Διυλιστήριο: Ο Κώστας Ζουράρις Ζητά Αρχαία Ελληνικά Σε Γυμνάσια Και Λύκεια!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο Κώστας Ζουράρις Ζητά Αρχαία Ελληνικά Σε Γυμνάσια Και Λύκεια!



Σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, χωρίς ακόμη να έχουν υπογραφεί οι αρμοδιότητες του στο ΦΕΚ, o Κώστας Ζουράρις δήλωσε ότι η διδασκαλία της γλώσσας αποτελεί πρωταρχικό μέλημά του και για αυτό ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

«Έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» δήλωσε, απευθυνόμενος για πρώτη φορά στους καθ ύλην αρμοδίους για τη διδασκαλία της Γλώσσας στο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς.

Ένθερμος λάτρης της αρχαίας ελληνικής, ο Κώστας Ζουράρις όταν ρωτήθηκε για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, απάντησε πως η διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας από τα νήπια και τα δημοτικά για την ώρα είναι δύσκολη. Παρόλα αυτά δήλωσε ότι στρέφεται προς την πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη. Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην Α’ και Β’ Λυκείου σε εθελοντική βάση με στόχο τη δημιουργία μιας βάσης 100.000 ανθρώπων που σε μερικά χρόνια θα μιλάνε και θα γράφουν την αρχαία ελληνική ως ζωντανή γλώσσα.

Το συγκεκριμένο μάθημα ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας και θα αποτελεί αποκλειστικά εθελοντική επιλογή των ενδιαφερόμενων μαθητών.

Πηγή filologika.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus