*Σχόλιο:Πάντως για την ελιτ των Ελλήνων "επιχειρηματιών" που τρώνε επί δεκαετίες τα φιλέτα του Δημοσίου τομέα, σε όλους τους κλάδους, από την Ύγεία, τον Αθλητισμό, την Παιδεία, τα ΜΜΕ, μέχρι τα Δημόσια έργα, δε βλέπω να μιλάει κανένα μέσο ενημέρωσης. Οι μόνοι που δεν αλλάξανε συνήθειες είναι αυτοί. Τρώνε ακόμα πιο λυσσαλέα και πιο ξεδιάντροπα από πριν.
Η Ελλάδα είναι το κύριο άρθρο της αυστριακή εφημερίδας Die Presse που απομυθοποιεί, με αφορμή την ελληνική προεδρια της Ε.Ε., την επικρατούσα αντίληψη ότι η χώρα σώθηκε με τη βοήθεια των εταίρων της.
Η Ελλάδα είναι το κύριο άρθρο της αυστριακή εφημερίδας Die Presse που απομυθοποιεί, με αφορμή την ελληνική προεδρια της Ε.Ε., την επικρατούσα αντίληψη ότι η χώρα σώθηκε με τη βοήθεια των εταίρων της.
«Η χώρα δεν έχει διασωθεί, δεν υπήρξε ποτέ διεθνής αλληλεγγύη και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή» αναφέρει χαρακτηριστικά η αυστριακή εφημερίδα που τιτλοφορεί το άρθρο της «Τι δεν θέλουμε να ξέρουμε για την Ελλάδα».
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα και αναδημοσιεύει η Ντόιτσε Βέλλε, “η κυρίαρχη άποψη για την Ελλάδα είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι την έχουν σώσει παρέχοντας βοήθεια δισεκατομμυρίων και για αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να υπομείνει σιωπηλά το βάρος των λαθών του παρελθόντος. Αυτό όμως είναι μόνο η επιφάνεια, καθώς αποσιωπάται η πραγματικότητα».
Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, «η Ελλάδα δεν έχει σωθεί από τη βοήθεια των 240 δισ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά διεσώθησαν μόνο οι διεθνείς τράπεζες, ορισμένες εκ των οποίων θα βρίσκονταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξαιτίας της αδυναμίας της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της.
Και η εφημερίδα συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι η περίφημη «αλληλεγγύη», την οποία έχει επαινέσει και ο αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν, δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, με τη μορφή της διαγραφής του ελληνικού χρέους κατά 107 δισ. ευρώ.
Υπογραμμίζει πάντως ότι “η πηγή του κακού βρίσκεται στην Ελλάδα. Επί δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετούσαν με κρατικό χρήμα την εκλογική τους πελατεία. Για πολλούς η καταβολή των φόρων δεν θεωρούνταν υποχρέωση, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε, ενώ μια ελίτ δημοσίων υπαλλήλων, που προέκυψε και από τα δύο κόμματα, κέρδισε αδιάντροπα χρήματα από κρατικές συναλλαγές».
Πηγή: www.lifo.gr
*το σχόλιο είναι αναγνώστη της lifo.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα στη σελίδα μας.
Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
Αφήστε το μήνυμά σας
Δημοσίευση σχολίου