Διυλιστήριο: 11/11/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

«Γκάφα» σε προκήρυξη διαγωνισμού στη Διαύγεια: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε;»Σάλος έχει προκληθεί για μια φράση που περιλαμβάνεται σε προκήρυξη διαγωνισμού από τη δημοτική αρχή Περιστερίου, για την προμήθεια αδρανών υλικών, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Πρόκειται για την πράξη της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Έγκριση μελέτης 49/2017 και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, πρ/σμού 39.998,68 €»

Στο έγγραφο ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια, με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου συμβάσεων τριών τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών.

Το κείμενο διακόπτεται από αναφορά εντός παρενθέσεως που αναφέρει: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Από πλευράς δήμου Περιστερίου δόθηκε η εξής απάντηση: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν «καμπάνες». Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να «παίξει» με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, η προκήρυξη κατέβηκε προσωρινά από τη "Διαύγεια", προκειμένου να διορθωθεί στο επίμαχο σημείο.

Απάντηση του δημάρχου Περιστερίου

«Το κείμενο που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" με γεμίζει οργή και αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, για την προκήρυξη του δήμου που περιέχει φράση που παραπέμπει σε "φωτογραφικούς" όρους διαγωνισμού.

Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Παχατουρίδης σημειώνει:

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν "καμπάνες". Χρόνια τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χιλιάδες αναρτήσεις στη "Διαύγεια" για προμήθειες και έργα, με απόλυτη διαφάνεια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού δήμου».

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - Κενού περιεχομένου οι δήθεν αποκαλύψεις για μίζες στην πώληση πλεονασματικών πλεονασμάτωνΚενού περιεχομένου "παπάτζες" αποδεικνύονται τελικά οι δήθεν "αποκαλύψεις" για "μεσάζοντες" και "μίζες" στην υπόθεση της πώλησης πλεονασματικών πυρομαχικών από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία.

Και αυτό γιατί ο μεν Βασίλης Παπαδόπουλος, είναι ο εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας και "με την βούλα" του Ριάντ, όπως αποδείχθηκε με σχετικά έγγραφα, η δε αναφορά του στο συμβόλαιο πώλησης πλεονασματικού υλικού αξίας 64 εκατ. ευρώ (η μεγαλύτερη εξαγωγή ελληνικού στρατιωτικού υλικού μετά τις πωλήσεις της τότε ΕΒΟ στο Ιράκ την δεκαετία του '80) έγινε με απαίτηση της Σαουδικής Αραβίας!

Ο συγκεκριμένος, είναι γνωστός επιχειρηματίας με καλές διασυνδέσεις στο χώρο της Μέσης Ανατολής και με "verification" από πολλές μοναρχίες του Κόλπου, όπως π.χ. από την Ιορδανία.

Από εκεί και πέρα η υπόθεση είναι πολύ απλή: Πριν από 15 μήνες περίπου, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έβγαλε έναν κατάλογο πλεονάζοντος πολεμικού υλικού με την ελπίδα να πουληθούν και να συγκεντρωθούν κάποια κονδύλια για να κλείσουν "τρύπες" σε στρατιωτικά ασφαλιστικά ταμεία, σε δαπάνες για την διαβίωση του προσωπικού κλπ.

Ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν και οι περισσότεροι δεν είχαν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις για να ληφθούν σοβαρά υπ'όψιν.

Ενας από αυτούς που ανταποκρίθηκαν ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Το αρχικό αίτημα του Β.Παπαδόπουλου, ήταν να αγοραστεί ποσότητα πυρομαχικών (300.000 βλήματα των 105 χλστ. που ήταν απόθεμα για τα πυροβόλα των παλαιών αρμάτων μάχης Μ48A5), για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας.

Η ΓΔΑΕΕ και ο διευθυντής της, απόστρατος αντιναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης, του ζήτησανόλες τις εξουσιοδοτήσεις και όλα τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη από το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να προχωρήσουν σε συζητήσεις μαζί του.

Ετσι, λοιπόν, όταν έφερε ο Β.Παπαδόπουλος τα απαραίτητα πιστοποιητικά από την Σαουδική Αραβία με την σφραγίδα του βασιλιά, ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης, η οποία μάλιστα μεγεθύνθηκε εν συνεχεία, όταν από το Ριάντ ζητήθηκαν, πάντα μέσω του ιδίου συμβολαίου και της ιδίας σύμβασης 4.000 αεροπορικές βόμβες ελεύθερης πτώσης Μκ 82. Και αυτά πυρομαχικά, βρίσκονται σε αφθονία στην ΠΑ και πολύ κοντά στην ημερομηνία λήξης των πυρομαχικών.Εδωσαν και εδώ την έγκρισή τους οι ΗΠΑ (απαραίτητη η έγκριση των ΗΠΑ αφού πρόκειται για υλικό προέλευσης ΗΠΑ) και προχώρησε μετά από 1 χρόνο περίπου η υπογραφή του συμβολαίου.

Τονίζεται ότι είναι αδύνατον να πωληθεί πολεμικό υλικό σε αραβική χώρα χωρίς την ύπαρξη του οιουδήποτε ενδιάμεσου, ενώ σε ορισμένα κράτη, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η ανάγκη ύπαρξης "εκπροσώπου" που θα μεσολαβήσει στην αγορά, είναι υποχρεωτική: Απαγορεύεται να πουλήσει κάποιος απ'ευθείας στο Εμιράτο, αν δεν περάσει από κάποιες από τις εμιρατιανές εταιρείες που είναι εγκεκριμένες να αγοράζουν στρατιωτικό υλικό.

Από αυτές τις εταιρείες, οι οποίες ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του εμίρη, αλλά "φιλοξενούν" δεκάδες εκπροσώπους, στιλ "Παπαδόπουλου", αγοράζει εν συνεχεία τα ΗΑΕ πολεμικό υλικό.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Σαουδική Αραβία.

Σε τελική ανάλυση στον χώρο των αγοραπωλησιών πολεμικού υλικού, ο αγοραστής κάνει κουμάντο ποιος θα αναφέρεται στο συμβόλαιο. Αν θα είναι ο "Παπαδόπουλος" ή ο οποιοσδήποτε άλλος.

Και έχει αποδειχθεί ότι ο ασφαλέστερος τρόπος να απωλεσθεί μία πώληση πολεμικού υλικού σε αραβική χώρα, είναι η προσπάθεια παράκαμψης του "ενδιάμεσου κρίκου".

Να αναφέρουμε το ναυάγιο της πώληση επίσης πυρομαχικών των ΕΑΣ στην αμπουνταμπιανή IGG, ύψους 75 εκατ. δολ., επειδή κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα να... αφαιρέσουν τους "ενδιάμεσους κρίκους" (προς ίδιον όφελος φυσικά).

Αυτή η πώληση απλά δεν έγινε ποτέ.

Ας ερωτηθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φ.Γεννηματά. Κάτι ξέρει για το θέμα...

Στις αραβικές χώρες, ο μεσιτεία και ο "ενδιάμεσος κρίκος" είναι θεσμοθετημένα. Είναι τα "μονοπάτια" που οδηγούν στο παλάτι ή στο προεδρικό μέγαρο που θα υπογράψει την προμήθεια.

Τόσο απλά.

Αλλωστε αυτοί βάζουν το χρήμα, αυτοί κάνουν κουμάντο για το πού θα μοιράσουν το χρήμα τους.

Το ότι είναι διακρατική η συμφωνία δεν λέει απολύτως τίποτα.

Σε τελική ανάλυση και στην ελληνοαμερικανική συμφωνία αναβάθμισης των F-16, μπορεί να είναι διακρατική η συμφωνία (αν υπάρξει συμφωνία γιατί φαίνεται ότι αρχίζει να επικρατεί η λογική στο ΓΕΑ), αλλά οι άνθρωποι της Lockheed Martin στην Ελλάδα την έκλεισαν. Δεν πουλάνε οι ΗΠΑ. H LM πουλάει και το κράτος των ΗΠΑ εγγυάται.

Κάποιοι λένε ότι "Τα πυρομαχικά τα αγόρασαν για να τα ρίχνουν στους Χούτι στην Υεμένη".

"Λυπηρόν, αλλά αδιάφορον" όπως λέει και μια ατάκα παλιάς ελληνικής ταινίας.

Αν ήταν το κάθε κράτος να αναλύει το πού θα χρησιμοποιηθούν τα όπλα ή τα πυρομαχικά που θα πουλήσει σε κάποιο άλλο κράτος, τότε κανείς δεν θα πούλαγε πουθενά.

Από εκεί και πέρα έχουμε το θέμα του... Ταξίαρχου που υποτίθεται διαφώνησε.

Κατ'αρχήν δεν υπήρξε ποτέ καμία αναφορά κανενός Ταξίαρχου για το θέμα.

Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει αφού δεν υπάρχει αντικείμενο και ότι γράφτηκε είναι απόλυτα ψευδές.

Υπήρξε ένας Ταξίαρχος, ο εν λόγω της υπόθεσης, που θεώρησε σωστό και σκόπιμο να συστήνει... μεταφορικές εταιρείες στους Σαουδάραβες για να μεταφέρουν τα πυρομαχικά. Δεν ήταν δουλειά του. Το ότι είναι κάποιος αξιωματικός δεν τον απαλλάσσει από τέτοια "φάουλ".

Κάποτε ένας άλλος Ταξίαρχος στο ΓΕΣ πλαστογράφησε ένα ΦΕΕ (Φύλλο Επιτελικής Ενημέρωσης) επειδή ήθελε να πουλήσει (με το αζημίωτο φυσικά) μια ποσότητα παλαιών πυρομαχικών σε... έμπορο χαλκού και έτσι να μην πουληθούν τα παλιά πυρομαχικά (σφαίρες διαμετρήματος 0,303 ιντσών) στους Αμερικανούς που τα είχαν ζητήσει επίσημα.

Η υπόθεση εκτός από διπλωματικό επεισόδιο με τις ΗΠΑ, παραλίγο να οδηγήσει και σε παραίτηση του τότε Β'Υπαρχηγού του ΓΕΣ.

Η πλαστογραφία αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι επέμειναν να ρωτήσουν τον Β'Υπαρχηγό γιατί εισηγήθηκε αρνητικά την πώληση των άχρηστων πυρομαχικών στις ΗΠΑ, ενώ ο υπουργός είχε υπογράψει θετικά και αυτός απάντησε "Μα, δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή του υπουργού"!

Την είχε κρύψει ο επιτήδειος Ταξίαρχος βγάζοντας αντίγραφο στο οποίο είχε κρύψει με μια κόλλα χαρτί την υπογραφή του υπουργού!

Οχι ότι ο συγκεκριμένος Ταξίαρχος της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας, είχε τίποτα κακό στο μυαλό του, αλλά σίγουρα υπερέβη την αρμοδιότητά του.

Σε ότι αφορά το ότι στις 12 Ιουνίου του 2017 ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ εμφανίζεται να έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι "Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται Government to Government", αυτά, για όσους ξέρουν τον χώρο είναι ύποπτες "αερολογίες".

Οταν υπάρχει η υπογραφή του εκπροσώπου του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και του σαουδαραβικού υπουργείου Αμυνας σε μια τέτοια σύμβαση και κατονομάζουν τον Β.Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπό τους όλα τα άλλα είναι άσχετα. Οσο για το αν είναι ο συγκεκριμένος εμφανίζεται να θέλει να πουλήσει όπλα των ΕΑΣ στην... Κένυα, αυτό μόνο καλό είναι.

Μακάρι να υπήρχαν άλλοι 100 "Παπαδόπουλοι" και να πουλούσαν σε διάφορα κράτη της υφηλίου ελληνικά όπλα, όπως κάνουν δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα οι διάφοροι εκπρόσωποι-μεσάζοντες αμερικανικών, γαλλικών, γερμανικών ιταλικών κλπ. εταιρειών κατασκευής αμυντικών συστημάτων.

Το χειρότερο ποιο είναι; Αυτό που είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος: "Τα χρήματα δεν εκταμιεύτηκαν".

Αν όντως ναυαγήσει και αυτή η πώληση παλαιών πυρομαχικών και η χώρα χάσει 64 εκατ. ευρώ, ε, τότε ισχύει το "Δεν υπάρχει ελπίδα"...

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυνική ομολογία Ντάισεμπλουμ : ''Με τα χρήματα των φορολογούμενων σώσαμε τις τράπεζες''Mε μια κυνική αποκάλυψη αποχαιρετά τον θώκο του προέδρου του Eurogroup o Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών ζητημάτων του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την Ελλάδα, παραδέχτηκε ότι όσον αφορά στο πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα τα «χρήματα των φορολογούμενων χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση των τραπεζών» κάτι με το οποίο διαφωνεί και «δεν πρέπει να επαναληφθεί» όπως είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Ευρωβουλευτών της επιτροπής ο απερχόμενος πρόεδρος επεσήμανε πως η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί προτεραιότητα που αναμένεται να συμβεί στον επόμενο χρόνο. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως στο πλαίσιο του προγράμματος η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, προκειμένου να γίνει πιο «ανταγωνιστική» η ελληνική οικονομία, πιο «ευέλικτη» η αγορά εργασίας και να διορθωθούν οι «ανισορροπίες».

«Τα εργασιακά είναι σίγουρα ένα λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα» σημείωσε ο ίδιος εξηγώντας ότι από τη μια υπάρχει ανάγκη τήρησης των κοινωνικών δικαιωμάτων και από την άλλη πρέπει να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της αγοράς. Πιστεύω ότι οι μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ήταν ένας καλός συμβιβασμός» τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης στο πλαίσιο του προγράμματος και σημείωσε ότι παρ’ όλο που η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, υπάρχει σαφής βελτίωση, παραπέμποντας στα στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αναφέρθηκε επίσης σε μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αδήλωτη εργασία, στον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, στις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και σε πολιτικές για την απασχολησιμότητα των νέων.

Επίσης, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι σε συνέχεια όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων το Eurogroup έλαβε την απόφαση να στηρίξει την Ελλάδα στην επιστροφή της στις αγορές, αποφασίζοντας την ελάφρυνση του χρέους.

Τι είπε για την τρίτη αξιολόγηση

Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών (απο ελληνικής πλευράς ερώτηση απεύθυναν ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής), ο Γ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί αλλά και στην αλληλεγγύη των εταίρων της και ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την τρέχουσα αξιολόγηση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από το τέλος του έτους και να εγκριθεί μια νέα εκταμίευση προς την Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως είπε, η αναθεώρηση προς τα κάτω της ανάπτυξης για το 2017 οφείλεται στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο εάν η τρίτη ολοκληρωθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα, θα ενισχυθεί σημαντικά η εμπιστοσύνη, προκειμένου να επιτευχθεί το 2018 ανάπτυξη 2,5%.

«Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν πιο αισιόδοξη αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τώρα υπάρχει η ανάπτυξη. Είναι μια σημαντική στιγμή γιατί το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο.Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της όχι μόνο δημοσιονομικά αλλά και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζονται» σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οι προσπάθειες για βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν σε συνεργασία με τους εταίρους της.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το χρέος σημείωσε ότι το Eurogroup αποφάσισε τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού που θα συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με τις επιδόσεις της Ελλάδας. «Εάν υπάρξει πάλι κάποιο σοκ ή χαμηλότερες επιδόσεις είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέτρα. Αυτός ο μηχανισμός θα είναι σημαντικός για την επόμενη δεκαετία» δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι η τεχνική εργασία για τη διαμόρφωση αυτού του μηχανισμού θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Πηγή neaselida.news

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατέρρευσαν τα fake news των ''ΝΕΩΝ''

Δεν υπάρχει απόπειρα σύλληψης του διευθυντή των «ΝΕΩΝ» ούτε έχει υποβληθεί μήνυση από τον υπουργό Άμυνας, ξεκαθάρισε η ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας στο νέο ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας, που έκανε λόγο για αίτημα του υπουργoύ Άμυνας να συλληφθεί ο διευθυντής της Παν. Λάμψιας.

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής η ιστοσελίδα της εφημερίδας ανάρτησε άρθρο που ανέφερε ότι «ο υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτόφωρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα μάλιστα η υπόθεση σχετίζεται με προσπάθεια του κ. Καμμένου «να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία».
«Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί με ΤΑ ΝΕΑ προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασ. Παπαδόπουλου, ο υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτόφωρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση» αναφερόταν μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Με ανακοίνωση της όμως η ΕΛ. ΑΣ. διεύψευσε τα fake news των Νέων, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια.

Δήλωση Καμμένου 

Σε συνέντευξη του στο Kontra News, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για μαφιόζικες πρακτικές με τις οποίες κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τις αποκαλύψεις γαι τα Paradise Papers αλλά και να καλύψουν τα μπλεξίματα τους με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό που έγινε σήμερα είναι πρωτοφανές. Δεν πιστεύω ότι στη μεταπολίτευση έχει γίνει ποτέ να βγάζει ανακοίνωση η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, ο κ. Τσιόρδας από το Ποτάμι και καμία 200αριά δημοσιογράφοι, διότι αποφάσισε το δεξί χέρι του κ. Κουρτάκη, ο κ. Τζένος, να ανακοινώσει προς το κοινό ότι εγώ έχω κάνει μήνυση προς τον διευθυντή των Νέων κ. Λάμψια, τον οποίο μάλιστα πήγαν να τον συλλάβουν και με περιπολικό. Δεν έχω καταθέσει καμία μήνυση στον κ. Λάμψια, ούτε αγωγή - ακόμα - προς εκείνον και όλα αυτά ήταν μία στημένη ιστορία, διότι προφανώς ήθελαν να αποφύγουν άλλου είδους ειδήσεις, όπως τα Ρaradise Ρapers. 'Αλλωστε, ο κ. Λάμψιας ήταν και πρωταγωνιστής της λίστας Λαγκάρντ με αριθμό 1853», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Αυτό είναι για να βλέπει ο ελληνικός λαός ποια είναι τα fake news, γιατί γίνονται επιθέσεις χωρίς κανένα λόγο, χωρίς καμία αιτία, με μαϊμού ειδήσεις που χτίζουν εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα, που έχουν αγοραστεί μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν κάποιον ο οποίος έχει μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη και δεν θέλει να πάει φυλακή και εννοώ τον κ. Μαρινάκη. Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν. Πραγματικά απορώ, η ΕΣΗΕΑ πού είναι;», είπε επίσης ο κ. Καμμένος.
Σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο twitter:Νωρίτερα, η προέδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει ότι "Ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ.Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει . Η καταδίκη από το λαό θα είναι αμείλικτη."

«Το να πας να κάνεις επίδειξη δύναμης κατά του Τύπου με την αυτόφωρη διαδικασία είναι πρόκληση. Το να αναδιπλώνεσαι σε λίγη ώρα είναι εξευτελισμός» τονίζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή το ζήτημα του Πάνου Καμμένου.

Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ότι "Η αστυνομία πήγε να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Π.Λάμψια για αποκαλύψεις της εφημερίδας του για τον μεσάζοντα της πώλησης όπλων στη Σ.Αραβία. Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει όλο και περισσότερο με την Τουρκία του Ερντογάν...."

Από την πλευρά του, με νεότερη ανάρτησή του στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι "Τη μαϊμού «είδηση» για λευτεριά στον Λάμψια βγήκε από τον αρχηγό των fake news Τζένο το σώγαμπρο Παπαδόπουλο και το τσιτράκι Κανέλλη".

sd.jpg

Διασπορά ψευδών ειδήσεων καταλόγισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και στον εκπρόσωπο τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα με αιχμή τις ανακοινώσεις τους για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει: «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται».«Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τον ΣτουρνάραΚατέθεσε χθες ως μάρτυρας ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ι. Ν. Φιλιππάκης για δημοσίευμα περί «περίεργων διαρροών για τις τράπεζες»

Προκαταρκτική εξέταση για τον Γιάννη Στουρνάρα και τις διαρροές που έγιναν από στενό συνεργάτη του, οι οποίες αφορούν στοιχεία που προκάλεσαν επιβάρυνση στο δημόσιο χρέος και οδήγησαν σε κατάρρευση την κεφαλαιοποίηση και την τιμή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, ξεκίνησε η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Χθες κατέθεσε για την υπόθεση ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης, με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας. Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» αναφερόμενη στην «τορπίλη της Τραπέζης της Ελλάδος» στην τρίτη αξιολόγηση: «Ενα βρόμικο σχέδιο, που απώτερο στόχο έχει να βάλει τρικλοποδιά στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδό της από τα Μνημόνια, φαίνεται ότι εξυφαίνεται στα υπόγεια -για να μην πούμε στα ανώγεια- της ΤτΕ, κάνοντας τους επαΐοντες να αναρωτιούνται κατά πόσον η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πράγματι της Ελλάδος. Το παιχνίδι που παίζεται με διαρροές και περίεργα SMS, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, προκαλεί ερωτήματα για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν και ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2015».

Παράτυπα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατίας», εκείνη την κρίσιμη περίοδο άρχισαν διαρροές στον Τύπο, στις οποίες εμφανίζονταν να έχουν ενεργήσει παράτυπα όσοι ασχολήθηκαν με δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς τόσο πριν όσο και μετά την αύξηση του 2015, και προτού καταλήξει το πόρισμα στα χέρια της διοίκησης της τράπεζας.

Αποτέλεσμα αυτών των διαρροών ήταν να καταρρεύσει η μετοχή της τράπεζας και να επιβαρυνθεί κι άλλο το Ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, υπήρξε και SMS στενού συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ, το οποίο πυροδότησε αρκετά δημοσιεύματα, καθώς μιλούσε για δυνητική ζημιά της Πειραιώς.

Ερωτήματα και για τις δημοσκοπήσεις

Πολλά εύλογα ερωτήματα για τις πρακτικές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα προκαλεί η περίεργη απόφαση να παραγγείλει η κεντρική τράπεζα σε εταιρίες συμβούλων (Alvarez and Marshal Hellas και Kantar TNS) δημοσκόπηση σχετικά με τα capital controls και εν συνεχεία να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της, που επιτείνουν την αβεβαιότητα πολιτών και επιχειρήσεων απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, απειλώντας να λειτουργήσουν ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Οπως επισήμανε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Εστία», ο επόπτης των τραπεζών στην Ελλάδα, που πρέπει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας της εμπιστοσύνης, έδωσε στη δημοσιότητα δημοσκοπικές απαντήσεις του τύπου «μόνο το 36% των πολιτών έχει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα», το 48% των επιχειρήσεων δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες στην Ελλάδα κ.λπ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπουμπούκι η πρόεδρος των ΣυμβολαιογράφωνΚατηγορείται για υπεξαίρεση 500.000 € από πλειστηριασμούς ακινήτων στη Θεσσαλονίκη


Την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζει η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά, ύστερα από ποινική δίωξη που παράγγειλε εις βάρος της ο εισαγγελέας Διαφθοράς.

Η δίωξη συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, αφού μετά την κατακύρωσή τους δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το ποσό που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται ότι παρακράτησε ανέρχεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από μήνες, κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί ιδιώτες ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου, παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.

Κατόπιν τούτου, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1.608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ενώ την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή.

Η κατηγορούμενη έχει εξεταστεί ανωμοτί (ως ύποπτη) και μετά την απαγγελία της δίωξης φέρεται ότι επέστρεψε μεγάλο μέρος του παραπάνω χρηματικού ποσού, ενώ, κατά πληροφορίες, πρόθεσή της είναι να επιστρέψει και το υπόλοιπο ποσό. Παράλληλα, η ίδια ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, ο εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει έρευνα σε βάθος πενταετίας και για άλλους πλειστηριασμούς που έγιναν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πλευρά της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται ότι ενημέρωσε με καθυστέρηση τις αρμόδιες Αρχές.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τουρκική ήττα στις ΒρυξέλλεςΟ υπ. Αμυνας του Ερντογάν ζήτησε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, αλλά η παρέμβαση Καμμένου τού έκοψε τη φόρα
Ελληνοτουρκική «σύρραξη» σημειώθηκε στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Φικίρ Ισίκ επιχείρησε να θέσει και πάλι θέμα τερματισμού της επιχείρησης της Συμμαχίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με τον Πάνο Καμμένο να παρεμβαίνει και να του επισημαίνει πως η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και μόνο ομόφωνα μπορεί να αλλάξει.

Με τη θέση του Ελληνα υπουργού συντάχθηκαν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του, στέλνοντας το μήνυμα στον Τούρκο πως είναι... εκτός ατζέντας και μόνος του.

Συγκεκριμένα, χθες στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ με κύριο θέμα συζήτησης την υπό επεξεργασία προσαρμογή της δομής διοίκησης της Συμμαχίας στις νέες απαιτήσεις ασφαλείας και την επαύξηση της παρουσίας στα νότια και τα ανατολικά της Συμμαχίας. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Φικίρ Ισίκ, ενώ αποδέχθηκε ότι η χώρα του δέχθηκε προσφυγικά κύματα, πρότεινε την παύση της δραστηριότητας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, επικαλούμενος μείωση του προσφυγικού ρεύματος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος παρενέβη και υποστήριξε ότι δεν έχουν εκλείψει οι προσφυγικές ροές και ότι η σχετική απόφαση ελήφθη με ομοφωνία και μόνο με ομοφωνία μπορεί να αναιρεθεί. Επισήμανε επίσης ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ είναι σημαντική για την αποθάρρυνση των εγκληματικών δικτύων διακίνησης ανθρώπων και απαντά στις προκλήσεις ασφαλείας που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη. Και κάπου εκεί τελείωσε και η συζήτηση, αφού κανείς δεν έχει διάθεση να ανοίξει το θέμα και να συζητηθεί το αίτημα που τίθεται επιμόνως στις τελευταίες συνόδους από της Αγκυρα.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν τη Βόρεια Κορέα, το Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Βόρεια Αφρική και τις τρομοκρατικές απειλές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....