Διυλιστήριο: VIDEO - Αποκαλύψεις Πούτιν: 40 χώρες χρηματοδοτούν τον ISIS φωτογραφίζοντας και την Τουρκία

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

VIDEO - Αποκαλύψεις Πούτιν: 40 χώρες χρηματοδοτούν τον ISIS φωτογραφίζοντας και την Τουρκία


Αττάλεια: Στο θέμα της χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους αναφέρθηκε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον απόηχο της Συνόδου των G20 στην Τουρκία. Κάνει λόγο για 40 χώρες που εμπλέκονται σε οικονομικές σχέσεις με το ISIS, κάποιες εκ των οποίων είναι και μέλη των G20, των ισχυρών του πλανήτη.

 Ωστόσο, απέφυγε για την ώρα να κατονομάσει τις χώρες. 

 Ο Ρώσος Πρόεδρος επικαλέστηκε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. 

 Ο Πούτιν είπε πως είναι αναγκαίος ο τερματισμός του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα. 

 «Έδειξα στους συναδέλφους φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διάστημα και από αεροσκάφη που καταδεικνύουν με σαφήνεια το εύρος του λαθρεμπορίου. Η αυτοκινητοπομπή με οχήματα ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών εκτίνεται 4 και 5 χιλιόμετρα», σημείωσε «φωτογραφίζοντας» την Τουρκία, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σχέσεις με το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι είναι δυνατόν ακόμη να υπάρξει μια διεθνής συμμαχία κατά της τρομοκρατίας και πως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κάνει έκκληση για ίδρυση μιας συμμαχίας εναντίον της τρομοκρατίας. «Τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν απέδειξαν ότι είχαμε δίκαιο», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Υπενθύμισε ακόμη ότι στις εκκλήσεις του για ίδρυση κοινής συμμαχίας οι ΗΠΑ είχαν δώσει αρνητική απάντηση. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έκλεισε τις πόρτες της και πως η ζωή κινείται γρήγορα και μας διδάσκει. «Κατά την άποψή μου πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι με την τρομοκρατία μπορούμε να αγωνιστούμε μόνο μαζί. Εμείς δεν κλείσαμε ποτέ τις πόρτες μας για συνεργασία», είπε.

 Η αναφορά του σε κράτη, ήταν αυτή:

 «Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS. Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν». 

 Υπογράμμισε πως είναι επείγουσα ανάγκη η ένωση των διεθνών δυνάμεων εναντίον της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης ενώ αναφέρθηκε σε ενίσχυση των εναέριων επιθέσεων από πλευράς Ρωσίας.

 Επανέλαβε την πρόθεση της χώρας του να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Διευκρίνισε δε, ότι μία τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την ύπαρξη μίας πολιτικής συμφωνίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι τρομοκράτες στη Συρία και πρόσθεσε πως χάρη σε αυτό μπορούν να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι όροι για λύση της κρίσης διά της πολιτικής οδού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus