Διυλιστήριο: Ο ΕΝΦΙΑ έφερε 2,6 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ο ΕΝΦΙΑ έφερε 2,6 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία


Οι φορολογούμενοι έκαναν το «πατριωτικό τους καθήκον» Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα ο φόρος ακινήτων να αποδειχθεί ιδιαίτερα προσοδοφόρος.

Παρά την γκρίνια, τις αστοχίες και την έντονη κριτική που ασκήθηκε όλους τους προηγούμενους μήνες για τον ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και στο δημόσιο ταμείο εισέρρευσαν έσοδα τα οποία ξεπερνούν τα 2,6 δισ. ευρώ.

Οι υπολογισμοί του υπουργείου Οικονομικών είχαν γίνει στη βάση ότι ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικός φόρος θα οδηγούσαν σε βεβαίωση εσόδων της τάξεως των 3,230 δισ. ευρώ ώστε με την εισπραξιμότητα του φόρου στο 83% να μπουν τελικά στα ταμεία 2,650 δισ. ευρώ τα οποία είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό. Όπως δείχνουν τα τελικά στοιχεία, οκτώ στα δέκα ευρώ ΕΝΙΦΙΑ εισπράχθηκαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έως το τέλος του 2014 είχαν εισπραχθεί περίπου 2 δισ. ευρώ και το μεγάλο στοίχημα παιζόταν πλέον στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, με τις οποίες άνοιγε παράθυρο μη πληρωμής των δύο τελευταίων δόσεων (οι δηλώσεις αυτές «μαζεύονταν» αμέσως από κορυφαία στελέχη του κόμματος), οι φορολογούμενοι φαίνεται πως έκαναν το «πατριωτικό τους καθήκον» στο οποίο είχε αναφερθεί η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Πλήρωσαν για ΕΝΦΙΑ 337,070 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο και επιπλέον 316,955 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα, ο ΕΝΦΙΑ να αποδειχθεί ιδιαίτερα προσοδοφόρος για τα δημόσια οικονομικά.ΕΝΦΙΑ έφερε 2,6 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus