Γιατί προσέλαβε ο κ. Μητσοτάκης για σύµβουλο επικοινωνίας ένα δηµοσκόπο, που έκανε λάθος στην εκτίµησή του κατά 7 µονάδες στις εθνικές εκλογές και κατά 22 µονάδες στο δηµοψήφισµα;
Την προηγούµενη βδοµάδα γράφαµε Στο ΧΩΝΙ: «Σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της εφηµερίδας µας, στο cd µε τις συνοµιλίες (αυτές τις συνοµιλίες των οποίων παραδέχθηκε τη γνησιότητα ο Γιώργος Κουµουτσάκος µε τη µέχρι τώρα στάση του) υπάρχουν πάµπολλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Παναγιώτη Μουσσά µε τον Τάκη Θεοδωρικάκο της GPO, που συµµετέχει στην επικοινωνιακή οµάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Τι να πρωτο-σχολιάσεις από την παραπάνω φράση;
Το γεγονός ότι ο δηµοσκόπος Τάκης Θεοδωρικάκος (της GPO) είναι σύµβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και άρα πληρώνεται από τον αρχηγό της Ν∆; (Και να αρχίσεις να αναρωτιέσαι από πότε;).
Ή να ιεραρχήσεις ως πιο ενδιαφέρουσα τη σχέση που είχε αναπτύξει ο βασικός κατηγορούµενος για το κύκλωµα των εκβιαστών, µε το στενό συνεργάτη (και προσωπική επιλογή) του Κυριάκου Μητσοτάκη, κύριο Θεοδωρικάκο;
Ας τα δούµε όλα µε τη σειρά. Πρώτα, το ρεπορτάζ για τις σχέσεις του Θεοδωρικάκου µε τονΜουσσά...
Ποιον άλλον έλεγε
«µαλάκα» ο Μουσσάς;Σύµφωνα µε πληροφορίες που έχει συλλέξει η εφηµερίδα µας, το cd που υπάρχει στη δικογραφία της υπόθεσης του κυκλώµατος εκβιαστών περιλαµβάνει πλήθος τηλεφωνικών συνοµιλιών του Παναγιώτη Μουσσά µε κορυφαία γαλάζια στελέχη. Και συγκεκριµένα, τόσο µε πρώην υπουργούς όσο και µε τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη! ∆εν µιλάµε για δηµοτικούς συµβούλους και περιφερειακό δυναµικό.
Μιλάµε για το ανφάν γκατέ της γαλάζιας παράταξης! Και φυσικά δεν µιλάµε για τυπικές δηµοσιοσχετίστικες επαφές. Μιλάµε για µια τροµερή οικειότητα στην επικοινωνία!
Ειδικά µε τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη (Κουµουτσάκο και Θεοδωρικάκο), ο Παναγιώτης Μουσσάς µιλά µε τροµερή άνεση. Σε σηµείο, που εν τη ρύµη του λόγου, να τους αποκαλεί (και τους δύο)... «µαλάκα». Στοιχείο, που αναδεικνύει το επίπεδο της οικειότητας που επικρατούσε στη σχέση τους. Είχαν τη σχέση που έχουν δύο άνθρωποι και µπορεί ο ένας να αποκαλεί τον άλλον... «µαλάκα» άνετα, όταν µιλάνε στο τηλέφωνο. Αρα, (ειδικά) οι Ελληνες µπορούµε να καταλάβουµε καλά τι σχέση είχαν οι τρεις τους...
Θεοδωρικάκος και Μουσσάς δεν ήταν γνωστοί. Ηταν φίλοι!Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εµφανίζεται ιδιαίτερα χαλαρός στις τηλεφωνικές του επαφές µε τον Παναγιώτη Μουσσά. Το σύνηθες φυσικά ήταν ο Θεοδωρικάκος να έχει δουλειά και ο Μουσσάς όρεξη για κουβέντα. Αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι ο Θεοδωρικάκος τον απέφευγε. Κάθε άλλο. Οι δύο άνδρες είχαν αναπτύξει µια αρκετά καλή επαφή, σε σηµείο τουλάχιστον του να επικοινωνούν τακτικά (σχεδόν σε καθηµερινή βάση) και να κανονίζουν προσωπικές συναντήσεις (για παράδειγµα για φαγητό), αν ήθελαν να πουν πράγµατα από κοντά.
Και υπήρξαν περιπτώσεις που οι δυο τους (Μουσσάς και Θεοδωρικάκος) είχαν να πουν πράγµατα από κοντά. Παρότι συνήθως δεν έδειχναν κανένα πρόβληµα να αναπτύξουν οποιοδήποτε πολιτικό θέµα τηλεφωνικά, σύµφωνα µε πληροφορίες της εφηµερίδας µας, υπήρξαν περιπτώσεις που ο Μουσσάς τόνισε στον Θεοδωρικάκο ότι πρέπει να συναντηθούν δια ζώσης, ώστε να του πει τι τον θέλει. Σε µία περίπτωση, είχε προκύψει και κάτι επείγον! Και ο Μουσσάς ήθελε να πάει να συναντήσει τον Θεοδωρικάκο όπου βρισκόταν εκείνη τη στιγµή, για να του µιλήσει.
Και σε επαγγελµατικό
επίπεδο...Από τις πληροφορίες που µεταφέρονται στην εφηµερίδα µας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος -πέρα από το σχολιασµό της πολιτικής επικαιρότητας και τις συζητήσεις που κάνει µε τον Παναγιώτη Μουσσά για τα θέµατα της Ν∆, σε τουλάχιστον δύο ή τρεις συνοµιλίες- εµφανίζεται να συνοµιλεί µε το βασικό κατηγορούµενο για το κύκλωµα των εκβιαστών και για θέµατα της GPO! Κάποια στιγµή, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενηµερώνει τον Μουσσά ότι τα «δύο πράγµατα», που του έχει ζητήσει κάποιος από το Γαλάτσι, είναι έτοιµα αλλά δεν βρίσκει τον τύπο. Και ο Μουσσάς τον καθησυχάζει ότι θα το λύσει το θέµα εκείνος.
Εκτός αυτού, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενηµερώνει τον Μουσσά ότι έχει έτοιµη και την έρευνα για µια τράπεζα! ∆εν µάθαµε αν πρόκειται για την τράπεζα που εργαζόταν ο Μουσσάς! Οµως, ενδιαφέρον θα έχει να το µάθουµε κάποια στιγµή και αυτό. Αν, δηλαδή, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις µε τον Τάκη Μουσσά, προσπαθούσε να πουλήσει έρευνες στην τράπεζα που εργαζόταν ο Μουσσάς. Γιατί θα αποδειχθεί ένα από τα δύο:
● είτε θα αποδειχθεί ότι η τράπεζα είχε παραγγείλει τη συγκεκριµένη έρευνα,
● είτε θα αποδειχθεί ότι η τράπεζα δεν είχε παραγγείλει καµία έρευνα και ο Τάκης Θεοδωρικάκος της GPO έκανε από µόνος του µία, που προσπάθησε να την πουλήσει µέσω του Μουσσά στην τράπεζα που εργαζόταν!
Προσέξτε τα δύο ενδεχόµενα. Είναι τελείως διαφορετικά. Αν δηµοσιευθούν οι συνοµιλίες, αναµφίβολα θα µάθουµε την απόλυτη αλήθεια.
Οπως θα µάθουµε και τι έγινε µε την περίπτωση του Γαλατσίου. Αν, δηλαδή, τελικά η µεσολάβηση του Μουσσά έφερε αποτέλεσµα για τον κ. Θεοδωρικάκο, τον οποίο προσπαθούσε να βοηθήσει. Και άρα να διαπιστωθεί, αν υπήρχε και επαγγελµατική συνεργασία ή τουλάχιστον αλληλοβοήθεια µεταξύ των δύο ανδρών! Γιατί, βοήθεια σε θέµατα επικοινωνίας του κόµµατος υπήρχε!
Πώς να «στηθεί» µια ερώτηση...
για την επίσκεψη στον Ψυχάρη!Είναι απολύτως χαρακτηριστικό ότι, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στα γραφεία του ∆ΟΛ και έφαγε µε τον Σταύρο Ψυχάρη και τα στελέχη του (στα µέσα Φλεβάρη), ο Παναγιώτης Μουσσάς πήρε µε έντονη αγωνία τον Τάκη Θεοδωρικάκο και του έλεγε τι έπρεπε να κάνει, για να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέµα στο διαδίκτυο! Οτι, δηλαδή, έπρεπε την επόµενη µέρα να «στηθεί» µια ερώτηση σχετική, όπου θα δινόταν µια απάντηση που να τα µαζεύει! Μάλιστα, ο Μουσσάς ήταν ιδιαιτέρως πιεστικός ως προς το να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί έβγαζε λάθος εικόνα το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη του αρχηγού Μητσοτάκη ήταν στον εκδότη Ψυχάρη (τέλειο;)!
Επίσης, ο Μουσσάς πρότεινε στον Θεοδωρικάκο αυτή τη δήλωση (που θα προκύψει από τη στηµένη ερώτηση) να την κάνει ο Κουµουτσάκος! Ο οποίος –όπως λένε οι πληροφορίες µας- στις συνοµιλίες του Μουσσά εµφανίζεται κατώτερος στη γαλάζια ιεραρχία (της πρόσβασης στον Κυριάκο) από τον Θεοδωρικάκο. Και για αυτό, ο Μουσσάς ζητά την άδεια του Θεοδωρικάκου, για να το υλοποιήσει ο φίλος του, ο «πύραυλος» Κουµουτσάκος, όλο το... project!
Για κάθε είδους γαλάζια
συµβουλή... Μουσσάς!Αρα, λοιπόν, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουµε ότι εδώ δεν µιλάµε για επαφές µεταξύ άγνωστων ανθρώπων, που τυχαία µίλησαν εκείνη την περίοδο µε τον Μουσσά (και τους κατέγραψε η Ελληνική Αστυνοµία στο δεκαήµερο που έτυχε να παρακολουθεί το τηλέφωνό του). Εδώ αποδεικνύεται µε σαφήνεια ότι υπήρχαν τακτικές (τόσο τηλεφωνικές όσο και διά ζώσης) επαφές του Μουσσά µε τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, µε καθαρά πολιτικό και επικοινωνιακό αντικείµενο, κατά τις οποίες ο Μουσσάς (ως ειδικός!) πρότεινε σχέδια δράσης, πρόσωπα υλοποίησης και κυρίως... στηµένες ερωτήσεις! Και οι άλλοι τον άκουγαν και ανέλυαν αυτά που τους έλεγε!
∆εν του το έκλειναν το τηλέφωνο! Κουµουτσάκος και Θεοδωρικάκος άκουγαν αυτό που είχε να τους πει ο Μουσσάς! ∆ηλαδή, ο βασικός κατηγορούµενος λειτουργούσε περίπου ως συµβουλάτορας των δύο πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη! Είχε άποψη για τα θέµατα της Ν∆ και την έλεγε στους αρµόδιους. Γιατί είχε την πρόσβαση και τις κατάλληλες επαφές στη Ν∆ για να το κάνει αυτό.
Το µείζον πολιτικό θέµα
για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!Μετά από όλα αυτά, δηµιουργείται ένα µείζον πολιτικό θέµα για τη στάση του κυρίου Μητσοτάκη στη Βουλή, που βγήκε δηµόσια και επέµενε συνειδητά (παρά την επί τόπου διάψευση του πρωθυπουργού) να καταγγέλλει ψευδώς ότι ένας εκ των κατηγορουµένων ήταν συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.
∆ηλαδή, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είπε ψέµατα για τον έναν και έκρυψε την αλήθεια για τους άλλους δύο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο βασικός κατηγορούµενος για το κύκλωµα εκβιαστών (Μουσσάς) βοηθούσε σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό και επαγγελµατικό) το στενό του συνεργάτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, το δηµοσκόπο της GPO, το έπαιζε περίπου συµβουλάτορας του άλλου στενού του συνεργάτη, Γιώργου Κουµουτσάκου και συνοµιλούσε µε ένα σωρό κορυφαία γαλάζια στελέχη και πρώην υπουργούς! Και όλα αυτά, τη στιγµή που ο δεύτερος εκ των κατηγορουµένων (Μαυρίκος) έπαιρνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κόµµα της Ν∆!!!
Και µε αυτά τα δεδοµένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να «κολλήσει» το κύκλωµα εκβιαστών στον ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας λάσπη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ενώπιόν του, που εκείνη τη στιγµή φώναζε ότι αυτά που λέει είναι ψέµατα;
Αναµφίβολα, χρειάζεται θράσος ένας πολιτικός για να το κάνει αυτό. Βασικά, αν ένας πολιτικός έχει τόσο θράσος ώστε να κάνει κάτι τέτοιο, τότε µάλλον έχει τόσο θράσος ώστε να κάνει τα πάντα!
Αλλωστε, αυτό το απύθµενο θράσος του και τη συκοφαντική του διάθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απέδειξε καθαρά µε τα όσα είπε δηµόσια από το βήµα της Βουλής για την επιλογή του Γιώργου Χριστοφορίδη ως µέλους της επικοινωνιακής οµάδας της κυβέρνησης! Παρουσίασε περίπου ως σκανδαλώδη την επιλογή ενός επαγγελµατία δηµοσιογράφου µε ξεκάθαρη πολιτική θέση, τη στιγµή που ο ίδιος έχει ως σύµβουλο επικοινωνίας το δηµοκόπο της GPO!
Μα, στα σοβαρά, όταν κάποιος έχει πάρει (και πληρώνει) το δηµοσκόπο της GPO για σύµβουλό του, έχει το δικαίωµα να παρουσιάζει ως δήθεν «διαπλεκόµενη» από πλευράς της κυβέρνησης την επιλογή κάποιου, που είχε κατέβει και δύο φορές ως υποψήφιος βουλευτής µε τους ΑΝΕΛ; Εκρυβε τα πιστεύω του ο Χριστοφορίδης; Την περίοδο ΠΡΙΝ επιλεγεί από το Μαξίµου, όταν αρθρογραφούσε Στο ΧΩΝΙ, έλεγε ότι είναι πολιτικά ουδέτερος και ότι κρατά «ίσες αποστάσεις» από τα κόµµατα; Οχι φυσικά! Ο Χριστοφορίδης δεν κορόιδεψε ποτέ κανέναν.
Ο Θεοδωρικάκος, ο δηµοσκόπος, από την άλλη, που οι δηµοσκοπήσεις του έπαιζαν στο MEGA και διαµόρφωναν την κοινή γνώµη, από πότε άρχισε να υποστηρίζει τον Κυριάκο; Και φυσικά, το ζητούµενο δεν είναι το πότε ξεκίνησε τυπικά η συνεργασία τους, αλλά από πότε άρχισαν να έχουν φιλικές σχέσεις οι δυο τους και να χτίζουν µια σχέση τέτοιας εµπιστοσύνης, που κατέληξε... στον πιο στενό συνεργάτη του προέδρου της Ν∆! Προφανώς, πριν την έναρξη της συνεργασίας τους, έτσι δεν είναι; Πόσο πιο πριν, ακριβώς; ∆ηλαδή, στις εκλογές του Σεπτεµβρίου, που η GPO έβλεπε µεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ περίπου ντέρµπι (αλλά αποδείχθηκε ότι η διαφορά ήταν επτά µονάδες και βάλε), ήταν ήδη φίλοι; Ή µήπως η φιλία τους πάει και πιο πίσω, στον Ιούλιο, τότε που η GPO -µόλις δύο µέρες πριν το δηµοψήφισµα!- έβλεπε οριακά µπροστά το ΝΑΙ (αλλά τελικά το ΟΧΙ κέρδισε µε 22 µονάδες);;; Τότε ήταν φίλοι;
Θεοδωρικάκος:
«Συνεργάστηκα µαζί του»Η πρώτη εµφανής εκδήλωση συµπάθειας και στενού δεσµού µεταξύ των δύο ανδρών κατεγράφη το βράδυ της εκλογικής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τότε που, στους πανηγυρισµούς, ο µεγάλος νικητής Κυριάκος ασπάστηκε τον διευθύνοντα σύµβουλο της GPO µπροστά σε κόσµο. Ωστόσο, αυτό θα µπορούσε να ερµηνευθεί (όπως και ερµηνεύθηκε από τα δηµοσιεύµατα των ηµερών) ως µια έκφραση αµοιβαίας εκτίµησης και τίποτα παραπάνω. Τονίζουµε ότι, µέχρι τότε, δεν ήταν ακόµη γνωστή η επαγγελµατική τους σχέση.
Αυτήν την αποκαλύπτει ο ίδιος ο Τάκης Θεοδωρικάκος, µε σχετική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στις 16 Ιανουαρίου 2016, όπου αναφέρει τα εξής:
«Καληµέρα και καλο ΣΚ σε όλες και ολους! Σαββατοκύριακο ξεκούρασης για µένα και δηµιουργικής περισυλλογής ύστερα απ' την πολύ σηµαντική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη µε την εκλογή στην ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας.
Συνεργάστηκα µαζί του στην διαµόρφωση της εκλογικής του στρατηγικής και στην υλοποίησή της• αυτή ήταν µια πολύ θετική, ενδιαφέρουσα, ουσιαστική εµπειρία που αποκόµισα µε αναµφίβολα θετικά αποτελέσµατα.
Ενα µεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και στους συνεργάτες µου, που στάθηκαν κοντά µου σε αυτή την προσπάθεια και ασφαλώς, ως πολίτης, εύχοµαι στο νέο πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας κάθε επιτυχία στο έργο του».
Αυτά, στις 16 Ιανουαρίου. Και στις 17 (την επόµενη µέρα), η Καθηµερινή δηµοσιεύει άρθρο µε τίτλο «Η στρατηγική που οδήγησε στην ανατροπή», το οποίο υπογράφει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, µε την ιδιότητα του προέδρου της GPO, «που συνεργάστηκε µε τον πρόεδρο της Ν∆ Κυριάκο Μητσοτάκη στη χάραξη της εκλογικής του στρατηγικής».
Τότε έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επαγγελµατικής τους σχέσης, λοιπόν. Στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2016. Μόνο που αυτά τα αποκαλυπτήρια δεν... αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια.
Καταρχάς, οι διατυπώσεις παραπέµπουν ευθέως σε κάτι που έγινε και τελείωσε. Ο ίδιος γράφει «Συνεργάστηκα µαζί του». Και παρακάτω ευχαριστεί όσους «στάθηκαν» κοντά του! Και στην Καθηµερινή αναφέρεται ως ο δηµοσκόπος, που «συνεργάστηκε µε τον πρόεδρο της Ν∆». Αόριστος! Τι συµπέρασµα βγάζει ο αναγνώστης; Οτι τελείωσε, µάλλον. Αµ, δεν τελείωσε... Το αποδεικνύει ο ενεστώτας του Απριλίου!
Θεοδωρικάκος: «Εχουµε
ευρύτερη συνεργασία»Την περασµένη Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε ότι ένα πράγµα που αποδεικνύεται από τις συνοµιλίες που περιλαµβάνονται στο cd της δικογραφίας του κυκλώµατος εκβιαστών είναι ότι ο βασικός κατηγορούµενος, Παναγιώτης Μουσσάς, συνοµιλεί σχεδόν καθηµερινά µε τον Τάκη Θεοδωρικάκο, το δηµοσκόπο της GPO, ο οποίος τουλάχιστον το Φεβρουάριο (που γίνονταν οι καταγραφές από την αστυνοµία) ήταν ακόµα σύµβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Ν∆! Και παραµένει µέχρι και σήµερα. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τώρα, στις αρχές του Απρίλη –πάλι στον προσωπικό του λογαριασµό στο Facebook- όταν κυκλοφόρησε η αποκάλυψη από Το ΧΩΝΙ. Συγκεκριµένα, έγραψε:
«Τους τελευταίους 6 µήνες, έχουµε µε τον πρόεδρο της Ν∆, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευρύτερη συνεργασία σε θέµατα στρατηγικής και επικοινωνίας. Για τα ελληνικά δεδοµένα, θεωρώ ότι είναι θέµα ηθικής τάξης και δεοντολογίας να µη δηµοσιεύουµε µετρήσεις, που στο περιβάλλον που ζούµε θα κατηγορούνταν ως µη έγκυρες. Πρέπει βέβαια να σας πω ότι στην Κύπρο, 10 χρόνια τώρα που συνεργάζοµαι µε το ΑΚΕΛ, δεν βρέθηκε κανένας σοβαρός άνθρωπος να αµφισβητήσει τις δηµοσιευµένες µετρήσεις της GPO».
Αυτά τα έγραψε ο κύριος Θεοδωρικάκος την περασµένη βδοµάδα. ∆είτε πώς ο αόριστος του Ιανουαρίου έγινε ενεστώτας τον Απρίλιο! Οµως, αυτό που δεν είναι απολύτως σαφές ακόµη είναι το πότε ακριβώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία. Γιατί µπορεί τώρα (τον Απρίλιο του 2016) ο Τάκης Θεοδωρικάκος να οριοθετεί την έναρξη της επαγγελµατικής τους σχέσης ένα εξάµηνο πριν, όµως το Νοέµβριο του 2015 (δηλαδή εντός του επίµαχου εξαµήνου), όταν ρωτούσαν τον Τάκη Θεοδωρικάκο γιατί δεν δηµοσιεύει µετρήσεις για την αρχηγία της Ν∆, εκείνος δεν απαντούσε ότι συνεργάζεται µε τον Μητσοτάκη, όπως παραδέχεται τώρα! Ελεγε ότι η GPO δεν κάνει µετρήσεις γιατί οι εκλογές είναι ακατάλληλες να µετρηθούν!
Μα, τότε ήταν σύµβουλος του ενός υποψηφίου και γι' αυτό ΚΑΤΑΡΧΗΝ δεν µπορούσε να µετρήσει η GPO! Οποιοσδήποτε άλλος λόγος είναι δευτερεύων. ∆εν το συζητάµε. Οµως, τότε, ο κύριος Θεοδωρικάκος το δευτερεύοντα λόγο ανέφερε!
Συγκεκριµένα, το Νοέµβριο του 2015, όταν ο Τάκης Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε σχετικά –και πάλι στο λογαριασµό του στο Facebook- έγραψε πολύ συγκεκριµένα:
«Για να είναι ένα δείγµα αντιπροσωπευτικό, θα πρέπει να γνωρίζουµε µε ακρίβεια το εκλογικό σώµα. Αυτό δεν είναι δεδοµένο στην περίπτωση εκλογής προέδρου της Ν∆, καθώς µπορεί οποιοσδήποτε να συµµετέχει και την τελευταία στιγµή στην ψηφοφορία. Εποµένως µια τέτοια δηµοσίευση θα τη θεωρούσα αντιδεοντολογική και ευάλωτη σε κάθε κριτική περί χειραγώγησης... Εκτίµησή µου είναι ότι είναι µια εκλογή που µπορεί να κρύβει σοβαρές εκπλήξεις, καθώς η πολιτική ατµόσφαιρα που κυριαρχεί στη χώρα µας είναι ήδη πολύ διαφορετική απ' ότι πριν δυο µήνες...».
∆ηλαδή, το πρόβληµα ήταν το εκλογικό σώµα. Και όχι ότι εκείνος ήταν σύµβουλος του ενός υποψηφίου. Μάλιστα! ∆ηλαδή, αν το εκλογικό σώµα µπορούσε να οριστεί καλύτερα, η GPO θα έκανε µετρήσεις! Αυτά έλεγε δηµόσια ο κύριος Θεοδωρικάκος το Νοέµβριο του 2015. Γιατί; Το έκρυβε τότε ο «µίστερ GPO» ότι ήταν σύµβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Και, τελικά, από πότε ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης (της Ν∆) πληρώνει τον Τάκη Θεοδωρικάκο (της GPO); ∆εν µας έχουν πει ακόµη. Τι σηµαίνει «ένα εξάµηνο»; Αµέσως µετά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου, δηλαδή, που η GPO εκτιµούσε ότι θα είναι ντέρµπι και τελικά η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν∆ ήταν επτά µονάδες; Αµέσως µετά την αποτυχία του, τον επέλεξε ο κύριος Μητσοτάκης; Γιατί;
Συνεχίζεται, Κυριάκο...
Αναρωτιόταν ο Κυριάκος....Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ν∆, µετά τη συκοφαντική του επίθεση προς την εφηµερίδα µας, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασµό στο Twitter το εξής ερώτηµα, που -προφανώς- τον απασχολούσε: «Αλήθεια, γιατί προσέλαβε η κα Γεροβασίλη τον εκδότη της εφηµερίδας Το ΧΩΝΙ, κ. Χριστοφορίδη;».
Ωστόσο, τώρα, (µπορεί και ο ίδιος να καταλάβει ότι) το σωστό ερώτηµα είναι άλλο:
«Αλήθεια, γιατί προσέλαβε ο κ. Μητσοτάκης για σύµβουλο επικοινωνίας ένα δηµοσκόπο, που έκανε λάθος στην εκτίµησή του κατά 7 µονάδες στις εθνικές εκλογές και κατά 22 µονάδες στο δηµοψήφισµα; Γιατί;».
http://diulistirio.blogspot.gr/