Διυλιστήριο: VIDEO - Μετά τα παλλόμενα πέη, η παράσταση «4»

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

VIDEO - Μετά τα παλλόμενα πέη, η παράσταση «4»


Αντιδράσεις, φωνές και διαμαρτυρίες σημειώθηκαν στην παράσταση 4 του ανατρεπτικού Αργεντίνου καλλιτέχνη Ροντρίγκο Γκαρσία που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το θέμα της παράστασης – η παιδική σεξουαλικότητα- αποτελεί ταμπού για την σύγχρονη κοινωνία και ο τρόπος που επέλεξε να την αποδώσει στη σκηνή ο σκηνοθέτης δοκίμασε τις αντοχές του ελληνικού κοινού.

Τα κοριτσάκια με ψηλοτάκουνα παπούτσια και η κακομεταχείριση πτηνών πάνω στη σκηνή – κοκόρια περιφέρονταν με σπορτέξ και ένας ηθοποιός τα τοποθετούσε μέσα στο εσώρουχο του- προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από σημαντικό μέρος του κοινού. Αρκετοί θεατές αποχώρησαν, κάποιος προσπάθησε να ανέβει στη σκηνή να σταματήσει την παράσταση και ένας θεατής βγήκε από τον χώρο διαμαρτυρόμενος για το θέαμα. Υπήρχαν θεατές δε, που προβληματίστηκαν για το αν θα έπρεπε να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω.



Η παράσταση αυτή, που βρίσκεται πέρα από τον ενήλικο ρεαλισμό και προσπαθεί να αποδώσει την πρώιμη παιδική σεξουαλικότητα όπου μπορούν άνετα συνυπάρχουν μια μορφή σαμουράι από τις ταινίες του Κουροσάουα και ένα υπερμέγεθες σαπούνι Μασσαλίας, θέτει ακόμη μια φορά το ερώτημα: «ποια είναι τα όρια της Τέχνης;». Πολλές φορές ο ρόλος τη Τέχνης είναι και να ενοχλεί, ειδικά όταν εκφράζει το θεατρικό μέλλον και όχι το παρόν, και ο Αργεντίνος Ροντρίγκο Γκαρσία φαίνεται να έπαιξε επικίνδυνα με τα όρια τα δικά του και του κοινού.

Νεύρα για τον Μπαλτά 

Έξω φρενών με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, λέγοντας ότι το Υπουργείο επέδειξε χαρακτηριστική στον έλεγχο παραστάσεων που ανεβαίνουν στο Φεστιβάλ Αθηνών. Μετά τα παλλόμενη πέη του Φαμπρ, αυτή την φορά ήρθε στην Βουλή από τον Καμμένο η παράσταση <<4>> του Ροντρίγκο Γκαρσία, κατά την οποία στην σκηνή εμφανίστηκαν τέσσερα κοκόρια με παπούτσια, αλλά και δύο εννιάχρονια κορίτσια με ψηλοτάκουνα και υπερβολικό μακιγιάζ. Ο Καμμένος έμαθε για τις αποδοκιμασίες των θεατών και έκανε ερώτηση στην Βουλή, θέτοντας μάλιστα και τον νόμο που απαγορεύει την συμμετοχή ζώων στα θεάματα.

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση του βουλευτή


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus