Διυλιστήριο: Καταψήφισε το νομοσχέδιο για ΜΜΕ η ΝΔ και το ΚΚΕ !!!!

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Καταψήφισε το νομοσχέδιο για ΜΜΕ η ΝΔ και το ΚΚΕ !!!!

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από τις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταψήφισε η ΝΔ και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της συζήτησης σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έγγραφο της Κομισιόν που αφορούσε στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ.

Η πλευρά της αντιπολίτευσης σήκωσε τους τόνους για διαδικαστικά ζητήματα ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης Αντώνης Συρίγος αγωνιζόταν να κρατήσει σε «ήρεμα νερά» την συνεδρίαση, χτυπώντας χαρακτηριστικά το κουδούνι στην Έδρα και λέγοντας ότι θα διακόψει την συνεδρίαση που πριν από λίγο είχε αρχίσει. Ήταν μάλιστα τέτοια η ένταση κάποια στιγμή που ο πρόεδρος της Επιτροπής στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να επιβάλλει τάξη είπε «βρε παιδιά, σας παρακαλώ, δεν είναι κατάσταση αυτή»...

Ο εισηγητής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης παίρνοντας τον λόγο, και αφού πρώτα μίλησε για μυστικές συναλλαγές της κυβέρνησης και εκβιασμούς, ζήτησε να καταθέσει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς την αλληλογραφία όπως είχε δεσμευθεί με την Κομισιόν και με την οποία, όπως υποστήριξε ο «γαλάζιος» εισηγητής, τα κοινοτικά όργανα θέτουν ζήτημα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου. Από την πλευρά του μαι ο Γιώργος Αμυράς εκ μέρους του Ποταμιού υποστήριξε ότι πρέπει στην Επιτροπή αν έρθει και να μιλήσει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επικαλούμενος μάλιστα την σχετική επιστολή που έχει στείλει το ΕΣΡ στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

«Να αφήσουμε την διαδικασία εντυπώσεων. Το θέμα της Κομισιόν προέκυψε από παράπονο κάποιου ιδιώτη. Δεν θα μπω σε ζητήματα ουσίας. Όμως είναι το παράπονο ενός ιδιώτη προς τις υπηρεσίες της Κομισιόν για το αν και κατά πόσο μπορεί η ΕΡΤ να παρέχει ψηφιακό σήμα σε τρίτους. Από την πλευρά τους οι υπηρεσίες της Κομισιόν μας έστειλε επιστολή και μας ρωτά σχετικά. Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα καθώς έχει προθεσμία 20 ημερών», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι «δεν κρύβουμε επιστολές. Η καταγγελία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα». Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σπίρτζης όταν κάποιο πρόσωπο ή φορέας κάνει καταγγελία στα κοινοτικά, όπως είπε προκείται για την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών, τότε τα κοινοτικά όργανα έχουν υποχρέωση να ρωτήσουν με την σειρά τους την κυβέρνηση για την καταγγελία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus