Διυλιστήριο: Πιο πολλοί κάτοικοι στον πλανήτη θα έχουν κινητό από ό,τι ρεύμα και νερό το 2020

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Πιο πολλοί κάτοικοι στον πλανήτη θα έχουν κινητό από ό,τι ρεύμα και νερό το 2020



Τον αριθμό - ρεκόρ των 5,5 δισεκατομμυρίων θα μετρούν, έως το 2020, οι κάτοικοι του πλανήτη, που κάνουν χρήση κινητών συσκευών. Μάλιστα, ο ψηφιακός πληθυσμός θα αυξηθεί, εντός της προσεχούς τετραετίας, δύο φορές ταχύτερα σε σχέση με την αύξηση του αριθμού των κατοίκων της γης.

Χαρακτηριστικό της έκρηξης του αριθμού των κινητών συσκευών είναι ότι, έως το 2020, περισσότεροι άνθρωποι (5,4 δις) θα έχουν κινητό τηλέφωνο σε σχέση με εκείνους που έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό (5,3 δις), θα έχουν τραπεζικό λογαριασμό (4,5 δισεκατομμύρια), θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό (3,5 δις) ή θα έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο (2,8 δισεκατομμύρια).

Η άνοδος της χρήσης φορητών συσκευών αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη τη χρήση mobile δεδομένων εντός της προσεχούς τετραετίας. Σύμφωνα με τη 10η ετήσια μέτρηση Visual Networking Index της Cisco (Global Mobile Data Traffic Forecast), η χρήση δεδομένων στον πλανήτη θα οκταπλασιαστεί έως το 2020.

Στην αύξηση των διακινούμενων δεδομένων μέσω φορητών συσκευών θα συμβάλει τα μέγιστα η περαιτέρω διείσδυση των “έξυπνων” συσκευών, που υποστηρίζουν τη χρήση δεδομένων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Cisco, έως το 2020 το 67% των φορητών συσκευών θα είναι “έξυπνες” από μόλις 36% το 2015.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια υπολογίζεται ότι οι λεγόμενες “έξυπνες” φορητές συσκευές θα παράγουν το 98% των συνολικά διακινούμενων data, από 89% το 2015.

Στο τοπίο που περιγράφει η Cisco, το 4G έχει κεντρικό ρόλο, καθώς, έως το 2020 θα αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 70% της συνολικής κίνησης mobile δεδομένων.

Προφανώς τα smartphones, τα laptops και τα tablets θα έχουν κεντρικό ρόλο στη συνολική διακίνηση δεδομένων, καθώς θα “ευθύνονται” για το 92% των mobile data το 2020. Ειδικά τα smartphones, θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτήν την αγορά, παράγοντας το 81% των δεδομένων, που θα διακινούνται παγκοσμίως έως το 2020.

Πρωταθλητές

Η περιοχή του πλανήτη απ’ όπου θα πρέπει να αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση των διακινούμενων mobile data είναι η Μέση Ανατολή και Αφρική, όπου η κίνηση θα ενισχυθεί κατά 15 φορές το 2020 σε σχέση με το 2015. Ο συνολικός όγκος των διακινούμενων δεδομένων μέσω φορητών συσκευών θα εννεαπλασιαστεί στην περιοχή της Ασίας Ειρηνικού, ενώ η αντίστοιχη αύξηση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι κατά οκτώ φορές, όση και στη Λατινική Αμερική. Στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, που είναι, ήδη, αρκετά ώριμες αγορές στη διακίνηση mobile data, ο συνολικός όγκος θα διευρυνθεί αλλά με ηπιότερους ρυθμούς, καθώς αναμένεται να εξαπλασιαστεί.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus