Διυλιστήριο: Ποινική δίωξη σε Κοντομηνά για φοροδιαφυγή 48.000.000 Ευρώ

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ποινική δίωξη σε Κοντομηνά για φοροδιαφυγή 48.000.000 Ευρώ



Δημήτρης Κοντομηνάς. Ο πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha που έχει για γεωπολιτικό αναλυτή το Βερύκιο και που νόμιζε πως η πρώτη σε θεαματικότητα εκπομπή του, η Ελληνοφρένεια, “δεν πωλούσε αρκετά”…

Όπως μαθαίνουμε, σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος...
για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και για φοροδιαφυγή ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2006-2008 και εντάσσεται στις έρευνες που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά και τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αρνήθηκε τη διάπραξη αξίοποινης πράξης, όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, οπότε η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινικές διώξεις.

Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.

Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο επιχειρηματίας θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.


https://diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus