Τους «κάρφωσαν» οι καρτέλες από τον λογαριασμό της HSBC!
Οπως προκύπτει από τις τραπεζικές καρτέλες της HSBC για τον κ. Παπασταύρου, ο ίδιος διέθετε λογαριασμό στη Γενεύη από τις 21 Μαΐου 2001, ο οποίος τροποποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2005. Τα συγγενικά του πρόσωπα διέθεταν επίσης λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης από τις 23 Ιανουαρίου 2002, που τροποποιήθηκαν, και πάλι, στις 7 και τις 8 Ιουλίου 2005.
Ολως συμπτωματικώς, την ίδια ημέρα (7 Ιουλίου 2005) ανοίγει και ο λογαριασμός της Stabri και δημιουργείται κοινός λογαριασμός (εταιρία, Παπασταύρου και συγγενείς), ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 2005 εμφανίζει υπόλοιπο 697.663 δολάρια. Ξαφνικά, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2006, ο λογαριασμός λαμβάνει 2.600.000 δολάρια από μια εταιρία του Παναμά, τη Fairwinds Assets Inc., η οποία είχε ιδρυθεί μόλις έναν μήνα νωρίτερα και, όπως είναι φανερό, δεν είχε καμία απολύτως δραστηριότητα. Τα έως τώρα διαθέσιμα… στοιχεία δείχνουν ότι η Fairwinds έλαβε τα χρήματα από μια ελβετική εταιρία, την Capland S.A., που συνδέεται με τον κ. Αγγ. Μεταξά.
«Λίστα Λαγκάρντ» : Είναι αμφίβολο αν ο αποπεμφθείς σύμβουλος της ΝΔ μπορεί να φέρει πρόσθετα στοιχεία
Νέα ερωτήματα για την ανάμειξη της επενδυτικής ομάδας Μεταξά – Παπασταύρου σε εκτεταμένο δίκτυο φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με επίκεντρο τη «λίστα Λαγκάρντ» στην HSBC Γενεύης, προκύπτουν από το καταστατικό της εταιρίας Stabri με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.
Ο κ. Παπασταύρου (γνωστός ως ο σύμβουλος του Μαξίμου που απέτυχε να κλείσει την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα το 2014 και αποπεμφθείς πλέον από τη Ν.Δ.) αρνείται ότι ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού της Stabri ύψους 5.397.856 δολαρίων. Κατά την προ εβδομάδος ανωμοτί κατάθεσή του στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Ι. Δραγάτση, ως ύποπτος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, ο κ. Παπασταύρου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δρούσε για λογαριασμό φίλου και πελάτη του. Παρουσίασε δε έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την κατάθεση των χρημάτων από τον πελάτη του και, αρκετά
χρόνια αργότερα, την επιστροφή τους στο ίδιο πρόσωπο.
Ωστόσο πηγές με βαθιά γνώση της δράσης της ομάδας του κ. Παπασταύρου και του συνεταίρου του Αγγ. Μεταξά (που καταζητείται διεθνώς από τις 23 Ιουνίου) σημειώνουν ότι, ανεξάρτητα από τα έγγραφα που παρουσίασε ο πρώην σύμβουλος (και ήδη χαρακτηριζόμενος στα γραφεία της Ν.Δ. «επικίνδυνο βαρίδι εν όψει εκλογών»), οι κινήσεις των χρημάτων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φυσιολογικές. Κι αυτό επειδή, αν ευσταθούσε η δικαιολογία Παπασταύρου ότι ήταν υπεύθυνος καταπιστεύματος του πελάτη του «για ώρα ανάγκης», θα υπήρχε στην αρχή αποστολή από έναν προσωπικό λογαριασμό (αντί πολλών offshore) και τα $5.390.000 θα παρέμεναν κάπου «κλειδωμένα»-επενδεδυμένα, χωρίς τις κινήσεις και τα εμβάσματα που έγιναν μετά. Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν χαρακτηριστικά ότι κάποιος που ισχυρίζεται πως διατηρεί χρήματα εξ ονόματος τρίτου δεν έχει λόγο να τα λαμβάνει ή να διακινεί μεταξύ διάφορων offshore σε όλο τον κόσμο και, ασφαλώς, δεν είναι δυνατόν να καθιστά συνυπεύθυνα τα συγγενικά του πρόσωπα.
Παράλληλα, όπως ψιθυρίζεται στα γραφεία της Συγγρού, «ο Παπασταύρου μάς λέει από τον Οκτώβριο του 2012 ότι δεν υπάρχει θέμα και διαβεβαίωνε τον Σαμαρά, που τον εξέθεσε, ότι η υπόθεση έχει κλείσει, αλλά του πήρε τρία ολόκληρα χρόνια για να βρει και να καταθέσει κάποια στοιχεία που τώρα θα πρέπει να διασταυρωθούν από την Εισαγγελία και το ΣΔΟΕ».
Η «δημοκρατία» κατέχει το καταστατικό και δημοσιεύει σήμερα της κύριες διατάξεις που καθόριζαν τον τρόπο λειτουργίας της Stabri και οι οποίες είναι αμφίβολο αν τηρήθηκαν και κατά πόσο συμβαδίζουν με τα έγγραφα που παρουσίασε στην Εισαγγελία ο κ. Παπασταύρου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το καταστατικό, η αποδοχή πάσης φύσεως χρηματικών καταβολών, επιταγών, γραμματίων κ.λπ. πρέπει να γίνεται με ειδική διαδικασία οριζόμενη με απόφαση των διευθυντών της Stabri.
Πληρεξούσιο
Επομένως, ακόμα κι αν υπήρχε πληρεξούσιο της Stabri και του φίλου-πελάτη του προς τον κ. Στ. Παπασταύρου, αυτό δεν αρκεί για την εγκυρότητα της κατάθεσης χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας. Απαιτείται αυτή η πρόσθετη κυρωτική διαδικασία που είναι αμφίβολο αν ακολουθήθηκε και, κυρίως, αν μπορεί να την αποδείξει ο αποπεμφθείς σύμβουλος της Ν.Δ.
Παράλληλα ορίζεται ότι η Stabri οφείλει να τηρεί αρχείο για τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις των διευθυντών της. Επομένως, το πληρεξούσιο που επικαλείται ότι διαθέτει ο κ. Παπασταύρου για τον τραπεζικό λογαριασμό της Stabri θα πρέπει να βρίσκεται στο ειδικό αρχείο της εταιρίας και να μπορεί να το παρουσιάσει στις ελληνικές Αρχές.
Τους «καρφώνουν» και οι καρτέλες από τον λογαριασμό της HSBC!
Οπως προκύπτει από τις τραπεζικές καρτέλες της HSBC για τον κ. Παπασταύρου, ο ίδιος διέθετε λογαριασμό στη Γενεύη από τις 21 Μαΐου 2001, ο οποίος τροποποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2005. Τα συγγενικά του πρόσωπα διέθεταν επίσης λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης από τις 23 Ιανουαρίου 2002, που τροποποιήθηκαν, και πάλι, στις 7 και τις 8 Ιουλίου 2005.
Ολως συμπτωματικώς, την ίδια ημέρα (7 Ιουλίου 2005) ανοίγει και ο λογαριασμός της Stabri και δημιουργείται κοινός λογαριασμός (εταιρία, Παπασταύρου και συγγενείς), ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 2005 εμφανίζει υπόλοιπο 697.663 δολάρια. Ξαφνικά, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2006, ο λογαριασμός λαμβάνει 2.600.000 δολάρια από μια εταιρία του Παναμά, τη Fairwinds Assets Inc., η οποία είχε ιδρυθεί μόλις έναν μήνα νωρίτερα και, όπως είναι φανερό, δεν είχε καμία απολύτως δραστηριότητα. Τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η Fairwinds έλαβε τα χρήματα από μια ελβετική εταιρία, την Capland S.A., που συνδέεται με τον κ. Αγγ. Μεταξά.
Το εκπληκτικό είναι ότι οι ίδιες τραπεζικές καρτέλες εμφανίζουν την ελβετική Capland ως «συνδεόμενο πελάτη» με τη Stabri των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, ενώ (όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» από τον Απρίλιο) ο κ. Μεταξάς (μαζί με άλλους συνεργάτες της επενδυτικής ομάδας) συνδέεται και με την παναμέζικη Fairwinds, την οποία κλείνει τον Δεκέμβριο του 2014, όταν το ΣΔΟΕ ερευνούσε τον κ. Παπασταύρου!
Επομένως, πώς ο κ. Παπασταύρου διαχειριζόταν χρήματα ενός τρίτου φίλου και πελάτη του, ενώ η Stabri συνδέεται και συναλλάσσεται με εταιρίες συμφερόντων του Αγγ. Μεταξά;
Το διακριτικό ραντεβού σε καφέ του Χαλανδρίου με τον Κυρ. Μητσοτάκη
Πολιτική κάλυψη από τον βουλευτή (και παλαιό συμμαθητή του) Κυριάκο Μητσοτάκη προσπαθεί να αποκτήσει ο Σταύρος Παπασταύρου, μετά την αποπομπή του από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ.
Ο κ. Παπασταύρου, επί κομματικής ηγεσίας Κ. Καραμανλή, προσπαθούσε να ξεχαστεί η στενή σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη και είχε προσκολληθεί στην οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Μεταξύ άλλων, ήταν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας V+O (Varvitsiotis + Olympios), η οποία τώρα «πληρώνει» με έρευνα και για την ίδια το δίκτυο offshore που διαχειριζόταν ο Στ. Παπασταύρου. Χάρη στον πρώην αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, κατάφερε να ενταχθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. το 1999 και το 2004, καθώς και να οριστεί γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Βαληνάκη όταν ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών.
Οταν η Ντόρα Μπακογιάννη ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών το 2006, ο Στ. Παπασταύρου επανέκαμψε στο περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη, συνεργαζόμενος και επαγγελματικά με μέλη της.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μαξίμου, ο Στ. Παπασταύρου έδινε συχνό «ραπόρτο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με σχεδόν καθημερινά γεύματα σε στέκια του Κολωνακίου. Τώρα, καθώς είναι ύποπτος δύο κακουργημάτων και ερευνάται για τη σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η συνάντησή τους, το περασμένο Σαββατοκύριακο, έγινε σε πιο διακριτικό μέρος: σε καφέ του Χαλανδρίου, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του βουλευτή ότι «γνωρίζω κι έχω άποψη για τον κ. Παπασταύρου, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα».
Πηγή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα στη σελίδα μας.
Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
Αφήστε το μήνυμά σας
Δημοσίευση σχολίου