Διυλιστήριο: Η Τουρκία μόλις άλλαξε το όνομα της γέφυρας του Βοσπόρου προς τιμήν των θυμάτων του πραξικοπήματος

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η Τουρκία μόλις άλλαξε το όνομα της γέφυρας του Βοσπόρου προς τιμήν των θυμάτων του πραξικοπήματος


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ακόμη την ανέγερση μνημείων εις μνήμην των θυμάτων σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα


Πριν από λίγες ώρες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε τη μετονομασία της γέφυρα του Βοσπόρου σε γέφυρα «Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», προς τιμήν των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος. 

Η απόφαση για τη μετονομασία της γέφυρας που ενώνει το ασιατικό με το ευρωπαϊκό μέρος της Κωνσταντινούπολης ελήφθη χτες Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. 

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη την πρόθεση της κυβέρνησης να ανεγείρει μνημεία σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, στη μνήμη των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 15ης Ιουλίου. 

 Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος του λήμματος της Wikipedia που αναφέρεται στη γέφυρα του Βοσπόρου έχει ήδη αλλάξει όνομα.

Πηγή www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus