που σχετίζονται με την εφορία, με τα τηλέφωνα σε οφειλέτες δανείων, με τις περικοπές των συντάξεων» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, και πρόσθεσε ότι «αν κάποιος θέλει να συμβολίσει την κατάσταση θα μετρήσει 90.000 λιγότερους δικαιούχους του ΕΚΑΣ».

«Οι βασικές μεταρρυθμίσεις όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, η πάταξη της γραφειοκρατίας δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο και μπορεί να αποτελέσουν πεδίο συναίνεσης» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς, και πρόσθεσε πως, η έξοδος από την κρίση όπως σημείωσε, θέλει περισσότερες συνθέσεις και λιγότερες συγκρούσεις για να γυρίσει σελίδα η χώρα, αρκεί βέβαια όπως είπε, «το βιβλίο της Ελλάδας να είναι ακόμα ανοικτό…».

«Έγιναν πολύ περισσότεροι έλεγχοι με βάση τα στοιχεία τα οποία υπήρχαν και τα έσοδα για το Δημόσιο ήταν τουλάχιστον τα διπλά», υποστήριξε από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Καμμένος και σημείωσε ότι επί 40 και πλέον χρόνια δεν έγινε προσπάθεια για την εισαγωγή του «πλαστικού χρήματος», έως ότου μια «πυρηνική βόμβα μας έσκασε στα χέρια».

«Δίνουμε αντιπυρετικά σε μια οικονομία που έχει πυρετό και όχι αντιβιοτικά για να γίνει καλά» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει ουσιαστικός έλεγχος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση των τραπεζών με τις εφορίες.
«Όσο αυξάνονται οι φόροι τόσο το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια καταθέτουν οι επικεφαλής των τραπεζών - Χουντής: Η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει τη διαγραφή των θαλασσοδανείων ΝΔ - ΠΑΣΟΚΙσχυρές είναι οι ενδείξεις ότι -αυτή τη φορά- η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που ελέγχει τα επισφαλή δάνεια πολιτικών κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, καταλογίζοντας πιθανότατα ακόμη και ευθύνες. Οι παράμετροι που καταδεικνύουν πως η παρούσα Εξεταστική δεν θα έχει την κατάληξη των προηγούμενων είναι τρεις:

1. Υπάρχει η βεβαιωμένη πολιτική βούληση για ουσιαστικό έλεγχο σε όλα τα επίπεδα
2. Η Τράπεζα της Ελλάδος -για πρώτη φορά- παρέχει όλα τα στοιχεία που διαθέτει
3. Οι οικονομικοί εισαγγελείς -επίσης για πρώτη φορά- φέρονται διατεθειμένοι να κοινοποιήσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τα αποτελέσματα των ερευνών τους

Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, συνομιλώντας με το altsantiri.gr, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέτουν για τα θαλασσοδάνεια οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank) καθώς της Attica Bank. «Έχουν φύγει, ήδη, οι προσκλήσεις», σημείωσε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής -η οποία ενέχει θέση προανακριτικού οργάνου- προσφάτως έλαβε τρίμηνη παράταση λειτουργίας, λόγω του μεγάλου όγκου των προς εξέταση εγγράφων. Δεν είναι και λίγα τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ που πρέπει να εξετάσει…

Χουντής: Η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει τη διαγραφή των θαλασσοδανείων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ


«Η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει διαγραφεί τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ύψους 220 εκατ. ευρώ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Χουντή.

Μάλιστα η ΛΑΕ εκτιμά ότι με μιάμιση αράδα απάντηση της Κομισιόν προκαλείται «σεισμός στην ελληνική πολιτική σκηνή», καθώς η Επιτροπή, δηλώνει ότι «δεν αναγνωρίζει πως με το άρθρο 78 του ν.4146/2013 διεγράφησαν τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα οποία, ως εκ τούτου, θεωρούνται απαιτητά». 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΛΑΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μετά από 7 μήνες (ευρωκοινοβουλευτικό ρεκόρ καθυστέρησης!!) και υπό συνεχείς πιέσεις να αποσυρθεί, η Κομισιόν υποχρεώθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του Νίκου Χουντή, σχετικά με την υπόθεση των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η απάντησή της, εκθέτει, όχι μόνο τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που πήραν τα θαλασσοδάνεια, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού με την "ερμηνεία" που δίνει η κυβέρνηση στο άρθρο 78 του ν. 4146/2013, αφήνει να εννοηθεί ότι, υπάρχει παραγραφή και ότι αυτή αφορά, όχι μόνο το αξιόποινο, αλλά και τα ίδια τα δάνεια. Η απάντηση της Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι τα δάνεια είναι απαιτητά και ενδεχομένως δεν έχει αρθεί ούτε το αξιόποινο των στελεχών που χάρισαν τα δάνεια αυτά σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και συνεπώς, ότι η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί». 

Ο κ. Χουντής είχε καταθέσει ερώτηση προς την Κομισιόν από τις 11.11.2015, με αφορμή τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μέσα στη Βουλή, για «αρχειοθέτηση» της υπόθεσης των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Όμως», συνεχίζει η ΛΑΕ στην ανακοίνωσή της «η απάντηση της Κομισιόν, αν και ολιγόλογη, είναι απολύτως σαφής: “Εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, το άρθρο 78 του νόμου 4146/13 δεν αποτελεί νομική βάση για ακύρωση ή διαγραφή δανείων” (!!!)». 

Ο ίδιος ο Νίκος Χουντής, αναφορικά με το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ιστορία έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια, όταν πάλι ως ευρωβουλευτής, μαζί με άλλους συναδέλφους, ζητούσα να υπάρξει έλεγχος και διαφάνεια και, σε κάθε περίπτωση, να μην επιτραπεί η διαγραφή των χρεών 220 εκατ. ευρώ, των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το 2013, η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πέρασε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία απάλλασσε από την κατηγορία της απιστίας, τον πρόεδρο, τα μέλη των ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών που είχαν συνάψει πάσης φύσεως δάνεια με “νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα”. 

Είναι απολύτως σαφές ότι, με την ανωτέρω τροπολογία, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, επειδή δεν τολμούσε να αναφερθεί ευθέως σε κόμματα, προσπαθούσε να τα περιγράψει ως “πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα”, επιχειρώντας ταυτόχρονα, μέσω διαρροών στον Τύπο, να δημιουργήσει τη νομική πεποίθηση ότι τα χρέη έχουν διαγραφεί και προσδοκώντας να ακολουθήσει και επισήμως η “αυθεντική” ερμηνεία. Στις 5.11.2015 βρέθηκε ο “αυθεντικός ερμηνευτής” στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος, μέσα στη Βουλή, ρίχνοντας ως είθισται, τα βάρη στο παρελθόν, άφησε να εννοηθεί ότι δάνεια και ποινικές ευθύνες έχουν διαγραφεί. 

Η απάντηση της Κομισιόν ανατρέπει τη διαπλοκή των κομμάτων και θέτει το ζήτημα σε μια εντελώς νέα, κατά τη γνώμη μου, νομική βάση: Η Κομισιόν, πολύ ορθά, δεν δέχεται ότι τα κόμματα αποτελούν νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτά που περιγράφονται στο άρθρο 78, του ν. 4146/2013. Αρνείται δηλαδή να αποδεχθεί αυτό τον ορισμό της έννοιας του “πολιτικού κόμματος”, που σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνη την πολιτική και νομική επιστήμη. 

Ως εκ τούτου λοιπόν, τα δάνεια είναι απολύτως απαιτητά, η διαγραφή των ποινικών ευθυνών που περιγράφεται δεν ισχύει για όσους συνέπραξαν στα θαλασσοδάνεια των 2 κομμάτων και γι’ αυτό η εισαγγελική έρευνα που σταμάτησε, πρέπει να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να σταματήσει να συμπράττει και να εφαρμόσει άμεσα την υφιστάμενη νομοθεσία».


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρήστος Σιμαρδάνης : ''Δεν είμαι περήφανος, που είμαι gay''«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος.Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες ''είμαι περήφανος που έχω αυτιά''.Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά.Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας»


Χρήστος Σιμαρδάνης
ένας υπέροχος, αξιοπρεπής κύριος

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιό Σύνταγμα;..

     Αυτή η υπέροχη ''συζήτηση'' που ξεκίνησε για την αναθεώρηση του Συντάγματος προκαλεί απίθανο γέλιο.

Ποιό Σύνταγμα ρε ξεφτιλισμένοι ξεφτίλες;
Που μιλάτε σοβαρά-σοβαρά για το Σύνταγμα και ίσα που δεν κλαίτε, απατεώνες;
Μήπως εννοείτε εκείνο που έχετε κάνει
κ@λόχαρτο;
Εκείνο που δεν έχετε αφήσει άρθρο που να μην έχετε καταπατήσει;

Εσείς που λέγατε πως είσαστε ''η κάθε λέξη'' αυτού του Συντάγματος, για πείτε μας σε ποιό σημείο του υπάρχουν οι λέξεις ''κόφτης'', ''προαπαιτούμενα'', ''μειώσεις συντάξεων αναδρομικά'', ''ξένη επιτήρηση στο Αιγαίο'', ''χαράτσι'', ''ΕΝΦΙΑ'', ''συνεργάσιμος'', ''ευέλικτη εργασία'', ''ανεργία'', ''εταίροι'', ''Eurogroup'', ''hot points'', ''μνημόνια'';
Γιατί εσείς είσαστε ΜΟΝΟ αυτές οι λέξεις.
Και άλλη μία: ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Αλλά όλη αυτή η πρεμούρα για την αναθεώρηση του Συντάγματος,
..δεν είναι τίποτε άλλο από μία προσπάθεια να τραβήξετε την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά απ' τα δωσιλογικά σας πεπραγμένα.
Να ασχοληθεί το πόπολο για το αν τάχα πρέπει η διακοσμητική Γλάστρα της Δημοκρατίας να εκλέγεται απ' ευθείας απ' τον λαό,
..ή αν θα πρέπει να παραμείνει η εκλογή της προνομιούχο παιχνίδι της εκάστοτε εξουσίας ή της εκάστοτε αντιπολίτευσης.
Λες και τότε θα λείψουν οι πάκηδες.
Λες και θ' αλλάξει κάτι στην δουλεία και την ληστεία του λαού που έχετε υπογράψει για 99 (τουλάχιστον) χρόνια!

Αυτό το απύθμενο θράσος να συζητάτε για Σύνταγμα εσείς η ''πρώτη φορά τόσο αντισυνταγματικά'', αλλά και η υπόλοιπη μνημονιακή αντιπολίτευση των ''μενουμευρωπαίων'', έχει ξεπεράσει κάθε όριο κοροϊδίας προς τον ελληνικό λαό,
..που συντονισμένα και με πρόγραμμα εξαθλιώσατε,
..και σκοπεύετε να εξαθλιώσετε κι άλλο, μέχρι τα τελευταία του όρια.

Και όλα αυτά για να ρίξετε ακόμη μιά φορά στάχτη στα μάτια του κοσμάκη.
Για να εξαπατήσετε ακόμη περισσότερο,
..και ακόμη πιό ανίερα, αφού χρησιμοποιείτε γι αυτή σας την παραπλάνηση το Σύνταγμα,
..τον καταστατικό εκείνο χάρτη που ορίζει τις σχέσεις εξουσίας-πολίτη,
..και που θα έθετε δικλείδες ασφαλείας στις κακουργηματικές σας πράξεις,
..αν ΕΣΕΙΣ δεν το καταπατούσατε τόσο βίαια, με τόση θρασύτητα και ωμότητα.

Είτε με τούτο το Σύνταγμα το πετσοκομμένο και κατοχικό,
..είτε με άλλο ''καινούργιο'' και ''σύγχρονο'',
..οι ευθύνες σας και η προδοσία σας δεν πρόκειται να παραγραφούν.

Είστε υπόλογοι,
..είστε προδότες,
..και θα το πληρώσετε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....