Διυλιστήριο: 04/13/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια και «ξηλώνει» τη ψευδοΜακεδονία! Thats Not Your Name



Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης της «AHEPA» κι εν όψει των προεδρικών εκλογών στην χώρα, ξεκινά η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, την παγκόσμια εκστρατεία της μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης της συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες υπογραφές «offline» από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (Ελληνικής και μη καταγωγής), πέρσι τον Απρίλιο.

«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του την περασμένη Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης του εγχειρήματος από ομογενειακές οργανώσεις παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2008 προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στην οποία καλούσαν την ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία και να κάνουν βήματα, όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση».

Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα της σχετικής δέσμευσής τους.

Στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Χατζή και στελεχών της Παμμακεδονικής με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια, ο κ. Μάθιου Νίμιτς αναγνώρισε το λάθος του Τζωρτζ Μπους, ενώ κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής παραδέχονται σήμερα το λάθος που έγινε το 2004 δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολύνονταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διεσφαλίζετο η σταθερότητα στην περιοχή.

Οχτώ χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα μας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού από την γείτονα, ενώ αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας από την Αμερικανική πλευρά.

Οι θέσεις της Ελλάδας ενισχύονται από την τελευταία εχθρική πράξη του γειτονικού κρατιδίου με απόφαση για κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα προκειμένου να εκβιάσουν μια ντε φάκτο αναγνώρισή τους.

«Είμαστε πανέτοιμοι», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι κι επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Η ανακοίνωσή του, ενισχύει την προσπάθειά μας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε παγκόσμια κλίμακα το αίτημά μας. Για όσους έχουν συμφέρον να πιστεύουν ότι το θέμα έληξε η απάντησή μας είναι ότι «ΟΧΙ το θέμα δεν έληξε». Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή περί της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας».

«Απευθύνουμε έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν προστατεύοντας όχι μόνον την ελληνική αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια.

Η ιστορική αλήθεια έχει καταδειχθεί περίτρανα από τους 374 κορυφαίους πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο οι οποίοι προσυπέγραψαν σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα με πρωτοβουλία του Αρχαιολόγου Στήβεν Μίλλερ macedonia-evidence.org.

Καμία έκπτωση ή υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» καταλήγει ο κ. Χατζής.

Η έκκληση έχει δημοσιευθεί στο gopetition. Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται το Linkhttps: //www.gopetition.com/petitions/restoration-of-historical-truth-about-macedonia/sign.html ή την ιστοσελίδα μας panmacedonian.info στην κατηγορία Support Our Petition.

Όσοι δεν χειρίζονται το διαδίκτυο ή έχουν σχετική δυσκολία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο email macedoniapetition@gmail.com ή να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στη Νέα Υόρκη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεκάδες αστυνομικοί φυγάδευσαν τον Βενιζέλο από τα χέρια των μικροομολογιούχων!


Μίλησε για το PSI με δεκάδες αστυνομικούς να τον προστατεύουν

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διπλές σειρές ΜΑΤ, αστυνομικούς με πολιτικά σε όλους τους ορόφους και ανιχνευτές μετάλλων, στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε εκ νέου χθες (με οικονομικούς όρους και λεκτικές ακροβασίες) να υπερασπιστεί το «έγκλημα» του PSI, από το οποίο έχασαν χιλιάδες Ελληνες επενδυτές τις καταθέσεις τους, σε ποσοστό πάνω από 50%.

Εξω από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Μικροομολογιούχων κρατήθηκαν σε απόσταση από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρά τις εκκλήσεις τους προς τις αστυνομικές Αρχές να επιδώσουν το φυλλάδιο που είχαν τυπώσει με τίτλο «Το Ελληνικό Δημόσιο άρπαξε τις αποταμιεύσεις μας»!

Διαμαρτυρίες

«Δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε, ενώ εμείς επενδύσαμε τις αποταμιεύσεις μας, και μάλιστα την περίοδο της κρίσης, σε «χαρτιά» που είχαν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και δεν βγάλαμε τα χρήματά μας έξω, όπως μερικοί από αυτούς που τώρα βρίσκονται μέσα» ανέφερε στη «δημοκρατία» ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου. Μεταξύ των καλεσμένων στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο «E-kyklos» (προσωπικό think tank του Ευ. Βενιζέλου) ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά και οι Κ. Σημίτης, Χάρης Θεοχάρης, Γ. Στουρνάρας, Χ. Πρωτόπαπας, Π. Ιωακειμίδης, όπως και πολλοί ακόμα από το «ένδοξο» εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ενώ αργότερα κατέφθασε και ο Β. Λεβέντης.

Την εκδήλωση, στην οποία πήραν μέρος και δύο από τους διεθνείς «συνενόχους» του Ευ. Βενιζέλου, ο οικονομολόγος Ντανιέλ Κοέν και ο «περίεργος» μεγαλοεπενδυτής της Japonica Partners Πολ Καζαριάν, συντόνιζε ο δημοσιογράφος Π. Καψής.

Οι …προξενητές από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι!

Πρόβα… νυφικού κάνουν οι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης με την «Επιτροπή θέσεων και διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» και για τη σύγκλιση των πολιτικών φορέων και των κινήσεων της Κεντροαριστεράς που ανακοίνωσαν. Για την ώρα, άγνωστο παραμένει εάν στους δύο χωράει… τρίτος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος γκρινιάζει γιατί έμαθε για την Επιτροπή από τα ΜΜΕ. Συνολικά, η Επιτροπή θα απαρτίζεται από 16 κομματικά στελέχη και 15 θεσμικούς εκπροσώπους φορέων της κοινωνίας, ενώ δύο θέσεις έχουν μείνει ακόμη κενές για να συμπληρωθούν από εκπροσώπους του ΚΙΔΗΣΟ.
Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:
Εκπρόσωποι κομμάτων:
Γιάννης Δατσέρης (ΠΑΣΟΚ), Λίνα Μενδώνη (ΠΑΣΟΚ), Απόστολος Πάνας (ΠΑΣΟΚ), Νικόλαος Κανελλόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜ.ΑΡ.), Θεόδωρος Μαργαρίτης (ΔΗΜ.ΑΡ.), Δημήτρης Τσιόδρας (Ποτάμι), Παναγιώτης Βλάχος (Ποτάμι), Αθηνά Δρέττα (Ποτάμι), Γιάννης Μεϊμαρόγλου (Ποτάμι), Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (Δράση), Βασίλης Καπετανγιάννης (ΜΕΤΑρυθμιστές), Γιάννης Τούντας (Κινήσεις Πολιτών), Γιάννης Μαστρογεωργίου (Δίκτυο)
Θεσμικοί εκπρόσωποι:
Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, διευθύνων σύμβουλος Τεχνόπολης, Γιάννης Τσαμουργκέλης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μιχάλης Χριστάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδοίκησης, Γιάννης Πούπκος – ΓΣΕΕ, Παύλος Ραβάνης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθηναίων – υπεύθυνος για θέματα μεταναστών, Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, Νέλλη Παπαχελά, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, Νίκος Διακουλάκης, Ευθύμιος Φωτεινός, πρόεδρος αγροτικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, Θανασης Βακάλης, πρόεδρος ΘΕΣγαλα.
Ν. Ελευθερόγλου 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκπτωση 20% για τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες»

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2016

Έκπτωση 20% θα δίνουν τα εμπορικά καταστήματα κάθε χρόνο για τους τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες». Για το 2016 οι 4 τιμώμενες χώρες θα είναι: το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα» είναι του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, "την οποία αποδέχθηκε η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα θέλοντας να αναδείξει την εμπορική δραστηριότητα στην τουριστική περίοδο και να ανταμείψει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι ξένοι τουρίστες", σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στην κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε, επίσης, η AEGEAN AIRLINES διαμέσου της κυρίας Σταυρούλας Σαλούτση, υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου - καθώς το σχετικό φυλλάδιο θα διανέμεται στις πτήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας - και της κυρίας Καλίτση που εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά ενώ o κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι τουρίστες των συγκεκριμένων χωρών, ως πολίτες τρίτων χωρών λαμβάνουν ήδη απαλλαγή φόρου για τις αγορές που κάνουν εντός Ελλάδος (taxfree) ενώ η έκπτωση του 20% δεν σχετίζεται με το taxfree καθώς η έκπτωση γίνεται άμεσα στο μαγαζί.

