Διυλιστήριο: Σόιμπλε: «Δεν θα εφάρμοζα ποτέ στη Γερμανία το πρόγραμμα της Ελλάδας»

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σόιμπλε: «Δεν θα εφάρμοζα ποτέ στη Γερμανία το πρόγραμμα της Ελλάδας»

Το Διυλιστήριο λέει .... Μεγαλύτερο ''άδειασμα'' σε αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να κάνει. Αρχίζω να πιστεύω ότι πια τους έχουν πάρει χαμπάρι πόσο δουλικοί είναι .......
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχτηκε από το Νταβός όπου γίνεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ότι δεν θα ήθελε να επιβάλει στη Γερμανία ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας όσο αυτό της Ελλάδας. Παράλληλα, εξήρε τις ελληνικές προσπάθειες τονίζοντας όμως ότι δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη τα προβλήματα. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ολοκληρώνεται σήμερα με τη συμμετοχή χιλιάδων προσωπικοτήτων

«Οσα χρειάστηκε να υπομείνει ο ελληνικός πληθυσμός ήταν απίστευτα», παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Μάλιστα, παρότι υποστήριξε ότι η συνταγή ήταν αναπόφευκτη, σημείωσε ότι δεν θα ήθελε με τίποτε να εφαρμόσει ένα τέτοιο πρόγραμμα στη Γερμανία...
Ο Σόιμπλε ανέφερε – όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό – ότι τα τελευταία χρόνια η Αθήνα «έχει κάνει μεγαλύτερη πρόοδο από όσο θα περίμενε κανείς» αλλά προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι οι προσπάθειες δεν έχουν τελειώσει, αφού «μένουν ακόμη πολλά να γίνουν» και ότι «η Ελλάδα χρειάζεται να καταβάλει τεράστια προσπάθεια» για να αφήσει πίσω της την κρίση.
Στην Ελλάδα υπάρχει «με διαφορά» μια από τις πιο δύσκολες και σύνθετες καταστάσεις, πιστεύει ο Σόιμπλε, ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική του Βερολίνου τόσο απέναντι στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και ιδιαίτερα όσες διέρχονται σοβαρή κρίση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού όπως είπε οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν ήδη μειώσει κατά 53% το χρέος της Ελλάδας προς τους ιδιώτες (PSI).
Μια χώρα μπορεί να δαπανά μόνο όσα βάζει στα ταμεία της, ήταν το μήνυμα που έστειλε από το Νταβός ο Σόιμπλε, γεγονός που δείχνει ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να εμμένει στην εφαρμογή πολιτικών δημοσιονομικής εξυγίανσης στην ευρωζώνη. «Καταφέραμε να σώσουμε το ευρώ από την κρίση», η οποία είναι «κρίση εμπιστοσύνης που δεν δημιουργήθηκε στην Ευρώπη» αλλά άρχισε από τη χρηματοπιστωτική κρίση των τραπεζών το 2008, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Υπερασπίστηκε ακόμη την πολιτική εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας για την οποία έχει κατηγορηθεί τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λέγοντας ότι χωρίς αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι θα βρίσκονταν σήμερα σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και ότι η ύφεση θα ήταν χειρότερη.
Εξάλλου ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως μια από τις αιτίες της πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα είναι το κύμα μεταναστών που καταφτάνει στη χώρα από την Αφρική. «Η Ελλάδα υποφέρει από τη μετανάστευση που προέρχεται από την Αφρική και χρειάζεται την υποστήριξή μας», σημείωσε.
Παραδέχτηκε δε ότι η εσωτερική πολιτική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση παραμένει «εύθραυστη» λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος και των μέτρων λιτότητας και ότι η επιβάρυνση της χώρας από μεγάλο αριθμό μεταναστών έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια ξενοφοβίας από κόμματα της Δεξιάς.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus