Διυλιστήριο: .Τσίπρας προς Μέρκελ: Εμπλοκή του ΝΑΤΟ μόνο σε τουρκικά ύδατα

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

.Τσίπρας προς Μέρκελ: Εμπλοκή του ΝΑΤΟ μόνο σε τουρκικά ύδατα

Αθήνα
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν από τη γερμανίδα καγκελάριο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, περί ανάμειξης του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
  • ΝΑΤΟϊκή ανάμειξη στο προσφυγικό προωθούν Μέρκελ-Νταβούτογλου
  • Στηρίζει η Κομισιόν το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο
  • Ο Ερντογάν απείλησε να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες
  • Αρνητικές εξελίξεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής φοβάται ο Μουζάλας
  • Αβραμόπουλος: Δεν ετέθη θέμα εξόδου από τη Σένγκεν
Η γερμανίδα καγκελάριος μετέβη στην Άγκυρα τη Δευτέρα και στις κοινές δηλώσεις με τον Αχμέτ Νταβούτογλου φάνηκε η πρόθεση των δύο χωρών να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών τόσο στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία όσο και στο Αιγαίο.

Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στις συζητήσεις περί κοινών περιπολιών στο Αιγαίο, που απέρριπταν τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα.

Οι δύο ηγέτες δεν διευκρίνισαν ποια μορφή θα έχει η Συμμαχική ανάμειξη που θα επιδιώξουν, απλώς ο Αχμέτ Νταβούτογλου περιορίστηκε να αναφερθεί «στις δυνατότητες επιτήρησης του ΝΑΤΟ στη μεθόριο και το Αιγαίο».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus