Ήταν μόλις στις 25 Ιουλίου όταν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συναντούσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook Peter Fankhauser -που βάρεσε σήμερα 23 Σεπτεμβρίου κανόνι - για να φέρει την... ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Οι δυο τους είχαν συζητήσει σχέδια περαιτέρω δραστηριοποίησης της εταιρείας στην Ελλάδα με νέες επενδύσεις.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Peter Fankhauser δήλωνε πως: «Η Thomas Cook δεσμεύεται να συνεχίσει τις ενέργειες με στόχο την αύξηση της αξίας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των εσόδων, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τις υποδομές, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στη χώρα για να απολαύσουν καινοτόμες τουριστικές προτάσεις ακόμα και σε ώριμους προορισμούς, για να μπορούν να αλληλεπιδράσουν περισσότερο με την τοπική κοινωνία και να εμπνευστούν να ξοδέψουν περισσότερο στις διακοπές τους στην τοπική αγορά, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα προϋποθέτει τις λιγότερες παρεμβάσεις και την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού».
«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser, στις 25 Ιουλίου, για να συζητήσουμε τις προοπτικές της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Ο κ. Fankhauser περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση της εταιρείας και μας διαβεβαίωσε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού. Η συνάντηση έλαβε χώρα κάτω από ένα πολύ καθησυχαστικό και συνεργατικό κλίμα και η αίσθηση που έλαβα ήταν ότι συνεχίζουμε κανονικά τη μεταξύ μας συνεργασία», έγραφε από την πλευρά του σε ανάρτηση του στο Twitter, τότε, ο Χάρης Θεοχάρης.
Ευτυχώς μας είχε καθησυχάσει!
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, υπάρχουν συμβόλαια επταετίας με την Thomas Cook.
Μέχρι στιγμής, περισσότερο από τη χρεοκοπία της βρετανικής εταιρίας, επηρεάστηκαν η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, ενώ μεγάλο θα είναι το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει μεσοπρόθεσμα και η Κρήτη, όπου η τουριστική περίοδος τελειώνει σε έναν μήνα.
«Αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι το άμεσο κόστος που θα προκαλέσει προβλήματα γιατί σε βάθος χρόνου μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης.
Τα άμεσα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού είναι:
– η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί
– ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων τουριστών οι 25.000 εκ των οποίων είχαν φτάσει με την Thomas Cook
– οι άμεσες ακυρώσεις.
«Είμαστε σε συνεννόηση με αεροπορικές εταιρείες για δρομολόγια και θα εστιάσουμε το διαφημιστικό πρόγραμμα σε αγορές και πόλεις που έχουν πληγεί από την υπόθεση αυτή» σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης. «Μακροπρόθεσμα θα πρέπει να δούμε πώς θα ανακτήσουμε μερίδιο της αγοράς και πώς θα το μεγαλώσουμε», συμπλήρωσε.
Από το «κανόνι» της Thomas Cook, σύμφωνα με τον υπουργό, επηρεάστηκαν περισσότερο η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, λιγότερο η Κρήτη και η Κως. Όπως σημείωσε «στη Ζάκυνθο ήταν περισσότεροι οι εγκλωβισμένοι σε σχέση με όλη την Κρήτη, όμως η σεζόν της Κρήτης είναι για ένα μήνα ακόμα ενώ η Ζάκυνθος σε λίγες ημέρες κλείνει άρα μεσομακροπρόθεσμα θα επηρεαστεί περισσότερο η Κρήτη και οι μεγάλοι προορισμοί».
Πηγή tvxs.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα στη σελίδα μας.
Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
Αφήστε το μήνυμά σας
Δημοσίευση σχολίου