Διυλιστήριο: Εγκαίνια στο ΑΧΕΠΑ με νέα 4.500 τ.μ. - Το Δερματολογικό Θεσσαλονίκης κλειστό επί 3 χρόνια, ανοίγει ξανά

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Εγκαίνια στο ΑΧΕΠΑ με νέα 4.500 τ.μ. - Το Δερματολογικό Θεσσαλονίκης κλειστό επί 3 χρόνια, ανοίγει ξανά

Το δερματολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που έμενε επί 3 χρόνια κλειστό (έκλεισε το 2013) θα επισκεφτεί την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός.
Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο έκλεισε μόλις είχε ολοκληρωθεί η ανακαίνισή του, και με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μεταφέρθηκαν οι κλινικές του στο Ιπποκράτειο.

Με την επαναλειτουργία του επιστρέφουν οι κλινικές του στο εξειδικευμένο νοσοκομείο, ενώ στον ίδιο χώρο έχει εγκατασταθεί μία δομή πρωτοβάθμιας υγείας.
Στη συνέχεια ο υπουργός θα εγκαινιάσει το νέο χώρο 4.500 τ.μ στο ΑΧΕΠΑ, όπου θα φιλοξενηθούν καινούρια χειρουργεία με πλήρη εξοπλισμό και μία ακόμη ΜΕΘ 20 κλινών. Στον χώρο αυτόν θα μεταφερθούν και όλες οι διοικητικές υπηρεσίες.

Άμεσα η έναρξη λειτουργίας των Πρωτοβάθμιων δομών Υγείας στη Β. Ελλάδα-Τι λέει ο Στρατής Πλωμαρίτης για την 4η ΥΠΕ

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, σύμφωνα με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών Γιώργο Κίρκο και Στρατή Πλωμαρίτη.

Πρόκειται, όπως λένε, για μια διαφορετική προσέγγιση της υγείας που θα βασίζεται στην πρόληψη, θα δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα να έχει τον δικό του οικογενειακό γιατρό και παιδίατρο, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορίσει τα νοσοκομεία.

Κάθε δομή θα περιλαμβάνει 4 οικογενειακούς γιατρούς, 1 παιδίατρο, 2 διοικητικούς υπαλλήλους, 2 νοσηλευτές, 2 επισκέπτες υγείας και 1 κοινωνικό λειτουργό, και ο πληθυσμός αναφοράς της δεν θα ξεπερνά τα 12.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον Στρατή Πλωμαρίτη στην 4η ΥΠΕ, θα λειτουργήσουν άμεσα 7 δομές πρωτοβάθμιας υγείας στον κεντρικό δήμο, στην περιοχή της Άνω και Κάτω Τούμπας , 2 στο Κιλκίς, 6 στις Σέρρες, 1 στον Πολύγυρο, 4 στη Δράμα, 4 στην Ξάνθη, 4 στην Κομοτηνή, 2 στην Καβάλα και 3 στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για 10 δομές για τις οποίες αναζητούνται οι κατάλληλοι χώροι έτσι ώστε μέχρι το τέλος Μαϊου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και να βγουν και οι σχετικές προκηρύξεις για τους γιατρούς και τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

«Ξεκινάμε την σταδιακή εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με 10 δομές στην 4η ΥΠΕ με στόχο στη συνέχεια αυτές να αυξηθούν σε 33», αναφέρει ακόμη ο κ. Πλωμαρίτης.

Αντίστοιχα στην 3η ΥΠΕ η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα ξεκινήσει με 3 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού (1 στο Κορδελιό και 2 στον Εύοσμο) 2 στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης (9 θα είναι συνολικά οι ΤΟΜΥ στο πολεοδομικό συγκρότημα Δυτικών Συνοικιών) 1 από τις συνολικά 3 στα Γιαννιτσά, 1 από τις 4 στην Βέροια, 1 από τις 3 στην Κατερίνη, 1 από τις 3 στην Κοζάνη και 1 στην Πτολεμαϊδα.

Δέκα συνολικά δομές θα ξεκινήσουν μέχρι το καλοκαίρι σε συνεργασία με τους δήμους καθώς η ΠΦΥ έχει ως κέντρο βάρους την γειτονιά και την πρόληψη πράγμα που σημαίνει ότι στις δομές θα καλούμε να πηγαίνουν οι υγιείς όπου θα καταγράφεται το ιστορικό τους ενώ αν η δομή δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών ο γιατρός της ΤΟΜΥ θα απευθύνεται στην Μονάδα Αναφοράς, δηλαδή στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

«Θα δοθούν οδηγίες, και θα γίνει και η κατάλληλη εκπαίδευση στον πληθυσμό, καθώς πρόκειται για εντελώς διαφορετική φιλοσοφία που δεν υπήρχε στην Ελλάδα και θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία, αν λάβει κανείς υπόψη ότι περίπου το 75% των περιστατικών στα νοσοκομεία αφορά την πρωτοβάθμια και όχι την τριτοβάθμια βαθμίδα υγείας» σημειώνει ο κ. Κίρκος.

Πηγή www.kavalas.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus