Διυλιστήριο: 09/08/13
ροη αναρτησεων

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Independent: Δύο ελληνικά ελαιόλαδα στο παγκόσμιο τοπ-10

Στη λίστα με τα δέκα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου κατατάσσει ο βρετανικός Independent δύο ελληνικά ελαιόλαδα. Στο αφιέρωμα του, ο Independent κατατάσσει το κρητικό λάδι "One" στη δεύτερη θέση του κόσμου, πίσω από το σιτσιλιάνικο "Nunez de Prado". "Αυτό το ελαιόλαδο από την Κρήτη είναι ακριβό, αλλά είναι η σαμπάνια των ελαιόλαδων", γράφει για το One και προσθέτει πως ταιριάζει με φρέσκο ψωμί, ή ως ντρέσινγκ σε σαλάτες ή στο μαγείρεμα φυσικά.

Στην Αγγλία το μισό κιλό πωλείται ως και 39 στερλίνες. Στην Ελλάδα μέσω Internet μπορεί κανείς να προμηθευτεί την ίδια ποσότητα αντί 24 ευρώ.

Παράλληλα, στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ελαιόλαδων του κόσμου, όπως τα κατέταξε ο Independent, υπάρχει άλλο ένα ελληνικό προϊόν: Το μεσσηνιακό Taste the Difference (Greek Kalamatan Extra Virgin Olive Oil), από ελιές του Ταΰγετου, το οποίο κατατάσσεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως.

Για το εν λόγω ελαιόλαδο γράφει ότι "βγάζει" αρώματα μήλου, λεμονιού και βοτάνων και πως παράγεται από τρία διαφορετικά είδη ελιών.

Η κατάταξη

1. Nunez De Prado Extra Virgin Olive Oil

2. The One Premium Extra Virgin Olive oil

3. Hotel Chocolat Cocoa and Chilli Oil

4. Marqués de Valdueza Extra Virgin Olive Oil

5. Taste the Difference Greek Kalamatan Extra Virgin Olive Oil

6. Carluccio's umbrian Extra Virgin Olive Oil

7. A L'Olivier Black Fruity Virgin Olive Oil

8. Tesco Finest Sicilian Extra Virgin Olive Oil

9. Castillo Early Royal 2012 Harvest Olive Oil

10. Nudo Stone Ground with Lemons


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γεώργιος Σουρής έναν αιώνα πριν - "Ω Ελλάς, ηρώων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;"

Όλα αυτά που ζούμε σήμερα αυτός ο τόπος τα έχει ζήσει ξανά. Το 1902 ο Γεώργιος Σουρής γράφει κάποιους στίχους για να σχολιάσει την κατάσταση της εποχής εκείνης στην Ελλάδα.
Στίχοι επίκαιροι λες... και έβλεπε ο άνθρωπος τη ζωή του Έλληνα σήμερα...

Διαβάστε στους στίχους του σατιρικού μας ποιητή:

Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ' όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει; Να τρέφει όλους τους αργούς, Να 'χει επτά Πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα; Να 'χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια, κλέφτες χωρίς μια πήχη γη και κλέφτες με παλάτια, ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.
Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν ονείρατα, ελπίδες και σκοποί, οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν δεν ξέρομε τι λέγεται ντροπή. Ο Έλληνας δυο δίκαια ασκεί πανελευθέρως, συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.

Χαρά στους χασομέρηδες! χαρά στους αρλεκίνους! σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται. Γι' αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!

Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα, πιστός εις ό,τι λέγει κανένας δεν εφάνη... αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα, δεν κάνει ό,τι λέγει, δεν λέγει ό,τι κάνει.

Σουλούπι, μπόι, μικρομεσαίο, ύφος του γόη, ψευτομοιραίο. Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης. Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι, κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι από προσπάππου κι από παππού συγχρόνως μπούφος και αλεπού. Και ψωμοτύρι και για καφέ το «δε βαριέσαι» κι «ωχ αδερφέ». Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.

Θέλει ακόμα –κι αυτό είναι ωραίο– να παριστάνει τον ευρωπαίο. Στα δυο φορώντας τα πόδια που 'χει στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι. Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς! Ω Ελλάς, ηρώων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστολή κόλαφος στον Πάπα και στην δυτικη εκκλησία για την Συρία

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ,Σταφυλά Π.

Σύριος αναγνωρισμένος καθολικός κληρικός καταγγέλει ως υποκρισία την παγκόσμια προσευχή που
εξήγγειλε για χθες ο πάπας.Του ζητάει επίμονα να καταγγείλει απερίφραστα και χωρίς περιστροφές
την στάση των δυτικών και την επικείμενη επέμβαση στη Συρία.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ Ι

Αγιώτατε Πάτερ μου, η ένθερμη κλήση Σας για μια παγκόσμια προσευχή στις 7 του τρέχοντος υπέρ της ειρήνης στη Συρία και σ΄ολόκληρο τον κόσμο αναζωπύρωσε παντού την ελπίδα.Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον οποιοδήποτε πόσο ο σύγχρονος κόσμος έχει ανάγκη της προσευχής.Ασφαλώς δεν πιστεύετε επίσης ότι αυτός ο κόσμος έχει ανάγκη και της αλήθειας;Γι αυτό ακριβώς επιτρέψτε μου,ως καθολικός ιερέας της Συρίας να σας θέσω αυτό που με βαραίνει.

Αγιώτατε, ένα ερώτημα με ταλανίζει.Σας το θέτω:Ο Ιησούς στη θέση σας θα περιοριζόταν να προσκαλέσει τους ανθρώπους σε προσευχή;Δεν πιστεύετε ότι Αυτός σας ζητάει κυρίως,αυτήν την ώρα,ένα πλεόνασμα αλήθειας;Nα δούμε και ν΄ακούσουμε αυτό το τρομερό που επίκειται να συμβεί.Να θεωρήσουμε το ήδη ανεπανόρθωτο στη Συρία και σ΄όλη τη Μέση Ανατολή.Και ίσως πέρα απ΄όλα αυτά δεν θα οφείλατε επίσης να διαδώσετε και υποστηρίξετε με την ίδια πιεστική κλήση όπως κάνατε για την παγκόσμια προσευχή ένα τεράστιο πλεόνασμα αλήθειας;

Αγιώτατε γνωρίζετε καλά ότι ο Ιησούς στο Ευαγγέλιό του καταδίκασε απερίφραστα ακόμη και τη σκιά της επιθυμίας του κακού στο βλέμμα και ενδόμυχα στη σκέψη.Πώς πιστεύετε ότι θα χαρακτήριζε αυτό που οι Δυτικές Δυνάμεις επιτρέπουν εδώ και καιρό να γίνεται παντού στον κόσμο αλλά κυρίως στον αραβομουσουλμανικό υπό το πλαίσιο αποδείξεων που αποδέχθηκαν ποιοι;Oι δυτικοί ιθύνοντες oι αποδεδειγμένα ψεύτες και κατασκευαστές πλαστών στοιχείων τόσο στο Ιράκ ,στο Ιράν και Αφγανιστάν όσο και στη Λιβύη και τώρα στη Συρία την πατρίδα μου;Ενώπιον αυτού του απερίγραπτου δυτικού καταλόγου
πολέμων,σφαγών,τρόμου,ψευδών,σφετερισμών,πείνας,προσφυγιάς,ενορχηστρωμένων από το χέρι του αφεντικού της Δύσης και εφαρμοσμένων ψυχρά,συστηματικά και ατιμώρητα εναντίον τόσων λαών ο Χριστός θα εθελοτυφλούσε και θα σιωπούσε όπως κάνει σύσωμη η Εκκλησία της Δύσης;Πώς δύναται η Πγκόσμια Εκκλησία εκπροσωπούσα τον Χριστό στη γη να σιωπά και να περιορίζεται στο να καλεί τους ανθρώπους σε προσευχή απέναντι σε τόσες κατ΄εξακολούθησην προσβολές κατά της Αλήθειας του Δίκαιου ,της Ελευθερίας αλλά και της Ζωής της ίδιας ολόκληρων λαών;Επιτέλους η Παγκόσμια Καθολική Εκκλησία ...σιώπησε.Ναι αυτή η Εκκλησία του Ιησού Χριστού σιώπησε.Οπότε δεν δικαιούμαι εγώ ο ιερέας του Ιησού Χριστού ν΄αναρωτηθώ γιατί;
Αυτή η Παγκόσμια Εκκλησία η πανταχού παρούσα θα εξακολουθεί να δηλώνει άγνοια για ό,τι συνέβαινε και ό,τι συμβαίνει μέσα σε τόσες χώρες;Αγνοεί αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη 70 χρόνια τώρα;Αγνοεί αυτό που διαδραματίζεται στο Ιράκ εδώ και 30 χρόνια ;Αγνοεί αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη εδώ και 3 χρόνια;

Αγνοεί τους 100.000 τζιχαιστές προωθημένους στη Συρία 2 χρόνια και πλέον εκ των οποίων πολλοί αμερικανοί ,άγγλοι,βέλγοι,τσετσένοι και γάλλοι όλοι στρατολογημένοι,εξοπλισμένοι,εκπαιδευμένοι,επιστρατευμένοι και μισθοδοτούμενοι από τις δυτικές χώρες και τις μυστικές τους υπηρεσίες αλλά και από τις "δημοκρατικές" χώρες του Κόλπου και κυρίως από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία;

Αν ο θεός Μαμωνάς μπορεί να συγχωρήσει τόσα εγκλήματα που μολύνουν και σαπίζουν τον κόσμο ο Ιησούς Χριστός αυτός που δίωξε τους εμπόρους από το ναό της Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να τους συγχωρέσει, .Το ν΄αγνοεί ή να διατείνεται ότι αγνοεί τόσα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας θα ήταν για την Εκκλησία μια ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ.Αλλά η Καταστροφή των Καταστροφών θα είναι να γνωρίζει και να μην τολμάει να καταδικάσει ανοιχτά και ψυχωμένα αυτήν την δυτική πολιτική την απόλυτα αντιευαγγελική και απάνθρωπη.Απ΄την πλευρά μου ως καθολικός ιερέας της Συρίας δεν θα μπορούσα ν΄αποκρύψω το απόλυτα θλιβερό γεγονός που όλη η Δυτική Εκκλησία διαπράττει εκ νέου εδώ και καιρό με την δειλή και ανεξήγητη σιωπή της.Δεν θα μπορούσα ν΄αποσιωπήσω αυτές τις ίδιες σοβαρές αμαρτίες της συμπαιγνίας ,της συννενοχής,και της παράλειψης που αυτή από απ΄την ίδια δειλία της διέπραξε κατά την διάρκεια των προηγούμενων αιώνων.Στ΄αλήθεια ποιός αγνοεί ότι ο πάπας Jean Paul II τελείωσε με το να ζητάει συγγνώμη στο όνομα όλης της Δυτικής Καθολικής Εκκλησίας κατά τα ταξίδια του σ΄όλον τον κόσμο;Ποιός δεν γνωρίζει ότι ο ίδιος επιφόρτισε τον φίλο του ιταλό δημοσιόγραφο Luigi Accattoli να γράψει και να δημοσιεύσει το 1997 ένα φοβερό βιβλίο με τίτλο"Όταν ο πάπας ζητάει συγγνώμη" στο οποίο διηγείται την ιστορική μάχη του Jean Paul II για να κάνει την Δυτική Εκκλησία να προβεί στον αυτοέλεγχό της και για να παρουσιάσει τις πιο σημαντικές διακηρύξεις μετάνοιας οι οποίες απαριθμούνται ως 94.

Πρέπει να παραμένουμε αδρανείς ώστε όλες αυτές οι χώρες να σκοτεινι για το καλό και εσαεί μέσα στην αναρχοδημιουργία την εν πολλοίς αμερικάνικη δηλ. μέσα σε πολέμους χωρίς τέλος, στον τρόμο,την πείνα ,την απελπισία,την προσφυγιά και τον θάνατο για να έρθει μια μέρα μακρινή ένας νέος πάπας "απολογητής"που θα ζητήσει εν ονόματι αυτής της ίδιας κωφάλαλης εκκλησίας της Δύσης Συγγνώμη;Nα είστε σίγουρος ότι υποφέρω φοβερά.Στην πραγματικότητα δεν είμαι εγώ που σας λέω σήμερα αυτό που δεν σταμάτησα να υπενθυμίζω εδώ και 40 χρόνια στους υπευθύνους της Δυτικής Εκκλησίας.Είναι πιο πολύ ο Ιησούς ο οποίος το κάνει κάθε φορά που το ευαγγέλιο του διαβάζεται στη θεία λειτουργία αυτός ο ανεπανάληπτος Ιησούς ο οποίος αδιάκοπα γεμίζει τις καρδιές ,τα πνεύματά και τις συνειδήσεις .Επιτέλους η σιωπή αντιτίθεται σ΄ όλες τις ομιλίες μου και σ΄όλες τις επιστολές μου.Κατέληξα από το να πιστέψω ότι η Δυτική Εκκλησία πραγματικά εκκενώθηκε από την Ουσία Του και γι αυτό δίνει αυτήν την εντύπωση ότι είναι η ωραία κοιμωμένη,νεκρή.Και ωστόσο θα επιθυμούσα να την δω όρθια ναι όρθια αλλά στην υπηρεσία όλων των φτωχών ,όλων των αδυνάτων και όλων των καταπιεσμένων του κόσμου ξεκινώντας απ΄αυτούς της Παλαιστίνης.Αγιώτατε,γι αυτή την Αραβική και Μουσουλμανική Ανατολή που είναι δική μου και που την αγαπώ περιμένω με όλην την εκκλησία της και από σας προσωπικά σε αυτές τις κρίσιμες και αποφασιστικές στιγμές με την απόλυτα απαραίτητη προσευχή ένα κουράγιο το οποίο θα φθάνει μέχρι να καταγγείλει επίσημα αυτήν την παρανοική και υπερόπτρια Δύση.Είναι πολύ αργά να οικοδομήσουμε ένα κόσμο άξιο του Θεού και του Ανθρώπου;Αγιώτατε σας εκφράζω την ελπίδα μου και τον σεβασμό μου.

π.Εlias Zahlaouie Eκκλησία Νotre Dame de Cassoun Δαμασκός
05/09/13


Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα 70.000 πιστοί παραβρέθηκαν στην προσευχή για την ειρήνη στη Συρία και στο κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

People Free: Ο τρίτος παγκόσμιος έχει ήδη ξεκινήσει.

Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, οι People Free έβγαλαν την πρώτη τους ανακοίνωση στο διαδίκτυο.
Μιλάνε για την νέα τάξη πραγμάτων και το τρόπο με τον οποίο πάνε να υποδουλώσουν τον κόσμο. Επίσης αναφέρονται σε Ελλάδα και Κύπρο για τον δανεισμό τους.


Δείτε ΟΛΟΙ το βίντεο αξίζει
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλείνουν την ΕΛΒΟ για 250.000 ευρω ενώ έχει να εισπράττει 35 εκατομμύρια!

του Αντώνη Κουμιώτη.

Απίστευτα τα όσα καταγγέλλει και συνάμα αποκαλύπτει στο zougla.gr ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), σχετικά με την κυοφορούμενη

αναδιάρθρωση, κατ΄εντολήν της Τρόικας. Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Δημητριάδη, η βιομηχανία αυτή τη στιγμή χρειάζεται μόλις 250.000 ευρώ για να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα (που μπλοκάρουν τα αρμόδια Υπουργεία) και τα χρέη της προς τρίτους δεν ξεπερνούν το παραπάνω ποσό. Την ίδια στιγμή, στη γραμμή παραγωγής υπάρχει ανεκτέλεστο έργο που θα απέφερε στα ταμεία τουλάχιστον 35 εκ. ευρώ.

Ο κ. Δημητριάδης, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτει, μιλώντας στο zougla.gr, ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει επίσημη πρόταση προμήθειας 200 Hummer προς το Ιράκ, ύψους 62 εκ. ευρώ (!!!) και δεν εκτελείται για τους λόγους που ενδεχομένως να καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός. Κωλυσιεργούν για να μην δώσουν επιχειρήματα και το δικαίωμα επιβίωσης σε αυτή την εταιρεία». Το ίδιο αποκαλυπτικός, συνέχισε, «Επειδή υπάρχει και μία ανάγκη προς την Αραβία 200 Leopard και άμεσα υπάρχει μία ανάγκη, εκφρασμένη με την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στην Αμερική, κάποιων αρμάτων τα οποία χαρίζει ο αμερικανικός στον ελληνικό στρατό και τα οποία χρήζουν ανακατασκευής... Πού θα τα δώσουν αυτά; Είμαστε η μοναδική εταιρεία αυτή τη στιγμή που κατασκευάζουμε και ανακατασκευάζουμε άρματα.

Άρα το σκάνδαλο είναι μεγάλο. Έγκλημα στα όρια της προδοσίας», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος των εργαζομένων.

Στο συμπέρασμα του δημοσιογράφου ότι μπορούν να εισπραχθούν δηλαδή 90 εκατ. ευρώ, ο κ. Δημητριάδης τον διέκοψε, λέγοντας χαρακτηριστικά «Και όχι μόνο. Αυτά είναι τα επίσημα».
zougla.gr 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ: ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΑΑΛΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ :
Kαταγγέλουν το διεθνές σχέδιο εκτοπισμού των χριστιανών της Συρίας

Βρυξέλλες, Δ. Πορφύρης / Π. Σταφυλά
Ανοιχτή Επιστολή απευθύνουν οι κάτοικοι της Maaloula προς τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσσο στις 05/09/13,σε μια ύστατη προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τις συνειδήσεις των αμερικανών. Το κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στο αραβικό Al-tayyar και αλλά και σε γαλλόφωνα μέσα (mondialisation.ca ,κ.ά) :
« Στις 04.00 το πρωί ώρα Δαμασκού 05/09/3, οι ένοπλες συμμορίες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού,τρομοκράτες της Jabhat al-Nosra και οι εγκληματίες του Ισλαμικού Χαλιφάτου του Ιράκ και της Μ.Ανατολής επιτέθηκαν στην πόλη μας που κείτεται ειρηνικά στο όρος Qalamoun και άρχισαν να λεηλατούν τα μοναστήρια και εκκλησίες, υφαρπάζοντας εικόνες ιστορικής αξίας και απαίτησαν από τους κατοίκους να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ.
Ναι , αυτό συνέβη τα χαράματα, στην μικρή μας πόλη τη Μααλούλα. Οι ένοπλες συμμορίες εξαπλώθηκαν παντού επιδεικνύοντας τα πυροβόλα τους και απαγορεύοντας την πρόσβαση σε οποιοδήποτε ιερό χώρο.
Αυτές οι εγκληματικές πράξεις, με τη συστηματική λεηλασία των χριστιανικών πόλεων και την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού αποτελούν μέρος ενός διεθνούς σχεδίου που αποβλέπει στον εκτοπισμό των χριστιανών από τις πατρίδες τους και από τις ρίζες τους. Αυτά ζούμε κι ας είναι το κράτος μας ακόμα ισχυρό. Τι θα συμβεί όταν αυτό θα έχει αποδυναμωθεί αφού οι αμερικανικές δυνάμεις θα μας έχουν βομβαρδίσει;
Αυτό που περιμένει τους χριστιανούς των χωριών και των πόλεων μόλις πέσουν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nosra και των ομοίων τους είναι απλά τρομακτικό…
Μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε ότι όλες οι φοβερές επιθέσεις εναντίον των μοναστηριών, των εκκλησιών και γενικότερα του χριστιανικού στοιχείου θα καταφέρουν να αφυπνίσουν έστω και κατ’ελάχιστο τις συνειδήσεις του κόσμου ώστε να παραδεχθούν το έγκλημα της διεθνούς τρομοκρατίας εναντίον της Συρίας;
Δεν θ’ αναφερθούμε στις τόσες σφαγές όλων αυτών που εσείς ονομάζετε « μειονότητες » και οι οποίοι συγκατοικούσαν σε πόλεις και χωριά, γιατί τις γνωρίζετε με κάθε λεπτομέρεια ! ».
Οι ισλαμιστές μισθοφόροι επανέλαβαν στη χριστιανική Μααλούλα ότι είχαν διαπράξει και στην Κοιλάδα των Χριστιανών. Επιτέθηκαν με παγιδευμένο όχημα στο φυλάκιο της εισόδου της πόλης σκοτώνοντας 8 σύριους.Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται φαντάροι της νυχτερινής σκοπιάς και μέλη της λαικής πολιτοφυλακής. 
Αφού η δολοφονική έκρηξη διαμέλισε τα σώματα των φρουρών της αμιγώς χριστιανικής ιστορικής πόλης, αντάρτες του ελεύθερου συριακού στρατού της αντιπολίτευσης και ισλαμιστές της Αλ Νούσρα, εισέβαλαν ανενόχλητοι ως νικητές στο κέντρο της πόλης. Περιφέροντας τα πυροβόλα τους και εκτοξεύοντας προειδοποιητικά πυρά στον αέρα υπό τους γνωστούς αλλαλαγμούς του Αλάχ Ακμπάρ που επίσης είχαν δοξάσει κατά την ανατίναξη του φυλακίου, κάλεσαν τους κατοίκους σε εξισλαμισμό. Τους ενημέρωσαν ότι εάν θέλουν να παραμείνουν στις εστίες τους θα πρέπει να προσυλητισθούν διαφορετικά θα σφαγιασθούν.

« Eισέβαλαν στην κεντρική πλατεία και κατέστρεψαν ένα άγαλμα της Παναγίας » κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής σε τηλεφωνική τους επικοινωνία διατηρώντας από το φόβο αντιποίνων την ανωνυμία τους.«Μας βομβάρδιζαν από το βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.Εκεί είχαν ακροβολιστεί.Δύο οβίδες χτύπησαν την Μονή της Αγίας Θέκλας. » δήλωσαν στην Telegraph 05/09/13.Το αμερικανικό Front Page Magazine κα το λιβανέζικο Al Hadath μεταδίδουν ότι οι τρομοκράτες διακύρηξαν ότι « θα αφανίσουν οριστικά τους χριστιανούς μετά το θρίαμβο της επανάστασης » .
Το alkhabar (06/09/13) ταυτοποιεί τις ισλαμιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην επίθεση.Πρόκειται για την « Απελευθέρωση του Sham », «Τα γεράκια του Sham», « Σεισμός στη γη του Sham ».Όλες ανήκουν στην Tζαμπχάτ Αλ Νούσρα « Μέτωπο της Νίκης » σύμφωνα με το δημοσίευμα που με τη σειρά της είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
Και το Συριακό Παρατηρητήριο συμφερόντων της συριακής αντιπολίτευσης αποδέχεται ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε από την Αλ Νούσρα και άλλες ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες.Εκτόξευσαν 15 οβίδες κατά της κωμόπολης, κάποιες χτύπησαν την εκκλησία του Αγίου Ηλία,του Αγίου Γεωργίου και άλλους ναούς.Στην επιχείρηση των ανταρτών συμμετείχαν 2.000 άνδρες.Τραυματίστηκαν 7 πολίτες.
Οι εξτρεμιστές έχουν ως ορμητήριο το ξενοδοχείο « ο πρεσβευτής της Μααλούλα » που βρίσκεται στη κορυφή των παρακείμενων απόκρημνων και εντυπωσιακών βράχων.Η κωμόπολη σύμφωνα πάντα με το alkhabar απαριθμεί 5000 κατοίκους και διαθέτει 40 εκκλησίες.Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατεδάφισαν και το άγαλμα της Παναγίας που δέσποζε στην κορυφή των χαρακτηριστικών βράχων.

Ούτε η ελληνορθόδοξη ιστορική μονή του 4ου αι. της Αγίας Θέκλας δεν απέφυγε το μένος των εξτρεμιστών. Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά το συνεχές σφυροκόπημα και τη μαζική επίθεση που εξαπέλυσε στις 05/09/13 η Αλ Νούσρα και άνδρες του FSA μετά την κατάληψη της πόλης που αριθμεί 3000 με 5000 κατοίκους που στην πλειοψηφία τους είναι ορθόδοξοι χριστιανοί (Lastampa).
 « Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της επίθεσης που οι πέτρες και οι βράχοι έτρεμαν » δήλωσε μοναχή από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας.« Δεν ξέρουμε αν οι αντάρτες έφυγαν ή όχι κανείς δεν τολμάει να βγει έξω » ανέφερε η ίδια στο AP με το οποίο επικοινώνησε διατηρώντας την ανωνυμία της.Η Νational post 06/09/13 μεταφέρει ότι η μοναχή δήλωσε ότι περίπου 100 κάτοικοι του χωριού κατέφυγαν για προστασία στη μονή. Η Lastampa καταγράφει ότι τα 27 εγκαταλελειμμένα και ορφανά παιδιά που ζουν με τη φροντίδα των μοναχών τα οδήγησαν οι αδελφές σε υπόγεια για να μην φοβούνται.
  

Τo βελγικό κανάλι RTL που μετέδωσε επίσης την είδηση, αναφέρει ότι στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας υπάρχουν 50 ορφανά που το κράτος εμπιστεύτηκε την φροντίδα τους στις μοναχές. Ενώ με νόημα υπενθυμίζει ότι το 2008 ο πρόεδρος Άσσαντ και η σύζυγός του Άσμα επισκέφθηκαν τη μονή και συνέφαγαν με τα ορφανά χριστιανόπουλα.Σύριοι χριστιανοί κοινοτήτων του εξωτερικού μας αποκάλυψαν ότι οι δεσμοί του Σύριου Προέδρου με την ελληνοχριστιανική κοινότητα έχουν ενδυναμωθεί και από το γεγονός ότι βάπτισε τα παιδιά του σε ορθόδοξο ναό.

Η μοναχή κατήγγειλε ότι « υπήρξαν αναφορές από τους κατοίκους που φέρουν τους ισλαμιστές αντάρτες να τους απείλησαν με θάνατο σε περίπτωση που δεν προσυλητιστούν στο Ισλάμ ». Αυτήν την πληροφορία μεταδίδει και το Vancouver sun.Αραβικά ειδησεογραφικά περιγράφουν ότι ισλαμιστές που επέβαιναν σε οχήματα περιφέρονταν στους δρόμους της πόλης και τους καλούσαν με ντουντούκες να εξισλαμιστούν αν θέλουν να σώσουν τις ζωές τους. 
H Lastampa 06/09/13 αναφέρει ότι οι αντάρτες κατέλαβαν το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην κορυφή του παρακείμενου βουνού κι από εκεί σφυροκοπούσαν τις θέσεις του στρατού.Και αυτή μιλάει για μέλη της Αλ Νούσρα. Επίσης αποκαλύπτει ότι o στρατηγικός στόχος τους ήταν να καταλάβουν τα υψώματα και πιο συγκεκριμένα το όρος Qalaman που βρίσκεται σε απόσταση 54 χλμ από τη Δαμασκό.
Το Reuters κάνει ειδική αναφορά στο εντυπωσιακό ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας όπως το χαρακτηρίζει που είναι χτισμένο στο βράχο.Ηλικιωμένοι και παιδιά σύμφωνα και μ’αυτό το πρακτορείο κατέφυγαν στις δύο μονές του Αγίου Σεργίου και της Αγίας Θέκλας που ιδρύθηκαν τον 4 αι.μ.Χ. Η ελληνορθόδοξη μονή έχει 25 αδελφές και η ηγουμένη της Πελαγία χαρακτηρίζεται για το δυναμισμό της.

Tελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν το πρακτορείο fides, mediarama και al manar αναφέρουν ότι το 80% των κατοίκων της κωμόπολης μετακινήθηκε ήδη προς Δαμασκό ενώ όπως δήλωσε ο καθολικός μελκίτης Πατριάρχης Γρηγόριος ο 3ος οι άνθρωποι αυτοί κατέφυγαν στην έδρα του καθολικού Πατριαρχείου αλλά και του ελληνορθόδοξου στη Δαμασκό τρομοκρατημένοι απ΄αυτά που βίωσαν.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά την ομιλία Σαμαρά: Οχι νέα μέτρα, μόνο νέο μνημόνιο

Όταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας πήγε να μπει στην αίθουσα της σύσκεψης του πρωθυπουργού με επιστημονικούς συλλόγους και παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, τον σταμάτησε η σύζυγος του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώτα Καράογλου, με την παρατήρηση ότι η σύσκεψη είναι μόνο για κυβερνητικά στελέχη. Αλλά ο Τζιτζικώστας την αγνόησε και κατάφερε να περάσει την πόρτα. Καράογλου και Τζιτζικώστας έχουν παλιούς λογαριασμούς, γιατί και οι δύο «χτυπούσαν» τη θέση του Περιφερειάρχη, όπως λένε τοπικοί κομματικοί παράγοντες. Είναι ένα στιγμιότυπο μηδενικού πολιτικού ενδιαφέροντος, αλλά πολύ ενδεικτικό του τι ακριβώς συμβαίνει στο γαλάζιο σύμπαν -πώς σκέφτονται, με τι ασχολούνται, τι τους ενδιαφέρει. 

Γράφει η Αγγελική Σπανού
Κατά τα άλλα:
Η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. Όπως όλα δείχνουν, νέο κύμα λιτότητας θα σηκωθεί στη διάρκεια του φθινοπώρου και θα σαρώσει δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», οι κύριες συντάξεις, τα εφάπαξ, οι επικουρικές και γενικότερα οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων θα μειωθούν προκειμένου να καλυφθούν τα εκρηκτικά ελλείμματα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες εταιρείες και επιχειρήσεις που παραμένουν ζωντανές είναι η ρίζα του κακού. Η Τρόικα δεν θέλει να καλυφθούν οι «τρύπες» στο ασφαλιστικό σύστημα από τον κρατικό προϋπολογισμό και ζητά να γίνει η διόρθωση «από μέσα», να πληρώσουν δηλαδή οι ασφαλισμένοι.

Εξάλλου, η «Realnews» υποστηρίζει ότι έρχεται ξαφνικός θάνατος και για τον ΟΣΕ, κατά το μοντέλο που ακολουθήθηκε για την ΕΡΤ. Μάλιστα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι αυτό τίθεται από την Τρόικα ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, την ώρα που η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα στείλει στις Βρυξέλλες την πρότασή της για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να μην απολυθούν και οι 2.200 εργαζόμενοι χωρίς αποζημίωση όπως ζητούν οι πιστωτές.

Σε σχέση με τη μείωση των φόρων που υποσχέθηκε, τον πρωθυπουργό διέψευσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ο οποίος, σε ερώτηση για το αν επίκειται μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ απάντησε ως εξής: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα γι' αυτό. Ας δούμε αν πετύχει στον τομέα της εστίασης». Τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν ότι οι οκτώ στους δέκα δεν προχώρησαν σε μείωση τιμών, επομένως το μέτρο έχει αποτύχει.

Φυσικά, ούτε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης πρόκειται να μειωθεί, παρά τις αντιδράσεις ακόμη και βουλευτών της ΝΔ (όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης). Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» διαβεβαιώνει ότι θα έρθει αυτή η ώρα, αλλά τη συνδέει με την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του χρόνου. Και επιβεβαιώνει ότι, για την ώρα, θα γίνει προσπάθεια να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης ευκολότερα και σε περισσότερους. Κάτι ανάλογο είπε και ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει την κάλυψη του πρωθυπουργού: «Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης. Να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και ευέλικτα».

Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας αναμένονται στην Αθήνα στις 22 Σεπτεμβρίου και στο επίκεντρο των πιέσεων που θα ασκήσουν θα βρεθούν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση αποφεύγει να πει πόσοι από όσους τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας (12.500 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου) θα χάσουν τελικά τη δουλειά τους, αλλά ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςμιλώντας στην εφημερίδα «Le Monde» παραδέχεται ότι θα γίνουν απολύσεις από αυτή τη «δεξαμενή». Πρόθεση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να ζητήσει παράταση για την υπαγωγή στο σχέδιο «κινητικότητας» άλλων 12.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τρόικα θα το δεχτεί. Αντίθετα, θεωρείται πολύ πιθανό να αξιώσουν ακόμη μικρότερο Δημόσιο -σε αριθμό εργαζομένων, υπηρεσιών και οργανισμών.

Η διάθεση του πρωθυπουργού να υποστηρίξει ότι βρισκόμαστε σχεδόν μπροστά στον κήπο με τα ρόδα ερμηνεύεται από πολλές πλευρές ως απόρροια της απόφασής του να μεταθέσει χρονικά, όσο περισσότερο γίνεται, την πραγματοποίηση εκλογών. Η κυβέρνηση θα επιμείνει στη θεωρία του success story, παίζοντας με τον πόνο μιας κοινωνίας που βουλιάζει, αισιοδοξώντας ότι το 2014 θα φανούν σημάδια ανάκαμψης και θα βρεθεί μια λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Αθήνα ότι είναι πολύ πιθανό να σχηματιστεί μεγάλος συνασπισμός στη Γερμανία, με τη συμμετοχή δηλαδή Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, ενθαρρύνουν το Μέγαρο Μαξίμου να πιστεύει ότι η «συνταγή» θα βελτιωθεί αφού ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Π. Στάινμπρουκ ζητά «σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και πάντως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, έπειτα από την κοινή λογική.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η τρόικα απαιτεί ''λουκέτο'' στον ΟΣΕ για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων!

Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για «λουκέτο» στον ΟΣΕ, κάτι που είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Το γιατί είναι εύκολο να το καταλάβουμε: Οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ είναι οι Ρώσοι της Russian Railways. Αν δεν κλείσει ο ΟΣΕ καταλήγει στην ρωσική κρατική εταιρεία, αφού εδώ δεν υπάρχουν ... Αζέροι να προσφέρουν ψίχουλα και να τον αγοράσουν όπως έκαναν με την ΔΕΣΦΑ.

Άρα ο ΟΣΕ που είναι ένα κρίσιμο δίκτυο, πρέπει να κλείσει και όχι να πουληθεί. Μετά θα έρθουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και θα κανιβαλίσουν κομμάτι-κομμάτι τον Οργανισμό.

Κατ'αυτό τον τρόο κρατάνε μακριά από την Ρωσία και τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης για τα οποία ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς τους εταιρείες από την Μόσχα,αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα αγοραστεί από αυτούς ο ΟΣΕ για να μπορούν να αξιοποιηθούν τα λιμάνια κια να διασυνδεθεί η Αλεξανδρούπολη ή η Θεσσαλονίκη με την αχανή ρωσική επικράτεια μέσω των Russian Railways.

Όμως κάτι τέτοιο θα προσέδιδε στην Ρωσία στρατηγικό πλεονέκτημα και ειδικά εν όψει τον εξελίξεων στην Συρία οι οποίες θα διαρκέσουν πολλά χρόνια όχι μόνο εκεί, αλλά και στο ευρύτερο γεωσύστημα της Α.Μεσογείου και αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν το θέλουν ούτε το ΔΝΤ (ΗΠΑ), ούτε η Γερμανία (ΕΕ, ΕΚΤ) και συνεπώς προτιμούν να κλείσει ο ΟΣΕ...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», επιπλέον, ζητούν αναδιάρθρωση στις εφορίες με απολύσεις υπαλλήλων, μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και τη λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για τα έτη 2015 και 2016. 

Εξάλλου, η γνώμη των δανειστών είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη μικρότερο δημόσιο και ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα (μετά τις γερμανικές εκλογές) αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους και να ξεκινήσουν νέο γύρο ελέγχων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup του Νοεμβρίου.

Θέλουν μία Ελλάδα, χωρίς κρατικό μηχανισμό, χωρίς αμυντική βιομηχανία, χωρίς υποδομές. Μία χώρα εξαθλιωμένη, για να είναι πάντα υποτελής τους!

Defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....