Διυλιστήριο: Ετοιμος να απασφαλίσει ο Ακης!

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ετοιμος να απασφαλίσει ο Ακης!



Ο φυλακισμένος πρώην υπουργός δείχνει αποφασισμένος να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει για όλους και για όλα. Τα μηνύματα που έστειλε στο πρώτο μέρος της απολογίας του στο Εφετείο

Αποφασισμένος να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει για όλους και για όλα φαίνεται πως είναι πρώτη φορά ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο φυλακισμένος πρώην υπουργός φέρεται ότι προσπαθεί είτε να δικαιωθεί κάνοντας δυναμικό comeback είτε να πάρει και άλλους μαζί του, σε περίπτωση παραμονής του στη φυλακή.

Ηδη τα πρώτα μηνύματα τα έστειλε στο Εφετείο την περασμένη Τετάρτη στην απολογία του (μάλιστα δεν την ολοκλήρωσε και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα), η οποία θύμιζε πολιτικό μανιφέστο. Σε αυτήν μίλησε με ονόματα και κατακεραύνωσε αντιπάλους και δήθεν φίλους. Είπε μάλιστα ότι μόλις βγει από τη φυλακή, θα συνεχίσει από εκεί που άφησε την πολιτική πορεία του, υπερασπιζόμενος το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι βουλευτές, ισχυρίστηκε ο Ακης, είναι «αρνιά καθοδηγούμενα από τους αρχηγούς των κομμάτων» και πρόσθεσε ότι ο Σημίτης άνοιξε την πόρτα της καταστροφής με τη μετάβαση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου. Υποστήριξε επίσης ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ρίψασπις, γιατί γνώριζε πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ανεπαρκής, μικρός και λίγος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατ' επέκταση για πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε, εξάλλου, την επταετία 2008-2105 καταστροφική για τη χώρα και αντίστοιχη της επταετίας.

Από τα βέλη του Τσοχατζόπουλου δεν γλίτωσε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι σε συνεργασία με τον Μπαρόζο ανέλαβε εργολαβικά να πετάξει έξω τον Γιώργο Παπανδρέου και επέβαλε την ανίερη συμμαχία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ για την πολιτική επιβίωσή του. «Ο Βενιζέλος ουσιαστικά υπηρέτησε τον Αντώνη Σαμαρά» υποστήριξε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Αυτοί οι άνθρωποι που κατέστρεψαν την Ελλάδα είχαν τον χρόνο να καταδιώξουν εμένα» υπονοώντας ότι θα τους ήταν εμπόδιο η φυσική παρουσία του, οι γνωριμίες του και φυσικά οι γνώσεις του στο πολιτικό σκηνικό του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού... Γι' αυτό υποστηρίζει ότι σκηνοθέτησαν την πολιτική δίωξή του και επέβαλαν τη φυλάκιση του ίδιου αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς του, με πρωτοφανή απόφαση για τα παγκόσμια χρονικά.

Σε αυτό το σημείο ο πρώην υπουργός τόνισε ότι υπεύθυνοι για όλα αυτά ήταν αντίπαλοί του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και πως αν είχε βγει εκείνος πρόεδρος, οι εξελίξεις στην Ελλάδα με τα Μνημόνια δεν θα είχαν συμβεί! Τόνισε, ακόμα, σε αυστηρό ύφος ότι οι Αμερικανοί έβαζαν «αγκάθια», όπως χαρακτηριστικά είπε, για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1, την ώρα που ο Κ. Καραμανλής τον συνεχάρη γι' αυτήν την επιλογή.

Χαρακτήρισε μάλιστα «δολιοφθορά» για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις την υπόθεση των υποβρυχίων, με την τροπή που έλαβε μετά την «πολιτική» δίωξή του. Ηταν το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, το οποίο θα της έδινε ποιοτική υπεροχή έναντι των αντιπάλων και με αυτό το Πολεμικό Ναυτικό θα είχε υπεροχή σε ολόκληρη την Μεσόγειο, αφού τα συγκεκριμένα υποβρύχια θα είχαν ως καύσιμο υδρογόνο, με αποτέλεσμα να έχουν αυτονομία έως και τρεις εβδομάδες χωρίς να χρειάζονται ανάδυση και ανεφοδιασμό.

Για την υπόθεση αυτή της δολιοφθοράς (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εσχάτη προδοσία, όπως είπε) ο Τσοχατζόπουλος θα στείλει την ερχόμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ολοκληρωμένο φάκελο. Επομένως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το αν θα δώσει στοιχεία με ονόματα που θα «κάψουν» κι άλλους!
Τόνισε, τέλος, τη διαφωνία του για την προμήθεια των F-16 και ότι αυτός είχε προτείνει τα ποιοτικότερα F-15 και τα Eurofighter, που θα έδιναν υπεροχή στην Πολεμική Αεροπορία μας έναντι των πεπαλαιωμένων F-16 της Τουρκίας.

Οταν στην δίκη τον «άδειασαν» όλοι οι σύντροφοί του

Στον ρόλο του ΚΥΣΕΑ, όσον αφορά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, επιμένει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, τον Απρίλιο του 2012, μέχρι σήμερα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησής του. Σχεδόν εμμονικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος ζητούσε επί χρόνια να κληθούν από τη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Τελικά, το αίτημά του έγινε δεκτό τον Απρίλιο του 2015 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας συναντήθηκε ύστερα από πολλά χρόνια με τους πρώην «συντρόφους» του, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην υπουργούς Βάσω Παπανδρέου και Γιάννο Παπαντωνίου. Οι στιγμές εντός της δικαστικής αίθουσας ήταν ηλεκτρισμένες, καθώς μπορεί ο Κώστας Σημίτης και οι τότε υπουργοί του να υποστήριξαν τη νομιμότητα και την αναγκαιότητα, λόγω της τότε ιστορικής συγκυρίας, της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ωστόσο ο μύθος του... εκσυγχρονισμού κατέρρευσε. Και μάλιστα, διά στόματος του ίδιου του εμπνευστή του.

«Οι εξοπλισμοί έγιναν υπό την πίεση των Ιμίων και μειώθηκαν όταν εξέλιπε το στοιχείο της αναγκαίας θωράκισης» ανέφερε, κυνικά και ανέκφραστα, ο Κώστας Σημίτης, «καρφώνοντας» μάλιστα τον Ακη Τσοχατζόπουλο: «Οπως αποδείχθηκε από την πρωτόδικη διαδικασία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έγιναν τα μύρια όσα! Εγώ αυτά δεν τα ανέχομαι».

Για την πρακτική των γερμανικών εταιριών να δωροδοκούν, προκειμένου να λάβουν τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, έκανε λόγο ο Βαγγέλης Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι «πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια γερμανική εταιρία!», ενώ η Βάσω Παπανδρέου, εκνευρισμένη, είχε χαρακτηρίσει «φρικιαστικά» όσα -κατά το κατηγορητήριο- φέρεται ότι διέπραξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Πιο ήπιος ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε χαρακτηρίσει την πρωτόδικη απόφαση «φοβερή και συνταρακτική».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus