Το Διυλιστήριο λέει .... Και εμείς τώρα αναρωτιόμαστε που ωφελήθηκε η Πατρίδα μας ;;; Πέρα ότι πια φανερώσαμε σε όλη την Ευρώπη την πλήρη υποταγή μας στα Γερμανικά κελεύσματα, πέρα ότι δεν δείξαμε καν την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό, πέρα ότι ούτε καν την δόση δεν μας δίνουν οι σύμμαχοί μας Γερμανοί (χαχαχαχχαχ και μόνο που το ακούω γελάω), αλλά από πάνω μας λέμε και τον τρόπο νόθευσης του ελαιόλαδου, σπορέλαιου, και μετά από πόσες μέρες πρέπει να λέγεται το γάλα φρέσκο ή όχι....Κοινώς αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ !!!!
Τα λιγότερα χρήματα από όλες τις χώρες που ανέλαβαν την ευρωπαϊκή προεδρία τα τελευταία χρόνια θέλει να δαπανήσει η Ελλάδα, ενώ επιδιώκει να απασχολήσει και τους λιγότερους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, το κόστος έχει προϋπολογιστεί στα 50 εκατ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστούν τα πιθανά έσοδα από χορηγίες, ενώ θα απασχοληθούν σε αυτήν 150 υπάλληλοι. Συγκριτικά, η Κύπρος απασχόλησε 240 άτομα το 2012 και η Πολωνία 300 τo 2011, ενώ τα έξοδα των τελευταίων προεδριών κυμάνθηκαν ανάμεσα σε 60 και 80 εκατ. Η προεδρία αυτή δεν θα θυμίζει σε τίποτε προηγούμενες, όπου τα συμβούλια γίνονταν σε τουριστικά θέρετρα της χώρας και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έρχονταν στην Ελλάδα δύο φορές μέσα σε ένα εξάμηνο. Πολιτικά, ωστόσο, αναμένεται να είναι μια δύσκολη προεδρία και για λόγους χρονικής πίεσης λόγω ευρωεκλογών το νομοθετικό έργο θα σταματήσει τον Απρίλιο και λόγω του αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού. Από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο θεσμός του προέδρου της Ε.Ε., όλα τα επίσημα συμβούλια και το μεγαλύτερο κομμάτι της προεδρίας γίνονται στις Βρυξέλλες. Το βάρος πέφτει στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία, που έχει ενισχυθεί με αποσπάσεις από όλα τα υπουργεία.Στην Ελλάδα θα γίνουν τα άτυπα συμβούλια υπουργών και συνολικά περί τις 130 με 140 συναντήσεις, σχεδόν όλες στο Ζάππειο. Συνολικά αναμένονται στην Ελλάδα 14.500 επισκέπτες. Η προεδρία καλύπτει μόνον τη φιλοξενία των υπουργών και ενός συνεργάτη τους.
Οι ρυθμοί της προετοιμασίας είναι πυρετώδεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Δ. Κούρκουλας θα βρίσκεται όλη την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Το Γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας θα απασχολήσει συνολικά 27 άτομα. Χρέη εκπροσώπου θα εκτελεί ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κ. Κούτρας, που θα πλαισιωθεί από έναν αναπληρωτή, ενώ θα οριστούν και δύο εκπρόσωποι στις Βρυξέλλες. Οι προτεραιότητες της προεδρίας θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου, αφού διαπιστωθούν οι εκκρεμότητες της λιθουανικής προεδρίας. Θα ανακοινωθούν επίσημα από τον πρωθυπουργό στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιανουάριο. Πολιτικές προτεραιότητες της Αθήνας θα είναι: 1. Η ανάπτυξη, με έμφαση στην ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς και η καταπολέμηση της ανεργίας. 2. Η θεσμική θωράκιση της ΟΝΕ, με έμφαση στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης. 3. Η ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, που μετά τα γεγονότα στη Λαμπεντούζα απέκτησε ιδιαίτερη επικαιρότητα. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, όπως ο έλεγχος των συνόρων, οι συμφωνίες με τρίτες χώρες και το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου. 4. Η ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, η οποία θα ξεκινήσει επί ελληνικής προεδρίας και στην οποία θα επιδιώκεται να αναδειχθεί και η χρησιμότητα καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών. Στο θέμα αυτό δεν αναμένεται να υπάρξει κανονισμός μέσα στο ελληνικό εξάμηνο, θα το προωθήσει, ωστόσο, και η ιταλική προεδρία που ακολουθεί.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα στη σελίδα μας.
Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
Αφήστε το μήνυμά σας
Δημοσίευση σχολίου