Εκτός από τους τουρίστες, κερδισμένοι θα είναι και οι έμποροι όπως είπε ο κ. Κορκίδης και αυτό γιατί αν οι χρεώσεις γίνονται στο νόμισμα του πελάτη τότε η προμήθεια των τραπεζών από τη χρήση POS χρεώνεται στον πελάτη και όχι στην επιχείρηση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατάκολο: Ολοκληρώθηκαν έργα στο λιμάνι για την ενίσχυση του τουρισμού και της κρουαζιέρας - Αφίχθη ο ''Βασιλιάς''



Σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 12,1εκ. ευρώ, που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο Λιμάνι του Κατακόλου Ηλείας. Πλέον, μετά την παράδοση των νέων υποδομών, το λιμάνι μπορεί να υποδέχεται κρουαζερόπλοια άνω των 300 μέτρων, ενώ παράλληλα λύνεται οριστικά το πρόβλημα με τις πλημμύρες που αντιμετώπιζαν κάθε χειμώνα τα παραλιακά καταστήματα του Κατακόλου.

Ως αποτέλεσμα της επένδυσης αυτής, που έγινε μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και των πρωτοβουλιών των αρμόδιων φορέων, το λιμάνι αυξάνει φέτος, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, των αριθμών των κρουαζερόπλοιων που θα υποδεχθεί, από 240 σε 275.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για την πρόταση που κατέθεσαν στο Υπουργείο Τουρισμού για ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΟΤ, 24 επιλογών για εναλλακτικό τουρισμό με αφετηρία το Κατάκολο, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Λεωνίδας Βαρουξής.

Όπως εξήγησε υπάρχει ένα master plan για τη βελτίωση των υποδομών του λιμανιού με το πρώτο κομμάτι, το οποίο και παραδόθηκε, να σχετίζεται με την επέκταση των δύο λιμενοβραχιόνων και την ανάπλαση της περιοχής μπροστά από τα καταστήματα. Το δεύτερο αφορά τις κτιριακές υποδομές, (σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου) και το τρίτο αφορά τη μαρίνα. Για το δεύτερο κομμάτι του έργου, προϋπολογισμού περίπου 10εκ. ευρώ, έχουν ωριμάσει όλες οι μελέτες οι οποίες παραδίδονται εντός του Απριλίου και μετά θα γίνει η προκήρυξή του.

«Αυτή την στιγμή έχουμε τη δυνατότητα τα πλοία να προσεγγίζουν με καλύτερο τρόπο αλλά και η περιοχή μπροστά από τα καταστήματα, όπου έμπαιναν κάθε χειμώνα νερά να τα εξασφαλίσουμε. Με την προέκταση που έγινε είναι ένας εφιάλτης που δεν θα τον ξαναζήσουν», δήλωσε ο κ. Βαρουξής.

Αναφορικά με την αύξηση των αφίξεων στον αριθμό των κρουαζερόπλοιων που αναμένεται κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο σημείωσε: «Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια που υπήρχε μια πτώση στις αφίξεις κρουαζερόπλοιων και είχαμε φθάσει στις 240, τώρα πλέον έχουμε άνοδο και θα φθάσουμε στις 275.» Μάλιστα εξήγησε ότι από τον τουρισμό και ειδικότερα από την κρουαζιέρα στην τοπική οικονομία του Κατακόλου πέφτουν κάθε χρόνο περίπου 50εκ. ευρώ τα οποία ουσιαστικά «αιμοδωτούν» την κοινωνία της περιοχής.

Τέλος αποκάλυψε ότι είχαν συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην οποία κατέθεσαν πρόταση με 24 δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού ώστε οι επισκέπτες να έχουν και άλλες επιλογές, πέραν της Αρχαίας Ολυμπίας. «Πιστεύω ότι θα την εντάξει την πρότασή μας, στο πρόγραμμα του ΕΟΤ και στο διαφημιστικό πρότζεκτ που θα κάνει», σχολίασε σχετικά ο κ. Βαρουξής.

Κατάκολο: Αφίχθη ο «Βασιλιάς»





Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι Κατακόλου.

Στο παρθενικό του ταξίδι το «Konigsdam» της ναυτιλιακής εταιρείας Holland America Line πραγματοποιεί πολυήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και θα επιστρέψει και πάλι στο Κατάκολο στις 17 Απριλίου.

Το «Konigsdam» ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Ρώμη μεταφέροντας 2.650 επιβάτες και 1.025 μέλη πληρώματος. Έχει μήκος 285 μέτρα και αποτελεί το πρώτο από τη νέα σειρά κρουαζιερόπλοιων της Holland America. Ο «Βασιλιάς», όπως σημαίνει το πρώτο συνθετικό του ονόματός του (Konig) στα ολλανδικά, διαθέτει μεγάλο αριθμό πολυτελών καμπίνων, εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ, αρκετούς χώρους αναψυχής και καλύπτει όλο το φάσμα των παροχών που μπορεί να προσφέρει ένα κρουαζιερόπλοιο.

Στο Κατάκολο κατέπλευσε στις 10.30 το πρωί της Τρίτης και έδεσε στον νότιο προβλήτα, ενώ το λιμάνι πολύ γρήγορα γέμισε, αφού αφίχθησαν ακόμα το «Aida Bella» και το «Costa Mediterranea».



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινικές διώξεις στην «αμαρτωλή» διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις διαφημίσεις εκατομμυρίων



Ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν κατά της «αμαρτωλής» διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ η οποία όπως αποκάλυψε το HOT DOC δημοσιεύοντας αποκλειστικά το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, φέρεται να μοίραζε «καυτό» διαφημιστικό χρήμα εκατομμύριων ευρώ σε εταιρίες ακόμη και αν προϋπόθετε να βαφτίζει τον καρκίνο… κολλητικό.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων στα μέλη της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013 για τα «αμαρτωλά» πεπραγμένα του Κέντρου. Η λειτουργία, οι επιλογές, οι ενέργειες και ο τρόπος διαχείρισης των κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ αποκαλύφτηκαν στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που πρώτο αποκάλυψε το HOT DOC στο τεύχος 90.

Μεταξύ των στελεχών που βρίσκονταν στο τιμόνι του ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο είναι η τότε πρόεδρός του, Τζένη Κρεμαστινού, σύζυγος του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Κρεμαστινού, ο «αιώνιος» Γενικός Διευθυντής, Θεόδωρος Παπαδημήτριου αλλά και η τότε οικονομική διευθύντρια, Αικατερίνη Πολύζου.

Η σύζυγος Στουρνάρα και ο «κολλητικός» καρκίνος

Ανάμεσα στις εταιρίες οι οποίες πήραν χιλιάδες ευρώ για να διαφημίσουν καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν και εταιρία συμφερόντων Γιάννη Στουρνάρα. Ειδικότερα, πρόκειται για την εταιρία MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS της συζύγου του κεντρικού Τραπεζίτη και πρώην υπουργού Οικονομικών, Σταυρούλας Νικολοπούλου η οποία εμφανίζεται να πήρε δουλειά του ΕΟΦ ύψους 435.666 ευρώ το Σεπτέμβρη του 2012 ενώ τρεις μήνες νωρίτερα είχε αποκλειστεί από άλλο έργο του υπουργείου Παιδείας επειδή ήταν οφειλέτης του Δημοσίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», με προϋπολογισμό 1.602.652,83 ευρώ. Το 2009, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προκηρύξει διαγωνισμό για αυτή την επικοινωνιακή εκστρατεία και το έργο ανέλαβε η ένωση των εταιριών AGENDA A.E.-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS.Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2011. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των επιθεωρητών, η εταιρία AGENTA συνδέεται με τον Γεώργιο Ματσάγγο ενώ η εταιρία MINDWORK με τη Σταυρούλα Νικολοπούλου, η οποία δεν είναι άλλη από τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

Οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, Περικλής Βάλσαμος και Αθανασία Μακρυγιάννη θεωρούν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε καμιά αρμοδιότητα να χειριστεί και πολύ περισσότερο να πληρώσει αυτό το έργο, αφού η δράση του με βάση το νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας περιορίζεται στα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα. Ο καρκίνος δεν είναι λοιμώδες νόσημα, αλλά ίσως… έγινε προκειμένου να πάρει το έργο η κυρία Στουρνάρα.

Η δεύτερη διαπίστωση των επιθεωρητών είναι πως τα διαφημιστικά μηνύματα αυτά, ακόμη κι αν ήταν αρμοδιότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ, μπορούσαν να μεταδοθούν δωρεάν στα πλαίσια των προβλέψεων για τα κοινωνικά μηνύματα. Όπως γράφει η έκθεση: «Από τα χορηγηθέντα στοιχεία, δεν προκύπτει υποβολή σχετικών αιτημάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς το ΕΣΡ για τη μετάδοση δωρεάν μηνυμάτων των δράσεων αυτού». Τα διαφημιστικά μηνύματα θα μπορούσαν επίσης να μεταδοθούν μέσω απευθείας τιμολόγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ από τα ΜΜΕ, προκειμένου να μην σπαταληθεί δημόσιο χρήμα σε ενδιάμεσους.

Στον ίδιο το διαγωνισμό που έγινε, υπάρχουν παρατυπίες ή παρανομίες. Στο διαγωνισμό φαίνεται να δίνεται παράταση υποβολής δικαιολογητικών ενώ ήδη έχει παρέλθει η ημερομηνία. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η εταιρία της κυρίας Νικολοπούλου-Στουρνάρα παίρνει το έργο ενώ οι υπεύθυνοί της έχουν ήδη καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Η εταιρία θα έπρεπε να τεθεί εκτός διαγωνισμού, αλλά έμεινε, και πήρε και το έργο. Οι επιθεωρητές αμφισβητούν ακόμη και την υλοποίηση του έργου. Γράφουν μάλιστα: «Ελλείψει χορήγησης σχετικών στοιχείων, δεν μπορεί να πιστοποιηθεί ο βαθμός υλοποίησης των προβλεπόμενων στη σύμβαση παραδοτέων», ενώ εντοπίζουν και εκτεταμένη χρήση εθελοντικών οργανώσεων, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για το αν αυτές πληρώθηκαν για το έργο.

Η… γρίπη και η έκτακτη ανάθεση

Στις 3 Νοεμβρίου 2011, το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ εγκρίνει το ποσό 3.500.000 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων στα πλαίσια της αντιμετώπισης του HIV/AIDS, λοιμωδών νοσημάτων και εποχικής γρίπης. Την εκστρατεία αυτή αναλαμβάνουν οι εταιρίες Α&Β ADVERTISING, η NEXT NEWS, οι ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗ Α.Ε. και η FOCUS ON HEALTH.

Αντικείμενο της σύμβασης ήταν η προβολή διαφημιστικών σποτ για την εποχική γρίπη, η οποία όμως αποτελεί περιοδικά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και δεν έχει έκτακτο και απρόβλεπτο χαρακτήρα, για τον οποίο και μόνο επιτρέπεται η παράκαμψη της διαδικασίας δημοσίευσης σχετικής προκήρυξης σε δύο ημερήσιες εφημερίδες, τα δε κριτήρια της σχετικής ανάθεσης στην εν λόγω εταιρία παρέμειναν αδιευκρίνιστα.

Οι εταιρίες A&B και NEXT σχετίζονται με τον Αλέξανδρο Καλιγαρίδη και την Ευανθία Νικολοπούλου, η FOCUS με τον Σταμάτη Σταματόπουλο και οι ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ με την οικογένεια Κουρή.

Γι’ αυτό το έργο προώθησης, το ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει απευθείας αναθέσεις και όχι διαγωνισμό. Σε αντίθεση με την περίπτωση του διαγωνισμού για το έργο που πήρε η κυρία Στουρνάρα, το έργο, σε αυτή την περίπτωση, σπάει σε διάφορες δραστηριότητες και έτσι αποφεύγεται ο διαγωνισμός και δίνεται ανάθεση στους συγκεκριμένους. Οι επιθεωρητές εντοπίζουν πως και αυτό το διαφημιστικό έργο θα μπορούσε να γίνει με την αξιοποίηση των δωρεάν μηνυμάτων, που προβλέπονται από το ΕΣΡ για τα κοινωνικά μηνύματα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν απευθύνθηκε απευθείας στα κανάλια για να εξασφαλίσει χαμηλές τιμές αλλά έβαλε ως ενδιάμεσο τις εταιρίες.

Η ανάθεση του έργου δικαιολογείται με το επιχείρημα του επείγοντος των αναγκών, αλλά, όπως διαπιστώνει η έκθεση, καμιά επείγουσα ανάγκη δεν υπάρχει. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που έπρεπε να γίνει ανάθεση έργου, έπρεπε το ΚΕΕΛΠΝΟ να προσκαλέσει μέσω δημοσιευμάτων τις ενδιαφερόμενες εταιρίες, πράγμα που δεν έκανε.

Αντιβιοτικά και γενόσημα φάρμακα

Τον Φεβρουάριο του 2012, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε προγραμματική συμφωνία με τον ΕΟΦ, για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης δράσεων σχετικά με τα γενόσημα φάρμακα και τη φαρμακοεπαγρύπνηση, χωρίς όμως τούτο να προβλέπεται από το νόμο που διέπει τη λειτουργία του ή τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του. Οι επιθεωρητές διαπιστώνουν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ ανέλαβε και χρηματοδότησε επικοινωνιακές καμπάνιες για τα αντιβιοτικά και τα γενόσημα φάρμακα, δίνοντας χρήματα σε εταιρίες και ΜΜΕ, που και πάλι είναι αμφίβολο αν αντιστοιχούν σε πραγματικό έργο. Η διαφημιστική καμπάνια δίνεται και πάλι με ανάθεση κι όχι διαγωνισμό, με το γνωστό κόλπο. Αυτή τη φορά, τα εκατομμύρια παίρνουν οι εταιρίες CREAM, MPG ΕΛΛΑΣ, ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, η NEXT του Αλέξανδρου Καλιγαρίδη και πάλι και η ΠΛΟΗΓΟΣ Production.

Οι 7 δράσεις και τα 1,3 εκατ. ευρώ


Το Δεκέμβριο 2013, το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε την υλοποίηση επτά δράσεων για τους ίδιους σκοπούς, συνάπτοντας συμβάσεις συνολικού ύψους της τάξης των 1.300.000 ευρώ, με αντικείμενο τη δημιουργία και προβολή από ραδιοφωνικούς / τηλεοπτικούς σταθμούς μηνυμάτων (σποτ), χωρίς τη δημοσίευση της προκήρυξης σε δύο εφημερίδες και παρά το γεγονός ότι ήδη κατείχε αντίστοιχο σποτ, προερχόμενο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών και Ελέγχου (European Centre for Disease Prevention and Control: ECDC), για το οποίο είχε καταβάλει δαπάνη για την προσαρμογή του.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καμμένος: Πολύ σοβαρό το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο - Ενημερώθηκαν και οι ΗΠΑ



Πολύ σοβαρό χαρακτήρισε το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως «οι προκλήσεις της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Έχουμε υπερπτήσεις πάνω από τη Λέσβο, για την οποία δήθεν ζήτησαν συγγνώμη οι Τούρκοι. Δεν υπάρχουν συγγνώμες για παραβίαση εναερίου χώρου».

«Και σήμερα», πρόσθεσε, «είχαμε αερομαχίες πάνω από τις Οινούσσες. Είναι η τρίτη μέρα που τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο. Με το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα. Από τη μεριά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ό, τι περνάει αναχαιτίζεται. Από τη μεριά του υπουργείου Εξωτερικών και με τον πρωθυπουργό προχωρούμε άμεσα τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με την προκλητική στάση της Τουρκίας αυτές τις τρεις μέρες».

Ο υπουργός τόνισε πως «όλες οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έχουν με τον αυστηρότερο τρόπο καταγγελθεί και στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και σε στρατιωτικό επίπεδο. Τώρα, παίρνονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες» και συμπλήρωσε ότι «έχει ενημερωθεί ακόμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο ο αμερικανικός παράγοντας».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βουλή: Στην εφορία οι «μπαταχτσήδες» βουλευτές που αρνούνται να πληρώσουν τα δάνειά τους

Με την καθιέρωση αυστηρότερων κανόνων επιχειρείται πλέον να μπει τάξη στα δάνεια των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Μεταξύ άλλων προβλέπεται πως το ποσό που ο κάθε βουλευτής μπορεί να λάβει ως άτοκο δάνειο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, ενώ για τους πρώην βουλευτές το όριο καθορίζεται στα 7.500 ευρώ.

«Επιστρατεύεται» η Εφορία

Με τη νέα διάταξη η Βουλή θα μπορεί μέσω Εφορίας να αναζητεί τα ποσά που δεν έχουν καταβάλει κυρίως πρώην βουλευτές (η ρύθμιση αφορά όσους δεν έχουν πληρώσει τρεις δόσεις). Συνολικά 70 άτομα χρωστούν 700.000 ευρώ και ήδη ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης έχει στείλει τις σχετικές επιστολές. Αξίζει να σημειωθεί πως η εξόφληση μπορεί να γίνει και σε δόσεις, που δεν θα ξεπερνούν τις 48. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου οι μισοί αποδέκτες των επιστολών ανταποκρίθηκαν και δήλωσαν ότι θα εξοφλήσουν τα οφειλόμενα.

Ψηφίστηκε ο νέος κώδικας δεοντολογίας

Εν τω μεταξύ, νέο κώδικα δεοντολογίας έχουν πλέον οι βουλευτές, καθώς πέρασε χθες από την Ολομέλεια ο κανονισμός που εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Ο νέος κώδικας ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων - από τα δώρα που μπορούν να δέχονται οι βουλευτές έως και τα πειθαρχικά μέτρα που επιβάλλονται σε όσους είναι «ανυπάκουοι».

Στον νέο κανονισμό προβλέπεται πως οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους να ενημερώνουν εγγράφως τον πρόεδρο της Βουλής για τυχόν μεταβολές που έγιναν από την τελευταία φορά που είχαν υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Σε όσες περιπτώσεις υπάρχει έγγραφη και επώνυμη αναφορά, ο πρόεδρος της Βουλής παραπέμπει το θέμα στην ειδική επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

Σε ό,τι αφορά τα δώρα, επιτρέπονται μόνο αν δεν υπερβαίνουν τα 200 ευρώ, εφόσον δίνονται ως αναμνηστικά επίσημης επίσκεψης στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής δραστηριότητας. Στον κανονισμό προβλέπεται ακόμη ότι «οι βουλευτές οφείλουν να μη χρησιμοποιούν προς ίδιον οικονομικό όφελος ή προς οικονομικό όφελος τρίτου προσώπου εμπιστευτικές πληροφορίες και έγγραφα που περιέχονται σε γνώση τους εκ της άσκησης των καθηκόντων τους».

Επίσης, το άρθρο 8 του κώδικα δεοντολογίας προβλέπει την επιβολή συγκεκριμένων πειθαρχικών μέτρων στους παραβάτες, που ξεκινούν από τον προσωρινό αποκλεισμό του βουλευτή από τις συνεδριάσεις και την περικοπή της μηνιαίας αποζημίωσης, ενώ για τις ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις προβλέπεται μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

975 δις ευρώ έφαγαν μέσα σε 35 χρόνια!

Με περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ φέσωσαν τη χώρα, οι λεβέντες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε 35 χρόνια, από το 1975 μέχρι το 2010 που άρχισε η κρίση.

Συγκεκριμένα τα δάνεια που πήραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. υπερέβησαν τα 650 δισεκατομμύρια ευρώ και σε 300 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι επιδοτήσεις που εισπράξαμε.

Πρόκειται για εξωφρενικά ποσά, τα οποία κανείς δεν ξέρει που ακριβώς πήγαν. Τα σπατάλησαν; Τα έφαγαν; Και αν τα έφαγαν, πώς τα έφαγαν και με ποιους τα έφαγαν;

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη του διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παναγιώτη Ξυδώνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και το τραγικό είναι ότι παρά τον τεράστιο δανεισμό των 650 δισεκατομμυρίων ευρώ και τις εκατοντάδες επιδοτήσεις με τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ τα τζίνια οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., τα διαχειρίστηκαν με τόσο μεγάλη επιμέλεια, ώστε μας οδήγησαν στην καταστροφή και στην αγκαλιά των μνημονίων της τρόικας και του ΔΝΤ, με αποτέλεσμα οι ξένοι να καταληστέψουν τον ελληνικό λαό με τις υπέρογκες φορολογίες που μας επέβαλλαν, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα στην αγορά και τις στρατιές των ανέργων που ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο, με τελικό στόχο και σκοπό να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια μας που με κόπο και ιδρώτα έφτιαξαν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας, δουλεύοντας 16 ώρες την ημέρα μετανάστες στις φάμπρικες της Γερμανίας στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου και πλένοντας πιάτα στην Αμερική.

Θα πρέπει να τονιστεί επίσης ότι η ισοτιμία δολαρίου – δραχμής το 1980 ήταν 1 προς 43, μέχρι το 2002 που ο Κ. Σημίτης μας έβαλε με πλαστά στοιχεία στο ευρώ και η ισοτιμία τινάχθηκε μέσα σε μια μέρα στις 340,75 δραχμές το 1 ευρώ!

Το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα τα οποίο μόνο τα τελευταία 35 χρόνια λεηλάτησε στην κυριολεξία, τη χώρα αναζητεί τρόπους επιστροφής του στην εξουσία, προκειμένου να συνεχίσει πάντα με τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες και τους αρχιερείς της διαπλοκής το καταστροφικό του έργο.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Το σύστημα της απάτης που έστησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που εναλλάσσονται μονίμως στην εξουσία ευθύνεται για τη ληστεία των 975 δισεκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε τη χρεοκοπία της χώρας. Αυτοί που με θράσος ζητάνε την ψήφο του ελληνικού λαού φέσωσαν την χώρα με δάνεια 650 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία 35 χρόνια τα οποία θα πληρώνουμε για πολλές δεκαετίες ακόμα, ενώ σπατάλησαν και 300 δισεκατομμύρια ευρώ των επιδοτήσεων.

Στο ιλιγγιώδες αυτό ποσό θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μίζες των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που κατευθύνθηκαν στα κόμματα, τα πολιτικά τζάκια και τα κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επίσης και τα μυθικά ποσά που άρπαξαν οι διαπλεκόμενοι με το σύστημα επιχειρηματίες και τα οποία βρίσκονται τώρα στις ελβετικές τράπεζες και άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας για να επανέλθουν στην κυβέρνηση, ευθύνονται για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού, και του τόπου.

Το σύστημα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που πλήρωσε στους διαπλεκόμενους εργολάβους τα ολυμπιακά έργα σε τιμές τετραπλάσιες από το πραγματικό κόστος.

Η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ έστησαν τα καρτέλ με τις τρεις τεχνικές εταιρείες που χειραγωγούσε όλους τους διαγωνισμούς στα μεγάλα δημόσια έργα με αποτέλεσμα το δημόσιο να έχει υποστεί ζημιά δεκάδων δις ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος είναι αυτά που άφησαν έρμαιο την αγορά στα χέρια των μονοπωλίων με αποτέλεσμα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες να στοιχίζουν στον καταναλωτή πολύ περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι αρχιερείς της διαπλοκής χάριζαν πέντε δισεκατομμύρια κάθε χρόνο στα γερμανικά μεγαθήρια για άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα, από τα οποία έβγαινε το λεγόμενο πολιτικό χρήμα, δηλαδή οι μίζες για τη συντήρηση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και του πολυάριθμου πολιτικού τους προσωπικού.

Δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι το σύστημα με τα μαύρα ταμεία της Siemens. Τα στελέχη των δύο αυτών κομμάτων υπέγραφαν συμβάσεις με τη Siemens σε τιμές πολλαπλάσιες από το πραγματικό κόστος για να παίρνουν τις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια ευρώ από τον Χριστοφοράκο και τους υπόλοιπους διαχειριστές των μαύρων ταμείων.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έδωσαν τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τριών μπαταρισμένων υποβρυχίων και δεκαετίες αργότερα δεν τα έχουν ακόμα παραλάβει. Συνεχίζουν ωστόσο να πληρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε κάτι απίθανους τύπους όπως ο Λιβανέζος επιχειρηματίας, ο οποίος άρπαξε εξακόσια εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έγινε άφαντος.

Αυτοί που ζητάνε την ψήφο του ελληνικού λαού για να επανέλθουν στην εξουσία πρωταγωνιστούν στα ανακριτικά πορίσματα της Δικαιοσύνης για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών, της Siemens και άλλες αμαρτωλές προμήθειες.

Οι απατεώνες που έστησαν τη μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών με τις φούσκες στο χρηματιστήριο, είναι αυτοί που αποτελούν τον κορμό των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκουν να μας ξανασώσουν.

Το βρώμικο σύστημα της διαπλοκής, μαζί με τα παλιά κόμματα, λεηλάτησαν τις τράπεζες με τα θαλασσοδάνεια, που κατέληξαν σε μαύρες καταθέσεις στην Ελβετία.

Το σύστημα των κουμπάρων με τα τυφλά οικόπεδα, που προστατεύονταν από τη Νέα Δημοκρατία, σήκωσε και πάλι κεφάλι, επιδιώκοντας να πάρει τα ρέστα με την ολική επιστροφή στην εξουσία.

Ευτυχώς που ο λαός έχει και μνήμη και κρίση. Σε αυτές τις εκλογές η αποστατεία του παλιού διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος είναι το μεγάλο διακύβευμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Από πότε 
δουλεύει
 ο Τάκης 
(της GPO)
 για τον Κυριάκο 
(της ΝΔ);



Γιατί προσέλαβε ο κ. Μητσοτάκης για σύµβουλο επικοινωνίας ένα δηµοσκόπο, που έκανε λάθος στην εκτίµησή του κατά 7 µονάδες στις εθνικές εκλογές και κατά 22 µονάδες στο δηµοψήφισµα;

Την προηγούµενη βδοµάδα γράφαµε Στο ΧΩΝΙ: «Σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της εφηµερίδας µας, στο cd µε τις συνοµιλίες (αυτές τις συνοµιλίες των οποίων παραδέχθηκε τη γνησιότητα ο Γιώργος Κουµουτσάκος µε τη µέχρι τώρα στάση του) υπάρχουν πάµπολλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Παναγιώτη Μουσσά µε τον Τάκη Θεοδωρικάκο της GPO, που συµµετέχει στην επικοινωνιακή οµάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη».


Τι να πρωτο-σχολιάσεις από την παραπάνω φράση;

Το γεγονός ότι ο δηµοσκόπος Τάκης Θεοδωρικάκος (της GPO) είναι σύµβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και άρα πληρώνεται από τον αρχηγό της Ν∆; (Και να αρχίσεις να αναρωτιέσαι από πότε;).

Ή να ιεραρχήσεις ως πιο ενδιαφέρουσα τη σχέση που είχε αναπτύξει ο βασικός κατηγορούµενος για το κύκλωµα των εκβιαστών, µε το στενό συνεργάτη (και προσωπική επιλογή) του Κυριάκου Μητσοτάκη, κύριο Θεοδωρικάκο;

Ας τα δούµε όλα µε τη σειρά. Πρώτα, το ρεπορτάζ για τις σχέσεις του Θεοδωρικάκου µε τονΜουσσά...

Ποιον άλλον έλεγε
«µαλάκα» ο Μουσσάς;

Σύµφωνα µε πληροφορίες που έχει συλλέξει η εφηµερίδα µας, το cd που υπάρχει στη δικογραφία της υπόθεσης του κυκλώµατος εκβιαστών περιλαµβάνει πλήθος τηλεφωνικών συνοµιλιών του Παναγιώτη Μουσσά µε κορυφαία γαλάζια στελέχη. Και συγκεκριµένα, τόσο µε πρώην υπουργούς όσο και µε τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη! ∆εν µιλάµε για δηµοτικούς συµβούλους και περιφερειακό δυναµικό.

Μιλάµε για το ανφάν γκατέ της γαλάζιας παράταξης! Και φυσικά δεν µιλάµε για τυπικές δηµοσιοσχετίστικες επαφές. Μιλάµε για µια τροµερή οικειότητα στην επικοινωνία!

Ειδικά µε τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη (Κουµουτσάκο και Θεοδωρικάκο), ο Παναγιώτης Μουσσάς µιλά µε τροµερή άνεση. Σε σηµείο, που εν τη ρύµη του λόγου, να τους αποκαλεί (και τους δύο)... «µαλάκα». Στοιχείο, που αναδεικνύει το επίπεδο της οικειότητας που επικρατούσε στη σχέση τους. Είχαν τη σχέση που έχουν δύο άνθρωποι και µπορεί ο ένας να αποκαλεί τον άλλον... «µαλάκα» άνετα, όταν µιλάνε στο τηλέφωνο. Αρα, (ειδικά) οι Ελληνες µπορούµε να καταλάβουµε καλά τι σχέση είχαν οι τρεις τους...

Θεοδωρικάκος και Μουσσάς δεν ήταν γνωστοί. Ηταν φίλοι!

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εµφανίζεται ιδιαίτερα χαλαρός στις τηλεφωνικές του επαφές µε τον Παναγιώτη Μουσσά. Το σύνηθες φυσικά ήταν ο Θεοδωρικάκος να έχει δουλειά και ο Μουσσάς όρεξη για κουβέντα. Αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι ο Θεοδωρικάκος τον απέφευγε. Κάθε άλλο. Οι δύο άνδρες είχαν αναπτύξει µια αρκετά καλή επαφή, σε σηµείο τουλάχιστον του να επικοινωνούν τακτικά (σχεδόν σε καθηµερινή βάση) και να κανονίζουν προσωπικές συναντήσεις (για παράδειγµα για φαγητό), αν ήθελαν να πουν πράγµατα από κοντά.

Και υπήρξαν περιπτώσεις που οι δυο τους (Μουσσάς και Θεοδωρικάκος) είχαν να πουν πράγµατα από κοντά. Παρότι συνήθως δεν έδειχναν κανένα πρόβληµα να αναπτύξουν οποιοδήποτε πολιτικό θέµα τηλεφωνικά, σύµφωνα µε πληροφορίες της εφηµερίδας µας, υπήρξαν περιπτώσεις που ο Μουσσάς τόνισε στον Θεοδωρικάκο ότι πρέπει να συναντηθούν δια ζώσης, ώστε να του πει τι τον θέλει. Σε µία περίπτωση, είχε προκύψει και κάτι επείγον! Και ο Μουσσάς ήθελε να πάει να συναντήσει τον Θεοδωρικάκο όπου βρισκόταν εκείνη τη στιγµή, για να του µιλήσει.

Και σε επαγγελµατικό
 επίπεδο...

Από τις πληροφορίες που µεταφέρονται στην εφηµερίδα µας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος -πέρα από το σχολιασµό της πολιτικής επικαιρότητας και τις συζητήσεις που κάνει µε τον Παναγιώτη Μουσσά για τα θέµατα της Ν∆, σε τουλάχιστον δύο ή τρεις συνοµιλίες- εµφανίζεται να συνοµιλεί µε το βασικό κατηγορούµενο για το κύκλωµα των εκβιαστών και για θέµατα της GPO! Κάποια στιγµή, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενηµερώνει τον Μουσσά ότι τα «δύο πράγµατα», που του έχει ζητήσει κάποιος από το Γαλάτσι, είναι έτοιµα αλλά δεν βρίσκει τον τύπο. Και ο Μουσσάς τον καθησυχάζει ότι θα το λύσει το θέµα εκείνος.

Εκτός αυτού, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενηµερώνει τον Μουσσά ότι έχει έτοιµη και την έρευνα για µια τράπεζα! ∆εν µάθαµε αν πρόκειται για την τράπεζα που εργαζόταν ο Μουσσάς! Οµως, ενδιαφέρον θα έχει να το µάθουµε κάποια στιγµή και αυτό. Αν, δηλαδή, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις µε τον Τάκη Μουσσά, προσπαθούσε να πουλήσει έρευνες στην τράπεζα που εργαζόταν ο Μουσσάς. Γιατί θα αποδειχθεί ένα από τα δύο:

● είτε θα αποδειχθεί ότι η τράπεζα είχε παραγγείλει τη συγκεκριµένη έρευνα,
● είτε θα αποδειχθεί ότι η τράπεζα δεν είχε παραγγείλει καµία έρευνα και ο Τάκης Θεοδωρικάκος της GPO έκανε από µόνος του µία, που προσπάθησε να την πουλήσει µέσω του Μουσσά στην τράπεζα που εργαζόταν!

Προσέξτε τα δύο ενδεχόµενα. Είναι τελείως διαφορετικά. Αν δηµοσιευθούν οι συνοµιλίες, αναµφίβολα θα µάθουµε την απόλυτη αλήθεια.

Οπως θα µάθουµε και τι έγινε µε την περίπτωση του Γαλατσίου. Αν, δηλαδή, τελικά η µεσολάβηση του Μουσσά έφερε αποτέλεσµα για τον κ. Θεοδωρικάκο, τον οποίο προσπαθούσε να βοηθήσει. Και άρα να διαπιστωθεί, αν υπήρχε και επαγγελµατική συνεργασία ή τουλάχιστον αλληλοβοήθεια µεταξύ των δύο ανδρών! Γιατί, βοήθεια σε θέµατα επικοινωνίας του κόµµατος υπήρχε!

Πώς να «στηθεί» µια ερώτηση... 
για την επίσκεψη στον Ψυχάρη!

Είναι απολύτως χαρακτηριστικό ότι, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στα γραφεία του ∆ΟΛ και έφαγε µε τον Σταύρο Ψυχάρη και τα στελέχη του (στα µέσα Φλεβάρη), ο Παναγιώτης Μουσσάς πήρε µε έντονη αγωνία τον Τάκη Θεοδωρικάκο και του έλεγε τι έπρεπε να κάνει, για να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέµα στο διαδίκτυο! Οτι, δηλαδή, έπρεπε την επόµενη µέρα να «στηθεί» µια ερώτηση σχετική, όπου θα δινόταν µια απάντηση που να τα µαζεύει! Μάλιστα, ο Μουσσάς ήταν ιδιαιτέρως πιεστικός ως προς το να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί έβγαζε λάθος εικόνα το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη του αρχηγού Μητσοτάκη ήταν στον εκδότη Ψυχάρη (τέλειο;)!

Επίσης, ο Μουσσάς πρότεινε στον Θεοδωρικάκο αυτή τη δήλωση (που θα προκύψει από τη στηµένη ερώτηση) να την κάνει ο Κουµουτσάκος! Ο οποίος –όπως λένε οι πληροφορίες µας- στις συνοµιλίες του Μουσσά εµφανίζεται κατώτερος στη γαλάζια ιεραρχία (της πρόσβασης στον Κυριάκο) από τον Θεοδωρικάκο. Και για αυτό, ο Μουσσάς ζητά την άδεια του Θεοδωρικάκου, για να το υλοποιήσει ο φίλος του, ο «πύραυλος» Κουµουτσάκος, όλο το... project!

Για κάθε είδους γαλάζια 
συµβουλή... Μουσσάς!

Αρα, λοιπόν, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουµε ότι εδώ δεν µιλάµε για επαφές µεταξύ άγνωστων ανθρώπων, που τυχαία µίλησαν εκείνη την περίοδο µε τον Μουσσά (και τους κατέγραψε η Ελληνική Αστυνοµία στο δεκαήµερο που έτυχε να παρακολουθεί το τηλέφωνό του). Εδώ αποδεικνύεται µε σαφήνεια ότι υπήρχαν τακτικές (τόσο τηλεφωνικές όσο και διά ζώσης) επαφές του Μουσσά µε τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, µε καθαρά πολιτικό και επικοινωνιακό αντικείµενο, κατά τις οποίες ο Μουσσάς (ως ειδικός!) πρότεινε σχέδια δράσης, πρόσωπα υλοποίησης και κυρίως... στηµένες ερωτήσεις! Και οι άλλοι τον άκουγαν και ανέλυαν αυτά που τους έλεγε!

∆εν του το έκλειναν το τηλέφωνο! Κουµουτσάκος και Θεοδωρικάκος άκουγαν αυτό που είχε να τους πει ο Μουσσάς! ∆ηλαδή, ο βασικός κατηγορούµενος λειτουργούσε περίπου ως συµβουλάτορας των δύο πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη! Είχε άποψη για τα θέµατα της Ν∆ και την έλεγε στους αρµόδιους. Γιατί είχε την πρόσβαση και τις κατάλληλες επαφές στη Ν∆ για να το κάνει αυτό.

Το µείζον πολιτικό θέµα
 για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Μετά από όλα αυτά, δηµιουργείται ένα µείζον πολιτικό θέµα για τη στάση του κυρίου Μητσοτάκη στη Βουλή, που βγήκε δηµόσια και επέµενε συνειδητά (παρά την επί τόπου διάψευση του πρωθυπουργού) να καταγγέλλει ψευδώς ότι ένας εκ των κατηγορουµένων ήταν συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

∆ηλαδή, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είπε ψέµατα για τον έναν και έκρυψε την αλήθεια για τους άλλους δύο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο βασικός κατηγορούµενος για το κύκλωµα εκβιαστών (Μουσσάς) βοηθούσε σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό και επαγγελµατικό) το στενό του συνεργάτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, το δηµοσκόπο της GPO, το έπαιζε περίπου συµβουλάτορας του άλλου στενού του συνεργάτη, Γιώργου Κουµουτσάκου και συνοµιλούσε µε ένα σωρό κορυφαία γαλάζια στελέχη και πρώην υπουργούς! Και όλα αυτά, τη στιγµή που ο δεύτερος εκ των κατηγορουµένων (Μαυρίκος) έπαιρνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κόµµα της Ν∆!!!

Και µε αυτά τα δεδοµένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να «κολλήσει» το κύκλωµα εκβιαστών στον ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας λάσπη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ενώπιόν του, που εκείνη τη στιγµή φώναζε ότι αυτά που λέει είναι ψέµατα;

Αναµφίβολα, χρειάζεται θράσος ένας πολιτικός για να το κάνει αυτό. Βασικά, αν ένας πολιτικός έχει τόσο θράσος ώστε να κάνει κάτι τέτοιο, τότε µάλλον έχει τόσο θράσος ώστε να κάνει τα πάντα!

Αλλωστε, αυτό το απύθµενο θράσος του και τη συκοφαντική του διάθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απέδειξε καθαρά µε τα όσα είπε δηµόσια από το βήµα της Βουλής για την επιλογή του Γιώργου Χριστοφορίδη ως µέλους της επικοινωνιακής οµάδας της κυβέρνησης! Παρουσίασε περίπου ως σκανδαλώδη την επιλογή ενός επαγγελµατία δηµοσιογράφου µε ξεκάθαρη πολιτική θέση, τη στιγµή που ο ίδιος έχει ως σύµβουλο επικοινωνίας το δηµοκόπο της GPO!

Μα, στα σοβαρά, όταν κάποιος έχει πάρει (και πληρώνει) το δηµοσκόπο της GPO για σύµβουλό του, έχει το δικαίωµα να παρουσιάζει ως δήθεν «διαπλεκόµενη» από πλευράς της κυβέρνησης την επιλογή κάποιου, που είχε κατέβει και δύο φορές ως υποψήφιος βουλευτής µε τους ΑΝΕΛ; Εκρυβε τα πιστεύω του ο Χριστοφορίδης; Την περίοδο ΠΡΙΝ επιλεγεί από το Μαξίµου, όταν αρθρογραφούσε Στο ΧΩΝΙ, έλεγε ότι είναι πολιτικά ουδέτερος και ότι κρατά «ίσες αποστάσεις» από τα κόµµατα; Οχι φυσικά! Ο Χριστοφορίδης δεν κορόιδεψε ποτέ κανέναν.

Ο Θεοδωρικάκος, ο δηµοσκόπος, από την άλλη, που οι δηµοσκοπήσεις του έπαιζαν στο MEGA και διαµόρφωναν την κοινή γνώµη, από πότε άρχισε να υποστηρίζει τον Κυριάκο; Και φυσικά, το ζητούµενο δεν είναι το πότε ξεκίνησε τυπικά η συνεργασία τους, αλλά από πότε άρχισαν να έχουν φιλικές σχέσεις οι δυο τους και να χτίζουν µια σχέση τέτοιας εµπιστοσύνης, που κατέληξε... στον πιο στενό συνεργάτη του προέδρου της Ν∆! Προφανώς, πριν την έναρξη της συνεργασίας τους, έτσι δεν είναι; Πόσο πιο πριν, ακριβώς; ∆ηλαδή, στις εκλογές του Σεπτεµβρίου, που η GPO έβλεπε µεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ περίπου ντέρµπι (αλλά αποδείχθηκε ότι η διαφορά ήταν επτά µονάδες και βάλε), ήταν ήδη φίλοι; Ή µήπως η φιλία τους πάει και πιο πίσω, στον Ιούλιο, τότε που η GPO -µόλις δύο µέρες πριν το δηµοψήφισµα!- έβλεπε οριακά µπροστά το ΝΑΙ (αλλά τελικά το ΟΧΙ κέρδισε µε 22 µονάδες);;; Τότε ήταν φίλοι;

Θεοδωρικάκος: 
«Συνεργάστηκα µαζί του»

Η πρώτη εµφανής εκδήλωση συµπάθειας και στενού δεσµού µεταξύ των δύο ανδρών κατεγράφη το βράδυ της εκλογικής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τότε που, στους πανηγυρισµούς, ο µεγάλος νικητής Κυριάκος ασπάστηκε τον διευθύνοντα σύµβουλο της GPO µπροστά σε κόσµο. Ωστόσο, αυτό θα µπορούσε να ερµηνευθεί (όπως και ερµηνεύθηκε από τα δηµοσιεύµατα των ηµερών) ως µια έκφραση αµοιβαίας εκτίµησης και τίποτα παραπάνω. Τονίζουµε ότι, µέχρι τότε, δεν ήταν ακόµη γνωστή η επαγγελµατική τους σχέση.
Αυτήν την αποκαλύπτει ο ίδιος ο Τάκης Θεοδωρικάκος, µε σχετική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στις 16 Ιανουαρίου 2016, όπου αναφέρει τα εξής:

«Καληµέρα και καλο ΣΚ σε όλες και ολους! Σαββατοκύριακο ξεκούρασης για µένα και δηµιουργικής περισυλλογής ύστερα απ' την πολύ σηµαντική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη µε την εκλογή στην ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Συνεργάστηκα µαζί του στην διαµόρφωση της εκλογικής του στρατηγικής και στην υλοποίησή της• αυτή ήταν µια πολύ θετική, ενδιαφέρουσα, ουσιαστική εµπειρία που αποκόµισα µε αναµφίβολα θετικά αποτελέσµατα.

Ενα µεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και στους συνεργάτες µου, που στάθηκαν κοντά µου σε αυτή την προσπάθεια και ασφαλώς, ως πολίτης, εύχοµαι στο νέο πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας κάθε επιτυχία στο έργο του».
Αυτά, στις 16 Ιανουαρίου. Και στις 17 (την επόµενη µέρα), η Καθηµερινή δηµοσιεύει άρθρο µε τίτλο «Η στρατηγική που οδήγησε στην ανατροπή», το οποίο υπογράφει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, µε την ιδιότητα του προέδρου της GPO, «που συνεργάστηκε µε τον πρόεδρο της Ν∆ Κυριάκο Μητσοτάκη στη χάραξη της εκλογικής του στρατηγικής».

Τότε έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επαγγελµατικής τους σχέσης, λοιπόν. Στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2016. Μόνο που αυτά τα αποκαλυπτήρια δεν... αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια.

Καταρχάς, οι διατυπώσεις παραπέµπουν ευθέως σε κάτι που έγινε και τελείωσε. Ο ίδιος γράφει «Συνεργάστηκα µαζί του». Και παρακάτω ευχαριστεί όσους «στάθηκαν» κοντά του! Και στην Καθηµερινή αναφέρεται ως ο δηµοσκόπος, που «συνεργάστηκε µε τον πρόεδρο της Ν∆». Αόριστος! Τι συµπέρασµα βγάζει ο αναγνώστης; Οτι τελείωσε, µάλλον. Αµ, δεν τελείωσε... Το αποδεικνύει ο ενεστώτας του Απριλίου!

Θεοδωρικάκος: «Εχουµε 
ευρύτερη συνεργασία»

Την περασµένη Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε ότι ένα πράγµα που αποδεικνύεται από τις συνοµιλίες που περιλαµβάνονται στο cd της δικογραφίας του κυκλώµατος εκβιαστών είναι ότι ο βασικός κατηγορούµενος, Παναγιώτης Μουσσάς, συνοµιλεί σχεδόν καθηµερινά µε τον Τάκη Θεοδωρικάκο, το δηµοσκόπο της GPO, ο οποίος τουλάχιστον το Φεβρουάριο (που γίνονταν οι καταγραφές από την αστυνοµία) ήταν ακόµα σύµβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Ν∆! Και παραµένει µέχρι και σήµερα. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τώρα, στις αρχές του Απρίλη –πάλι στον προσωπικό του λογαριασµό στο Facebook- όταν κυκλοφόρησε η αποκάλυψη από Το ΧΩΝΙ. Συγκεκριµένα, έγραψε:

«Τους τελευταίους 6 µήνες, έχουµε µε τον πρόεδρο της Ν∆, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευρύτερη συνεργασία σε θέµατα στρατηγικής και επικοινωνίας. Για τα ελληνικά δεδοµένα, θεωρώ ότι είναι θέµα ηθικής τάξης και δεοντολογίας να µη δηµοσιεύουµε µετρήσεις, που στο περιβάλλον που ζούµε θα κατηγορούνταν ως µη έγκυρες. Πρέπει βέβαια να σας πω ότι στην Κύπρο, 10 χρόνια τώρα που συνεργάζοµαι µε το ΑΚΕΛ, δεν βρέθηκε κανένας σοβαρός άνθρωπος να αµφισβητήσει τις δηµοσιευµένες µετρήσεις της GPO».

Αυτά τα έγραψε ο κύριος Θεοδωρικάκος την περασµένη βδοµάδα. ∆είτε πώς ο αόριστος του Ιανουαρίου έγινε ενεστώτας τον Απρίλιο! Οµως, αυτό που δεν είναι απολύτως σαφές ακόµη είναι το πότε ακριβώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία. Γιατί µπορεί τώρα (τον Απρίλιο του 2016) ο Τάκης Θεοδωρικάκος να οριοθετεί την έναρξη της επαγγελµατικής τους σχέσης ένα εξάµηνο πριν, όµως το Νοέµβριο του 2015 (δηλαδή εντός του επίµαχου εξαµήνου), όταν ρωτούσαν τον Τάκη Θεοδωρικάκο γιατί δεν δηµοσιεύει µετρήσεις για την αρχηγία της Ν∆, εκείνος δεν απαντούσε ότι συνεργάζεται µε τον Μητσοτάκη, όπως παραδέχεται τώρα! Ελεγε ότι η GPO δεν κάνει µετρήσεις γιατί οι εκλογές είναι ακατάλληλες να µετρηθούν!

Μα, τότε ήταν σύµβουλος του ενός υποψηφίου και γι' αυτό ΚΑΤΑΡΧΗΝ δεν µπορούσε να µετρήσει η GPO! Οποιοσδήποτε άλλος λόγος είναι δευτερεύων. ∆εν το συζητάµε. Οµως, τότε, ο κύριος Θεοδωρικάκος το δευτερεύοντα λόγο ανέφερε!


Συγκεκριµένα, το Νοέµβριο του 2015, όταν ο Τάκης Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε σχετικά –και πάλι στο λογαριασµό του στο Facebook- έγραψε πολύ συγκεκριµένα:

«Για να είναι ένα δείγµα αντιπροσωπευτικό, θα πρέπει να γνωρίζουµε µε ακρίβεια το εκλογικό σώµα. Αυτό δεν είναι δεδοµένο στην περίπτωση εκλογής προέδρου της Ν∆, καθώς µπορεί οποιοσδήποτε να συµµετέχει και την τελευταία στιγµή στην ψηφοφορία. Εποµένως µια τέτοια δηµοσίευση θα τη θεωρούσα αντιδεοντολογική και ευάλωτη σε κάθε κριτική περί χειραγώγησης... Εκτίµησή µου είναι ότι είναι µια εκλογή που µπορεί να κρύβει σοβαρές εκπλήξεις, καθώς η πολιτική ατµόσφαιρα που κυριαρχεί στη χώρα µας είναι ήδη πολύ διαφορετική απ' ότι πριν δυο µήνες...».

∆ηλαδή, το πρόβληµα ήταν το εκλογικό σώµα. Και όχι ότι εκείνος ήταν σύµβουλος του ενός υποψηφίου. Μάλιστα! ∆ηλαδή, αν το εκλογικό σώµα µπορούσε να οριστεί καλύτερα, η GPO θα έκανε µετρήσεις! Αυτά έλεγε δηµόσια ο κύριος Θεοδωρικάκος το Νοέµβριο του 2015. Γιατί; Το έκρυβε τότε ο «µίστερ GPO» ότι ήταν σύµβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Και, τελικά, από πότε ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης (της Ν∆) πληρώνει τον Τάκη Θεοδωρικάκο (της GPO); ∆εν µας έχουν πει ακόµη. Τι σηµαίνει «ένα εξάµηνο»; Αµέσως µετά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου, δηλαδή, που η GPO εκτιµούσε ότι θα είναι ντέρµπι και τελικά η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν∆ ήταν επτά µονάδες; Αµέσως µετά την αποτυχία του, τον επέλεξε ο κύριος Μητσοτάκης; Γιατί;
Συνεχίζεται, Κυριάκο...




Αναρωτιόταν ο Κυριάκος....

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ν∆, µετά τη συκοφαντική του επίθεση προς την εφηµερίδα µας, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασµό στο Twitter το εξής ερώτηµα, που -προφανώς- τον απασχολούσε: «Αλήθεια, γιατί προσέλαβε η κα Γεροβασίλη τον εκδότη της εφηµερίδας Το ΧΩΝΙ, κ. Χριστοφορίδη;».

Ωστόσο, τώρα, (µπορεί και ο ίδιος να καταλάβει ότι) το σωστό ερώτηµα είναι άλλο:

«Αλήθεια, γιατί προσέλαβε ο κ. Μητσοτάκης για σύµβουλο επικοινωνίας ένα δηµοσκόπο, που έκανε λάθος στην εκτίµησή του κατά 7 µονάδες στις εθνικές εκλογές και κατά 22 µονάδες στο δηµοψήφισµα; Γιατί;».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Φιλικό συμβιβασμό» βλέπει ο Σόιμπλε μεταξύ Ελλάδας- δανειστών- Δε θα επαναληφθεί η κρίση



«Φιλικό συμβιβασμό» βλέπει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι θα επέλθει μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Reuters δηλώνει «αρκετά βέβαιος» πως η ελληνική κρίση δεν θα επαναληφθεί φέτος, ενώ προσθέτει ακόμη ότι:

«Κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα πάντα κατά γράμμα αν και το συνολικό αποτέλεσμα θα πρέπει να φέρνει τα επιθυμητά νούμερα και οι συμφωνηθέντες όροι να ανταποκρίνονται σε αυτούς που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι».

Για το χρέος ο Σόιμπλε είπε πως δεν διακρίνει ανάγκη για αναδιάρθρωση. Αναφερόμενος και στο θέμα των διαρροών των συνομιλιών Τόμσεν- Βελκουλέσκου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε πως " η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα συμφωνήθηκε" και υποστήριξε ότι "σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε. Τηρούμε τις συμφωνίες, αλλά πρέπει και οι άλλοι».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΝΤ: Μονομερής ενέργεια της κυβέρνησης η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων


Πριν ακόμα κλείσουν τα μικρόφωνα της συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, κύκλοι του ΔΝΤ προειδοποιούν με ότι αυτό σημαίνει...

Άμεση ήταν η αντίδραση από την Ουάσινγκτον ​στα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, πριν την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς.

Κύκλοι του ΔΝΤ προειδοποιούν ότι αν κατατεθούν στην ελληνική Βουλή χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία ή τουλάχιστον συναίνεση της Ουάσινγκτον, θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια από πλευράς της Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίς το απόγευμα, ο κ. Τσακαλώτος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, προανήγγειλε την κατάθεση δύο σχεδίων νόμου στη Βουλή, παρά τις απόψεις των δανειστών.

Το ένα νομοθέτημα αφορά τη φορολογία εισοδήματος και περιέχει τις θέσεις της κυβέρνησης -σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών- ενώ το άλλο περιλαμβάνει τις προτάσεις για το ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι δανειστές θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα με στόχο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Απριλίου, εκτιμώντας πως το πιο πιθανό είναι να υπάρξει έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 25 - 26 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε, θα είναι έτοιμα δύο νομοσχέδια την επόμενη εβδομάδα, το ένα για τον φόρο εισοδήματος, το άλλο για τις συντάξεις που θα τεθούν στη Βουλή προς ψήφιση στο τέλος του μήνα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το σύστημα, το σύστημα δεν σταματά. Δουλεύει νυ- δουλεύει νύχτα-μέρα..

     Πιό εύκολο είναι να φτιάξει κανείς τούρτα από σκ@τά,
..παρά κάτι καλό για τον τόπο από ανακυκλωμένα σκουπίδια, που μαζεύτηκαν γύρω απ' τον αρχικαραγκιόζη του συστήματος.

Και είναι θαυμαστή η ταχύτητα με την οποία το σύστημα
τραβάει καμμένα χαρτιά απ΄το μανίκι, να μας τα παρουσιάσει για άσσους.
Το σύστημα δεν σταματά. Δουλεύει νύχτα-μέρα.
Παίρνει σκ@τά, σκουπίδια, αρχικαραγκιόζηδες και καμμένα χαρτιά και παράγει ''μπροστινούς''.

''Μπροστινούς''-κίβδηλα νομίσματα,
..που οι κουστουμαρισμένοι βραδύγλωσσοι σπεύδουν να εξαργυρώσουν ''άμα τη εμφανίσει'' στα κανάλια, και στους Πληθυντικούς σαν γνήσια,
..δίνοντάς τους έτσι και πάλι, καρέκλα, λόγο και οντότητα στο πολιτικό παιχνίδι.

Το σύστημα δεν σταματά.
Μόλις διαισθανθεί τον παραμικρό κίνδυνο,
..παράγει εκτρώματα και μας τα παρουσιάζει για πρίγκηπες.

Αυτό που ο λαός εξέμεσε,
..το ξερατό του λαού,
..παρέα με σκ@τά, σκουπίδια, και καμμένα χαρτιά,
..ανακυκλώθηκε,
..και μας ξανασερβιρίστηκε σαν έδεσμα!
Καλή μας όρεξη!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Στρος Καν, όρθιοι σε μια κουζίνα στο Νταβός συμφώνησαν να έρθει το ΔΝΤ

Μια αποκάλυψη για την είσοδο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έκανε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στην εκπομπή Ιστορίες του ΣΚΑΪ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι στην περίφημη συνάντηση στο Νταβός, τον Ιανουάριου του 2010, όπου δημοσιογράφοι κυνηγούσαν τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στους διαδρόμους για μια δήλωση, υπήρξε και μια μυστική συνάντηση.

Ορθιοι, σε μια κουζίνα, ο Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο επικεφαλής τότε του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν συζητούσαν την λύση για το ελληνικό πρόβλημα και την εμπλοκή του ταμείου στο πρόγραμμα.

«Αυτή η συνάντηση ήταν εκτός δημοσιότητας, καθώς οποιαδήποτε δημόσια παρουσία των τριών μας θα αποκάλυπτε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε στο ΔΝΤ και θα μας κατέστρεφε τελείως στις αγορές» είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Το περιστατικό περιγράφει και στο βιβλίο του που κυκλοφορεί 24 Απριλίου, ανήμερα του διαγγέλματος Παπανδρέου από το Καστελόριζο.

Οπως ισχυρίστηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου η συζήτηση με το ΔΝΤ είχε ξεκινήσει νωρίτερα, λίγο μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009. Η αποκάλυψη Προβόπουλου για το έλλειμμα οδήγησε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, σε περίπτωση που χρειάζονταν χρηματοδότηση και οι αγορές το αρνούνταν. Οπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν έθετε τον προβληματισμό στους ομολόγους του, η απάντηση που έπαιρνε ήταν: «Εσείς κάντε τη δουλειά σας πάρτε μέτρα και οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά, δεν θα έχετε πρόβλημα». Οπως πρόσθεσε «οι αγορές όμως ήθελαν εγγύηση ότι θα έπαιρναν να λεφτά τους και αυτή τη εγγύηση δεν μας την έδινε κανείς. Ηταν λοιπόν ζήτημα ευθύνης να βρούμε εναλλακτικές και κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση με το ΔΝΤ, αφού η μόνη πηγή χρηματοδότησης, εκ του καταστατικού του, ήταν το Ταμείο» αποκάλυψε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ακόμη ότι οι διαβεβαιώσεις που έπαιρνε μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2010 η ελληνική κυβέρνηση ήταν πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη θα διαλύσει το σύστημά μας είναι σαν να αντικαθιστά το Eurogroup».

Οσο για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε: «Η λέξη αναδιάρθρωση χρέους ήταν απαγορευμένη ρητά ακόμη και ως αναφορά στο Eurogroup. Μια φορά το είπε ο Ολλανδος ΥΠΟΙΚ και ο Τρισέ απείλησε να φύγει».

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....