Διυλιστήριο: Αδειάζουν τον Τσίπρα τα φιλαράκια του στο Die Linke: Μνημόνια για πάντα!

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αδειάζουν τον Τσίπρα τα φιλαράκια του στο Die Linke: Μνημόνια για πάντα!

Όχι σε διαγραφή του χρέους είπαν τα φιλαράκια του Τσίπρα στην Γερμανία. Το γερμανικό κόμμα “Die Linke” σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο τάχθηκε εναντίον της οποιασδήποτε προοπτικής διαγραφής ελληνικού χρέους, αφού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Die Linke, Άξελ Τρουστ, αυτό θα είχε επιπτώσεις στα ασφαλιστικά προγράμματα των Γερμανών εργαζομένων.

Σε κομματικό επίπεδο (μιλώντας για το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς) αυτή δεν είναι μία έντονη παραφωνία, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάνω – κάτω το ίδιο. Θυμίζουμε ενδεικτικά τις σχετικές δηλώσεις του Σταθάκη: «Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί».

Συμφωνούν, ουσιαστικά, δηλαδή το “Die Linke” και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν επιθυμούν την οποιαδήποτε διαγραφή ελληνικού χρέους. Αποδέχονται δηλαδή το σύνολο των οφειλών που μας επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Τι σημαίνει αυτό, όμως, αυτό για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρέος;

Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί διαγραφή του απεχθούς, επονείδιστου χρέους που φορτώσανε στις πλάτες του Ελληνικού Λαού τα πάσης φύσεως γαλαζοπράσινα λαμόγια και οι ροζουλί συνδικαλιστές, τότε θα πρέπει να τα πληρώσουμε. Και εφόσον θα πρέπει να τα πληρώσουμε αυτά και τους τόκους που απορρέουν από αυτά, άρα θα βρισκόμαστε διαρκώς σε καθεστώς λιτότητας, επιτήρησης και μνημονίων, έστω και αν αυτά στο μέλλον θα ονομάζονται διαφορετικά.

Αυτά τα απλά για να μην «ποζάρουν» ως αντιμνημονιακοί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus