Διυλιστήριο: 02/27/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Που θα βρείτε τα λεφτά ; 1. Ανοίγουμε το σκάνδαλο της Siemens (Εκροή χρημάτων 2 δις)Σε όλες τις τηλεοπτικές συζητήσεις ακούμε από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τελευταία και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που θα βρείτε τα λεφτά ; Εμείς θέλοντας να βοηθήσουμε την συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να θυμίσουμε σκάνδαλα όπου αν τα ανοίξουν μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετά λεφτά για αναπτυξιακή πολιτική.

1. ΣΚΑΝΔΑΛΟ Siemens

Σας παραθέτουμε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής (απόφαση από εκπροσώπους όλων των κομμάτων, ομόφωνα).

Στις 07.09.2010 ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Εφετών για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης (με σκοπό τη διάπραξη απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 1 παρ. 1 Ν. 1608/1950, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση) εις βάρος στελεχών της Siemens.

Από την πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα των στελεχών της Siemens, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Οργανισμοί του φέρεται ότι υπέστησαν μια πρωτοφανή ζημία, ο υπολογισμός της οποίας πρέπει να γίνει από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Η Εξεταστική Επιτροπή προσδιόρισε κατά προσέγγιση τη ζημιά στα 2 δισ. €, ποσό που αναλογεί στον τζίρο της SIEMENS AE (βλ. σχετ.1 την υπ’αριθμ. 224/28-09-2010 πορισματική αναφορά).

Για να εκτιμηθεί το ύψος της ζημιάς που προκάλεσε στο Ελληνικό Δημόσιο και στους Δημόσιους Οργανισμούς η λειτουργία των «μαύρων ταμείων» από την SIEMENS AG πρέπει να ληφθούν υπ΄ όψη οι εξής παράμετροι:

1. Η εκτιμώμενη ζημία (αντίστοιχη αύξηση των εσόδων της SIEMENS) σε ποσοστό 10% επί του τζίρου της για κάθε σύμβαση στην Ελλάδα αναδεικνύει εκτός των άλλων και την εξαγορά-χειραγώγηση της ανταγωνιστικότητας, την αθέμιτη άνοδο των τιμών (στην Ελλάδα) και την υποβάθμιση της ποιότητας των υλικών και των υπηρεσιών που προμήθευε.

2. Το ποσοστό της συνολικής ζημίας για κάθε σύμβαση και αντικείμενο δεν ήταν πάντα σταθερό αλλά κυμαινόταν ανάλογα με τις συνθήκες, αλλά πάντα ανοδικά σε σχέση με τις τιμές της αγοράς τηλεπικοινωνιών οι οποίες έβαιναν μειούμενες στη διεθνή αγορά.

3. Για παράδειγμα στον ΟΤΕ:

i. η ζημία για την Προγραμματική Συμφωνία 8002 ήταν περίπου 40% επί του τζίρου χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και η αντίστοιχη πτώση τιμών στη διεθνή αγορά

ii. η ζημία για την τεχνική υποστήριξη ήταν 35% για τα έτη 2003-2004 και 46% από το 2005-2010

iii. η ζημία για την πληρωμή από τη SIEMENS για μη εφαρμογή των ρητρών της Προγραμματική Συμφωνία ήταν 10% του τζίρου

4. Οίκοι αξιολόγησης συνέβαλαν με τους δήθεν κοστολογικούς ελέγχους στο να υλοποιείται η εκάστοτε ζημία σε βάρος του αγοραστή, με ισόποση περιουσιακή ωφέλεια της SIEMENS και δεν προστάτευσαν τα συμφέροντα του αγοραστή.

5. Με βάση τη σύμβαση συμβιβασμού που υπέγραψε ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος (ο οποίος ακόμα βρίσκεται υπό την προστασία της Γερμανίας) στις 14.04.2010 με τη SIEMENS AG και τη SIEMENS Α.Ε. (Confidential) και τη ρήτρα εχεμύθειας που περιέχεται σε αυτή, ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος υποχρεώνεται να μην δώσει καμία πληροφορία σε τρίτους για ό,τι αφορά την SIEMENS AG και τις άλλες εταιρείες του ομίλου. Σημειώνεται ότι όλα τα στελέχη της Siemens έχουν δεσμευθεί με ανάλογες συμφωνίες συμβιβασμού, για την τήρηση της εχεμύθειας (βλ. σχετ. 2, Συμφωνία συμβιβασμού κ. Μιχαήλ Χριστοφοράκου με Siemens AG, Siemens AE).

6. Για τον υπολογισμό της ζημιάς του Ελληνικού Δημοσίου ενδιαφέρουν παρουσιάζουν ορισμένα στοιχεία απο το Annual Report 2009 της SIEMENS AG. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κεφάλαιο σχετικά με τις ανοικτές νομικές διαδικασίες της εταιρείας στις 15 Δεκεμβρίου του 2008 ανακοίνωσε ότι περατώθηκαν οι νομικές διαδικασίες εναντίον της στο Μόναχο της Γερμανίας και στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Οι κατηγορίες αναφέρονταν σε ισχυρισμούς για δωροληψία δημοσίων λειτουργών και αξιωματούχων.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΜΒΑΣΜΟΣ

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που ωθήθηκε η προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου στις 5 4 2012 η οποία προέβλεπε τα εξής :

Η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».

Και φυσικά όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά ....

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 

Για να καταλάβουμε το μέγεθος του Σκανδάλου να θυμηθούμε ότι την επόμενη μέρα της ερώτησης Έλληνα δημοσιογράφου στον Γερμανό Οικονομικών Σόιμπλε (στις 6 2 20154) για τα σκάνδαλα στην Ελλάδα όπου εμπλέκονται κατά μεγαλύτερο μέρος Γερμανικές εταιρείες ο Heinz-Joachim Neubürger, οικονομικός διευθυντής Siemens, εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μόναχο

Περιμένετε συνέχεια για άλλα σκάνδαλα .....

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κρούγκμαν: Η Ελλάδα έκανε μια χάρη στην Ευρώπη

Με νέο άρθρο του στους New York Times, o Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκαν – ένα έντονα επιδραστικό πρόσωπο και ένθερμος θιασώτης των περισσότερων ελληνικών θέσεων, δηλώνει πως η Ελλάδα δεν είναι η μεγάλη χαμένη της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Υπό τον τίτλο: «Τι κέρδισε η Ελλάδα» αναλύει τους τομείς που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιχαίρει, αλλά τους άλλους για τους οποίους δέχεται έντονη κριτική. Γράφει συγκεκριμένα:

«Την περασμένη εβδομάδα, μετά από πολύ δράμα, η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Έλληνες συμπλήρωσαν κάποιες λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύουν να εκπληρώσουν τους όρους. Αν πιστέψουμε τα δελτία ειδήσεων και την αρθρογραφία των ημερών, θα πρέπει να σκεφτούμε πως συνέβη μια καταστροφή ή μια παράδοση από πλευράς της νέας κυβέρνησης. Ακόμη και ορισμένες παρατάξεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το πιστεύουν. Κι όμως, όχι! Η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά στις διαπραγματεύσεις, αν και οι μεγάλες μάχες δεν έχουν έρθει ακόμη. Πιστεύω πως η Ελλάδα έκανε μια χάρη στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Το κύριο θέμα της έριδος

Εξηγεί ο Κρούγκμαν: «Για να καταλάβουμε τι συνέβη θα πρέπει να κατανοήσουμε το κύριο θέμα της έριδος. Αφορά μόνο έναν αριθμό: το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Είναι αυτό που μετράει τους πόρους που μεταφέρει στην πραγματικότητα η Ελλάδα προς τους πιστωτές της. Για την Ελλάδα της ύφεσης το να τρέξει ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που χρειάζεται όμως απίστευτες θυσίες. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές πως επιδιώκει να τρέξει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα. Εάν είστε θυμωμένοι ότι οι διαπραγματεύσεις δεν ανέστρεψαν πλήρως τη λιτότητα και δεν έγινε μια στροφή προς τα Κεϋνσιανά δημοσιονομικά κίνητρα, απλώς δεν δώσατε μεγάλη προσοχή».

Γράφει εν συνεχεία ο Κρούγκμαν: «Η προηγούμενη κυβέρνηση συμφώνησε σε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου το πρωτογενές πλεόνασμα θα τριπλασιαστεί μέσα στα επόμενα χρόνια, με ένα τεράστιο κόστος για την οικονομία της χώρας και του λαού. Γιατί να συμφωνήσει μια κυβέρνηση με αυτό; Λόγω φόβου. Ουσιαστικά, οι διαδοχικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με ανάλογα προβλήματα δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις ακραίες απαιτήσεις των πιστωτών υπό το φόβο ότι θα τιμωρηθούν – ότι οι πιστωτές θα κόψουν τις ταμειακές ροές ή, ακόμη χειρότερα, θα προκαλέσουν ζημιά στο τραπεζικό σύστημα και θα οδηγήσουν σε πιο βάναυσες περικοπές στον προϋπολογισμό. Η τωρινή κυβέρνηση δεν δέχθηκε αυτό το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Στην πραγματικότητα κέρδισε νέα ευελιξία για το τρέχον έτος και μια ασαφή ‘γλώσσα’ για το πλεόνασμα στο μέλλον. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πολλά και τίποτα».

Οι πιστωτές δεν τράβηξαν το βύσμα

Από την άλλη, σημειώνει ο Κρούγκαν, οι πιστωτές δεν τράβηξαν το βύσμα από την Ελλάδα. Αντιθέτως, έκαναν διαθέσιμη τη χρηματοδότηση της χώρας για τους επόμενους μήνες. Αυτό σημαίνει πως της έβαλαν ένα κοντό λουρί και ότι η μεγάλη μάχη θα έρθει στο μέλλον. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν ενέδωσε και αυτό είναι ένα είδος νίκης προς το μέρος της». Λέει και για την αρνητική κριτική: «Γιατί δέχθηκε κριτική; Δεν είναι μόνο η δημοσιονομική πολιτική το θέμα. Έχει να κάνει με τις ιδιωτικοποιήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει πως θα πάρει πίσω, με κάποιες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που παραμένουν και με τη συλλογή φόρων από τους φοροφυγάδες που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ήττα για μια αριστερή κυβέρνηση.

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Ο Κρούγκμαν ασκεί κριτική στις αριστερές φωνές που καταφέρονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και λέει πως έχουμε να κάνουμε με μια ανίερη συμμαχία αριστερών τάσεων που έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες και που αρέσκεται να μιλάει για ελληνική πανωλεθρία γιατί αυτό θα έπρεπε να συμβεί με τους αλαζόνες πιστωτές. Προς το παρόν, σημειώνει, η Ελλάδα φαίνεται να έχει τελειώσει με τον κύκλο της άγριας λιτότητας.

Για να καταλήξει: «Όπως είπα, η Ελλάδα έκανε χάρη στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θυμηθείτε, στο παρασκήνιο του ελληνικού δράματος υπάρχει μια ευρωπαϊκή οικονομία με αποπληθωριστικές παγίδες. Η Ευρώπη στο σύνολό της χρειάζεται απεγνωσμένα να τελειώσει την τρέλα της λιτότητας και αυτή την εβδομάδα υπήρξαν -ελαφρώς- κάποιες θετικές ενδείξεις. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επιβάλει πρόστιμο στη Γαλλία και την Ιταλία για την υπέρβαση των στόχων για το έλλειμμα τους. Εν τω μεταξύ, ο πρώτος πραγματικός οφειλέτης εξεγέρθηκε κατά της λιτότητας, έκανε ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα, αν και ακόμη κανένας δεν το πιστεύει. Είναι σαν να λέει η Ελλάδα: ''Μείνετε ψύχραιμοι, συνεχίζουμε''».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περισσεύει υπομονή!..

    Τα λάθη γίνανε. Και γίνανε πολύ νωρίς και σε πολύ κρίσιμο τομέα, τον κρισιμότερο.

Είτε μας αρέσει είτε όχι (δεν μας αρέσει), στις διαπραγματεύσεις ηττηθήκαμε κατά κράτος. Κυριολεκτικά. Ηττήθηκε το κράτος, που παραμένει δέσμιο και ανίσχυρο στα χέρια ξένων τοκογλύφων-απατεώνων-''εταίρων''.

Ηττήθηκε και η κυβέρνηση κατά τούτο: αναγκάστηκε ήδη όχι σε συμβιβασμό (ο συμβιβασμός πολλές φορές είναι νίκη), αλλά να χρειάζεται να ψεύδεται απέναντι στους πολίτες που την στήριξαν, και την στηρίζουν ακόμα.
Και μόνον ο ευφημισμός ''θεσμοί'', έναντι του πραγματικού ''τρόϊκα'', αποτελεί μείζον ψέμα.
Κακώς, κάκιστα.
Μία κυβέρνηση έχει δικαίωμα να τα κάνει σκ@τά λόγω απειρίας, ανεπάρκειας, βιασύνης ή ο,τιδήποτε άλλο,
..αλλά δεν έχει δικαίωμα να το κρύψει από τον λαό, ή ακόμη χειρότερα να προσπαθήσει να τον παραπλανήσει με κόλπα που ο ίδιος ο λαός καταδίκασε πριν από ένα μήνα.

Επειδή δεν υπάρχουν αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις (προς το παρόν), το blog υποθέτει πως οι πολίτες θα κάνουν για λίγο ακόμα ''τον χαζό'' και θα ανεχτούν την κυβέρνηση. Αυτό θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο και από τις έμπρακτες διαθέσεις που θα δείξει η κυβέρνηση:
Αν δηλαδή σκοπεύει να βάλει άγριο χέρι στους μεγαλοκαρχαρίες φοροφυγάδες, φοροκλέφτες, φοροψεύτες, και ν' αφήσει ήσυχους μισθωτούς και συνταξιούχους και μικροεπιχειρηματίες, αυτούς δηλαδή που ήδη είναι στο χείλος του προσωπικού και οικογενειακού τους γκρεμού,
..αν σκοπεύει (έμπρακτα όλα αυτά) να κάνει κάθαρση στο κράτος από ζιζάνια, παράσιτα, εθνικούς εργολάβους και προμηθευτές, εθνικούς μιζαδόρους και σπαταλητές του δημοσίου χρήματος,
..αν σκοπεύει να σύρει στην Δικαιοσύνη ώστε να τιμωρηθούν σκληρά οι αίτιοι της εθνικής καταστροφής, μαζί με τα φερέφωνά τους ΜΜΕ και δημοσιογράφους που άνετα μπορούν να πάνε φυλακή για διασπορά ψευδών ειδήσεων, εκφοβισμό και εκβιασμό του κοινού, εν γνώσει τους και κατ' επανάληψη,
..αν, με δυό λόγια, σκοπεύει να ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Το παιχνίδι των Δανειακών Συμβάσεων, Μνημονίων, κλπ φαίνεται προς το παρόν πως χάθηκε, μέχρι τουλάχιστον να μας φέρουν οι απατεώνες δανειστές-''εταίροι'' προ τετελεσμένου, ή να αποφασίσουμε μόνοι μας να χτυπήσουμε γροθιά στο μαχαίρι.
Απομένει η πραγματική αναδιάρθρωση του κράτους,
..και η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.

Περιμένουμε.
Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε.
Αλλά όχι για πάντα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θεοδωράκης: Αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων

Δεν έπεισαν ως φαίνεται τον Θεοδωράκη τα επιχειρήματα του Τσίπρα , αφού δύο μέρες μετά την συναντησή τους, ο Μίκης όχι μόνο χαιρετίζει την συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την κατάργηση του μνημονίου, αλλά αισθάνεται αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Όλο το κείμενο .

Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.


Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:


Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.
Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και
Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.


Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.


Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.


Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.


Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.


Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».


Αθήνα, 26.2.2015

Μίκης Θεοδωράκης
Διαβάστε περισσότερα.... »
....