Διυλιστήριο: Παίρνουν πίσω τις κυρώσεις κατά της Μόσχας οι Ευρωπαίοι !!!

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Παίρνουν πίσω τις κυρώσεις κατά της Μόσχας οι Ευρωπαίοι !!!

Φαiνεται ότι το διευθυντήριο των Βρυξελλών, είδε τελικά ότι είναι μέγιστο λάθος η πολεμική με την Μόσχα και η επιλογή να συρθεί η Ε.Ε. στο άρμα των ΗΠΑ για το θέμα των κυρώσεων, καθώς ο μεγάλος χαμένος από αυτή την αντιπαράθεση είναι οι οικονομίες των χωρών της Ε.Ε.

Έτσι, αποφασίζει να κάνει στροφή 180 μοιρών στην ακολουθούμενη πολιτική που σημαίνει ότι η απόφαση για άρση των κυρώσεων είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Και αυτό εξαιτίας δύο πολύ σοβαρών λόγων: ο πρώτος έχει σχέση με την ολοένα και αυξανόμενη πολυεπίπεδη συνεργασία Ρωσίας – Κίνας και ο δεύτερος το εμπάργκο της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές οικονομίες και οσονούπω στο φυσικό αέριο.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένα τα προαναφερθέντα, η Ε.Ε. προσανατολίζεται στην αλλαγή πλεύσης και αυτό αποτυπώνεται στην αποστροφή του εκπροσώπου της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Μόσχα Βιγκάουντας Ουσάσκας, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι: «Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν στα τέλη Οκτωβρίου το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας».

Το πλέγμα όλων αυτών των εξελίξεων αλλά και τις εν γένει σχέσεις Ε.Ε. - Ρωσίας, θα συζητήσει σήμερα στο Μιλάνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής Ασίας-Ευρώπης. Η συνάντηση Μέρκελ – Πούτιν είναι κομβικής σημασίας και θεωρείται βαρόμετρο για το ίδιο το μέλλον της οικονομίας της Γερμανίας με δεδομένη την κατάσταση ύφεσης που απειλεί την ατμομηχανή της Ευρώπης. Είναι γεγονός ότι η οικονομία της Γερμανίας δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από το ρωσικό εμπάργκο. Και αυτό διότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι εξαγωγές της ξεπερνούν τα 30,3 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως, ενώ παραπάνω από 6.000 γερμανικές εταιρείες λειτουργούν στη Μόσχα.

Κυρώσεις - συναντήσεις

Τόσο η συνάντηση αυτή όσο και οι επαφές που θα έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τους ευρωπαίους ηγέτες πραγματοποιούνται λίγες ώρες μετά τη σημαντική για τη γεωστρατηγική πολιτική και ενθουσιώδη από πλευράς υποδοχής επίσκεψη Πούτιν στην Σερβία αλλά και τις σκληρές δηλώσεις του ίδιου του Ρώσου προέδρου για το ζήτημα των κυρώσεων. Σε συνέντευξή του στο Βελιγράδι, ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε τις δυτικές κυρώσεις ως «παράλογες» και «ψευδαίσθηση» την προσπάθεια να απομονώσουν τη Ρωσία. «Είναι αδύνατο να επιτύχουν κάτι, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομία της Ευρώπης και του κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

100 δις ευρώ οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας-Κίνας

Παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση, ο κύκλος εργασιών των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας το προηγούμενο έτος αυξήθηκε κατά 1,6% και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασε άνοδο της τάξης του 4,5%, πρόσθεσε ο Πούτιν και υπογράμμισε ότι οι κοινές προσπάθειες των δύο χωρών επέτρεψαν και στις δυο πλευρές να σημειώσουν πρόοδο.

Οι κινεζικές επενδύσεις στη ρωσική οικονομία αυξήθηκαν κατά 15% το 2013, ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης και πρόσθεσε ότι η Κίνα ήταν μια από τις κορυφαίες χώρες στον όγκο των επενδύσεων. Ο Πούτιν είπε ότι έμαθε για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του Κινέζου ομολόγου του. Συνολικά έχουν υπογραφεί 38 συμφωνίες. «Δεν είναι τόσο ο αριθμός που έχει σημασία, όσο η προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών» τόνισε ο Πούτιν, αναφερόμενος στη συνεργασία που αναπτύσσεται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ενέργειας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus