Διυλιστήριο: 04/06/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Δεν σταματούν να γκρεμίζουν σπίτια και υποδομές Παλαιστινίων οι Αρχές του Ισραήλ


 Σε μια ακόμη κατεδάφιση κτίσματος Παλαιστινίων προχώρησαν οι ισραηλινές Αρχές, αυτή τη φορά του Δημοτικού Σφαγείου σε πόλη ανατολικά της Βηθλεέμ, αυτή τη φορά με το αιτιολογικό πως δεν είχε νόμιμη οικοδομική άδεια, το έβδομο κατά σειρά μέσα σε ένα μόνο 24ωρο

Το πρωί της Τρίτης συγκεκριμένα, χωματουργικά μηχανήματα συνοδευόμενα από μεγάλο αριθμό στρατιωτών πραγματοποίησαν έφοδο στην πόλη Beit Sahour και αφού απέκλεισαν την περιοχή, κατεδάφισαν το συγκεκριμένο σφαγείο το οποίο αποτελούσε περιουσία του Δήμου.

Η επίσημη αιτιολόγηση της πράξης αυτής ήταν πως το κτίριο δεν είχε νόμιμη οικοδομική άδεια ωστόσο η εξήγηση αυτή δεν δείχνει επαρκής καθώς, μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο, 7 συνολικά σπίτια Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ είχαν την ίδια τύχη και πάλι από μπουλντόζες των Ισραηλινών Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από τις 13 Σεπτεμβρίου του 2015 μέχρι και σήμερα, το κράτος του Ισραήλ και σε όλη την περιοχή των κατεχομένων, κατεδάφισε συνολικά157 σπίτια Παλαιστινίων, ως πράξεις αντιποίνων για ενέργειες που αφορούν «αδικήματα» που έχουν να κάνουν ακόμη και με «απλή αντίσταση κατά της Αρχής» από άτομα κάθε ηλικίας που χαρακτηρίζονται ως «τρομοκράτες».

Π.Κ.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα «νάρκη» στην αγορά ελληνικού γάλακτος

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΩΠΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ OΙ ΤΣΕΧΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.


Ραγδαίες εξελίξεις και ριζικές ανατροπές στην αγορά γάλακτος φέρνει απόφαση «βόμβα» που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού στο όνομα της προσαρμογής με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος.
Το προσχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που φέρνει τα πάνω κάτω στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.

Την ίδια ώρα, η Τσεχία διεκδικεί τη χρήση του όρου ελληνικό γιαούρτι στα γαλακτοκομικά προϊόντα της.

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με την απαλειφή του όρου «νωπό γάλα» για την παρασκευή του ελληνικού γιαουρτιού που αποτυπώθηκε σε προσχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης και έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στην Κομισιόν αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη ανατροπή στην εγχώρια αγορά μετά την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 ημέρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αλλαγές αυτές ανοίγουν την πόρτα για εισαγωγές όχι μόνο φθηνού νωπού γάλλακτος αλλά και φθηνών πρώτων υλών για την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Παράγοντας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφερόμενος στην επικείμενη αλλαγή στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, παραδέχθηκε ότι επειδή πολλές χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερπαραγωγής επιβάλλονται λύσεις για να διοχετευθούν σε άλλες αγορές «βουνά» γάλακτος που υψώνονται στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, η Τσεχία διεκδικεί τη χρήση του όρου ελληνικό γιαούρτι στα γαλακτοκομικά προϊόντα της. Σχέδιο διατάγματος της Τσεχίας που έχει υποβληθεί προς διαβούλευση στα όργανα της ΕΕ ορίζει τις απαιτήσεις για το γάλα και διεκδικεί να παρασκευάζει προϊόντα χρησιμοποιώντας τον όρο ελληνικό γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζωή μετά … τη γέννηση;;;‏

Στην κοιλιά της εγκύου δύο έμβρυα συνομιλούν. Το ένα είναι σκεπτικιστής, το άλλο γεμάτο εμπιστοσύνη και πίστη.

Tο γεμάτο αμφιβολίες έμβρυο ρωτάει: «Και πιστεύεις πραγματικά σε μια ζωή μετά τη γέννηση;»

Το έμβρυο που πιστεύει, απαντά: «Ασφαλώς, ναι. Για μένα είναι απόλυτα βέβαιο ότι υπάρχει ζωή μετά τη γέννησή μου. Η ζωή εδώ, είναι μόνο για να μας μεγαλώνει, ώστε να μπορούμε να προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για τη ζωή μετά τη γέννησή μας, έτσι ώστε να είμαστε αρκετά δυνατά για ό,τι μας περιμένει μετά.»

Ο μικρός σκεπτικιστής έχει εκνευριστεί: «Αυτό είναι αρκετά ανόητο. Δεν υπάρχει ζωή μετά τη γέννηση. Πώς θα έμοιαζε μια τέτοια ζωή, ούτως ή άλλως;»

Ο μικρός πιστός όμως, υποστηρίζει: «Δε γνωρίζω. Αλλά σίγουρα θα έχει πολύ περισσότερο φως από εδώ. Και ίσως να στεκόμαστε στα πόδια μας και να τρώμε με το στόμα μας!»

Το γεμάτο αμφιβολίες έμβρυο ξεσπάει: «Ένα μάτσο ανοησίες! Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το περπάτημα. Και φαγητό με το στόμα είναι πραγματικά μια εντελώς γελοία ιδέα – έχουμε τον ομφάλιο λώρο, που μας τροφοδοτεί αρκετά καλά, ήδη! Αυτό από μόνο του μας δείχνει ότι η ζωή μετά τη γέννηση είναι αδύνατη: ο ομφάλιος λώρος είναι πολύ κοντός!»

Ο μικρός πιστός παραμένει ακλόνητος: «Είναι όντως δυνατή. Απλά μπορεί να είναι λίγο διαφορετική από ό,τι είμαστε εδώ.»

Ο μικρός σκεπτικιστής σιγά-σιγά χάνει την υπομονή του μπροστά σε τόση χαζομάρα: «Κανείς, και εννοώ ποτέ κανείς, δεν ήρθε πίσω μετά τη γέννηση! Ρίξε μια ματιά σε αυτό: η γέννηση είναι απλά το Τέλος της Ζωής. Τελεία και παύλα. Και κάτι ακόμα για σένα και τα τρελά όνειρά σου: Η ζωή είναι μία μεγάλη σκοτούρα μέσα στο σκοτάδι, αυτό είναι!»

Ο μικρός πιστός δεν το αφήνει έτσι: «Το παραδέχομαι ότι δεν γνωρίζω πώς ακριβώς είναι η ζωή μετά τη γέννηση. αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς θα δούμε τελικά τη μητέρα μας και αυτή θα μας φροντίσει.»

Ο σκεπτικιστής γούρλωσε τα μάτια του: «Μητέρα! Πιστεύεις στη μητέρα; Είναι γελοίο! Με συγχωρείς, αλλά πού είναι αυτή; Θα ήθελα να σε ρωτήσω».

Ο μικρός πιστός κάνει μια χειρονομία με το χέρι: «Αυτή είναι εδώ! Παντού γύρω μας. Ζούμε μέσα σ” αυτήν, καθώς και μέσω αυτής. Χωρίς αυτήν εμείς δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρχουμε!»

Ο μικρός σκεπτικιστής δεν είναι δυνατόν τώρα να συγκρατηθεί: «Αυτό φτάνει πραγματικά το αποκορύφωμα της ανοησίας. Και για κανένα λόγο δεν μπορώ να δω πουθενά τη μητέρα σου. Ούτε ένα κομμάτι της -είναι αρκετά προφανές- διότι απλά, δεν υπάρχει!»

Το μικρό που πιστεύει, κουνάει το κεφάλι του και κλείνει τα μάτια: «Μερικές φορές, όταν είμαστε πολύ ήσυχα, την ακούω να τραγουδά. Ή να χαϊδεύει τον κόσμο μας. Νιώθω και έχω την αίσθηση και πιστεύω σταθερά ότι η γέννηση είναι ένα μεγάλο νέο ξεκίνημα!»Ένα κείμενο αγνώστου συντάκτη, προερχόμενο από τη Γερμανία
πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΕΛΟΣ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ !!! Φιλική αποχώρηση λόγω ασθενείας....


Το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη ακούγεται ως πιθανού αντικαταστάτη

Η αιφνίδια ασθένεια του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα επαναφέρει το θέμα της παραμονής του στο υπουργείο.

Ο κ. Μουζάλας αισθάνθηκε αδιαθεσία την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο, και οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν και την περασμένη Κυριακή εισήχθη στη μονάδα εμφραγμάτων του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ. Ακολούθως υπεβλήθη σε επέμβαση ρουτίνας και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ καλά στην υγεία του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Ενώ η υγεία του εξελίσσεται καλά, το πολιτικό θέμα της παραμονής του στο υπουργείο που άνοιξε όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζήτησε την απομάκρυνσή του γιατί αποκάλεσε “Μακεδονία” την ΠΓΔΜ παραμένει ακόμη ανοικτό.

Το εάν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντά του και στις αυξημένες υποχρεώσεις που θα έχει το επόμενο διάστημα, με δεδομένη την πρόθεση του πρωθυπουργού να αναβαθμίσει το υπουργείο, είναι ένα ερώτημα. Άλλωστε ο Πάνος Καμμένος φυσικά δεν υλοποίησε την απειλή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση, ωστόσο με δηλώσεις της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ όπως και στελέχη του κόμματος επέμειναν ότι το θέμα είναι ανοικτό, παραπέμποντας την διευθέτησή του με ενδεχόμενη απομάκρυνση του κ. Μουζάλα σε δεύτερο χρόνο ή στον ανασχηματισμό.

Στο πλαίσιο της σχετικής φημολογίας είχε κυκλοφορήσει, τις ημέρες της κυβερνητικής κρίσης ότι μία σκέψη ήταν να αναλάβει θέση συμβούλου του πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό και να οριστεί άλλος στο υπουργείο. Ο κ. Μουζάλας είχε αναλάβει αρχικά ως υπηρεσιακός στην κυβέρνηση Θάνου. Στην συνέχεια λόγω των εντάσεων είχε προσφερθεί να διευκολύνει τον πρωθυπουργό με την παραίτησή του, κάτι που ο κ. Τσίπρας δεν είχε δεχθεί.

Το ζητούμενο είναι να ικανοποιηθούν οι ΑΝΕΛ, για να περισωθεί ότι έχει απομείνει από το κύρος του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, χωρίς να επαναληφθούν οι έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στην απομάκρυνσή του είχε αντιδράσει πλειάδα στελεχών που θεωρούν ότι αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση των αρχών του κόμματος στο προσφυγικό.

Ο κ. Μουζάλας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων, συνδυάζοντας την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ με τον σεβασμό των ανθρωπιστικών αρχών και των δικαιωμάτων των προσφύγων. Χρειάζεται δε αυτό περισσότερο σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις από πολλές πλευρές -ακόμη και από την Ύπατη Αρμοστεία και την Διεθνή Αμνηστεία- ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Πάντως ήδη ακούγεται το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη ως πιθανού αντικαταστάτη του κ. Μουζάλα. Ο κ. Βουδούρης άλλωστε προοριζόταν για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της νέας Γενικής Γραμματείας διαχείρισης προσφυγικού που θα συσταθεί.

Ο κ. Βουδούρης έχει στο βιογραφικό του σημαντική ανθρωπιστική δράση και αποστολές σε πολλά μέρη του κόσμου όπως άλλωστε και ο κ. Μουζάλας. Ο κ. Βουδούρης ήταν πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο κ. Μουζάλας ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη των Γιατρών του Κόσμου.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τόμσεν "Μας παρακολουθούν και τους παρακολουθούμε"


- Χάμπουργκερ και μπύρα σε πανάκριβο ξενοδοχείο του Βερολίνου για τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ στην Ευρώπη
- Η συζήτηση του Πολ Τόμσεν με Έλληνα δημοσιογράφο το βράδυ της Τρίτης
- «Δεν είμαι καθόλου θυμωμένος με την Ελλάδα» είπε
- Κριστίν Λαγκάρντ και Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν ότι για την ώρα το Ταμείο μένει στην Ελλάδα μέχρι να... φύγει
- Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και η επικεφαλής του Ταμείου δεσμεύτηκε να συνεχίσει "να βοηθάει την Ελλάδα"


Μια τυχαία συνάντηση είναι πάντα αρκετή για να βγάλει... λαβράκι. Και το βράδυ της Τρίτης στο Βερολίνο, σε ένα από τα πιο ακριβά και γνωστά ξενοδοχεία της γερμανικής πρωτεύουσας, δίπλα στην επιβλητική Πύλη του Βραδεμβούργου έγινε μια τέτοια.

Ήταν η τυχαία συνάντηση του Πολ Τόμσεν, που επικεφαλής του ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ και του ενός από τα δυο εμπλεκόμενα πρόσωπα στη διαρροή του Wikileaks, με τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο Παντελή Βαλασόπουλο. Οι αποκαλύψεις έγιναν στην εκπομπή Ανατροπή, λίγη ώρα μετά την κρίσιμη για την Ελλάδα συνάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπου αποφάσισαν ότι το Ταμείο έχει έρθει για να μείνει στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό είπαν επίσημα...

Όπως περιέγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος, το βράδυ της Τρίτης (05.04.2016) καθώς επέστρεφε σπίτι του είδε τον Πολ Τόμσεν έξω από το ξενοδοχείο Adlon, ένα από τα πιο πολυτελή και ακριβά του Βερολίνου, δίπλα στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Ο άλλοτε "τροϊκανός" και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη κάθισε στο μπαρ μαζί με μια γυναίκα. Αρχικά, ο ανταποκριτής του Mega πίστεψε πως ήταν η σύζυγός του αλλά όταν κατάλαβε πως μιλούσαν αγγλικά, συνειδητοποίησε πως ήταν δημοσιογράφος μεγάλης γερμανικής εφημερίδας.

Αφού κατέγραψε πως έφαγαν χάμπουργκερ με πατάτες τηγανιτές, εκείνος ήπιε τρεις μπύρες κι εκείνη δυο ποτήρια λευκό κρασί, πλησίασε τον Πολ Τόμσεν. Του είπε πως είναι δημοσιογράφος από την Ελλάδα και φυσικά η συζήτηση έφτασε στη διαρροή του διαλόγου του με τη Ντέλια Βελκουλέσκου από το Wikileaks, που προκάλεσε "πόλεμο" ανάμεσα στην Αθήνα και το Ταμείο, με οργισμένες επιστολές ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την γενική διευθύντρια του IMF Κριστίν Λαγκάρντ.

"Ήταν χαμογελαστός και ευχάριστος" περιέγραψε ο Παντελής Βαλασόπουλος, σημειώνοντας πως ο Πολ Τόμσεν του είπε ότι «δεν είμαι καθόλου θυμωμένος με την Ελλάδα» αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του Wikileaks. "Συμφωνήσαμε και οι δυο ότι ο ένας παρακολουθεί τον άλλο" πρόσθεσε ο Παντελής Βαλασόπουλος, σημειώνοντας πως ο Πολ Τόμσεν μίλησε την Τρίτη τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει τι ακριβώς συζήτησαν.

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και ο Μίχαλος στο Panama Papers

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

Στον κατάλογο με τους Έλληνες που υπάρχουν στα αρχεία των panama papers υπάρχουν τραπεζίτες, καναλάρχες, χρηματιστές, δικηγόροι και άλλοι με off shores όπως τουλάχιστον τα έχει δημοσιεύσει ο lobystas. Αυτοί κινούνται στον ιδιωτικό τομέα και αποτελούν μια χωριστή κατηγορία. Στα ονόματα που είδαν όμως της δημοσιότητας (διαβάστε εδώ) περιλαμβάνεται και τουλάχιστον ένα που ανήκει σε δημόσιο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο οποίος μάλιστα προηγουμένως κατείχε και πολιτική θέση ως γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών μετά το 2004.

Γεννώνται λοιπόν τα εξής αμείλικτα ερωτήματα για τον κ. Μίχαλο ο οποίος δεν θα πρέπει να αρέσκεται μόνο στις δημόσιες σχέσεις και στα κολακευτικά δημοσιεύματα, αλλά και να απαντήσει:

-Έχει όντως off shore στον Παναμά από το 1983;

-Γιατί την δημιούργησε;

-Ποιες κινήσεις κεφαλαίων και για ποιο σκοπό έχουν γίνει μέσω αυτής;

-Είναι σωστό ο επικεφαλής του μεγαλύτερου επιμελητηρίου επαγγελματιών και επιχειρηματιών της χώρας, που μάχεται για την ελληνικότητα του επιχειρείν, να διατηρεί εταιρεία (εφόσον τη διατηρεί) σε φορολογικό παράδεισο;

-Ποια είναι η άποψή του για τις off shores ιδιαίτερα σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας όπως η σημερινή;

Αυτά τα εύλογα επί του παρόντος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τώρα η ΝΔ ζητά διερεύνηση για το ΔΝΤ , τότε ο Μαυρίκης με εντολή Μητσοτάκη υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες του Α.Παπανδρέου

Έρχεται σήμερα η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Κυριάκου Μητσοτάκη  να κατακεραυνώσει την ΕΥΠ και την Ελληνική κυβέρνηση για την υποκλοπή των συνομιλιών των υπαλλήλων του ΔΝΤ. Ζητά δε την κλήση των ΕΥΠ, ΑΔΑΕ και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην Επιτροπή, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας από τον ιστότοπο Wikileaks

Φαίνεται ξεχνάνε ότι ο  Χρήστος Μαυρίκης, ο γνωστός "εθνικός κοριός" είχε μιλήσει στον Γιώργο Τράγκα (εκπομπή "Ελεύθερος σκοπευτής" στον ΣΚΑΪ - 23/6/2013), για τις παρακολουθήσεις (υποκλοπές και παγιδεύσεις) του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων κατ' εντολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1988 - 1993. 

Στην Αμερική με το γνωστό "Γουότερ γκέιτ" έπεσε ο πρόεδρος Νίξον, εδώ όμως είναι... Βαλκάνια.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Καλά να πάθετε''!..

    Όχι, να το παραδεχτούμε. Αυτή είναι πράγματι αριστερή πολιτική!
Τρέμει η πλουτοκρατία και ωχριά η μπουρζουαζία στην χώρα μας,
..μετά την διαρροή των νέων μέτρων που έρχονται.

Αυξήσεις στον φόρο των καυσίμων.
Αυξήσεις στα τέλη
κινητής τηλεφωνίας.
Αυξήσεις στους φόρους ποτών και τσιγάρων.
Αυξήσεις στα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ.
Αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζικών συναλλαγών.
Χώρια οι αυξήσεις των άμεσων φόρων, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, οι διάφορες ''εισφορές αλληλεγγύης'', και το λιλί της μάνας τους.

''Μόλις το 3% των πολιτών θα θιγούν από τα νέα μέτρα'', απεφάνθη ο καλός πρωθυπουργός.
Ή το 12% όπως έκανε ρελάνς ο λιγότερο ρεαλιστής τσαλακωτός υπουργός Οικονομικών.
Όπως και νάχει το πράγμα από το 3 μέχρι το 12%, και πάλι βρισκόμαστε μέσα στο target group της κυβέρνησης που είναι ο μεγάλος πλούτος.
Αυτούς στοχεύει και αυτούς θα εξοντώσει.

Νηστικές και διψασμένες θα μείνουν οι Cayenne και οι MX5.
Απούλητα θα μείνουν τα πούρα Αβάνας.
Σκονισμένα κι αραχνιασμένα θα μείνουν στις αντιπροσωπείες τα3λιτρα και τα 6λιτρα τζίπ.
Θα σταματήσουν να εισάγονται iphones και ipads.
Μόνον οι τράπεζες θα εξακολουθήσουν να οφελούνται λιγάκι απ' όλον αυτόν τον πόλεμο εναντίον του πλούτου.
Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Γιατί οι τράπεζες είναι το κράτος.

Αλλά αυτά βέβαια αφορούν το 3 με 12% που είναι ο μεγάλος πλούτος.
Όλοι εμείς οι υπόλοιποι του μικρου πλούτου, των 400 έως 1500 ευρώ μηνιαίως, δεν θα θιγούμε καθόλου.
Θα ξεκ@λιαστούμε στις εκδρομές.
Θα πίνουμε και θα στρίβουμε τσιγάρα αβέρτα.
Θα αλλάζουμε αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα.
Θα μιλάμε 12 ώρες την μέρα στο κινητό.
Και θα μας περισσεύουν κιόλας για να στεκόμαστε με τον οβολό μας αλληλέγγυοι προς τους αναξιοπαθούντες αυτής της κοινωνίας.

Το τί θα κάνετε εσείς οι πλούσιοι, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου!
Πώς το είπε η αδελφή του νεοφασιστιΚούλη;
''Τους πιστέψατε. Καλά να πάθετε!''..!

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μήνυμα αλληλεγγύης από τη Λέσβο θα στείλουν Βαρθολομαίος-Πάπας-Ιερώνυμος κατά τη κοινή τους επίσκεψη

Σε προσωρινή άρση του δογματικού χάσματος που χωρίζει τον κόσμο του Χριστιανισμού σε Ορθόδοξη και Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία οδηγεί η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Λέσβο εξ αφορμής της προσφυγικής κρίσης. 

Η επίσκεψη του Πάπα στο σκληρά χειμαζόμενο ελληνικό νησί, ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία στη διακεκαυμένη ζώνη των ανατολικών συνόρων της χώρας, θα πραγματοποιηθεί στις 14 ή 15 του Απριλίου. Η μεσολάβηση στην προσέγγιση των δύο θρησκευτικών ηγετών είναι έργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος και θα παρίσταται στο, ιστορικής σημασίας, γεγονός. Η ελληνική κυβέρνηση χαιρέτισε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. 

Αγνοώντας τις αντιδράσεις των σκληροπυρηνικών πιστών από κάθε κατεύθυνση, όσων δηλαδή τάσσονται εκ προοιμίου αντίθετα σε οποιαδήποτε κίνηση συμφιλίωσης Καθολικών και Ορθοδόξων, οι δύο ιεράρχες θέλησαν να στείλουν στην οικουμένη ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Έστω και εάν για ορισμένους πρόκειται για μια χειρονομία-πρόκληση, τόσο ο Πάπας Φραγκίσκος όσο και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θεωρούν ότι εάν μια τόσο δραματική κρίση όπως το προσφυγικό δεν σταθεί ικανή να άρει τις προαιώνιες δογματικές διαφορές ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες, τότε δεν έχει νόημα κανένας λόγος περί αγάπης, στοιχείο που αποτελεί τον ουσιώδη πυρήνα του χριστιανισμού. 

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Βαρθολομαίου και Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, ενώ αναμένεται και η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Θεωρείται βέβαιο, όμως, ότι θα υπάρξουν κοινές επισκέψεις σε hot spots του νησιού, θα αναπεμφθούν κοινές δεήσεις υπέρ αναπάυσεως της ψυχής των νεκρών προσφύγων και θα γίνουν εκκλήσεις για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Επίσης, πιθανότατα ο Πάπας θα εισέλθει στη θάλασσα βαδίζοντας, κάτι που, δεδομένης της τεράστιας κάλυψης από τα ΜΜΕ της οποίας τυγχάνει κάθε κίνηση του Ρωμαιοκαθολικού Ποντίφηκα, θα καταστήσει τη Λέσβο πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων του πλανήτη. 

 Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας σχετικά με την συνάντηση Βαρθολομαίου και Φραγκίσκου προσφέρει κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες: 

 «Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα, άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού. » 

Στον Μακαριώτατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Σκοπός της επισκέψεώς του, όπως υπογραμμίστηκε στον Μακαριώτατο, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο. » 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. » 

Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος. » 

Ιδιαίτερα τούτη τη χρονική στιγμή που η πατρίδα μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών. Μίας Ελλάδας που κλήθηκε να αποδείξει, ακόμη και μόνη, πως η Ευρώπη των αρχών και αξιών ακόμη υπάρχει. » 

Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. » 

Η προσωπικότητα και το κύρος του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε συνδυασμό με την βαρύτητα της παρουσίας του Πάπα Φραγκίσκου, στέλνει στα πέρατα του κόσμου ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προβλημάτων των προσφύγων και, ταυτόχρονα, της ανάληψης των δεουσών ενεργειών για την προστασία των χριστιανών που πλήττονται βάναυσα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των λοιπών δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας». 

 Σε παρόμοιο τόνο ήταν και η ανακοίνωση (σε άπταιστη καθαρεύουσα διάλεκτο και σε πολυτονική γραφή της ελληνικής) που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται η αλληλογραφία ανάμεσα στους δύο προκαθήμενους της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ήδη από τον Φεβρουάριο: 

 «Ἀνακοινοῦται ὅτι κατά τό τελευταῖον διάστημα, τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον καί προσωπικῶς ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος, παρακολουθοῦν ἀγρύπνως τάς ἐξελίξεις καί τάς πολεμικάς συγκρούσεις εἰς τήν εὐρυτέραν περιοχήν τῆς Μέσης Ἀνατολῆς καί τάς ἐκεῖ διώξεις τῶν Χριστιανῶν. Οὕτως, ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης ἔχει ἐκφράσει παντοιοτρόπως μέχρι σήμερον τήν ἀγωνίαν Αὐτοῦ διά τό μέγα θέμα τοῦ κύματος προσφύγων. Ἐν τῷ πνεύματι τούτῳ, ἐπεκοινώνησε δι᾿ ἐκπροσώπου Αὐτοῦ μετά τῆς Αὐτοῦ Ἁγιότητος τοῦ Πάπα Φραγκίσκου κατά μῆνα Φεβρουάριον, τήν δέ 30ήν Μαρτίου ἀπηύθυνε πρός Αὐτόν σχετικόν Γράμμα. » Ἐν τῷ πλαισίῳ τοῦ ἐγνωσμένου τούτου ἐνδιαφέροντος καί τῆς ἀπό κοινοῦ ἀγωνίας τῶν Θρησκευτικῶν Ἡγετῶν καί τῆς ἐπιτακτικῆς ἀνάγκης ἀναλήψεως κοινῆς πρωτοβουλίας καί δράσεων αὐτῶν πρός εὐαισθητοποίησιν τῆς διεθνοῦς κοινῆς γνώμης καί τῶν ἁρμοδίων Ὀργάνων καί φορέων, ἡ Α. Ἁγιότης ὁ Πάπας Ρώμης Φραγκῖσκος, ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος καί ἡ Α. Μακαριότης, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμος θά ἐπισκεφθοῦν λίαν προσεχῶς τήν Νῆσον τῆς Λέσβου, πρός ἐπικοινωνίαν καί ἐπιστήριξιν τῶν ἐκεῖσε εὑρισκομένων προσφύγων. » 

Ἡ κίνησις καί πρωτοβουλία αὕτη τῶν Θρησκευτικῶν Ἡγετῶν θά ἐπιστηρίξῃ καί ἐνισχύσῃ τάς χιλιάδας τῶν δοκιμαζομένων προσφύγων καί θά ἐμπνεύσῃ τήν ἀνάληψιν καταλλήλων πρωτοβουλιῶν διά τήν προστασίαν τῶν ἐμπεριστάτων Χριστιανικῶν Κοινοτήτων καί τήν ὀρθήν ἀντιμετώπισιν τοῦ μείζονος προσφυγικοῦ θέματος. Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 5ῃ Ἀπριλίου 2016. Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοί είναι οι πολιτικοί που εμπλέκονται στα Panama Papers (μέχρι τώρα)

Περισσότερα από 70 ονόματα νυν και πρώην αρχηγών κρατών από όλον τον κόσμο, υπουργών, βουλευτών, υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων, συμβούλων αλλά και στενών συγγενών τους περιλαμβάνουν τα πρώτα στοιχεία από τα Panama Papers. Όλα δείχνουν πως είναι μόνο η αρχή. Αυτά είναι τα ονόματα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε το Wikileaks, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αφορούν μόνο 149 αποκαλυπτικά έγγραφα, ενώ ο συνολικός αριθμός των αρχείων της Mossack Fonseca που διέρρευσαν είναι περίπου 11,5 εκατομμύρια.

Εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και από αυτό το μικρό δείγμα φαίνεται ότι το σκάνδαλο αφορά όλον τον πλανήτη. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται προέρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου. Ξεχωρίζουν φυσικά ονόματα γνωστών ηγετών (Πούτιν, Άσαντ, Ποροσένκο, Μάτρι) αλλά και στελέχη των μεγάλων υπερεθνικών οργανισμών, όπως ο Επίτροπος Ενέργειας και Κλιματικής Δράσης της Κομισιόν (μέσω της συζύγου του) και ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν (μέσω του γιου του). Ωστόσο ήδη το Διεθνές Κονσόρτιο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας που έλαβε, επεξεργάστηκε και δημοσιοποιεί τα έγγραφα δέχεται κριτική, καθώς στην πρώτη «φουρνιά» δεν περιλαμβάνεται κάποιος Αμερικανός αξιωματούχος.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι Παπασταύρου , Λαναράς και Μεταξάς φαίνεται ότι είναι απλά η αρχή. Μπορεί το ICIJ να μην έχει δώσει ακόμα κάτι παραπάνω, ωστόσο το Wikileaks με ανάρτηση του έδωσε τα στατιστικά στοιχεία για τη χώρα μας: 223 offshore, 64 πελάτες, 285 μέτοχοιΌλα τα ονόματα:


Αρχηγοί κρατών:


Μαουρίτσιο Μάκρι, πρόεδρος της Αργεντινής

Πέτρο Ποροσένκο, πρόεδρος της Ουκρανίας

Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, πρωθυπουργός της Ισλανδίας

Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εμίρης του Άμπου Ντάμπι

Salman bin Abdulaziz bin Abdulrahman Al Saud, βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, πρώην πρωθυπουργός της Γεωργίας

Πάβλο Λαζαρένκο, πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας (έχει καταδικαστεί το 2004 για ξέπλυμα χρήματος)

Αχμάντ Αλί Αλ-Μιργκάνι, πρώην πρόεδρος του Σουδάν

Χαμάντ Μπιν Καλίφα αλ-Θανί, πρώην εμίρης του Κατάρ

Χαμάντ Μπιν Γιασίρ Μπιν Χαμέντ αλ-Θανί, πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ
Αγιάντ Αλάουι, πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ


Συγγενείς/ άτομα στον στενό κύκλο αρχηγών κρατών αρχηγών κρατών


Ίαν Κάμερον, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον

Σεργκέι Ρολγκούντιν, στενός φίλος του Βλάντιμιρ Πούτιν, νονός της κόρης του, Μαρία (αναλυτικά η υπόθεση εδώ )

Ραμί και Χαφέζ Μαχλούφ, ξαδέρφια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ

Η οικογένεια του πρωθυπουργού του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχαμ Αλίγιεφ

Τρία παιδιά του προέδρου του Πακιστάν, Ναβάζ Σαρίφ

Mohd Nazifuddin bin Mohd Najib, γιος του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Ναζίμπ Ραζάκ

Ντανιέλ Μουνιόθ, προσωικός γραμματέας και σύμβουλους της πρώην προέδρου της Αργεντινής, Νέστορ Κίρχνερ

Πιλάρ ντε Μπορμπόν, αδερφή του πρώην βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος

Λι Ξιαολίν, κόρη του πρώην πρωθυπουργού της Κίνας, Λι Πενγκ

Αλάα Μουμπάρακ, γιος του πρώην δικτάτορα της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ

Μουνίρ Μαγίντι, προσωπικός γραμματέας του βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ του 6ου

Κλίβε Κουλουμπούσε Ζούμα, ανιψιός του προέδρου της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα

Τζον Άντο Κουφουόρ, γιος του πρώην προέδρου της Γκάνας, Τζον Αγιεκίν Κουφουόρ

Μαμαντιέ Τουρέ, χήρα του πρώην δικτάτορα της Γουινέας, Λανσανά Κοντέ

Ζαν Κλοντ εν Ντ’Αμέτσι, σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού,Λοράν Γκμπαγκμπό

Χουάν Αρμάντο Χινοχόσα, «αγαπημένος εργολάβος» του προέδρου του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο


Πολιτικοί/αξιωματούχοι


Ζερόμ Καουζάκ, πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Μπγιάρνι Μπενέντικσον, υπουργός Οικονομικών της Ισλανδίας

Όλοφ Νόρνταλ, υπουργός Εσωτερικών της Ισλανδίας


Πάβελ Πισκόρσκι, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην δήμαρχος Βαρσοβίας

Mohammad bin Naif bin Abdulaziz Al-Saud, πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας

Πάμελα Σαρπλς, βαρώνη και ισόβιο μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου

Μάικλ Άσκροφτ, πρώην μέλος της βρετανικής Βουλής των Λόρδων

Μάικλ Μέιτς, Βρετανός βουλευτής

Μοχάμαντ Μουσταφά, πρώην αντιπρόεδρος της Παλαιστίνης

Πέδρο Ντελγκάδο, πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Εκουαδόρ

Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος

Jaynet Désirée Kabila Kyungu, βουλευτής της Λαικής Δημοκρατίας του Κονγκό

Νουράλι Αλίγιεβ, πρώην αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας του Καζακστάν

Ρικάρντο Φρανκολίνι, επικεφαλής της κρατικής τράπεζας του Παναμά

José Maria Botelho de Vasconcelos, υπουργός πετρελαίου της Ανγκόλας

Νέστορ Γκριντέτι, πρώην υπουργός Οικονομικών της διοίκησης του Μπουένος Άιρες

Αμπντελσλάμ ΜΜπουτσουαρέμπ, υπουργός Βιομηχανίας της Αλγερίας

Σέζαρ Αλμέιντα, πρώην επικεφαλής της περουβιανικής υπηρεσίας πληροφοριών

Αν Βονγκ Βαθάνα, υπουργός Δικαιοσύνης της Καμπόντια

Κόνραντ Μίζι, υπουργός Ενέργειας και Υγείας της Μάλτας

Ζοάο Λίρα, κάποτε ο πλουσιότερος βουλευτής της Βραζιλίας

Γκάλο Τσιριμπόγα, υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του Εκουαδόρ

Ζολτ Χόρβαθ, μέλος της ουγγρικής εθνοσυνέλευσης

Καλπάνα Ραβάλ, πρωην ανώτατος δικαστής της Κένυας

Χεσούς Βιλανουέβα, αξιωματούχος πετρελαικης εταιρείας της Βενεζουέλας

Ίαν Κίρμπι, ανώτατος δικαστής της Μποτσουάνα

Μπρούνο Ζαν – Ρισάρντ Ιτούα, πρώην υπουργός, Κονγκό

Βίκτορ Κρουζ Γουέφερ, πρώην στρατηγός Βενεζουέλας

Συγγενείς πολιτικών


Κότζο Ανάν, γιος του πρώην γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν

Συγγενείς τριών κορυφαίων Κινέζων πολιτικών, επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Micaela Domecq Solís-Beaumont, σύζυγος του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης της Ισπανίας και Επιτρόπου Ενέργειας και Κλιματικής Δράσης, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε

Κάρλος Γκουτιέρεζ Ρομπάγιο, κουνιάδος του δημάρχου της Μπογκοτά, Γκουστάβο Πέτρο

Σεζάρ Ρόζενθαλ, γιος του αντιπροέδρου της Ονδούρας, Χαϊμε Ρόζενθαλ


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμφανίσιμη και καυτή η νέα γραβιέρα ΝάξουΘα μπορούσε να αποτελεί και …πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά δεν είναι. Η ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ από τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου έχει ρίξει στην …αγορά μία νέα διαφορετική γραβιέρα κοιτάζοντας προς ένα κοινό ξεχωριστό. Τι διαφορετικό έχει η διεθνούς φήμης γραβιέρα της ΕΑΣ? Πολύ απλά έχει εμπλουτιστεί με βότανα της Ναξιακής γης και πλέον απευθύνεται κυρίως στους φίλους του καλού κρασιού και γενικά τους καλοφαγάδες που εκτιμούν τους καλούς μεζέδες.. Τα βότανα που συνυπάρχουν αρμονικά στην γραβιέρα Νάξου είναι ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και κόκκινη πιπέρια με αποτέλεσμα η γεύση να εκτινάσσει τον ουρανίσκο των φίλων των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή της είναι κάπως …αλμυρή (εντάσσεται στην κατηγορία των γκουρμέ προϊόντων) άμεσα βρήκε ανταπόκριση από το κοινό και γίνεται ανάρπαστο…

Θα τη βρείτε στο σούπερ μάρκετ της «Ένωσης» και περάστε να δοκιμάσετε

Αλλά το πιο σημαντικό; Όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που έχει άμεση σχέση με την ΕΑΣ (βλ "Φεστιβάλ Πατάτας" Νάξου) "οι εκπλήξεις της ΕΑΣ συνεχίζονται"!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χολή στο λαό, αντί συγγνώμηςΔεν μπορούν να διασώσουν ούτε τα προσχήματα πια! Η οργή έχει κυριεύσει το μυαλό και την ψυχή τους σε τέτοιο βαθμό που εκτίθενται δημόσια για τις προθέσεις και τους σκοπούς τους και δεν τους νοιάζει!

Αρκεί κάποιος να δει την έκφραση του προσώπου τους, προτού ανοίξουν το στόμα τους για να πουν την πολιτική τους άποψη, πάντα στο πλαίσιο των αιτημάτων των δανειστών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις πολιτικών που όταν τους ζητούν εξηγήσεις για το κατάντημα της χώρας μετά τη δική τους επί χρόνια διακυβέρνηση, έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλο και συγχρόνως να βγάζουν χολή στον ελληνικό λαό που δεν συνέχισε να τους εκλέγει ως κυβερνήτες του.

Ο ελληνικός λαός φταίει που έφτασε η χώρα στα τάρταρα, όχι αυτοί με τις πολιτικές που εφάρμοζαν.

Ο ελληνικός λαός φταίει που χρησιμοποίησαν όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να τον ξεγελάσουν και τώρα του πετούν κατά πρόσωπο τη δική τους πρωτίστως ευθύνη, αντί να του ζητήσουν συγγνώμη για τα δεινά που προκάλεσαν στη χώρα.

Είναι νεοφιλελεύθεροι και δεν το κρύβουν, επιδίωξη τους ήταν από το 1990 η χώρα να βρίσκεται σε μνημόνιο. Να είχε από τότε εφαρμόσει διαρθρωτικές αλλαγές: ελαστικές σχέσεις εργασίας, απελευθέρωση απολύσεων, λοκ άουτ, δραματικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ιδιωτική ασφάλιση, κ.α.

Ο λαός και πάλι φταίει που τότε δεν τους το επέτρεψε και τους εκδίωξε από την εξουσία. Ο λαός και πάλι φταίει που πρόσφατα τους κατέβασε από τα κυβερνητικά τους βάθρα γιατί, έστω και με καθυστέρηση, κατάλαβε ότι αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πέφτει η κυβέρνηση της Ισλανδίας λόγω Panama PapersΌπως μεταδίδει το BBC, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, ανακοίνωσε την διάλυση του Κοινοβουλίου τηςχώρας, λόγω των αποκαλύψεων που έγιναν μέσω των Panama Papers και την εμπλοκή του του με offshore και μαύρο χρήμα.

Ο Πρόεδρος της χώρας όμως, Olafur Ragnar Grimsson, καθυστερεί την απόφαση έως να πραγματοποιηθούν επαφές με τους αρχηγούς των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων.

"Είπα στον αρχηγό του Κόμματος της Ανεξαρτησίας, Bjarni Benediktsson, πως αν οι βουλευτές του κόμματος πιστεύουν ότι δεν μπορούν να στηρίξουν την κυβέρνηση, θα διαλύσω το κοινοβούλιο και θα προκηρύξω εκλογές", έγραψε συγκεκριμένα στη σελίδα του στο facebook ο Gunnlaugsson.


Η αριστερή αντιπολίτευση είχε ζητήσει την παραίτηση του Γκουνλάουγκσον αμέσως μετά τη διαρροή των εγγράφων που δείχνουν ότι το 2007 είχε ιδρύσει, από κοινού με τη σύζυγό του, εταιρεία στις βρετανικές Παρθένες Νήσους για να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία τους

Η σύζυγός του, η Άννα Σιγκούρλαουγκ Παλσντότιρ, είχε αποκαλύψει οικειοθελώς στα μέσα Μαρτίου την ύπαρξη της εταιρείας Wintris, η οποία διαχειρίζεται την περιουσία που κληρονόμησε από τον επιχειρηματία πατέρα της. Αρνείται κατηγορηματικά ωστόσο οποιαδήποτε εμπλοκή της σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το International Consortium of Investigation Journalists (ICIJ, Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων), μέχρι τα τέλη του 2009 ο 41χρονος Γκουνλάουγκσον διέθετε το 50% της εν λόγω εταιρείας. Όταν εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά, τον Απρίλιο του 2009, παρέλειψε να την δηλώσει στο "πόθεν έσχες" του.

Περίπου 24.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει μέχρι σήμερα το απόγευμα ένα διαδικτυακό αίτημα με το οποίο ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού, ενώ διοργάνωσαν και πορεία στους δρόμους του Ρέυκιαβικ.

Απ΄την πλευρά της η αντιπολίτευση αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής, ενώ για αργότερα το βράδυ διοργανώνεται νέα διαδήλωση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η τραγουδίστρια από το Ηράκλειο που "πάντρεψε" το αργεντίνικο τανγκό με τη λύρα!Η Γεωργία Βεληβασάκη είναι από τις πιο αισθαντικές φωνές στο διεθνές, κι όχι μόνο στο ελληνικό τραγούδι! Με καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου και τα Βουρλά της Μικράς Ασίας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο και πλέον διαπρέπει σε όλο τον κόσμο! Η φωνή της "πάντρεψε" τους ρυθμούς του Tango Nuevo του Αργεντινού μαέστρου, Luis Borda, με τους ήχους της κρητικής λύρας του Λευτέρη Ανδριώτη!

Μάλιστα στις 9 Απριλίου θα εμφανιστούν στο δήμο Neuötting της Γερμανίας σε μια συναυλία με τον τίτλο "Από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες και στις 16 Απριλίου στη μουσική σκηνή Ειλισσός, στην Αθήνα, σε συναυλία με τον τίτλο "Από τις θάλασσες του κόσμου στα λασηθιώτικα βουνά".

Το πρόγραμμά τους γεμάτο μουσικές και τραγούδια που συγκεράζονται πλήθος παραδόσεων της Μεσογείου και κάποτε φτάνουν πέρα από τον Ατλαντικό. Σαγηνευτικές μελωδίες, τσιγγάνικα της Γρανάδας, ανδαλουσιανά φλαμένκο, πορτογαλικά Fado, αργεντίνικα Tango,σμίγουν με το παραδοσιακό ηχόχρωμα της Κρήτης. Ορμητικοί ρυθμοί, αισθήματα βαθιά, πάθη, έρωτες, ενός κόσμου που τον ενώνει η μουσική και η θάλασσα…

Όπως αναφέρει στην προσωπική της σελίδα η Ηρακλειώτισσα ερμηνεύτρια, στην ευρύτερη οικογένειά της υπήρχαν, ανέκαθεν, μαντιναδολόγοι και μουσικοί κι έτσι ο λόγος και η μουσική στιγμάτισαν από νωρίς τη ζωή και τις επιλογές της.

Γράφει παραμύθια, ποιήματα και στίχους και βρίσκεται στη δισκογραφία ήδη από το 1994. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζεται, τόσο επί σκηνής όσο και δισκογραφικά, με τον συνθέτη/σκηνοθέτη Κώστα Αθυρίδη για τη ροκ όπερα Alexander the Great, με τη συνθέτρια Πηγή Λυκούδη σε έργα δικά της, με τον κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα σε live και συναυλίες, καθώς και με τον Αργεντινό μαέστρο και πρωτοπόρο του Tango Nuevo στην Ευρώπη, .

Δείτε ένα δείγμα από το "πάντρεμα" της φωνής της Γεωργίας Βεληβασάκη, με τους ήχους του αργεντίνικου τάνγκο και της κρητικής λύρας!


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....