Διυλιστήριο: Τα πέντε ονόματα που προτείνει ο Νίμιτς για την ΠΓΔΜ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Τα πέντε ονόματα που προτείνει ο Νίμιτς για την ΠΓΔΜ



Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια), είναι τα πέντε ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, χθες στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σκοπιανής ιστοσελίδας «www.MKD.mk», τα ονόματα είναι στα σλαβικά και οι αντίστοιχες μεταφράσεις του στα ελληνικά είναι τα εξής:
  • Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
  • Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
  • Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
  • Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
  • Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας, Αδαμάντιο Βασιλάκη και της ΠΓΔΜ, Βάσκο Ναουμόφσκι αντίστοιχα, και με βάση τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Νίμιτς για την επίλυση του θέματος του ονόματος, ανέφερε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία μπροστά και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό.

Ωστόσο, η τοποθέτηση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη που διατύπωσε ο διαπραγματευτής της χώρας Βάσκο Ναουμόφσκι, ότι η δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Μάθιου Νίμιτς απέχει πολύ από μία αξιοπρεπή λύση στο θέμα του ονόματος και αποκλίνει από το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, όπως αυτό ορίζεται από το Ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus