Διυλιστήριο: Ο τουρισμός εκπλήσσει. Πάει για νέο ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο τουρισμός εκπλήσσει. Πάει για νέο ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα



«Ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει και φέτος ολοταχώς για νέο ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα. Μέσα στις αντιξοότητες, ελέω capital controls, όχι μόνο άντεξε αλλά και ξεπέρασε κάθε προσδοκία» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΞενοδόχωνΓιάννης Ρέτσος.


Πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έσοδα περίπου 14,5 δισ. ευρώ και αφίξεις 26 εκατομμύρια. Μάλιστα η παρούσα αυτή εξέλιξη οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως ανάφερε ο κ. Ρέτσος, στην άνθιση του οδικού τουρισμού, που φέτος πάτησε γκάζι και τροφοδότησε την Ελλάδα με 10 περίπου εκατομμύρια τουρίστες, με τις τουριστικές ροές ακόμα να συνεχίζονται. Μάλιστα, τα δεδομένα και για την επόμενη χρονιά (2016) δημιουργούν από τώρα χαμόγελα αισιοδοξίας.

Το μεγάλο στοίχημα για τη νέα τουριστική χρονιά, είναι πώς θα διαμορφωθεί η εικόνα του ελληνικού τουριστικού πακέτου μετά την αύξηση του ΦΠΑ, από το 6,5% στο 13% (διαμονή) και 23% (στην εστίαση). Ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι ένα μέρος της αύξησης θα το απορροφήσουν οι επιχειρήσεις, ενώ το υπόλοιπο θα περάσει στο τουριστικό πακέτο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus